azelea
azelea (üye)
Sakarya / Doğa Fotoğrafçısı

Canon Eos350d Makinesi Hakkında....

hayırlı günler;

Arkadaşlar bende bayadan beri Dfm bakıyorum ilk önce sony almaya karar vermiştim. fakat bu forumla tanışınca canon almaya karar verdim. forumu bayadan beri takip ediyorum. o zamanlar 350d daha piyasaya çıkmamıştı. 300d ciddi ciddi düşünüyordum. sonra 350d piyasaya çıkınca ona aklım takıldı. tabi bu cihazlara epey bir para vereceğimizden dolayı 10 tartıp bir almalıyım. onun için bir kaç sorum olacak sizlerden;

1. Pil durumundan hiç bahsedilmiyor. Ne tür bir batarya kullanır.
2. Çoğu makinede Optik zoom ön plana çıkartılıyor. Bu makinede öyle bir şey göremedim, ve tabi ki bunda zoom vardır fakat nasıl olur farkı nasıldır. Niye 8x 10x vs. gibi tabir edilmiyor.
3. bu makinelerin ne türlü bakımları vardır. Bunları kendimiz yapabilirmiyiz.
4. otomatik ayarları varmıdır. Yani şöyle her zaman manuel ayar yapmak mı gerekiyor. Bazı makinelerde olduğu gibi otomatik ayarlar mevcutmu.
5. ben yurtdışından getirttireceğim. Ne gibi önlemler alıp ne gibi şeylere dikkat etmem gerekecek

şu anda aklıma bu sorular geldi. arkadaşlar hepinizin fikrini beklerim şimdiden teşekkür ederim.

Tarih: 27 Nisan 2005, 00:51 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

selam suysal.. o adrese gittikten sonra, sayfanin en altinda 'free' yi sec; yeni bir sayfa acilacak; yine sayfanin en altinda sayac sifirlandiktan sonra indirme linki belirecek..

suysal biliyor musun birine soylesem beni deli zanneder diye dusunuyordum, aynisini sen soyledin.. ben de ruyalarimda fotograflar cekiyorum.. bugun ruyamda, bir bos tepede yerlerde suruklenip bir cicegin macro fotografini cekmeye calisiyordum.. ustum basim camur icinde.. herhalde yagmurluydu hava..?..

...

bence fotograf her yerde rahatlikla cekilebilir, illa da bir guzelligin olmasina gerek yok.. cirkinlikler de fotografin konusudur.. hersey zaten fotografik hayatta.. tek sorun; objelere farkli acilarla bakip sanatsal olani yakalayabilmek.. mesela; bir ayak fotografi, el fotografi, catal kasik fotografi (iki catalin fotografi bir magazinde birinci oldu mesela..)..

zaten fotograf makinesine bir makineli tufek dersek (benim DSLR gibi olanlarindan bahsediyorum, sen ustune alinma.. ) photoshop kullanabilmek de el bombasi gibi birsey.. cok basit bir objenin fotografini binbir hale burundurebilmek cok kolay..

(simdi benim site sahibine bir sorum olacak.. neden bilgisayarimizdaki fotograflari direkt mesaja ekleyemiyoruz? illa da bir link vermek zorunda kalmak cok zor.. simdi hadi sana bir fotografimi gostereyim deyip gosteremem.. )

 

Tarih: 4 Mayıs 2005, 20:05 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

Dadanagast resimleri indirdim nihayet. s1'i satıp 350D almayı düşünüyordum vazgeçtim )))))))))))))) Traktörün ne işi var araba yarışında. Traktörün hareketini high-speed sync. 1/4000 ens. ile çakmiş olmalısın Çarpışan araba yarışması Uff be tam kaos Yarışmayı izleyecen fotoğraf mı çekecen karar vermek oldukça zor olsa gerek

 

Tarih: 5 Mayıs 2005, 12:13 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

Dadanagast resimleri indirdim nihayet. s1'i satıp 350D almayı düşünüyordum vazgeçtim )))))))))))))) Traktörün ne işi var araba yarışında. Traktörün hareketini high-speed sync. 1/4000 ens. ile çakmiş olmalısın Çarpışan araba yarışması Uff be tam kaos Yarışmayı izleyecen fotoğraf mı çekecen karar vermek oldukça zor olsa gerek

 

Tarih: 5 Mayıs 2005, 12:15 - İp: yok
özgür
özgür (üye)
Çanakkale / Amatör

Merhaba Azelea,
Makinanın Tükiye'de fiyatı için Body 950 Euro, 18-55mm Lensi ile birlikte 1150 Euro diyorsun. Bu fiyatlara KDV dahil mi? Eğer değilse bulduğun o fiyat çok fazla. Ben en ucuz Metro Fotoğraf'ta rastladım. Orada 18-55 mm Lensi ile 890 Euro + KDV olduğundan haberin var mı? Üstelik de Cardfinans'a peşin fiyatına 8 taksit yapıyorlar. Makinayı yurt dışından getirtme imkanı bulamazsam Metro Fotoğraf'tan taksitle almayı düşünüyorum. Sizce bu fiyat uygun mu yoksa daha uygun fiyata bulunabilir mi? Teşekkürler..

 

Tarih: 5 Mayıs 2005, 14:09 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

yok yok vazgecme suysal, 350D gercekten de harika bir makine.. bugun dergide gordum (aslinda butun fotograf dergilerinde 350D'nin, D70s'in ve D50'nin degerlendirmeleri yapiliyor su anda; birinde 350D'nin notu, %93.. 20D'den bile yuksek..) , 350D icin cok iyi demisler.. sen bana bakma, biz daha isin basindayiz..

"Traktörün ne işi var araba yarışında. Traktörün hareketini high-speed sync. 1/4000 ens. ile çakmiş olmalısın"

traktorle arabalari topluyorlar suysal.. artik hangi enstantene ile cektim hatirlamiyorum, yalnizca tetige basip duruyordum iste..

"Çarpışan araba yarışması Uff be tam kaos Yarışmayı izleyecen fotoğraf mı çekecen karar vermek oldukça zor olsa gerek"

gercekten de tam bir kaos.. bir ara kendimi, viewfinder'dan yarismayi izledigimi farkettim..

millet cosmus yarismayi izlerken, sen orada kalkip da acaba hangi hizda fotograf ceksem diye cabalayip aman herseyi de goreyim dediginde gercek kaos olusuyor..

yakinda tekrar gidecegim; o zaman insallah zoom lensim de olmus olacak beraberimde.. sen o zaman goreceksin yapabileceklerimi..

 

Tarih: 5 Mayıs 2005, 21:47 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör



Vizörden olayı izlemek daha akıllıca, net alan derinliği önizleme düğmesine ara sıra basmayı unutma , yeşillik olsun ))))))))))) .

Traktörcü belki de ortadaki pisti sürüp , buğday ekmeyi ve yarışmayı izlemek için gelmiş olmasın )))

İşimiz şaka. 350 D çok iyi makina. Başlangıç aşamasını çok iyi bilirim. Net çekememe yüzünden makina arızalı diye düşünmüştüm. Net çekmek için orta diyaframları tercih etmem (4.5) sorunu kökünden halletti. Bir de sürekli netlemeyi single'ye alınca sorun kalmadı

Dadanagast fotoğraflarının net olmaması sürekli netlemede , netlemek için makinaya gerekli süreyi tanımamandan kaynaklanıyor bence . Ama 350D çok hızlı netleme yapması gerekir. Bazı fotoğraflarda çekim bilgileri var. Onlara baktım. Bir de Sharpen'i maximum'a alırsan daha net daha keskin görünecektir.

Dadanagast diyaframın maximum kaça kadar kısılıbiliyor?

 

Tarih: 6 Mayıs 2005, 12:12 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

"Vizörden olayı izlemek daha akıllıca, net alan derinliği önizleme düğmesine ara sıra basmayı unutma , yeşillik olsun"

net alan derinligi de izledim tabii.. bazen cok aydinlik oluyordu etraf, hemen net alan izleme yapiyordum..

"traktörcü belki de ortadaki pisti sürüp , buğday ekmeyi ve yarışmayı izlemek için gelmiş olmasın"

yok yok, sadece arabalari iteklemek icin oradaydilar..

" Net çekmek için orta diyaframları tercih etmem (4.5) sorunu kökünden halletti. Bir de sürekli netlemeyi single'ye alınca sorun kalmadı"

tabii..... ahhh ahh.. yuksek rakamli aperture degerlerini kullanmak gerekiyor ki daha cok alani net cikarabilsin.. bir de makinem her zaman "AI Servo" modundaydi.. hani isik hizi ile focus yapacak... "AI focus" moduna getirmek daha mantikli sanirim.. bendeki 18-55mm lensin maksimum aperture degerleri 18mm'de 3.5 ve 55mm'de 5.6.... her zaman 55mm'de cekmek zorundaydim tabii... neyse 55mm o yarislari cekebilmek icin cok ama cok yetersiz.. bana soyle guzel bir zoom lazim.. 70-200mm gibi.. ben bir lensi alayim, ben degil lens ceker kendi basina fotograflari.. o da cok pahali bir lens suysal, 500 pound.. o kadar para vermelimiyim vermemelimiyim diye iki ara bir deredeyim dogrusu.. nedir bu lens pahaliligi yahu?????

 

Tarih: 6 Mayıs 2005, 18:38 - İp: yok
murat 856
murat 856 (üye)
Çanakkale / Doğa Fotoğrafçısı

dadanagast sen pahalı lens görmemişsin...
şu linke bir bak ama bakmadan önce yanına dil altı hapı al allah muhafaza ne olur ne olmaz
http://www.canon.de/for home/product finder/cameras/ef lenses/fixed focal length/ef 1200mm f56l usm/index.asp

 

Tarih: 6 Mayıs 2005, 20:15 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

bilmez olur muyum hic murat.. bu arada dogru adres soyle:

http://www.canon.de/for_home/product_finder/cameras/ef_lenses/fixed_focal_length/EF_1200mm_f56L_USM/

..

fiyati 105.000 euro.. ev fiyati.. cok fazla.. kimler alir bu lensi acaba?

ben olsam 400mm f/2.8 lens alip 2.0x extender takardim.. al sana 800mm f/5.6.. ustelik 5000 pounda.. arada bir 400mm'lik bir kayip var ama, o kadar da olsun artik..

bu lensi alip akoskta gezdigini bir dusunsene.. eminim ilk donemecte biri dayar bicagi bogazina ve lensi alip kacar..

ayni sitede 600mm f/4 L IS lensin fiyati icin 8859 euro oldugu soylenmis.. tak bir 2.0x extender, al sana 1200mm f/8.0 lens.. ustelik 9000 euroya.. geriye kalan 95000 euro ile de git ucak mucak al..ne bileyim ben.. ustelik 600mm lenste IS ozelligi de var.. el titremesi falan hikaye yani.. kimin IS ozelligine ihtiyaci olacagi buyuk bir soru hani.. neyse.. 95000 euro icin degmez hani..
ben olsam 400mm f/2.8L IS alirdim, 2.0x extender.. 1ds Mark II body.. 8 gb lexar 80x kart.. dual 2.7ghz Mac G5 with the 8 gigabyte memory.. gitzo tripod..

sonra gelsin butun kuslar...

 

Tarih: 6 Mayıs 2005, 21:11 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

tabii o lensin esas amaci 2.0x extender ile 2400mm'de kullanmak.. yoksa.. yermi anadolu evladi..

simdi bir hesaplama yapalim.. eger ki bendeki 350D'ye bu lensi 2.0x extender ile birlikte takmis olsaydik neler yapabilirdik bir bakalim..

gorunen mesafe= uzaklik x (kameranin sensor genisligi : lensin focal uzunlugu)

ona gore; gorunen mesafe= 1000 mm (1 metre uzakliktaki bir cisime dogrultursak.. muhtemelen o uzakliga focus yapamiyordur ama..) x (22.4 : 2400)
gorunen mesafe= 1000 x 0.0093 = 9.3 mm... yani bir cantimetre.. eger ki biz 1 metrelik bir alani fotografa dahil etmek isteyeceksek o halde; 107 metre ileriye koymamiz gerekecek nesneyi.. yani hadi birkac kisi konusurken gizli fotografilarini cekeyim dediginde bu lensle o halde sana en azindan 214 metre uzaklik lazim, kisinin boyunun 2 metreye yakin oldugu hesaba katilirsa.. ama unutmamali ki 214 metre uzakliktan 8 megapixelli kamera ile fotografi o kisilerle kaplamis olacaksin.. o halde eger ki yaklasik 1 kilometre uzakliktan cekersen sayet 2 megapixellik fotograf elde edebilirsin.. yani 1600x1200 cozunurlugundeki bir bir bilgisayar ekraninda tam ekran bakabilirsin fotografa.. net bir sekilde.. hatta cozunurlugu dusurursen eger; mesela 800x600 de bakarsan o halde 4 kilometre uzaklik yeterli olacak.. iste boyle bizim 2400mm lensin hunerleri.. kilometre uzakliktan kus resimi cekmek isteyenlerin alisveris listesine girmeli bence..

#dadanagast' tarafından 06.05.2005 21:42:01 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 6 Mayıs 2005, 21:18 - İp: yok