azelea
azelea (üye)
Sakarya / Doğa Fotoğrafçısı

Canon Eos350d Makinesi Hakkında....

hayırlı günler;

Arkadaşlar bende bayadan beri Dfm bakıyorum ilk önce sony almaya karar vermiştim. fakat bu forumla tanışınca canon almaya karar verdim. forumu bayadan beri takip ediyorum. o zamanlar 350d daha piyasaya çıkmamıştı. 300d ciddi ciddi düşünüyordum. sonra 350d piyasaya çıkınca ona aklım takıldı. tabi bu cihazlara epey bir para vereceğimizden dolayı 10 tartıp bir almalıyım. onun için bir kaç sorum olacak sizlerden;

1. Pil durumundan hiç bahsedilmiyor. Ne tür bir batarya kullanır.
2. Çoğu makinede Optik zoom ön plana çıkartılıyor. Bu makinede öyle bir şey göremedim, ve tabi ki bunda zoom vardır fakat nasıl olur farkı nasıldır. Niye 8x 10x vs. gibi tabir edilmiyor.
3. bu makinelerin ne türlü bakımları vardır. Bunları kendimiz yapabilirmiyiz.
4. otomatik ayarları varmıdır. Yani şöyle her zaman manuel ayar yapmak mı gerekiyor. Bazı makinelerde olduğu gibi otomatik ayarlar mevcutmu.
5. ben yurtdışından getirttireceğim. Ne gibi önlemler alıp ne gibi şeylere dikkat etmem gerekecek

şu anda aklıma bu sorular geldi. arkadaşlar hepinizin fikrini beklerim şimdiden teşekkür ederim.

Tarih: 27 Nisan 2005, 00:51 - İp: yok
özgür
özgür (üye)
Çanakkale / Amatör

Peki Dadanagast, gönderilenin özellikle hediye olarak belirtilmesinden kastettiğin ne? Paketin üstüne 'Hediye' diye yazılarak belirtilmesi falan mı yoksa özel bir gönderilme biçimi mi var ?

 

Tarih: 2 Mayıs 2005, 23:29 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

Kobra çok teşekkür ederim. D350 ile 1/4000 hızında flaşlı çekmek mümkün o zaman. D350 ile 20D'nin bu konu hakkında kullnama kılavuzunda aynı açıklama var. Beni yanıltan D10'un kullanma kılavuzunda açık açık 1/4000 'e kadar sadece EX serisi flaşla ile uyum sağlayacağı yazıyordu. EX sersisi harici flaşlarla uyum sağlamaz yazıyor. Hatta 550EX serisi flaşla ancak 1/4000'e ulaşırsınız hazıyor. Juggler de Sigma flaşla 1/8000 çektiğine göre sorun yok .

 

Tarih: 3 Mayıs 2005, 08:49 - İp: yok
juggler
juggler (üye)
Ankara / Doğa Fotoğrafçısı

Suysal bu flas isine niye bu kadar takildin, bosver, kim simdiye kadar 1/4000 le flas kullanip cekim yapmis ki... Birak flasi, flas kullanmadan 1/4000 de cekim yapan var miymis?.. Kagit uzerinde yazan her ozelligi karsilastirmayin, bunlar cok ozel durumlarda kullanilacak ozellikler.

 

Tarih: 3 Mayıs 2005, 16:12 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

Juggler haklısın. Bırakınız 1/4000'i, 1/2000 'i bile normalda kullanamıyorum. Belki flaşla kullanılabilir diye merak ettim. Hele1/8000 'i de duyunca ilgimi çekti. Juggler çok çok teşekkür ederim ilgine.

 

Tarih: 3 Mayıs 2005, 16:47 - İp: yok
azelea
azelea (üye)
Sakarya / Doğa Fotoğrafçısı

edim. Daha doğrusu lens işine karar veremedim. fakat

#azelea' tarafından 02.10.2007 08:31:13 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 3 Mayıs 2005, 18:30 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

selam juggler.. uzun zaman oldu gorusmeyeli.. neyse ki en sonunda bir DSLR sahibi olabildim.. her ne kadar 20D alamamis olsam da yine de mutlu sayilirim.. tabii icimde bir burukluk var, yok degil.. ama ne yapalim.. simdilik 350D deyip seneye de 30D demek nasipmis.. beklemeye degdi mi degmedi mi baska bir sual aslinda; hakliymissin, bir tane alip huzura kavusmak varken o kadar kurcalamak gereksizmis..

350D'yi aldim tabii ne yapacagim oldum o da baska bir hikaye.. neyse ki fotografini cekebilecegim objeler konusunda pek zorlanmiyorum.. evdeki elektrik supurgesinin bile yaklasik 200 tane fotogrini cektim, aman kimseler duymasin prestijimiz sarsilir.. kartlara format atmaktan bir hal oldum dogrusu..

evlilik yildonumu icin bir kaleye gittik..(luxury life.. ) esim hadi firsat bu firsat, al da kurtul dedi, burnumdan getirdi.. 20D'yi alacaktim, bekleyecektim.. ama nafile.. bir dukkana (dixons) gidip 350D'yi bir D70'yi elime aldim; son anda 350D'de karar kildim.. iyiki de oyle yapmisim.. yoksa seneye 30D almak tamamen hayal olacakti..(nikon lens durumu..)

cektigim birkac guzel fotograf var aslinda.. ama eminim ki sizlerinkinin yaninda coluk cocuk muammelesi gorur.. ama cok yakinda herkes eserlerimi gorecek..

..artik elimden geldigince disari cikip fotograf cekmeye calisiyorum.. aslinda makinemi yanimdan hic ayirmiyorum desek yalan olmaz.. ..neyse.. gecen gun araba yarislari sovunu izlemeye gittim.. harikaydi.. 200-250 tane fotograf cektim.. eve gelip aceleyle photoshop'a aktarip bir de baktim ki aralarindan yalnizca birkacina dogrudurust focus yapabilmisim.. AI servo deyip dusunmeden basarsam olacagi budur tabii.. makine tabii focuslanir artik demekle olmuyormus.. buyuk bir hayal kirikligi.. neden focuslanmadi onu anlamak o kadar guc degil aslinda.. kafami isik hiziyla bir o arabaya bir digerine dondurmekten, aman tum kazalari yakalayayim demekten kaynaklandi.. ama en azindan tum kaza goruntulerini yakalayabildim.. focussuz..!!!

18-55mm lensle hizla giden arabalari yakalamak biraz imkansiz gibi aslinda, uzak mesafede olduklari da hesaba katilinca.. zaten bizim burada gunes munes de yok.. gri bulutlar..

bak iclerinden birkaci.. araclar cok uzakta oldugu icin crop yapmak zorunda kaldim fotograflarda.. hicbir isleme yapmadim henuz; yapmaya gerek gormedim..

http://rapidshare.de/files/1557640/Archive.zip.html (bu adresten free'yi secip download edebilirsiniz arkadaslar.. ancak 30 mb'a hostluk ediyorlar.. zaten 30mb'lik rezalet yeter bugun icin..

simdi bir zoom alma hevesi icerisindeyim.. 70-200 f/4 L diyorum ama IS ozelligini de cok istedigimden 75-300 lensini de dusunmeden edemiyorum.. 75-300, 70-200'e gore 100 pound daha ucuz.. ama herkesin dilinde bir 70-200 var, sen de biliyorsun.. ne yapmaliyim juggler sence?

#dadanagast' tarafından 03.05.2005 21:51:55 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 3 Mayıs 2005, 21:51 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

selam ozgur..

ozgur aman paketin uzerine hediyedir yazmasin kimse anlamaz gurbet ellerde..

arkadasin gonderirken bir form doldurmasi gerekecek.. o formda "hediye" diye belirtmesi gerekir.. postanedekilere sorsun gosterirler..

uzakdogudan ebay araciligiyla aldigin urnlere de "gift" diyorlar, o yuzden senden gumruk vergisi falan alamiyor yasadigin ulke..


.......

selam azelea..

ben senin yerinde olsam almanyadan alirdim.. ama sadece body.. turkiyedeki objektifli fiyatiyla almanyadaki objektifsiz fiyati arasinda 450 euro fark var, o paraya akli basinda bir lens bak bence.. mesela 18-200.. dedigin gibi..

unutma; almanyadan aldigin takdirde 625 pound'luk vaucher book da aliyorsun makineyle birlikte.. sanirim forumda bahsetmistim daha once.. oradaki lenslerden birini secersen ayrica bir indirime de kavusmus olacaksin.. benim almayi dusundugum lens 70-200mm f/4.0 L mesela, 70 pound para iadesi veriyor canon.. harika bir firsat.. 17-40 f/4 L lensi icin de 70 pound.. 60mm f/2.8 macro icin 35 pound (sanirim).. bence harika uclu lens.. veya 50mm f/1.4 de olabilir 60mm f/2.8 yerine.. 17-85mm IS lensi icin bir para iadesi yok ne yazik ki.. neyse digerlerini de bir dinle bence; bakalim hangi onerilerde bulunacaklar.. bu arada 60mm macro yerine cogu 100mm macroyu seciyor.. o da bir karmasa.. ama buyuk ihtimalle sen zoom lens alacaksin baslangicda.. ben de oyle yapacagim.. en mantiklisi dogrusu.. ha bir de.. canon'un 70-200mm L lensleri testlerde prime lensler kadar basarili; bu yuzden canon'un en basarili lensleri arasindalar..

juggler'in dunya kadar lensi var, degil mi juggler? ee bir de tecrube eklenince olaya.. en iyisini o soyler sanirim..

 

Tarih: 3 Mayıs 2005, 22:14 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

Dadanagast çektiğin fotoğraflara , bu siteye veya bir galeriye üye ol da bakalım. Sürekli netleme hızlı çalışmıyorsa pan yapman biraz zor. Ama D350 makinalı tüfek s1'de devamlı netleme 1-2 sn. geç veya hatalı netleme yaptığından hareket halinde ne varsa uçup gidiyor. Manuel netlemeyi kullan. Önceden mesafeyi benzer mesadefeden yapıp kilitle. O noktaya geldiği anda makinalı tüfeği çalıştır. Senin şu " alan derinliği ön izleme düğmesine basıp uyumak istemen " ve "makinalı tüfek" lafların aklıma geldikçe gülüyorum )))))))))) Çok yaşa

 

Tarih: 4 Mayıs 2005, 11:18 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

suysal indirdin mi benim fotograflari yoksa indirmedin mi? ..

berbat bir yerden izlemek zorunda kaldim yarislari; aslinda kimsenin yeri hos degildi.. en azindan fotografcilar acisindan.. arabalarin en yakini 30-40 metre en uzagi da 60-70 metre uzakliktaydi bana.. (bak simdi bahane buluyorum olaya.. aslinda yapardim ama musait degildi.. ) hava cogu zaman kapaliydi.. o yuzden hizli shutter speedlerine ulasmak da kolay degildi.. bir de her yerde direkler vardi.. o direklerin arasindan arabalara focus yapmak kolay degil ama..

amcamin tekinde 1D makine ile 70-200mm f/2.8 L IS zoom lens vardi.. hem de yaris pistinin tam ortasindaydi.. eminim ben ondan daha cok kare yakalamisimdir..

..suysal manuel netleme yapmama olanak yoktu cunku her an her yerde arabalar capisiyor, taklalar atiyordu.. hangi mesafeye ayarlayip da manuel netleme yapabilirdim ki?.. tamam 350D makineli tufek gibi gibisine de bende ki lensde is yok ki!... soyle uzun bir telephoto lensim olsaydi..ahhhh ah.. sen merak etme; bu yarislari her 15-20 gunde bir yapiyorlar.. sen benim bir sonraki fotograflarimi takip et.. fredmiranda'da sitemi kurup sohret olacagim..


...

saka bir yana.. daha yeni basladim fotografciliga.. teori neredeyse var gibi ama pratik yok.. yakindir.

 

Tarih: 4 Mayıs 2005, 12:11 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör


http://rapidshare.de/files/1557640/Archive.zip.html sitesinden bir şey göremedim. İnglizcem=0 . Sadece yükleme için gözat var. Nasıl bulacağım fotoğraflarını? Tam link versene.

Makinalı tüfekle avlanmak harika olur. İyi fotoğraflar çekeceğine eminim . Ama Dadanagast bu işi kafaya takınca rüyalarda bile fotoğraf çekiyorum. İşin incelikleri çok. Çektikçe anlıyorsun. Bir sürü çekim yapıp okuduğun çekim teknikleriyle ilgili kitapları , yazıları bir daha okumak gerekiyor. Bir çok şeyin paratiği olmadığından, prtaikten sonra daha iyi anlıyorsun. Ama zevki inanılmaz. Zoom'lu çekimler ve makro çekimler alan derinliği konusunda çok güzel şeyler öğretiyor.

Dadangast iyi fotoğra çekmek için öncelikle güzelliklerin olması gerekiyor. Yani iyi bir manzara, bol çiçekli bahçe, çarpışan araba ... Güzellik olmazsa iyi fotoğraf çekmen zor. Unutma Çekim teknikleri bölümünde bol bol tartışalım bu konuları ... Ustalarda katılırsa gayet güzel olur.

 

Tarih: 4 Mayıs 2005, 12:32 - İp: yok