usas
usas (üye)
Ankara / Amatör

300d-pro1-d70 Bigisi Rica Ediyorum

merhaba;

ben canon sevenlerdenim. telefonda nokia gibi bir noktaya gelmış. menuler ince ayrıntılar detaycılık ve tabiki kalıte aht saffada ozellıkle govde kısmında bir numara gozumde. bir makinanın menulerine sistemıne alısınca artık o markacı oluyorsun. canon cu nikoncu gibi.
Pro 1 e slr olmaması haricinde mukemmel gozuyle bakıyorum. 2 inch ekran 8 mp sensor, L serisi lens ve focus ring benı etkıledı.
300D ise analog eos 300 gibi degıl plastık basit bir govde ve tombul bir ekran. lcd donmuyor ve bir koruyucuda yok uzerinde. neyse inceledım ve pro1 mi eos 300d mi derken d70 dikkatimi cektı. nikon a karsı bir sempatım olmamasına ragmen. ozelıkleri 300d den malesef ileri gibi gozukuyor. af asist lamp- 1/8000 perde hızı- lcd cover- ve sureklı cekımlerdeki basarısı eos u geride bırakıyor gibi.
yurt dısı fiyatlarında D70 Eos300d den 200-300 dolar kadar pahalı iken turkıyede D70 daha ucuz.??? bu sebepden dolayı D70 ilgimi cekmeye basladı. mınımal iso 200 olması ve biraz tombul olması haricinde rahatsız eden bir nokta olmadı benı. kullanıcılardan bu konuda bilgi rica ediyorum.
tesekkurler...

Tarih: 14 Kasım 2004, 00:08 - İp: yok
juggler
juggler (üye)
Ankara / Doğa Fotoğrafçısı

bu arada arkadaslar bir makinanin plastik ve gumus rengi olmasinin avantajlarindan haberiniz var midir,(gerci konu 300d degil ama 'plastik' lafi cok fazla ortada dolaniyor)?

1. Cok hafif olur
2. Gunes altinda yururken makina siyah olmadigi icin hic isinmaz
3. Buz gibi havada makina metal olmadigi icin ellerini dondurmaz
4. Esnek oldugu icin yere kulce gibi dusmez, dusmelerden daha az zarar gorur

Eger kavgalarda savunma amaciyla kullanmayacaksan fotograf makinasinin metal ve siyah olmasinin 'cool' gorunmesinden baska bir avantaji yok. Sonucta bahsettigimiz hic bir makina dis kosullara karsi izole edilmis (sealed dedikleri) degil.. Bende hem 300d hem de 20d var, 300d nin govdesinin malzemesinin ve renginin 20d de olmasini cok isterdim, bunu anlamak icin sabahin korunde 0 derecede bir yere girip iki makinayla da bir bucuk iki saat fotograf cekmeniz gerek. Ya da 35 derece sicakta bir doga yuruyusune katilmaniz gerek. Hele bir de soyle 100-400 objektif takiliyken ustlerine.. O zaman farki gorursunuz.

O yuzden yigidi oldurun, ama hakkini verin. "Plastik 300d" insanlarin kulagina 'naylon 300d' gibi kalitesiz geliyor, ama sonucta kullanilan malzeme bir kompozit malzeme ve bir cok metalden daha saglam. O yuzden bir makinayi alirken ya da elestirirken yapacaginiz en son yorum onun yapildigi malzeme uzerine olsun. Hos, 'ben dijital fotograf konusunda uzmanim' diye ortaya cikan bir takim akademik arkadaslar bile ayni numarayi yaptiklari icin baskalarina bir sey soylemek haksizlik olur.

Malzeme kalitesi belki National Geographic fotografcilari icin onemli olabilir, ama siz zaten makinayi alip gozunuz gibi bakacaksiniz. O yuzden secerken malzemesine fazla takilmayin makinalarin.

#juggler' tarafından 30.11.2004 10:42:07 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 30 Kasım 2004, 10:32 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

"Eger kavgalarda savunma amaciyla kullanmayacaksan fotograf makinasinin metal ve siyah olmasinin 'cool' gorunmesinden baska bir avantaji yok."



neden siyah "cool" gorunur ki? valla kac senedir moda olan renk gumus rengi idi.. kaldi ki 300D'nin de siyahindan yaptilar biliyorsunuz..

"Sonucta bahsettigimiz hic bir makina dis kosullara karsi izole edilmis (sealed dedikleri) degil.."

bildigim kadariyla 1D serisinde bu sealed ozelligi var.. lenslerde de bu ozellikte olanlari var, L serisi lenslerin bazilarinda.. sanirim 1999 yilindan sonra piyasaya cikan L serisi lensler "sealed" ozellikli imisler..

" Bende hem 300d hem de 20d var, 300d nin govdesinin malzemesinin ve renginin 20d de olmasini cok isterdim"

bunu ilk defa senden duyuyorum juggler, ama haksiz da sayilmazsin anlattiklarina gore..

"sonucta kullanilan malzeme bir kompozit malzeme ve bir cok metalden daha saglam"

aslinda camcorder'lara bak, onlarda da ayni plastik malzemeyi kullaniyorlar.. bu demek degil ki kolayca kirilir; fakat juggler sen de takdir edersin ki 300D'nin verdigi his "cok ucuz" mus gibi.. tabii diger yandan hala daha peynir ekmek gibi satmasini da, alanlarin aslinda bu ozelliginden gocunmadiklarini da gosterir..

zaten genelde konusulurken, herkesin hoslanacagi turden degil diye soyleniyor.. herkesin nefret edecegi bir turde olsaydi sanirim canon da oyle yapmazdi..

"Malzeme kalitesi belki National Geographic fotografcilari icin onemli olabilir, ama siz zaten makinayi alip gozunuz gibi bakacaksiniz."

iste bu cok dogru..

profesyonel fotografcilari bazen magazinlerin verdigi dvd'lerde izliyorum, nasil daha iyi fotograf cekilir konusunda taktikler veriyorlar.. bunlarin en basinda elbisenizi kirletin geliyor.. yerlerde surunmemiz gerekiyormus iyi fotograflar icin.. neyse.. ayrica kullandiklari 1D serisi makinelerini (veya benzeri..) goruyoruz bu dvd'lerden tabii..

ah ahhhh... o makineler yerlerde surunuyor.. nasil da kiyiyorlar aklim ermiyor bir turlu..

hani dusunuyorum, bende 1D serisinden biri olsaydi nasil kullanirdim acaba.. sanirim yine gozum gibi bakardim..

 

Tarih: 30 Kasım 2004, 13:45 - İp: yok
juggler
juggler (üye)
Ankara / Doğa Fotoğrafçısı

gozun gibi bakmana gerek yok zaten makinalara bir sey olmuyor... 2 kilo agirliginda bir tugla tasiyor gibisin. O yuzden ister yerde surun, ister tozlu yollarda cekim yap bir sey olmuyor. Zaten fiyatlarinin bu kadar pahali olmasinin sebebi o. Yoksa herkes 20d alir keyfine bakardi.

 

Tarih: 30 Kasım 2004, 14:45 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

mutlaka oyledir tabii..

juggler olympus'un E-1'i da aynen oyleymis sanirim.. fiyat olarak 20D'den de daha hesapli aslinda.. sence nasil bir makine E-1?

 

Tarih: 30 Kasım 2004, 15:47 - İp: yok
juggler
juggler (üye)
Ankara / Doğa Fotoğrafçısı

dadanagast, sadece su eksiklik bile makinayi almaman icin yeterli:
(dpreview'dan E1 in 'conclusions' sayfasindaki dezavantajlari bolumunden alinti)
* No histogram / highlights display in record instant review

Iste bu olayi bitirir. Dijital bir fotograf makinasini kullanmanin en buyuk avantaji, fotografi cektikten hemen sonra histograma hizlica bir gozatip yolunda gitmeyen bir sey varsa onu duzeltmektir. histogram olmadiktan sonra LCD de gordugun fotograf sana hic bir sey ifade etmez, LCD den anca kadraji dogru yapip yapmadigini gorursun, isigin yeterli olup olmadigini ve fotografin senin istedigin gibi pozlanip pozlanmadigini ancak histograma bakarak anlarsin.. o ozellik yoksa zaten baska bir ozellige bakmanin geregi yok..

 

Tarih: 30 Kasım 2004, 18:03 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

benim anlayamadigim neden bu ozelligi koymayi akil edemedikleri? cok mu pahali bir ozelliktir ki koymamislar.. bu makine zaten ust seviye profesyonel diye satilan bir makine oldugundan neden bu ozelligi yok, anlamak cok zor gercektende.. bir profesyonel fotografci sunlari soyluyordu dikkate alinmasi gerekenler konusunda:

fotografi cekerken wb veya exposure gibi seyleri dusunmeye gerek yok, cunku bunlari daha sonradan yazilimlar sayesinde degistirebiliyorsunuz.. tabii raw formatinda almak gerekiyor fotograflari.. en onemlisi fotograf cektikten hemen sonra histogrami kontrol etmeniz.. eger ki histogramda cok koyu ciktigi gosteriliyorsa bu o kadar da onemli degil duzeltilebilir, fakat eger ki cok aciksa iste o zaman fazla sans yok.. histogramin tamamen saginda olmamaliymis fonksiyon egrisi..

...

simdi bundan sonra olympus'u anlamak iyice imkansiz hale geliyor gercekten de..

........

juggler bana neden dynax 7d'yi fuji s3pro'yu ve olympus e300'i (ki e300'de de histogram gostermiyordur..) da neden secmeyecegini soyleyebilir misin?

 

Tarih: 30 Kasım 2004, 18:42 - İp: yok
juggler
juggler (üye)
Ankara / Doğa Fotoğrafçısı

hmm, ingilizcen var gibi gorunuyor dadanagast, ben de makinalari senin kadar taniyorum, kaynaklardan okuyup bizi aydinlatmaya ne dersin?

 

Tarih: 30 Kasım 2004, 19:34 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

sen de biliyorsun juggler, okuyorum neler dediklerini; fakat, herkes bir markaci oldugundan kendi markasini ustun goruyor.. ozellikler acisindan hepsinde de bir takim eksiklikler var bir 20D'ye gore.. neyse bu konuyu fazla uzatmanin da manasi yok aslinda..

not: bende bile bu markacilik baslamis durumda, ki henuz bir makinem bile yok.. dpreview'de canon disindaki forumlari gezinirken kendimi dusman hattindaymisim gibi hissediyorum.. bence olay burada biter.. diger makinelerin ne eksigi varmis artisi varmis onemli degil bundan sonra..

ayrica onumuzdeki ay buyuk ihtimalle bu saydigim makinelerin degerlendirmelerini gorecegiz magazinlerde; ben burada yazilanlari gecerim foruma..

 

Tarih: 30 Kasım 2004, 20:31 - İp: yok