usas
usas (üye)
Ankara / Amatör

300d-pro1-d70 Bigisi Rica Ediyorum

merhaba;

ben canon sevenlerdenim. telefonda nokia gibi bir noktaya gelmış. menuler ince ayrıntılar detaycılık ve tabiki kalıte aht saffada ozellıkle govde kısmında bir numara gozumde. bir makinanın menulerine sistemıne alısınca artık o markacı oluyorsun. canon cu nikoncu gibi.
Pro 1 e slr olmaması haricinde mukemmel gozuyle bakıyorum. 2 inch ekran 8 mp sensor, L serisi lens ve focus ring benı etkıledı.
300D ise analog eos 300 gibi degıl plastık basit bir govde ve tombul bir ekran. lcd donmuyor ve bir koruyucuda yok uzerinde. neyse inceledım ve pro1 mi eos 300d mi derken d70 dikkatimi cektı. nikon a karsı bir sempatım olmamasına ragmen. ozelıkleri 300d den malesef ileri gibi gozukuyor. af asist lamp- 1/8000 perde hızı- lcd cover- ve sureklı cekımlerdeki basarısı eos u geride bırakıyor gibi.
yurt dısı fiyatlarında D70 Eos300d den 200-300 dolar kadar pahalı iken turkıyede D70 daha ucuz.??? bu sebepden dolayı D70 ilgimi cekmeye basladı. mınımal iso 200 olması ve biraz tombul olması haricinde rahatsız eden bir nokta olmadı benı. kullanıcılardan bu konuda bilgi rica ediyorum.
tesekkurler...

Tarih: 14 Kasım 2004, 00:08 - İp: yok
kobra
kobra (üye)
Sakarya / Meraklı

DSLR makineler sensör büyüklüklerinden ötürü diğer tüm dijital fotoğraf makineleriyle kıyaslanmıyacak bir durumdalar mesela slr-like diye tabir edilen makinelerin iso 400 de ürettiği noise i dslr ler iso 1600 de bile üretmiyor daha pek çok avantaj rahatlıkla sayılabilir bundan dolayı dslr alma imkanı olanlar düşünmeden alabilirler marka ve model ne olursa olsun kompakt ve slr-like gibi makinelerden çok çok daha iyi performans verirler

 

Tarih: 18 Kasım 2004, 04:02 - İp: yok
usas
usas (üye)
Ankara / Amatör

evet
pro1 i eledım. eos300D yi kurtusundan actım ve magaza ınceledım hic ısınamadım. su an kullandıgım kodak makina bile ondan kalıteli bir his uyandırıyor. o nasıl berbat bir malzeme nasıl bir govde dokusu vs. sonucta kotu. D 70 i oldukca begendım. lcd cover gibi ayrıntılarda dusunulmus. ozellıkleri ve govde yapısıda eos dan cok ıyı. fakat nikoncu olduk mu oyle gıdıcez ya o benı sarmıyor. etrafta herkes canoncu. lens falan da bulamayız odunc nikon alırsak yani. bu durumda D20 goze carpıyor sartları zorlayıp ona gecmek lazım ama henuz ankarada magazalarda bıle gormedım. bu arada 8 mp bir makina sizce yeterlı olacak mı yoksa 1 yada 2 yıl sonra satmak sartmı olacak bılmıyorum... 8 mp ile kalıtede kayıp olmadan kaca kac baskı alırız ki.
şu anki 4 mp 6490 kodaktan saırım en fazla 18 e 24 alabılırım. dogrumu?

 

Tarih: 18 Kasım 2004, 10:57 - İp: yok
exif22
exif22 (üye)
İstanbul / Amatör

Sevgili Usas,

5 megapixel de , 8 megapixel de bir amatör için çok çok yeterli,
DSLR makina olmadan da çok iyi fotoğraflar çekmek mümkün ,
örneklerini hem yabancı sitelerde hem de üyesi olduğun fotokritik'te görebilirsin. Onun için gaza gelmemek lazım
Bence 28-200 zoom'lu bir slr-like makina almak en iyisi.
Fotoğraf işinden para kazanmayacaksan , tuzun da kuru değilse DSLR lüks olmaktan başka birşey değil.

Benim görüşüm bu yönde , şimdiden yeni alacağın makina hayırlı uğurlu olsun .

Selam ve sevgilerimle,

 

Tarih: 18 Kasım 2004, 13:38 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

murat ve acu;

merak etmeyin her sekilde yardimci olmaya calisacagim; sizler de bana yardimci olursunuz..

benim kafamda; almanyadan, bu adresten alma fikri var.. tamron 28-75 f/2.8 lensle birlikte almayi istiyorum..
(tabii son anda yine de fikrimi degistirebilirim...)

murat bizler de seni ozledik bu arada.. foruma hosgelmissen..

....

selam exif,

Luminous-landscape'in web sayfasindaki dynax 7D'nin incelenmesi var michael reichmann tarafindan.. benim de aklimda dynax 7D vardi ne yalan soyleyeyim.. fakat birkac sitedeki yorumlari ve forumlardaki yazilanlari okuduktan sonra pek de istegim kalmadi acikcasi dynax 7D'ye karsi..

dynax 7D ile minolta daha yeni giriyor dijital arenaya.. ellerindeki tek dijital SLR makine.. bence bir yol katetmeliler oncelikle.. canon'da durum ayni degil, kac tane DSLR'lari var dusunsene.. demek istedigim, canon'un DSLR tecrubesi minoltaninkine gore cok daha fazla..

juggler bir baska konusmada; bir fotograf makinesi secerken ileride ne kadar yardim gorebileceksiniz o markayi kullananlardan onu da hesaba katin demisti.. dpreview'deki foruma bir bak, her saniye yeni mesajlar geliyor canon'un bolumunde.. cok fazla insan var; bir soru soruyorsun, birkac dakika icinde cevap hazir.. bu cok onemli..

diger yandan tabii ki de; dynax 7D'deki 2.5 inch'lik ekran ve stabilizer'in makinenin kendisinde olmasi cok iyi.. fakat su da var, unutma; canon 20D'yi cikartti, o profesyonel degerlendirmeleri yapanlar dahil herkes kosa kosa satin aldi.. minolta hakkinda o kadar da hevesli degil herkes.. tabii ki minolta lens sahipleri icin durum bambaska..

Minolta A200 ile olympus E300 icin birsey diyemeyecegim dogrusu.. her ikisinin fiyati da cazip digerlerine gore.. belki de olympus E300 icin, bir DSLR olmasindan dolayi ayrica, bizlerin
listesinden cikmamali.. ama ne yalan soyleyeyim, E300 hakkinda o kadar da arastirma yapmadim..

"İsteğimize göre 4*4 lük bir makina bulmak zor , 1-2 şıktan feragat edeceğiz galiba ..."

su anda bence 20D 4-4'lik bir makine.. ne kadar ihtiyacimiz var tartisilir fakat 4-4'luk digerlerine nazaran..

....


#dadanagast' tarafından 18.11.2004 14:55:38 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 18 Kasım 2004, 14:44 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

selam usas,

" eos300D yi kurtusundan actım ve magaza ınceledım hic ısınamadım. su an kullandıgım kodak makina bile ondan kalıteli bir his uyandırıyor. o nasıl berbat bir malzeme nasıl bir govde dokusu vs. sonucta kotu."

gercekten de cok kotu.. cok adiymis hissi veriyor.. hani hafif olsun, tasinmasi kolay olsun fakat boyle adi de hissettirmesin kendisini; oyle degil mi..

" fakat nikoncu olduk mu oyle gıdıcez ya o benı sarmıyor. etrafta herkes canoncu. lens falan da bulamayız odunc nikon alırsak yani. bu durumda D20 goze carpıyor sartları zorlayıp ona gecmek lazım ama henuz ankarada magazalarda bıle gormedım"



sonuna kadar canoncu olalim arkadaslar.. lay lay lay, lay..

20D'nin verdigi his bir bambaska.. tamamen profesyonel bir makineymis hissi veriyor.. sen yine de turkiyeye gelmesini bekle, bir dukkanda dene oncelikle.. (ama su da var ki; o kadar insan yazdi cizdi bu makinenin ne de harika oldugunu.. herkesin eline uyduguna gore simdiye kadar, senin acindan da o kadar buyuk bir sorun olmayacaktir..)

"8 mp ile kalıtede kayıp olmadan kaca kac baskı alırız ki."

20D'den cikan fotograflarin cozunurlugu maximumda 3504x2336.. 267 dpi cozunurlugun profesyonel kabul edilir cozunurluk oldugunu biliyorum.. (aslinda 200 dpi'in ustundeki her cozunurlukte kaliteli print alabilirsin.. illa da 267 dpi olmasi gerekmiyor..)

buna gore;

3504/267= 13.1235 inch

2336/267= 8.7490 inch

yani 8.7x13.1 inch olceklerinde profesyonel kalitede print alacaksin..

11.7x8.3 inch olcegi A4 demek.. 16.5x11.7 inch ise A3 demek..

kaba bir tanimla A3.5 olceginde olacak..

resimden ne kadar kesip bicecegin de onemli tabii..

forumlardaki kullanicilarin dediklerine gore A3 boyutunda fotografda, 3200 iso'da cekilmis olmasina karsin hicbir gurultu falan olmaksizin harika fotograflar aliyormussun..

ben 20D'den cikan fotograflari acdsee'de buyulttum.. hem de .jpeg formatinda olanlari.. yani raw olanlari buyuttugunuzde resim kalitesinde o kadar da kayip olmayacak jpeg'e gore..

120 megapixellik fotograflar yaptim..

resim kalitesi hala daha superdi.. fujinin 12 megapixellisinin 10 kati olsun diye 120 yapmistim; fujinin o digicamlerinden cikan 12 megapixelli fotograflarina nazaran 10 kat daha iyiydi 120 megapixele interpolated yapmis olmama ragmen..

yani birak A4'u A3'u, A formatinda print alsan sana yine de profesyonel kalitede fotograflar verecek.. ki ben basit bir programla yaptim bu deneyi.. o kadar genis olcekteki bir kagida print alacaginizda bir dukkana gidip yaptirmaniz gerekiyor; onlar bizlerden cok daha iyi genisletirler fotografi..

...........

print olayinda hersey megapixel degil.. tabii ki en buyuk ogelerden biri fakat yalniz degil..

Bir Nikon D2H'de 4 milyonpixel bahsettigin kodak 6490'da.. iste o noktada pixel kalitesi gibi faktorler devreye giriyor..

d2h'den cikan fotografi genislet genisletebildigin kadar; sana yine de kaliteli printler verecektir..

..

kodak 6490 ile benim duydugum kadariyla 8x10 inch'lik printler alabilirsin.. sonrasinda kalite cok ama cok azaliyormus..

(1 inch= 2.57 cm)

tabii sunu da dikkate al; bir DSLR ile alacagin print'de en ufak ayrintiyi bile gorebilirsin kagit uzerinde; digerlerinde ise o ayrintilar orada olmayacaklar..

 

Tarih: 18 Kasım 2004, 15:42 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

"5 megapixel de , 8 megapixel de bir amatör için çok çok yeterli,
DSLR makina olmadan da çok iyi fotoğraflar çekmek mümkün ,
örneklerini hem yabancı sitelerde hem de üyesi olduğun fotokritik'te görebilirsin."

tabii ki de mumkun; ama neden o zaman butun profesyoneller DSLR kullaniyorlar? ..

guzel fotograf cekebilmek icin yaratici olunmasi gerekir ve yaraticiliginizi ancak bir DSLR ile konusturabilirsiniz.. digicam'ler bir yerde yetersiz kalacaklardir..

eger ki ciddi ciddi fotografcilik yapacagim diyorsaniz, ki kastettigim bir hobby olarak ugrasmak; o halde DSLR en iyi cozum gibi.. yok sadece ailemin fotograflarini cekip albumun arasina koyayim sonra arasira bakarim ise tabii ki digicam.. bir DSLR'a hic mi hic gerek yok..

sorun surada ortaya cikiyor.. 8 megapixelli digicam mi yoksa DSLR mi? veya gelismis digicam'lerden biri mi yoksa DSLR mi?

zaten gelismis bir makine arandigina gore neden DSLR olmasin bu?

bir DSLR olacaksa neden -o kadar para harcayip alacagimiz- en iyisi olmasin?
....

diger yandan gercekten de haklisin gaza gelmememiz konusunda.. bu isten para kazanmayacaksak (tuzumuz da kuru degilse..) hic de en pahalilarina gerek yok dogrusu..

ama gel gor ki exif; ben de oyle diyordum kendime baslangicta, fakat, bu iste hersey gorundugu gibi degil; gaza cok kolay geliyorsun.. ustelik ayagini gazdan da cekemiyorsun..

ne yapmak gerekir exif bu durumda? nasil kendimize dur diyelim?

...

"Bence 28-200 zoom'lu bir slr-like makina almak en iyisi."

oyle deme simdi.. buyuk ihtimalle A200'den bahsediyorsun..

o kadar paralar harcayip da DSLR almamak bence mantiksiz olur.. neden sence 28-200 zoom'lu digicam?

neden dogan gorunumlu sahin, dogan yerine? (juggler'in benzetmesi.. hala aklima geldikce guluyorum..)

 

Tarih: 18 Kasım 2004, 16:04 - İp: yok
exif22
exif22 (üye)
İstanbul / Amatör

dadanagast merhaba ,

Yok birbirimizden farkımız aşağı yukarı aynı düşünüyoruz ,
aslında ben de Canon'cuyum , Canon 20D ye lafım yok , ama ben alırsam bir alt versiyonu 10D yi alırım , enson modeli alma merakım yok hem fiyat cazip oluyor hem de tecrübe edilmiş.

Biraz önce Compex'den geldim , Aydınlar'ın standında ayak üstü epey muhabbet ettik , malum Minolta ve Olympus distribütörlükleri yeni el değiştirdi ,teknik destek konusunda nasıl servis verirler bilmiyorum .
Minolta A-200 almazsam , bir DSLR alırım , objektif ise deneyerek testleri okuyarak Sigma 28-300 veya Tokina 24-200 olabilir. Bakacağız 2005 bir gelsin hele , gün doğmadan neler doğar ! Belki çok farklı yeni ürünler piyasaya çıkar , sonra pişman olmayalım ...

Selam ve sevgiler,

 

Tarih: 18 Kasım 2004, 19:25 - İp: yok
eos
eos (üye)
İstanbul / Stüdyo Fotoğrafçısı

ben de kesinlikle dslr lerden şaşmamanı öneririm kendine bir dslr seçerken aksesuarları gözönünde bulundur canon yada nikon farketmez ama herhangi bir dslr aldığın zaman otomatik olarak o markaya bağımlı kalacaksın ve bence canon yada nikon farketmez hangisini alırsan al çok memnun kalacaksın dslr olsun yeter

 

Tarih: 18 Kasım 2004, 19:48 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör



...

evet yenisi cikar cikmaz fiyati eskisinin bayagi dusuyor fakat unutma iki sene sonrasinda elinden cikarmak istediginde, bir onceki degil de iki onceki modeli satmaya ugrasiyor olacaksin... o zaman ki sattigin fiyattaki kaybinla simdiki ettigin kar ayni olacak.. demek istedigim; iki sene sonrasinda 20D'yi kolaylikla elinden iyi fiyata cikarabileceksin, fakat 10D fiyat acisindan cok dusuk olacak.. su andaki 30D ile 60D'ye bak, 10D hala iyi fiyat cunku bir onceki model 20D'ye gore.. fakat 30D ve 60D'nin fiyatlari cok ama cok geriledi, ki satmana degmez..

"Bakacağız 2005 bir gelsin hele , gün doğmadan neler doğar ! Belki çok farklı yeni ürünler piyasaya çıkar , sonra pişman olmayalım ..."

bak iste o dogru.. gun dogmadan neler dogar.. ayrica, 2005'de alalim ki, garantisi en azindan 2006'da dolsun..

...

bence 20D de su anda tecrube ediliyor; hemen daha ilk ciktiginda almak buyuk bir risk; fakat aradan 1-2 ay gectikten sonra sorun olmaz daha fazla.. daha farkli bir sorun yasanmasini ben beklemiyorum 20D'de.. firmware 1.0.5 ile sorunlari giderdiler..

artik sira bizlerde..

 

Tarih: 18 Kasım 2004, 20:00 - İp: yok
exif22
exif22 (üye)
İstanbul / Amatör

dadanagast haklısın arkadaşım , 20D farklı ürünler olmazsa yılbaşında alınabilir, 2-3 aylık süre test için yeterli.

Ben yeni evlenenlere bile tebrik için 3 ay sonra gidiyorum

selamlar,

 

Tarih: 18 Kasım 2004, 20:42 - İp: yok