usas
usas (üye)
Ankara / Amatör

300d-pro1-d70 Bigisi Rica Ediyorum

merhaba;

ben canon sevenlerdenim. telefonda nokia gibi bir noktaya gelmış. menuler ince ayrıntılar detaycılık ve tabiki kalıte aht saffada ozellıkle govde kısmında bir numara gozumde. bir makinanın menulerine sistemıne alısınca artık o markacı oluyorsun. canon cu nikoncu gibi.
Pro 1 e slr olmaması haricinde mukemmel gozuyle bakıyorum. 2 inch ekran 8 mp sensor, L serisi lens ve focus ring benı etkıledı.
300D ise analog eos 300 gibi degıl plastık basit bir govde ve tombul bir ekran. lcd donmuyor ve bir koruyucuda yok uzerinde. neyse inceledım ve pro1 mi eos 300d mi derken d70 dikkatimi cektı. nikon a karsı bir sempatım olmamasına ragmen. ozelıkleri 300d den malesef ileri gibi gozukuyor. af asist lamp- 1/8000 perde hızı- lcd cover- ve sureklı cekımlerdeki basarısı eos u geride bırakıyor gibi.
yurt dısı fiyatlarında D70 Eos300d den 200-300 dolar kadar pahalı iken turkıyede D70 daha ucuz.??? bu sebepden dolayı D70 ilgimi cekmeye basladı. mınımal iso 200 olması ve biraz tombul olması haricinde rahatsız eden bir nokta olmadı benı. kullanıcılardan bu konuda bilgi rica ediyorum.
tesekkurler...

Tarih: 14 Kasım 2004, 00:08 - İp: yok
juggler
juggler (üye)
Ankara / Doğa Fotoğrafçısı

valla 'en iyi objektif' diye bir sey yok, onu anlatmaya calisiyorum. Birisi icin en iyi objektif 18-55 kit lenstir, halbuki baska birisi 17-40L yi iyi bulmaz.. is sadece focal uzunluk ve objektif kalitesiyle bitmiyor. Buyuklugu, hatta rengi bile cok onemli olabilir. O yuzden ucuz objektiflerle baslayin, ondan sonra nasil bir objektiften hoslaniyorsunuz ona gore kendi 'en iyi'nizi bulun. Bazi objektifler vardir ki, cok iyidir ama cok agirdir, yuruyuse cikarsin yarim saat sonra kolun kopar, cektigin fotograftan da zevk almazsin.

O yuzden ben makina alan butun arkadaslarima ya kit lens aldiriyorum, ya da eger cok objektif degistirmekle ugrasmak istemiyorsa 18-125 aldiriyorum. Bir cok is icin yeterli. Ondan sonra karar verin ne yapacaginiza.

Portre icin malum cok keskin bir lense ihtiyac yok, cunku keskin olursa ciltteki kusurlari cok gosteriyor, hele hele hanimlar hic memnun olmuyuor. O yuzden 'soft focus' denen objektifler cikmis.. Ama fiyatlari biraz tuzlu..

 

Tarih: 26 Kasım 2004, 15:37 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

soft focus lensleri biliyorum; fakat tamamen portre kullanimi icin bildigim kadariyla; istedigimizde soft olmasin diyebiliyor muyuz?

ayrica o konu ile ilgili bir teknik okumustum; objektifin onune kadinlarin kullandigi kilotlu corabi gecirip soft focus elde edebilmek mumkun oluyormus.. ayrica sanirim photoshop da o konuda yardimci olacaktir..

kit lensi bayagi iyi aslinda juggler; ote yandan avrupada cok yakin fiyatlara daha iyi lensli kitleri almak da mumkun.. daha once sigma 18-50 f/2.8'yi onermistin.. amacim guzel bir lens kolleksiyonuna sahip olabilmek..

 

Tarih: 26 Kasım 2004, 15:55 - İp: yok
juggler
juggler (üye)
Ankara / Doğa Fotoğrafçısı

soft focus'lar istendiginde 'sharp focus' da olabiliyor tabii ki..

Iyi bir lens koleksiyonuna sahip olmak insana bir takim sorunlar getiriyor. Benim 'iyi' bir lens koleksiyonum var. Ama bir yere gidecegim zaman iki secenegim oluyor.

1.Ya bazi lensleri evde birakacagim
2.Ya da kocaman bir sirt cantasi tasimak zorunda kalacagim (ki gezerek fotograf cekerken sirt cantasi kesinlikle tavsiye etmiyorum, mutlaka omza asilan bir canta olmasi lazim objektifi kolay degistirebilmek icin)

Genellikle birincisini seciyorum, gidecegim yere gore bazi objektifler evde yatiyor. Cunku butun malzemeleri cantaya doldurunca 15 kiloluk bir yuk oluyor ki gezmek pek de eglenceli olmuyor takdir edersiniz ki.

Bu sebepten once makinayi al, sonra bir tane objektif al.. Bebek adimlariyla git. Bir olayin ozunu kavra. Ondan sonra ne istedigine iyice emin ol (yani 'ben iyi bir objektif koleksiyonuna sahip olmak istiyorum' dan daha spesifik bir sekilde).. Ondan sonra al. Cok objektif iyi deigl.. en iyisi 3 objektif. Daha fazlasini tasimak zor.

 

Tarih: 26 Kasım 2004, 16:10 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

tahmin edebiliyorum juggler; bircogu butun lenslerini nasil tasidiklarini anlatiyor, agirlik en buyuk sorun.. benim kafamda da 3 tane (en fazla 4 tane..) lensle olayi bitirmek; o yuzden olmusken icime iyice sinen lens olmasi da onemli.. benim de kafamda omuza asilan turden bir canta almak var; ama ben laptop'umu da beraberimde tasiyabilmek istiyorum; buyuk ihtimalle laptop-camera cantalarindan birini alacagim.. sanirim bir de top-loader versiyonu almak yararli olur..

bebek adimlarindan daha fazla hizlanabilmem mumkun degil su anda, ama yakinda kosabilecegimi dusunerek heyecanlaniyorum dogrusu..

 

Tarih: 26 Kasım 2004, 16:59 - İp: yok
juggler
juggler (üye)
Ankara / Doğa Fotoğrafçısı

dadanagast, moralini bozmak istemem ama kosmak pek o kadar kolay degil.. Hele ki sen fazla mukemmeli arayan birisi olarak asla kosamayacaksin gorunuse gore. O yuzden bebek adimlarina alissan iyi olur. Laptop'unu tasima amacin "is ya da internete baglanmak icin yanimda bulunsun " diye mi yoksa fotograflari transfer etmek icin mi?.. Aman diyim, asla oyle bir sey yapma. Gidip http://www.compactdrive.us/ adresindeki aletlerden birini al, sonra da fotograflari ona transfer edip keyfine bak. Fotografciligin en onemli unsuru "hafif gezmek".. Dort objektif bile fazla olabilir (tahminen sen hep 2.8, 1.8 hizli objektifler almak isteyeceksin, hepsi koca koca olacak.. O yuzden hafif takil. yoksa giderek fotograf cekmekten sogursun.

 

Tarih: 27 Kasım 2004, 22:05 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

"dadanagast, moralini bozmak istemem ama kosmak pek o kadar kolay degil.. Hele ki sen fazla mukemmeli arayan birisi olarak asla kosamayacaksin gorunuse gore."

ah juggler, neden sanki bir kere olsun gercek olmayani soylemiyorsun..

amac guzel fotograflar cekmek olmali.. ama bu hangi makine sorusu gercekten benim zamanimi yedi bitirdi..

su yilbasini bir atlatalim, gidip iclerinden birini alacagim.. sonra artik emeklemeyi ogrenmem gerekecek..

....

laptop'umu genelde her yerde kullandigimdan, bir camera-laptop cantam olursa sayet cameram hic yanimdan ayrilmamis olur diye dusunuyorum.. sanirim pocket-drive tarzi bir makineye para yatirmayacagim; birkac kartim olursa sayet disarida bulundugum zamanlarda ihtiyac duymayacagimi dusunuyorum.. cektigim resimleri gorme acisindan pocket pc kullanacagim..


........

juggler, bugun tamron 28-300 lensini dusunmeye de basladim.. sonucta belki cok kaliteli bir optik degil ama sonucta ilk asamada bana yetecektir diye dusunuyorum.. ustelik neredeyse 11x zoom'u olmasindan dolayi bircok yerde yardimini gorebilecegim.. tek sorun belki genis acidan baslamiyor olmasi olabilir..

bugun bir magazinde, leica fotograf makinelerinin 50. yil donumunden dolayi yazilan makaleleri okudum.. butun magazinde leica'ya yer verilmis..

bir yazida, yazar; "zoom yerine prime kullanmak daha iyidir yaraticilik acisindan, cunku, ne kadar zoom yapmak gerekir gibi sorulari cevaplandirmak icin zaman harcamazsiniz.." demis.. sen ne dusunuyorsun?

....

bu arada sana daha onceden adresini verdigim sitede 20D+17-85 lensinin fiyati 200 pound dusmus durumda.. (burada)

hemen dpreview'e gidip oyle olumsuz birseyler soyleniyormu diye baktim; gormedim.. sen ne dusunuyorsun bu kit hakkinda?

 

Tarih: 27 Kasım 2004, 22:47 - İp: yok
acu
acu (üye)
İstanbul / Amatör

Juggler, compactdrive sitesi için teşekkürler. Nikon coolwalker gibi başka ürünler var mı diye merak ederken verdiğin siteden ve linklerinden çok şey öğrendim
Diyafram başlangıç değeri 2,8 ve altında olan objektiflerin hızlı olduğunu biliyorum fakat bu hızdan kasdedilenin ne olduğunu bilmiyorum. Diyafram açıldıkça enstantene ona göre küçülüyor, ışık daha kısa sürede kaydediliyor, hızdan kadedilen bu mu?
Bir de hızlı objektifler neden ağır olur?

 

Tarih: 28 Kasım 2004, 00:36 - İp: yok
acu
acu (üye)
İstanbul / Amatör

20D 17-85mm kitteki objektif diyafram değerleri 4-5,6
Şimdi bu objektif yavaşsa ne gibi dezavantajı olur?

 

Tarih: 28 Kasım 2004, 00:39 - İp: yok
kobra
kobra (üye)
Sakarya / Meraklı

hızdan kastedilen büyük diyafram açıklığına sahip lenslerle yüksek deklanşör hızlarında çekim yapılabileceğidir bu nerede gerekli olur dersen mesela spor müsabakalarında hareketler çok hızlı olduğu için netliğin sağlanabilmesi için yüksek deklanşör hızı kullanılır tabi yeterli ışığı sağlamak için de mümkün olduğunca 1 e yakın değerlere sahip diyaframlı lensler kullanılır neden büyük ve ağır olurlar çünkü mercek yapıları büyür buda lensin büyümesi ve ağırlaşması demek son soruna gelince bir dezavantaj sayılmaz yeterli miktarda ışığı temin etmenin yolu sadece diyaframı açmak değildir pozlama süresini uzatarak ya da iso değerini arttırarak fotoğrafı çekebilirsin
Şunuda belirtmek isterim diyafram açıklığının ışık geçirgenliğinin yanında alan derinliğinede etkisi vardır fakat soruyla direk ilgisi olmadığı için değinmedim

#kobra' tarafından 28.11.2004 04:16:07 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 28 Kasım 2004, 04:10 - İp: yok
acu
acu (üye)
İstanbul / Amatör

Teşekkürler Kobra
Benim "Diyafram açıldıkça enstantene ona göre küçülüyor, ışık daha kısa sürede kaydediliyor, hızdan kadedilen bu mu? " cümlesiyle anlatmaya çalıştığımı "yüksek deklanşör hızı" terminalojisiyle gayet güzel açıkladın.
Alan derinliği kavramıyle ilgili kitaplarda ve forumlarda yeterli bilgi var.
Hızlı objektif kavramına ait senin anlattığın gibi net bir açıklamaya ulaşamamıştım. Forumlarda aradım ama o kadar çok konu olduğu için bulamamış da olabilirim

 

Tarih: 28 Kasım 2004, 17:48 - İp: yok