mechul75
mechul75 (Objektif)
İstanbul / Amatör

Ne Değişti?

Lozan'ı tanımayan tek ülke olan abd ve ab nin istekleri doğrultusunda sn. R.Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile sn. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün gerçekleştireceği ermenistan ziyareti ermeni terör örgütü asala tarafından katledilen şehit diplomatlarımızın kemiklerini sızlatmakla birlikte ''İKİ DEVLET TEK MİLLET'' diyerek kucaklaştığımız Azerbaycan'lı kardeşlerimizle aramıza nifak tohumlarını ekecektir.

Oysa çok değil 15 yıl önce merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın cenaze törenine katılmak isteyen ermenistan cumhurbaşkanı için yapılan gensoru sırasında Demirel hükümetini ''Siz bana bir ülke gösterin ki, kardeşleriniz (Azeriler'den bahsediyor) savaş halinde olacak, kardeşleriniz katledilecek ve onlar katledilirken, ‘Bunun müsebbibi Türkiye’dir’ diye demeçler verecek; o kardeşlerimiz katledilirken, ‘Avrupa’nın haritaları bellidir, yerine oturmuştur; fakat Ortadoğu’nun, Asya’nın haritaları nihai şeklini almamıştır’ diye açıklamalar yapacak; Kars’ın, Ermenistan toprağı olduğunu iddia edecek, bütün bunlardan sonra o adam Türkiye’ye gelecek ve siz de elini sıkacaksınız!..” sözleriyle ağır bir şekilde eleştiren Sn. Gül bu gün TC Devleti'nin devlet politikasında yeri olmayan bu ziyaretle yaşadığı çelişkiyi nasıl izah edebilir?

#mechul75' tarafından 04.09.2008 23:34:49 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 4 Eylül 2008, 23:33 - İp: 78.***.**0.21
sansabosa
sansabosa (Dedektif)
Ankara / Özel Gün Fotoğrafçısı

Küpe iyidir harmancı hocam gerçekten..

Tarih: 5 Eylül 2008, 00:54 - İp: 88.***.**4.205
eraycanli
eraycanli (üye)
Ankara / Amatör

evet, söylemiyorum iddaa ediyorum, türkiye abd yörüngesinden çıkmış bir ülkedir. 2006 yılını dönüm bilirim. iç dış kendi politikasını uygulayan bir ülkedir türkiye. kabul etmeyen, etmek istemeyen de olabilir. ki vardır. ben bunların çoook derinlerden abd destekli olduklarını da söylüyorum. o yüzden kabul ettirilmiyor bunlara. ve türkiye tarihinde bir hükümetin bu kadar muhalefet görmesinin sebebi de bundan başka birşey değildir. bunca darbe planının altına bakınca, yıpratma politikalarının temeline inince hep aynı el çıkıyor nedense. abd'nin yıllaaar önce tohumunu atıp kurduğu kurumlar çıkıyor içinden...

-----
ekleme yapmak istiyorum buraya, hükümet konusunda dediklerime bir-iki kelime ekleyeyim. bu muhalefetin sebebi bunların hepsini akp hükümeti yaptı diye değil. bu çok uzun bir süreç. bu sonuç, devlet sisteminin güç kazanmasıyla elde edilmiş bir sonuç. akp temelden mimarı değildir. (neredeyse) sonuna akp hükümeti zamanında gelinmesi ve hükümetin de bu güçlenen devlet mekanizması içinde olmasından kaynaklı. akp geldi güllük gülistan oldu değil durum yani akp devam ettirdi desek daha doğru

#eraycanli' tarafından 05.09.2008 01:22:07 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 5 Eylül 2008, 00:55 - İp: 81.***.**7.8
tatarbey
tatarbey (üye)
Ankara / Meraklı

aslında ekümenik de gidecekti maça tam politika olurdu bence

Tarih: 5 Eylül 2008, 00:58 - İp: 88.***.**3.157
eraycanli
eraycanli (üye)
Ankara / Amatör

"suni gündem" meselesinin kendisi suni gündem zaten. ergenekon terör örgütü ve basın-yayın'daki destekçileri (hani şu hangi başlıkları atacağını dahi ellerine verdikleri) dava ve diğer gelişmeleri sulandırmak ve tutuklananları cici gösterip davanın akp'nin kendini kurtarma (%47 oy alan parti niye kurtarmaya çalışsın bu da çok ayrı bir konu zaten) için ergenekon'u çıkarttığını söylüyor. yani asıl suni gündem bunların yaptığı

Tarih: 5 Eylül 2008, 01:01 - İp: 81.***.**7.8
eraycanli
eraycanli (üye)
Ankara / Amatör

mechul75, bu arada teşekkür ederim bu güzel tartışma için. ne kadar farklı fikirlerde olsak da seyri güzel bir tartışma oluyor diye düşünüyorum
neyse mgirgin gelip (o sever bu konuları) bana "liboş", "sorosun uşağı", "fetullahçı", "cia ajanı", vs.vs.vs. yaftalarını vurup "adi, şerefsiz, allah'sız" ilan etmeden önce yazabildiğimiz kadar yazalım o gelince ben giderim, frekans tutmuyor

Tarih: 5 Eylül 2008, 01:04 - İp: 81.***.**7.8
mechul75
mechul75 (Objektif)
İstanbul / Amatör

Madem idda ediyorsun K.Irak'ta yuvalanan abd destekli kukla devletçik himayesinde palazlanarak askerimize, polisimize kurşun sıkmaya devam pkk ya yönelik TBMM iradesiyle sınır ötesi operasyon yapılsın.

Devlet yönetimine aykırı bir şekilde Sn. Başbakan ve abd nin talimatlarını dikkate almadan Sn. Gül'ün ermenistan ziyaretini TC Devletinin politikası olduğunu ve kendi iradesi ile gerçekleştirdiğini açıklasın. Ve dahada önemlisi bir çok diplomatımızı şehit eden ermeni terör örgütü asala militanlarından Varujan Garbisyan ile aynı protokolde oturmam diyerek tepkisini ortaya koysun!..

En az benim kadar sende biliyorsunki bunları yapmak irade işidir. Ve bu irade şu an için mevcut değildir.

Evet akp hükümeti eleştiriliyor neden eleştiriliyor?
-AKP bünyesinde iş takipçiliği yapan milletvekiline gerekli yaptırımlar uygulanmadığı için
-Hiç bir dönem halk iradesine bu kadar kayıtsız kalınmadığı için.
-Aynı davadan sanık olduduğu kayıp trilyon davasında mahkum olan hocası Erbakanı affettiği için eleştiriliyor.

Oysa tüm yolsuzlukların üzerine gidileceğini bas bas beyan eden akp hükümeti değilmiydi. Şu bir gerçektirki temizlik yapmak istiyorsan önce kendi ellerini yıkıycaksın.

#mechul75' tarafından 05.09.2008 01:27:23 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 5 Eylül 2008, 01:24 - İp: 78.***.**0.21
mechul75
mechul75 (Objektif)
İstanbul / Amatör

Sizin soros sermayeli abd destekli akp öncesi itibar görmeyen her ne hikmetse bir anda astronomik fiyatlarla transfer olan dolma kalemlerinizin Ergenekon diye lanse ettikleri Ümraniye soruşturması sonrası bu ülkede neler oldu farkındamısın?

1- Kabile reislerini muhattap kabul etmediğini söyleyen akp hükümeti kabile reisi diye tabir ettiği kukla devletçik ile can ciğer kuzu sarması oldu.
2- Çanakkale Geçilmez denilirken gittiği her yeri kana bulayan abd ve onun müttefiki ülkeler Gürcistan'a insani yardım adı altında savaş gemilerini Karadenize demir attırdılar.
3- Türkleri ermeni ve kürt katliamı ile suçluyarak nobel ödülünü alan yazarın yazıları ders kitaplarına girdi.

Bunları bile göremediği halde gündem yaratmak ve yukarda sıraladığım olayları kamuoynun dikkatinden kaçırmak için bir yerlerden ellerine tutuşturulan yazıların altına isimlerini yazarak gazetecilik yapmaya çalışan ithal dolma kalemlerinden başka ne bekliyorsun.

#mechul75' tarafından 05.09.2008 01:47:15 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 5 Eylül 2008, 01:44 - İp: 78.***.**0.21
eraycanli
eraycanli (üye)
Ankara / Amatör

ben sınır ötesi operasyona (sık sık yapılmış yakın tarihe bakarsak) inanmıyorum ve faydası olduğunu düşünmüyorum. hatta halka göstermelik olduğunu da söyleyebilirim. neyse, bahsettiğin ırak'taki kukla devletin ne ömrü kaldı ki? abd çekilmeye başladığından beri (gizliden çekilmeye başladığı süre) yıkılış sürecine girmiş bir devlet (devletse tabi) abd bu bataktan elini eteğini tamamen çektiğinde, kendince kurtulduğunda ne yapacak bu k.ırak'taki devlet? abd sayesinde ayakta duran bu devlet kendi ayakları üzerinde duramayacak ve bağımsızlık hayal olacak. sonra mecburen türkiye'nin eline düşmüş bir devlet olacak ve bizim devletimiz de o zaman (türkmenleri de göz önüne alarak) buna göre bir politika uygulayacak. ben böyle olacağını düşünüyorum.
abd'nin çekilme kararı da (gizliden başladığı ve sonra sonra kamuoyuna düşen) neyle bağlantılı diye düşünürsek 1 mart tezkere meselesini atlayamayız. hani şu tbmm'de reddedilen. dönüm noktası türkiye için 1 mart. ve tabi adb için de.
şimdi türkiye kendi kendine karar alamıyor olsa, iradesi olmasa mesele buraya kadar gelir miydi? abd binlerce askerini ve mühimmatını uçağını ıvırını zıvırını türkiye'ye koyar mıydı koymaz mıydı? ırak'ta zafer kazanır mıydı kazanmaz mıydı? bunları bir düşünün diyorum ben.
ermenistan ziyaretinde devlet erkanı ve tabi cumurbaşkanı en aklı selim şekilde hareket edecek diye umut ediyoruz. neyse bunları maçtan sonra konuşmak en doğrusu olur sonuçlarına bakalım yani.
iç meseleler gerçekten dış politikadan daha da karmaşık. ama halk iradesine kayıtsız kalmakla ne ifade etmeye çalıştınız bunu anlamadım. milletvekili iş takipçiliği vs. meselesini savuncak konumda değilim. partitiler yapsın onu beni bağlamaz
erbakan meselesinde ise hükümet doğru karar verdi. kayıp trilyon davası alengirli bir davaydı diyolar, çok da fikrim yok açıkçası o konuda bu bir, ikincisi türkiye siyasi tarihinde 40 yıl aktif rol oynayıp bu milletin çok basit hesapla %25'inin desteklediği 4 kişiden biri olan ihtiyar birisini mahkum etmek zulden başka bişey değildir. (diğer 3 kişi de rahmetli ecevitle türkeş ve halen dipdiri olan demirel )

Tarih: 5 Eylül 2008, 01:48 - İp: 81.***.**7.8
eraycanli
eraycanli (üye)
Ankara / Amatör

o dolma kalemlerin arasında yıllaaardır yazanlar da vardı derin devleti, adı ergenekon olmasa da yapılanmayı, abd menşeini. kimse dinlemiyordu, hangi hükümet gelse de yine yazacaklarını yazıyorlardı. akp geldi ithal oldu sorosçu oldu hepsi değil mi?

Tarih: 5 Eylül 2008, 01:52 - İp: 81.***.**7.8
mechul75
mechul75 (Objektif)
İstanbul / Amatör

Abd yav ben yiyemiyorum bari gel sen ye diyecek ve sen bizim buna inanmamızı bekliycen hayal aleminde yaşıyorsun. Abd ıraktan zorunlu olarak çekilebilir bunada alternatif olarak Gürcistan gibi bir ülke bulmuştur.

Diğer husus ise (diğer 3 kişi de rahmetli ecevitle türkeş ve halen dipdiri olan demirel) sadece iddadan ibarettir oysa milletin din ve ahlak duygularıyla beslenen muhafazakar diye geçinen Erbakan ve Gül hakkında hali hazırda bir yolsuzluk dosyası vardır. İşte bu yüzden yine sapla samanı karıştırma eraycanlı diyorum.

#mechul75' tarafından 05.09.2008 02:04:54 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 5 Eylül 2008, 02:03 - İp: 78.***.**0.21