Fotoğrafçılık Forumları
N A V A R A
Bir fotoğrafçı gözüyle yorumlamak istiyorum.. Güçlü ve şık görüntüsüyle, çok iyi bir tasarım..
Dağda.. bayırda.. fotoğraf , trekking gibi hobisi olan.. ve maddi imkanları iyi olan için, harika bir arazi taşıtı.. maddi imkan deyince.. 174 beygirlik herhangi bir arazi aracını, onun fiyatına alamayız.. ve kamyonet olarak vergilendirildiği için, Jeep vs.. araçlara göre senelik vergisi gayet düşük..
170 km sürati ve 100 km ye 11 saniye gibi bir sürede hızlanmasıyla.. binek otomobilleri bile kıskandırıyor.. 2.5 dizel motorun yüksek torku malum.. engebeli yerlerde hiç zorda bırakmayacaktır..
Mesleğim fotoğrafçılık.. hobi olarak ve işimde kullanmak maksadıyla, bu aracın hayalini kuruyorum..
Işığınız bol olsun..

valla trafikte ne kadar cins harekette bulunan sofor varsa ya yerli arac kullaniyodur, ya da taksici-dolmuscudur. tersini de soyleyebilirim. yerli araclar cinslikte bir numara, galiba "nasil olsa benim araba teneke, bakkal da tamir ediyo, need for speed gibi surerim" diye bir mantikla biniyorlar arabaya. genelleme diyebilirsiniz ama benim tespitim bu yonde
hele bizim burda "faca" sahin-dogan'lar var ki gorunce yonumu degistiriyorum
Kalktı ceza meza kalmadı. okyanus geçmiş olsun.
Bu arada hediyen olan polarizeyi daha kullanmak nasip olmadı. DSlr hediyen için teşekkür ederim.Bu örnek davranışın siteye örnek olmalı.
Sabanersan abi maserati fazla gelir bana. Jaguarda kampanya varmış ondan alem.
Okyanus, geçmiş olsun..
ne demiştik.. "her genç netfotoğraflının başına gelebilir"
Guşların gusuru varsada, direksiyondakinin yanında pek yok herhalde..
ucuz yollu araba alan, hemen cinlik düşünüyo demekki.. halbuki zarar göreceğini bilen kimse yanlışdan uzk durma gayretinde olur..
iki hafta oluyo, akşam saat 8 gibi.. karanlık.. Gebze Organize Sanayi bölgesinin bi tarafındaki kavşaktayım.. önümde ben diyim 50 siz deyin 80 tonluk bi kamyon.. kırmızı ışıkta bekliyoruz.. arkamdan bi selektör.. birisi ikimizi solladığı gibi, bizim tarafa kırmızı ışık yanan kavşağa daldı.. daldığı gibide ortada kaldı.. 20-30 cm ötesinden geçen bi tıra yolu zar-zor verdi..
derdi neydi acaba.. önümdeki dev kamyonla ben ne diye bekliyomuşum..
abi sana yine iyisi denk gelmiş taksicinin..
benim taksicilerle hadiselerim burdan taksime yol olur..
bambaşka bir olay anlatayım.. (birebir gerçek hayattan alınmadır.)
ankaralılar bilir batıkentin ana bulvarında gayet hoş bir süratle giderken nerden çıktığını anlayamadığım bir panelvana yandan tosladım.. ben yolda istikamet doğrultusunda ve şeridimde duruyorken sözkonusu panelvan sokak mokak olmadığı halde yola diklemesine duruyordu. indim geçmiş olsun diyerek herifin kapısını açtım.. içerden gelen koku ve alkol buharıyla kafayı buldum.. adam yürüyemeyecek kadar sarhoş. Trafiğe telefon 2-3 saatlik bekleme sürecinde sarhoş beyfendi çoktan arabayı bırakıp tüydü.. Trafik geldi durumu anlattım. rapora adamın ehliyet bilgileri için kocaman harflerle F İ R A R İ yazdı.. buna rağmen hem bana hem ona ceza yazdı. Bana niye yazıyosun dedim uygulama böyle dedi. bunun ardından hömine hodumun sigortası hasar tazminatını ödedikten sonra hasarsızlığımı bozdu.. %60-65 olan indirimi sıfıra indirdi. Neymiş "sigorta şirketi adamı arayıp bulamazmış" sözkonusu sarhoşun panelvanı rapordan sonra parka çekildi. sahibi belli plakası belli ama arayıp bulamazmış..
sonraki zamanlarda acentayla olan sohbetimiz sonunda şuna kanaat getirdik. kaza yaptıktan sonra ister arabalı ister arabasız ordan kaçacaksın.. en karlı yöntem bu..
ama şimdi uygulamalar değiştiyse bilemiyorum.
eray sana anlatamıyorum galiba..
hani lafını etmeyim diyordum ama mecbur bırakıyosun..
yerli arabaya DA biniyorum.. işimiz gereği 3 farklı araba kullanmak durumundayım bunların biri yerli.. ne yani benim yabancı arabaya binince şöförlüğüm mü değişiyor.. arabalardan dolayı insanları nası genelleyecez..
hepsini listele bakalım
tır kullananlar
kamyoncular (markalarına göre ayrım rica edecem)
dolmuşçular
taksiciler (taksilerin yabancı oto olanlarda farklıdır allah bilir)
yabancı olupta yerli rektefeye yaptırmış olanlar..
yerli olupta faça yaptırmamış olanlar..
vay yavrum vaylar
üff kasaya baklar
feleğin sillesini yemişler
çarkı feleğe binmişler
baba parasını hiçetmişler
abim saolsuncular
otomatik vitesliler
tipronik frenliler
abs ebd asl kib bye sunroof olanlar
hey gidi günler hey
?
Ankaralıların sağa kontrollü geçiş dedikleri olaya sinir oluyorum.Neymiş efendim kırmızı yanarsa yansınmış sağa kontrollü geçiş yapılabilirmiş Ankaraya özgü bir durum. İş yerinden bir arkadaş aynı olayı Antalyada yaptı anında yedi cezayı polise sağa kontrollü geçiş yaptım memur bey demeye çalışırken memur bir bakış baktıki içerisinde çok anlamlar barındıran cümlesini tamamlayamadan özür diledi.
Işığa geliyorsun sağa dönüşe de kırmızı yanıyor. tamam yol boş ama kırmızı yanıyor işte, kural varsa uyacaksın kardeşim yok illa bir hödük gelecek arkama tık tık tık tık sellektör yakacak. kırmızı yanıyor kardeşim gitmiyorum işte yok anlamıyor yeni şöför gibi selektörle oynayıp insanın sabrını deneyip duruyor Bir gün bir tanesinde el frenini çekeceğim ama kime denk gelecek merak ediyorum. Böyle durumlarda Depeche Mode "John The Revelator" iyi gidiyor. Sakinleştiriyor
http://www.youtube.com/watch?v=VaB1psXTjS4
Tatarbeyimin bahsettiği şarkı...
evet mete klibi hatta klibi izleyince dahada bir sakinleşiyor helva kıvamına geliyorsun ama arabada klib izlemek tehlikeli olabilir
ha sen ordan kaybediyosuuun..
yani yanlış müzük dinliyorsun
yanlış şarkı seçimi olay şimdi anlaşıldı..
halbukisene "guns and roses" dan "welcome to the jungle" dinlersen olaya adapte trafiğe adapte olmuş olursun.. böylece her türlü duruma hazırlıklı ve kendini bu yönde teskin etmiş olacağından pek çok sağ dönüş sellektörünü normal karşılayabilirsin midirki acaba mı diyorum kendi içimden nedirki diye merak ederek bu cümleyi bitirmeye çalışmaktan öte ebe lübe kem külü lep lüp.
http://www.youtube.com/watch?v=_Ns59Bmqpms
Tüfekler ve çiçekler takımının o şarkısını bilmiyorum.. benim zamanımdaki şarkısı buydu...
bide şu vardı.. http://www.youtube.com/watch?v=VlzptZ9wieQ&feature=related
#mete007' tarafından 18.12.2007 14:33:15 tarihinde düzenlendi.
rokomet demek ki bana denk gelenlerin duyuk yuzdesi yerli arac. tabi baska arabalar da yapiyor aynisini ama artik dogan-sahin sofolerinin yaptiklari goze carpiyor
İlgili olabilecek konular
-
Portekiz'de 5. Piri Reis Kongre Kitabında Hikayelerim Çıktı
13 May. 2025, 18:32 serdar102
04413 May. 2025, 18:32
serdar102 -
-
Sayın Arkadaşlar. Çok Yeniyim Yardıma İhtiyacım Var
03 May. 2025, 18:10 aslls
018203 May. 2025, 18:10
aslls -
-