mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı

N A V A R A

Bir fotoğrafçı gözüyle yorumlamak istiyorum.. Güçlü ve şık görüntüsüyle, çok iyi bir tasarım..

Dağda.. bayırda.. fotoğraf , trekking gibi hobisi olan.. ve maddi imkanları iyi olan için, harika bir arazi taşıtı.. maddi imkan deyince.. 174 beygirlik herhangi bir arazi aracını, onun fiyatına alamayız.. ve kamyonet olarak vergilendirildiği için, Jeep vs.. araçlara göre senelik vergisi gayet düşük..

170 km sürati ve 100 km ye 11 saniye gibi bir sürede hızlanmasıyla.. binek otomobilleri bile kıskandırıyor.. 2.5 dizel motorun yüksek torku malum.. engebeli yerlerde hiç zorda bırakmayacaktır..

Mesleğim fotoğrafçılık.. hobi olarak ve işimde kullanmak maksadıyla, bu aracın hayalini kuruyorum..

Işığınız bol olsun..

Tarih: 20 Mart 2007, 18:05 - İp: 88.***.**1.127
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

bana mustang deme , kuduruyorum o araba için .
hayattaki en büyük fantazim diyeyim . o derece yani.
ama bazı modellerde 500 beygire yaklaşan bir motordan bahsediyoruz ve v8 motoru .
istanbul ankara arası kaç benzinciye uğramak lazım var sen hesapla ;D
bir süre tipo, bir süre de palio kullandım ve ikisi de iyiydi . ben fiat ı severim.

megane iyi araba. megane1 özellikle, 2 yi sevmiyorum ben .
hatta bir tane 98 vardı bende geçen ay sattım , 2000 motordu ve canavardı bence . 2000 motor demişken yakıtlarının abartıldığını söyleyebilirim. hatta şehirlerarası 1600 lerden de az yakıyorlar. şehir içinde fazla yakıyorlar tabi. buna karşın 2000 motorun sağladığı avantajlar da say say bitmez.ama şehir içinde kullanmak biraz sarsıyor bütçeyi.

şöyle eli ayağı düzgün 2001-2002 civarı bir megane alınıp 2-3 sene rahat rahat binilir.

Tarih: 15 Aralık 2007, 10:38 - İp: 88.***.**7.210
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Puf sen italyan arasabı kullanmışsınya artık iflah olmazsın. Allora
Benim ilk arabam audi 100 idi. 100 tane kiaya değişmem audiyi.
İnanmıyorum ya palyo kullanmış. O arabalar vita yağı kutusularından yapılıyor ya.Allah muhafaza. Focus ile bir palyo çarpışmışta.Amman Alllahım. Allah korusun sonunu.
Rokomet evet cumuk zenginiyim ben.Aldığım paranın hesabı yok. Ama bitti artık. Allah bereket versin iyi para aldım. Hepsinin vergisinide ödedim. Sephie yi gelde gösterem sana.
Lüküs arabalar beni alakadar etmiyor. Hız bana göre değil. Lakin benim takıntım da TOYATA CAMRY. [>:D

Tarih: 15 Aralık 2007, 12:28 - İp: 88.***.**6.83
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

cumukzadebeyciğim (içimde sana karşı aniden aşırı bir sevgi mevduatı oluştu)

cady iyidir.. o sınıfı çok araştırdım.. en iyisi kedy olarak tespit ettim.. amma velakin sizin city de merkeze ticari van yada kamyonet türü araçlarla girme kısıtlaması yok ise senin için problem yok.. ankarada son zamanlarda merkezi yerlerdeki trafik düzenlemeleri ticari araçların ve vanlara müsade edilmiyor... (heytt be ne cümle ama..)
anlarsın sen onu artıkın..

gerçi çokta anlamış değilim adam altıyüzbilmem kaç slik mersedes ile giriyor.. çoğu ticariden daha büyük.. camry de çok geniş kasalı bi arabaydı yanlış hatırlamıyorsam.. gerci senin için biçilmiş kasa.. italyan arabalarını niye sevmediğinide tahmin edebiliyorum.. bi kere unoya biniyim dedin tek başına iki ön koltuğa anca sığdın dimi.. hadi hadi itiraf et..
bu araba geyiği fazlamı uzadı ne..

dürüst olmak gerekirse yazın binmek için bi tanede scoter almayı düşünüyorum..birazda ondan konuşalım.

Tarih: 15 Aralık 2007, 17:15 - İp: 88.***.**9.205
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Valla benim unoya binebilmem için bir mucize gerek. Yada ön koltuğu tamamen çıkarmam.
Camry büyük kasalı bir araya mersedes e ve bmv 5 sınıfı ile aynı sınıfta.
cady lerin hepsi ticarimi acaba. opilin combosunun city si var. o otomobil olarak geçiyor olmalı.yoksa odamı ticari araç.
Valla öyle olacaksa karizma çizim çizim çizilir valla.
Adliyenin otoparkına gelmişim görevli satıcı giremez deeerrrmmmmiişşş

Tarih: 15 Aralık 2007, 18:25 - İp: 88.***.**0.89
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

al bir tane mercedes vaneo gitsin. jaguar 2,0 d x type de kampanya varmış pazarbey.

Tarih: 15 Aralık 2007, 22:11 - İp: 85.***.**0.62
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Bu arada bayandan avukattan ( ben değilim )2004 corsa dizel satılık gibi. sağ sol kapılar filan çizikten dolayı boyalı ama az önce yine sağ kapıları çiçek saksısına sürttük. Ayrıca dükkanımın önü diye park yerlerine demir dikip kilit takanları çiçek saksısı koyup zincirle yere bağlayanları şiddetle protesto etmeyi bir borç ve vazife bilirim.

Tarih: 15 Aralık 2007, 22:16 - İp: 85.***.**0.62
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Arabanın vurulmadık bir yeri kalmamış yani.

Tarih: 15 Aralık 2007, 23:00 - İp: 88.***.**6.27
mete007
mete007 (üye)

Selam Dostlar... İyi kaynatmışınız Walla... w'yi hocha dan aldık, bırakmasıda zor..

Eray.. vallahi sen ve buradaki arkadaşların verdiği fikirler önemli.. birde bana araba geçici olabilir ancak.. uzun vadede Pick-up gibisi yok.. bahçesi, çifti çubuğu olana açık kasa kamyonet çok iyi yardımcı.. kendi açımdan bakıyorum tabi..

Eti Pufum.. 25 bin gibi rakama M3 varya hani.. öyle bişi alınca bi benzincinin kızıyla flört etmek lazım.. yoksa adamın sonu karanlık...

Roko'm 22.5 e dobloyu kaçbin kilometrede vericeklerdi bilmem ama, 2- 2.5 ay önce bizimkiler sıfır berlingo 1.6 hdi yi 27bine aldılar.. ben bir iki kez kullandım.. otomobili aratmıyor.. onlara kombivan diyorlar herhalde..

punto..auris.. iyi arabalar.. ikiside artık yerlimi.. oto piyasasına iyice yabancılaştım.. iki markada burada üretim yapıyoduda. ne yaptıklarını bilmiyorum..

Pazarbeyim.. Gülegüle kullan.. Allah kaza bela göstemesin.. Güney kore malı iyidir.. en azından guş serisi vardıya, ondan katkat iyi.. bir arkadaş gemici.. Mısıra halen şahin ve doğan satıldığını söylüyodu... yani, iç piyasaya verilmiyor ama bazı ülkelere ihraç ediliyor (MUŞ) onun yalancısıyım...

Şaban Ağabeyim.. O gürültülü araçtan buralarda çok var.. bide daha fazla gürültü yapsın diye eksozuna bişeyler yapıyolar...

Roko.. kabriyo kadillak planımı ifşa ediyon.. stüdyo dekoru olarak klasik otomobil kullanma fikri aslında, buralardan başka birine ait.. stüdyocu değil ps operatörü..

Pufidik yastığım.. megane II deki tasarım iticiliği, seninde gözüne çarpmış.. aynı radikal tasarımları sitroen gibi markalarda yapıyo.. bende beğenmiyorum, sivri tasarımlar gerçekten... vw öyle değil.. bir tasarlıyor, neredeyse on sene değiştirmediği halde herkes beğeniyle alıyor..

sazanbeyim.. toyota cimri diye bi araba var harbiden.. amerikada satılır tabi.. oraya passatı satıyolar 3.6 v8 motorla.. oranın tutumlu vatandaşı, arayıp bulup.. camry mi cimri mi o, toyotayı buluyo.. sonuçta öyle talep görüyoki "en iyi" damgasını istemeden yiyo.. (aklıma başka senaryo gelmiyo işte)

Rokomet, Skutır konusunda kendin kaşındın.. o gibi şeyleri 5-6 bin lira gibi rakama satıyolar.. neredeyse 92 cıvık heçbek eks gibi aracın fiyatına.. alma skutır felan..

Okyanus.. Selam... nirlerdesin... Özlüyom valla... dur, bi fotoğrafını bulup ağır bi eleştiri yazıyım.. siftah etmiş oluruz.. kanka filanda diyemezler o vesileyle..

Bahsettiğin şekilde demir direk veya çiçak saksısı olayına giren komşular boyunun ölçüsünü belediye ve trafik zabıtasından alıyo.. (en azından buralarda öyle) sanki yol tapulu malları.. benim başıma geldiydi; "yolun tapusunu gösterin arabayı çekiyim" dedim.. bende protesto ediyim onları.. yok, bu senin içindi.. onlar için

-------

harbiden ben bu konuyu açarken, fotoğraf mevzusu dışında olumlu ve yapıcı konular açılabileceğine örnek olsun, bölücü konular aşağı gitsin diye açtım.. kendimde bayağı bişey öğrendim bu konudan...

ve geçen gün ikinci el bir Navara kingCab'i 39 bine gördüm..

çok çalışmam lazım... çok...

Tarih: 16 Aralık 2007, 13:34 - İp: 85.***.**0.124
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

camry dünyanın en iyi arabalarındandır. Öyledir. Senaryoya falan gerek yomk.Bunu herkeb bilir. Sorun çıkarmıyor, konfor iyi yoltutuş süper güvenlik desen olağanüstü.Sessiz sakın ee daha ne.

Tarih: 16 Aralık 2007, 15:22 - İp: 88.***.**8.31
mete007
mete007 (üye)

Bi kere ismi faul..

dur bak ne hatırladım.. toyota avrupaya "carina" diye sattığı arabayı bize "corona" diye satıyodu..

genede görüyoduk yollarda, birbirimize dönüp yapıyoduk.. diyoduk ardından; "hanımına" diyeceksin kaba adam..

Tarih: 16 Aralık 2007, 16:00 - İp: 85.***.**0.124