pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Hyundai Matrix

Evet topiğin adını Hyundai Matrix İlk izlenimlerim olarak değiştirdim. Topikte Matrix ile ilgili herşeye ulaşabileceksiniz.Şİmdiye kadar en çok beğendiğim ve beğenmediğim özelliklerini yazayım şimdilik.

Ençok beğendiğim tarafları:
1-Motor :Olağanüstü bir performansı var. İlk hızlanmada yavaş kalsada özellikle 4. vitesle yapılan sollamalarda müthiş bir ivmelenmesi var.
2-Donanım fiyat performansı açısından çok iyi. Araba full bu fiyata çok iyi.
3-Yana yatma olsada araç 1380 kg lik ağırlığı nedeni ile savrulmuyor. 90 km ile girdiğim mucırlı virajda savrulmaması sanırım bunun sayesinde.

En beğenmediğim tarafları:
1-Yol yalıtımı sıfır. Evet tek kelime ile sıfır. HEle mucırlı yolda sanki taşlar tenekeye çarpıyor. BÖyle bir arabada olmaması gerekir. Eski reno toroslardan bile çok ses geliyor. TEk kelime ile berbat.
Ancak ilginçtir motor sesi almıyor.
2-PEdalların üstünde bir cep yapılmış. Bu cep son derece rahatsız edici. Bacak kemiği deyiyor bazen buraya. Çarpışma anında büyük tehlike.
3-El firenini indirmek için eğilmeniz gerekiyor. Buda ergonomik büyük bir hata. Çokta komik bence.
4-Bu kadar yüksek bir arabada benim kafamın girişte sütüna çarpması olacak iş değil. Oturduğumda kafam nerede ise tavana değiyor. Ancak arka koltuk alanı ve yüksekliği çok iyi.

#pazarbey' tarafından 28.10.2008 15:05:59 tarihinde düzenlendi.

#pazarbey' tarafından 13.10.2009 20:53:35 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 12 Ağustos 2008, 08:37 - İp: 88.***.**6.26
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Avrupaya talep fazlalaştığından kabak çekirdeğini fiatı artmış,öyle dediler emmi..
Badem ve fındığa yaklaşmış fiatı,18 lira çok beyav..Barem söke/aydın ürünü rekoltesi olsa iyi de, şimdikiler incecik çıkıyor..

Tarih: 2 Nisan 2009, 18:13 - İp: 88.***.**1.103
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

valla ya..
bak şimdi deştiniz yaramı şu krizde..

benimde yazlık lastik almam lazım..
dunlopları bir dahaki kışa kadar rafa kaldırmam lazım yoksa yerim bu lastikleri ben bu yaz..

aranızda bi uzlaşın ne alalım..

okyağınuş mişlen almayın diyor bıyık altından.. (marşal mişlen oluyo samırsan)
kumköy amcam briston turenza alma diyor
fujimuji briston potenza alma diyor
atakhan hankok alma diyo
pazarhan kumho alma diyo..

şu parasızlıkta 500 kaat gidecek gibi gene lastiklere..
kamyon lastii gibi anasını satem... millet atmışa yetmişe lastik alıyo bizimki servet..
yoksa satıp küccük bi araba mı alsam..
o zamanda araba araştırması yapmak lazım..
gerçi arabalarda bayaa bi ucuzladı..
dört lastik yerine lastikleriyle bi araba mı alsam ki..

zaten havalar düzelince bi sıkutır alcam kafaya koydum..

Tarih: 2 Nisan 2009, 18:23 - İp: 88.***.**2.120
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

"Lütfen cant [jant] ebadını giriniz" ..
Eskiden rot balansçılarda böyle mekanik bir ses ile ikaz gelirdi araba bakımı yapılırken..

Roko jant ebadın ne.? [hız yapacakmısın]
Ankara'da da tanıdık bildik yerler var zati..
[potenza-turanza iyidir] *dandik lastikle 80 km ile gitsen bile,olası durumda takla atsan mefta olabilirsin..Lastik takılırken ısırttırılmasın aman dikkat edin yoksa,güüm..
Isırtmak: lasik iç kenarının jant kenarına sıkışması.

Aldığınız ürünün petrol karışımı ve kauçuğu iyi olmalı.Japan ithal olsun 2008 sene sonu mesela,daha pek 2009 lar gelmez gemi 45 günde geliyor oradan,gümrük mümrük vs..

Tarih: 2 Nisan 2009, 18:35 - İp: 88.***.**1.103
fujisever
fujisever (Objektif)
Hatay / Amatör

turanza er 300 , 88h ... Türkiye için en ideal lastik... unutma lastiklerin arabanın en önemli parçası olacak... aldığın zaman 50-60 bin km gideceksin...

mesela babam, brodwaya takmış zamanında bir briston, modelini unuttum, 80 bin km aynı lastikler üzerinde, yaz bitince, yenilerini alacam... tabi maaşlanırsam... yoksa babam hayatta yenisini takmaz bu gidişle, muayenden geçtiği sürece, sorun yok diyor

Tarih: 2 Nisan 2009, 19:46 - İp: 78.***.**1.98
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

SEvgili rokomet;
Gönül rahatlığı ile hankoku tasfiye ederim. Daha öncede kullandım. Hiçbir sorun çıkarmadı. Okyağnuş gibi gidip marşal alma. Paraya kıy hankok al.
Mişelin falanda alma. Farklarını göremedim ben.
Kumköy abi sorduğun soruyu kulağın duyuyomu.
Roko jant ebadın ne.?
Boşver roko elini kana bulama.

Tarih: 2 Nisan 2009, 19:47 - İp: 85.***.**7.64
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Bencede kana bulama.

Az önce lastikçiye uğradım.
Yazın bana tanesini 90 ytl den vermişti marshalların. 4 dokuz otuzaltı diyerekten toplam 360 ödemiştim.
Yazın bana sattığı fiyatı unutmuştur diyerekten, az önce gittiğimde abi yazın 70 vermiştin ama bunlar yarıldı, yarılma indirimi yapıp artık iki tanesini de 60 ardan verirsin dedim.
Adam da makineyle hesap yaptı 95 olur dedi. Yazın dedi dolar düşüktü ondan dedi 70 e veriyorduk. İyi de yazın bana 90 liradan vermişti tanesini, o da lastikçinin arkadaşının selamını söyledim diye 90 verdiğini söylemişti.
Lastikçilerin de marangozlar kadar kıymeti harbiyesi var artık gözümde.
Birde dunlop mudur nedir ne değildir belli olmayan lastiğe de 145 dedi iyi mi. Hadi marshallın adını boya sektöründen duymuşluğumuz var ama dunlop neyin nesidir ya topitopmudur ki 145 istiyor.

Tarih: 2 Nisan 2009, 19:58 - İp: 85.***.**6.74
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

SEvgili cühela okyanus ağabey. Dunlop dünyaca ünlü lastik markasıdır. HAtta parfümü bilem vardır.
BEn çorabını geydiydim. Hiç çıkarmadan 3 yıl geydim aynı çorabı. O kadar sağlamdı. Lastikleride öyledir.
Hatta toyata ekistıra özellik olarak koyuyo arabasına dunlop lastiği.

Tarih: 2 Nisan 2009, 20:01 - İp: 85.***.**7.64
fujisever
fujisever (Objektif)
Hatay / Amatör

dunlop un performans lastiği çok iyidir... bir komşumuzda var, opel vectra ya takmıştı... tanesine 140 lira vermişti lastiklerin...

turanza er300 ün de tanesine 130 lira fiyat aldım, seneye taktıracam benim "sol" a... bu sene üzerindekiler idare eder...

Tarih: 2 Nisan 2009, 20:03 - İp: 78.***.**1.98
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Bir de lastiklerde tek önemli olan şey diş derinliği değil.
Dişi depderin olsa bile iki yıl üç yıl sonra lastiğin kimyası ve dolayısıyla hamuru bozuluyor. Onun için dişi daha derin diye benim gibi bir lastiğe 5 yıl binmenizi tavsiye etmem. En son 3 yıl binmiştim ama o da yine 100 bin km bindim.
Zaten hayatımda ilk kez lastik değiştirdim. Eskiden çok kabak olan lastiğin yerine tek bir tane çıkma lastik alır yola devam ederdim. Hiç de yolda kalmadım allah için.
Bugün sordum 185/55/15 lerin artık çıkması üretilmiyormuş.

Tarih: 2 Nisan 2009, 20:06 - İp: 85.***.**6.74
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Tarih: 2 Nisan 2009, 20:09 - İp: 85.***.**7.64