pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Hyundai Matrix

Evet topiğin adını Hyundai Matrix İlk izlenimlerim olarak değiştirdim. Topikte Matrix ile ilgili herşeye ulaşabileceksiniz.Şİmdiye kadar en çok beğendiğim ve beğenmediğim özelliklerini yazayım şimdilik.

Ençok beğendiğim tarafları:
1-Motor :Olağanüstü bir performansı var. İlk hızlanmada yavaş kalsada özellikle 4. vitesle yapılan sollamalarda müthiş bir ivmelenmesi var.
2-Donanım fiyat performansı açısından çok iyi. Araba full bu fiyata çok iyi.
3-Yana yatma olsada araç 1380 kg lik ağırlığı nedeni ile savrulmuyor. 90 km ile girdiğim mucırlı virajda savrulmaması sanırım bunun sayesinde.

En beğenmediğim tarafları:
1-Yol yalıtımı sıfır. Evet tek kelime ile sıfır. HEle mucırlı yolda sanki taşlar tenekeye çarpıyor. BÖyle bir arabada olmaması gerekir. Eski reno toroslardan bile çok ses geliyor. TEk kelime ile berbat.
Ancak ilginçtir motor sesi almıyor.
2-PEdalların üstünde bir cep yapılmış. Bu cep son derece rahatsız edici. Bacak kemiği deyiyor bazen buraya. Çarpışma anında büyük tehlike.
3-El firenini indirmek için eğilmeniz gerekiyor. Buda ergonomik büyük bir hata. Çokta komik bence.
4-Bu kadar yüksek bir arabada benim kafamın girişte sütüna çarpması olacak iş değil. Oturduğumda kafam nerede ise tavana değiyor. Ancak arka koltuk alanı ve yüksekliği çok iyi.

#pazarbey' tarafından 28.10.2008 15:05:59 tarihinde düzenlendi.

#pazarbey' tarafından 13.10.2009 20:53:35 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 12 Ağustos 2008, 08:37 - İp: 88.***.**6.26
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Hoşmerim esasında Kırşehir yöresinin tatlısıdır. Balıkesir civarıda sahip çıkar ama, Kırşehirliler o konuda çok ısrarlı.

Peynir helvası başka birşey ama. Bayağı da severim keratayı. O resimde iki türü görülmektedir. Koyu renkli olanı fırınlanmış olan cinsidir.

Kemalpaşa tatlısının marketlerde satılanı değil de hakiki olanı da peynirle yapılır. Özellikle taze olanı yani iyice kurutulmayacak kadar az fırınlanmış ve yeni yapılmış olanı çok güzel olup tadına doyum olmamaktadır. Bursa civarında bulabilirsiniz. Ya da Bursa İzmir yolu üzerinde Nfs diye bir tatlıcı da satılır.

Sonracıma cheese cake de peynirle yapılır.

Hatta pek çok pasta türünde labne peyniri kullanılır.

Keza tiramisu da peynirle yapılır zati.

Tarih: 3 Nisan 2009, 23:40 - İp: 85.***.**6.74
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

evde yşemek yapanlar ortaya çıktı. Okyanusun dediklerine buyr diyesim geliyor.
Öğrencilik yıllarından bu yana hiç yemek yapmadım.Bİzim eve gelip giden lise öğrincileri falan bayılırdı pilavıma. Okyanus bilir. Demi okyanus.
Tamam abi gidin ce habar veririm.

Tarih: 3 Nisan 2009, 23:48 - İp: 85.***.**7.64
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Valla yapanın yedirenin ellerine sağlık diyelim emmiler..

Tarih: 4 Nisan 2009, 01:21 - İp: 85.***.**2.213
sabanersan
sabanersan (üye)
Bursa / Meraklı

tatlıdan dem vurulunca,memleketimin tatlısından söz edilince..klavye tıkırdatmadan olmaz..okyanus kardeşle epey ortak taraflarımız var..tatlı sevmek..ve marangozluk..eskilerde yaşanan analog serencamları..hoş o zamanlar böyle çok süslü laflar bilmezdik..tatlı hele kemalpaşa tatlısı yemek isteyen..gelecek..çok az önce habarımız olacak..gidilecek..tatlı alınacak..kemalpaşa tatlısı yemenin tadına varılacak..pazarbeye ayrıca gaymaklı ekmek kadayıfıda yediririz..N.G.S den geçerken alınabilir tabii..bizim ikramımız daha bir "butik"imsi olacak......

Tarih: 4 Nisan 2009, 08:56 - İp: 88.***.**2.5
atakan
atakan (Objektif)
Bursa / Amatör

pazarbey efendi
geldim, gördüm, döndüm

Tarih: 4 Nisan 2009, 09:31 - İp: 81.***.**3.185
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

konuşma sen bakem. Hiç konuşma hemide.

Tarih: 4 Nisan 2009, 20:53 - İp: 88.***.**8.15
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Efeler dün özdilekte led tv gördüm. Yanında sony filipis, lcd tvler falanda vardı. Led ile normal arasındaki farkı gördüm ilk defa. nutkum tutuldu. Oha falan oldum yani. Aradaki farkı nasıl anlatsam. Normal lcd lerin önünde sanki bir tül perde varmış gibiydi. Led tv ise cam gibi. Hiç mübalağa yapmıyorum. Cam gibi .
Bakın ha gidip normal lcd falan almayın. LEd tv nin yanında ki samsung idi, hiçbirisini beğenmiyorsunuz. İnanılmaz görüntü kalitesi farkı var. Fiyat 2 kat ama sonuna kadar hakediyor. DEmek 1.000.000 / 1 kontras böyle birşey.
KArar verdim. Ya led tv yada aynı konrası verebilen plazma alcem. Plazmalarında 2.000.000 / 1 konrası sanırım aynı neticeyi verir.
Lcd tv alım sorunsalını bulamadım buraya yazdım.
İnanın bana aradaki fark benim 2. dijital makinam olan mustek ile şu anda kullandığım k20 arasındaki fark gibi. BElkide daha fazla.

Tarih: 3 Mayıs 2009, 21:34 - İp: 85.***.**3.54
eraycanli
eraycanli (üye)
Ankara / Amatör

ben de samsung led tv gördüm burada, 105 ekran 3,5 bin lira gibi bi fiyatı vardı. diğer tvlerle yanyanaydı ama pek anlamadım farkı.

Tarih: 3 Mayıs 2009, 22:28 - İp: 81.***.**7.8
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Teşhir konsinye Led tv'lere özel disk verip görüntü gösteriyorlar ama, normal yayın deği o görseller,aldanma..

Lakin hergün yeni bir alet edavat piyasaya çıkıyor..Bak dünya kaç çekirdekli işlemci kullanıyor,bizde hâla iki . Dört alanda bayram ediyor birde..Dört bile az bizde..

Tarih: 3 Mayıs 2009, 23:08 - İp: 88.***.**3.124
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

aynı yayını hepsi gösteriyordu. aynı vericiye bağlı idiler. dediğim gibi led tv yi gördükten sonra hiçbirine bakası gelmiyor insanın.
ancak bekleyeceğim daha. hd yayınlar yayğınlaşsın bi.

Tarih: 3 Mayıs 2009, 23:29 - İp: 85.***.**3.54