Fotoğrafçılık Forumları
Hyundai Matrix
Evet topiğin adını Hyundai Matrix İlk izlenimlerim olarak değiştirdim. Topikte Matrix ile ilgili herşeye ulaşabileceksiniz.Şİmdiye kadar en çok beğendiğim ve beğenmediğim özelliklerini yazayım şimdilik.
Ençok beğendiğim tarafları:
1-Motor :Olağanüstü bir performansı var. İlk hızlanmada yavaş kalsada özellikle 4. vitesle yapılan sollamalarda müthiş bir ivmelenmesi var.
2-Donanım fiyat performansı açısından çok iyi. Araba full bu fiyata çok iyi.
3-Yana yatma olsada araç 1380 kg lik ağırlığı nedeni ile savrulmuyor. 90 km ile girdiğim mucırlı virajda savrulmaması sanırım bunun sayesinde.
En beğenmediğim tarafları:
1-Yol yalıtımı sıfır. Evet tek kelime ile sıfır. HEle mucırlı yolda sanki taşlar tenekeye çarpıyor. BÖyle bir arabada olmaması gerekir. Eski reno toroslardan bile çok ses geliyor. TEk kelime ile berbat.
Ancak ilginçtir motor sesi almıyor.
2-PEdalların üstünde bir cep yapılmış. Bu cep son derece rahatsız edici. Bacak kemiği deyiyor bazen buraya. Çarpışma anında büyük tehlike.
3-El firenini indirmek için eğilmeniz gerekiyor. Buda ergonomik büyük bir hata. Çokta komik bence.
4-Bu kadar yüksek bir arabada benim kafamın girişte sütüna çarpması olacak iş değil. Oturduğumda kafam nerede ise tavana değiyor. Ancak arka koltuk alanı ve yüksekliği çok iyi.
#pazarbey' tarafından 28.10.2008 15:05:59 tarihinde düzenlendi.
#pazarbey' tarafından 13.10.2009 20:53:35 tarihinde düzenlendi.
yooo. hastayım yatıyom abe.
Geçmiş olsun bilader.
Bizim enişte yani teyzemin kocası işte. Kızkardeşimiz olmadığından enişte diye bağrıma bastım adamı. Neyse işte enişte pilipis lcd almış. Ben 42 inç sandım. Arkasına baktım 32 inç çıktı. 32pfl 5604 modeli.Evde daha büyük görünüyor bu meretler.
Görüntü de gayet güzel di. Uydu yayını izliyorlardı.
sağol abi.
Şİmdi geçen yazıları okursan led ile normal lcd arısndaki farkı anlattım. Led i gördükten sonra artık lcd defterini tamamın kapattım. Lcd ler tozlu garip bir görüntü veriyor led lerle yanyana koyunca.LEd görmeden önce iyi gibi geliyordu.
Birde plazma ile lcd karşılıştırma imkanı bulursam kesin kararımı vercem.
LEd olursa.
http://www.istanbulbilisim.com.tr/SAMSUNG_LE40A786-LCD-TV,6764.html
plazma olursa.
http://www.istanbulbilisim.com.tr/LG_50PS3000-PLAZMA-TV,8736.html
YAnında sony lerle izledin mi led i.
Bu ledler galiba vestel in piksellence teknolojisini kullanıyor. Pilkescelence de görüntünün tozunu alıyordu.
hiç alakası yok. İzlediklerim sony, samsung ve filipis ti.
Bu üçünün yanında led olan samsung fark atmak bi yana inanılmaz bir görüntü sunyordu. Son derece berrak.
Ben bu samsungları hiç sevemedim. Aşırı palavra bir firma gibi geliyor. Hatta palavranın aşırısına mavra derler bizim orda.
Adamlar şimdi de ultra kontrast mega kontrast gibi tabirler uydurmuşlar.
Yarın veya öbürgün istanbulbilişime gidip canlı göreyim bakayım led samsung nasılmış. Pilipis led gördüm güzeldi.
Ya ucuz birşey alıp bir iki sene sonra değiştirmek lazım. Çünkü hergün gelişiyor bu teknoloji. Geçiş dönemi tv si almak lazım yani bir nevi ucuzundan.
Ya da gidip en pahalısından almak lazım.
valla ne alırsan al 5 sene sonra eski. zira sony lcd ye hiç yatırım yapmadı. onlar lazer teknolojisini çalışıyormuş. Fark atcekmiş bunların hepsine.
yarın git bak.
düz lcd , led lcd ve plazmalara bak.
plazmaların 2,000,000 / 1 kontras olanlarına bak emi.
Plazmalara çok baktım.
Panasonic en iyilerinden diyor anlayanlar. Hatta az daha alacaktım bir gün.
Ama sonradan vazgeçtim plazmadan.
Şunu düşünüyordum ben. Canlısını görmedim gerçi daha. Bak işte ŞU
Kontras düşük onlarda. Tüketim canavar gibi. 500 vat yakıyo.
ledler 100 vat yakıyo
verdiğim lg ise 290 vat. palazma için süper. 600 vat yakan var.
bun ne böyle. ıyyy. senin zevkini. Boşuna konuşuyoz biz yav.
Haklısın yanlış link vermişim zaten.
Aslı Bu linkteki
Yani aynısının 42 inç olanı.
İnsan gözü belli bir limitten sonra konrast falan algılamıyor.
Takılma öyle şeylere. Test yapmak için almıyoruzki zaten. Yanlışmıyım??
İlgili olabilecek konular
-
-
Hyundai Dc-8367 Aldım Sizce Nasıl
13 Şub. 2009, 13:37 sametkeskin
1184414 Şub. 2009, 00:26
cinascinas