pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Filipis X 500 İlk İzlenimlerim.

Müneccim arkadaşların dediği tuttu. Arızalı Philips x 500 cep telefonunun Geri almadılar. Servise göndereceklermişte bakacakmış serviste arıza varsa değiştirecekmiş.
KArdeşim gözle görülecek arıza diyorum anlatamıyorum. SErviste servis. Tüketici hakları hakem heyetine gittim. Onlarda şikayetlerin yarısının Teknosadan geldiğini söylediler.
Cebinizdenmi çıkıyor sanki. NAsılsa philips değiştirecek. Arıza zaten gözle görülüyor.
Neysa bunu yanlarına koyana pazarbey demesinler. YEni bir yakma eylemi yakındır arkadaşlar.
Teknosadan mal alacak birtek müşteri kalmayıncaya kadar mücadelemiz sürecektir.
Arkadaşların sözünü dinlemeli idim. Biz bunlar koca market güvenilir arıza çıkarsa değiştirirler dedik yaptıklarına bak.

Not: Bu bir serbest kürsü knusudur. Tüketici şikayetlerine taşımayınız. Fotoğr makinası ile ilgili bir şikayet değildir.

#pazarbey' tarafından 07.04.2009 23:14:46 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 30 Mart 2009, 18:44 - İp: 85.***.**7.64
nertoxian
nertoxian (üye)
İstanbul / Amatör

zaten ındırımdekı urunler harıcı hayatta alısverıs yapmam 2 haftadır d80ın ınmesını beklıyorum yoksa gıder sımdıde alırdım oradan... ayrıca ben c.kalede yasıyorum yanı burada cokta bı ımkan yok... d80 satan sadece orası var .. dıger sekılde gold yada baska bı taraftan getırsem daha pahalıya gelıyor... teknosadakı 1649luk eos 450d bı canon bayısınde 2100 tl bı dukkanda da 2189 tl fıyat cektı yanı ben naapıyım sımdı oradan almayıpda...

Tarih: 31 Mart 2009, 19:30 - İp: 85.***.**1.178
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

nortaksuyan alırsan teknosadan hakkımı helal etmem sana.
Yav benim telefnun poşatini bulumayıorum eyimi. Allah Allah nereye koydum ki.
Bundan sonra tek bir arkadaşa bile alışveriş yaptırmam teknosadan.
Kumköy abi şikayet ettim zaten tüketici masasına.
Atakan senide kınıyorum.

Tarih: 31 Mart 2009, 20:50 - İp: 85.***.**7.64
nertoxian
nertoxian (üye)
İstanbul / Amatör

pazarbey abı (buyuk gozukuyorsun) benden sana tavsıye oraya gıttıgınde yırtık ol dagatacakmıs havası ver ve yanında bıraz adam getır gostermelık...
ayrıca

tanım: elektrikli , elektronik, dijital, kablolu, kablosuz, görüntülü , görüntüsüz, sesli, sessiz eşyalar satan dükkan

--- ya bu ayıplı mal nedir? ayıplı hizmet nedir?

4077 sayili tüketicinin korunmasi hakkinda kanun' un 4.maddesine göre ayipli mal söyle tanimlanmistir:

ambalajinda, etiketinde, tanitma ve kullanma kilavuzunda ya da reklam ve ilânlarinda yer alan veya satici tarafindan bildirilen veya standardinda veya teknik düzenlemesinde tespit edilen nitelik veya niteligi etkileyen niceligine aykiri olan ya da tahsis veya kullanim amaci bakimindan degerini veya tüketicinin ondan bekledigi faydalari azaltan veya ortadan kaldiran maddi, hukuki veya ekonomik eksiklikler içeren mallar, ayipli mal olarak kabul edilir.

size ayıplı mal satan kişinin, magazanin, firmanin, kurumun, kuruluşun verdiği hizmet ise ayıplı hizmet olarak kabul edilir...

ayıplı mal satın alan tüketici, malin teslim tarihinden itibaren otuz gün içerisinde ayibi saticiya bildirmekle yükümlüdür. tüketici bu durumda, bedel iadesini de içeren sözlesmeden dönme, malin ayipsiz misliyle degistirilmesi veya ayip oraninda bedel indirimi ya da ücretsiz onarim isteme haklarina sahiptir. satici, tüketicinin tercih ettigi bu talebi yerine getirmekle yükümlüdür. tüketici bu seçimlik haklarindan biri ile birlikte ayipli malin neden oldugu ölüm ve/veya yaralanmaya yol açan ve/veya kullanimdaki diger mallarda zarara neden olan hallerde imalatçi-üreticiden tazminat isteme hakkina da sahiptir.

şöyle ki, aldığınız mal ayıplı çıktıysa falınızda şu seçenekler çıkar:

1) ayıplı malı iade edip parasını geri almak
2) ayıplı malı yenisyle değiştirmek
3) yeni yaptığınız alışverişte ayıplı malın tutarı kadar indirim yaptırmak
4) ayıplı malın ücretsiz tamirini istemek

gördüğünüz üzere mağazaların bizlere " gelin değiştirelim" demesi , bize yaptıkları bir iyilik değil, aksine beterinden kaçtıkları bir görev. yani aslında ilk 30 gün içinde para iadesi alma hakkımızı, kafadan değiştirmeyi teklif ederek elimizden alıyorlar

bu arada d80 kıt ıcın verılebılecek 1799 tl nasıldır 10 taksıt???

Tarih: 31 Mart 2009, 21:05 - İp: 85.***.**1.178
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

nertoksiyan kardeşim. BEn zaten bir avukat olmakla ve zamınnada tüketici hakları hakem heyetindede mecburi ellaman olmakla dediklerini biliyorum. Zaten bende hakkımı buna dayandırıyorum. Ancka beyefendiler illaki yetkili servise gidecek diyorlar. Zaten sorun bundan kaynaklanıyor. LAf anlatamıyorum adamlara. Yarın icra aşamasınada gelecek bu. O zaman ne yapacaklar bilmiyorum. Boşu boşuna 200 kaat fazladan ödemeleri gerekecek.

Tarih: 31 Mart 2009, 21:08 - İp: 85.***.**7.64
nertoxian
nertoxian (üye)
İstanbul / Amatör

tamm o zaman ben 19 mayıs haftası ıstanbula gelecegım senın sececegın bı teknosayı yakabılırız kabul edıyorum.. ıtıraf edıyorum avukay bey ıcımde bı seytan yatıyor

Tarih: 31 Mart 2009, 21:23 - İp: 85.***.**1.178
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

YAv bu sitedeki herkeş cem yılmaz gibi maşşallah. Ay ölcem gülmekten.
SEn git bi bidon benzin al. PArasını gelince ben verem. BEnde boş şişe getirem. Molotof kokteyli yapam.

Tarih: 31 Mart 2009, 21:33 - İp: 85.***.**7.64
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Valla pazaremmi, şapkanın altı kaşınsa hadi şapkayı çıkarıp veya sıyırıp kaşır insan da, pantolonun altı yani popo kaşınsa illaki pantolonu çıkarıp kaşımak gerek..
Ne bilem ben,, alâa laa..

Aynı şey çorap içinde geçerli emmi..
Bak bakem torba nirede..
Paktom efendide kaybettiği şeyi [asamadığı] hâla bulamamış gali..Amma dağınıksınız ya,, ..

Tarih: 31 Mart 2009, 21:37 - İp: 78.***.**7.193
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Bir de insan çuvaldızınıı kendine v batırmayı dener?

Hep kusur başklarını nasıl oluyor anlamadım..

Tarih: 31 Mart 2009, 21:40 - İp: 88.***.**1.171
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

NE bilem abi. Heryere habar uçurdum bulun benim çentemi diye.

Tarih: 31 Mart 2009, 21:41 - İp: 85.***.**7.64
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

kendini yak kurtul (alım):D

Tarih: 31 Mart 2009, 21:47 - İp: 78.***.**9.254