Fotoğrafçılık Forumları
Ahmedinecat Sevgisi.
Türk insanı artık neyi seveceğini, neyi düşman belleyeceğini bilemez oldu. Türklerin kadim düşmanını bile böyle sevgi gösterileri ile karşılamak yakışmadı Türk insanına.
Eminim kanuninin, yavuzun kemikleri sızlamıştır.
Azıcık tarih bilgisi olmalı insanların. Tüm bunların sebebi bu. Sadece Müslüman olmakla iyi veya dost olunmuyor. Türk insanının bunu anlaması için epey zaman geçecek gibi.
İzledim üzüldüm.
pazarbey bunu söylemek zor ama sana katılıyorum .
tarihten bihaber yeni neslin algılaması zor biraz. Osmanlı nın en büyük dini(altını çizeyim bunun) ve siyasi rakibidir İran . devleti yıkılma aşamasına getiren celali isyanlarının baş sorumlusu iran . osmanlı ile farklı mezhebe sahip olan , kendi mezhebini her fırsatta ihraca kalkan iran .
tarihin en kanlı saçaşalrından Çaldıran Pakistanla yapılmadı , İranla yapıldı . ve nedeni dindi .
türk denen milletin fars kültürünin içinde eriyip kaybolmamak için verdiği mücadele büyüktür.
-------
iran şiidir. osmanlı şiiliğin en büyük rakibi.
iran-ırak savaşının nedeni petrol ,basra filan değildir : şiiliktir. şiilik altında erimemek için ırak ın başlattığı bir savaştır.
Bu gün ABD işgalindeki Irak ta yönetimin Şiilere devredilmesidir sorun . Saddam ın cellatlarının Şii olması tesadüf değildir. Halen süren intihar bombocaıları neyin mücadelesini veriyor sanıyorsunuz ?
iran ın ne araplarla , ne suriye ile arası iyi değildir. tarih boyu aklı fikri rejimini, mezhebini yaymaktır. o nedenle zaten araplar ABD nin olası İran saldırırsına kayıtsız kalacaktır.
iran da 20 milyonu aşkın azeri-türkmen ülkenin en fakir kesimi olarak bırakılmıştır.
------------
ama nüyük medeniyettir iran . büyük dildir dilleri ve edebiyatları . kültürlü bir halkı vardır.
benim için şii olması önemli değil ama devlet politikasıysa sorun elbette önemli.
iki halkın dost olmaması için de neden yok ya da iki ülkenin siyasi ilişkilerini geliştirmesi. hatta olumlu da buluyorum .
rejimleri de beni ilgilendirmez. kendi tercihleri .
ama camiden çıkan cemaatin İran devlet başkanına sevgi gösterisinde bulunması bilgisizliktir, cahilliktir.
hadi kendi tarihimizi bilmiyoruz, yahu muaviye yi de mi bilmiyoruz .
türkiye deki aleviler Ali derken adamlara kan kusuyorsunuz, aynı şeyi söyleyen iran ın devlet başkanına sevgiler yağdırıyorsunuz.
-----------
burada pazarbeye ateş püsküren arkadaşlara özellikle yavuz sultan selim dönemini okumalarını öneririm.
türkiye de camiden çıkan cemaatin iran ın devlet başkanını alkışlaması kadar komik bir şey yoktur sanırım .
hadi dini bilgiyi geçtim . ya da tarihi.
tüm dünyaya kapılarını kapatmışsın , nükleer bomba yapacağım diyorsun . ABD ye göz dağı veriyorsun . yarın galkın Irak halkının durumuna düştüğünde hiç mi vicdan azabı çekmeyeceksin ?
Üniversitede siyaset konuşmak ne keyiflidiydi...
Baktık ki ııh olmuyor işler istenildiği gibi dönmüyor neler oluyor neler..
Ne nefes kaldı ne efor...
Artık ottan çöpten konuşuyoz hiç değilse ufaktan gülüyoruz da öyle efor harcıyoruz..
Hehe bu geyik amaçlıydı geyik yaptım ben...
SAygılarımla...
bu topic ciddileşti ben gidyorum.
valla iyi yaptın..
bak buda geyik amaçlı..
bu ahmedinecat varya
bir yerde konuşmasında abd başkanı buşa hitap ederek..
""Demokrasi illet bir sistemdir. derhal terkedip şeriate dönün..."
diye ciddi ciddi tavsiyede bulunuyor..
hatta tavsiye ötesi telkin..
belkide empoze..
yada davet..
neyse ne işte.. ama gülümsetmişti beni.. hoşuma gitti hani..
chavez'i seviyorum ben necatı sevmem
iran şeriat ama uzaya kendi yaptığı uzay mekiğini gönderiyor
türkiye laik ama hala bir uzay mekiği yapamadı..
demekki konu ne islam nede laiklik.. kafaların değişmesi gerek.. yer yüzündeki bütün sistemler.. bütün düşüncelerin temelinde insan huzuru ön plana çıkmakta.. zaten insana zarar verecek hiçbir fikir destek görmez... kaybolup gider tarih sayfaları arasında.. Türkiye şuan tam anlamıyla laik bir devlet değil.. keşke tam anlamıyla laik bir devlet olsaydıda.. inanan inandığı gibi yaşasaydı.. ama ltam anlamıyla aik bir devlet olmadığı için.. inanmayan inandığı gibi yaşıyor.. zorla ötekileştiriliyor.. illa benim gibi giyineceksin.. benim gibi yaşayacaksın.. neymiş çağdaşlık.. hadi ordan canım.. çağdaşsız heppimiz istesekte istemesekte aynı çağda yaşıyoruz.. ama medeni olamıyoruz.. bir biribize biraz daha tahammül edelim.. bırakalım kim kimi seviyorsa sevsin..
Aziz Nesin'i seviyorum
Maalesef mselenin temeline inen adam yerine koymadığımız bufalodan başkası olmamış.
Eğer bulabilirseniz Andre clot un Muhteşem Süleyman Kitabını bi okuyun.
İran olmasa büyük ihtimal viyanadan dönüp gelmek zorunda kalmayacaktık. İran olmasa bugün Avrupanın belkide yarısı Müslüman olacaktı.İran olmasa belkide Osmanlı hala ayakta olacaktı. İran olmasa Osmanlı Türki cumhuriyetlere ulaşacak ve belli ölçüde bir birlik ortaya çıkacaktı.İran olmasa çıkan isyanlar yerine yeni fetihler yapılacaktı.
İran osmanlının en kuvvetli döneminde ilerlemesine mani olarak belkide İslama en büyük kötülüğü yapmıştır.
İran İslam devleti imiş. Pehhh Fransız destekli şer'i devlet. Yesinler. BIrakın Allah aşkına.
Türklerin eğitim adına giremedikleri 2-3 İslam ülkesi olduğunu biliyormu idiniz. Bunlardan birisi İran. Eskiden Suudi Arabistanda vardı sanırım. HEr ikisininde aslı Türk düşmanıdır. ve Ömürülreninin sonuna kadar düşmanlık yapmayada davam edeceklerdir. İki ülkeninde aynı dine mensup olması düşmanlık etmelerine en gel değildir. Kİ bunun örnekleri vardır. YAvuz Sultan SElim bunları tepelerkende öyle idi bugünde.
MEsele Akp ,veya Atatürk veya laiklik meselesi değildir. Ayrıca bazı arkadaşlara hatırlatmak isterim ki Atatürk öldü. Tüm insanlar gibi. Ölümüne onu yaşatmak isteyenler ona en büyük zararı veriyor. Ve bu ülke kimsenin malı değildir. Hepimizin, ülkede yaşayan herkesindir.
bufalo ve pazarbey tek mantıklı açıklamalarla yazan siz olmuşsunuz tebrikler
özellikle bufalo'nun () bildiği konularda yazmasını çok takdir ediyorum. çoğumuz gibi işkembeden yazmıyor