thalassa
thalassa (üye)
İstanbul / Amatör

Fotoğraf Ve Sanat

Fotoğrafın sanat olma kimliği, fotoğrafçısının sanatçı olma gerekliliğini taşıması, herkes tarafından bilinir.Sanatçı olmanın yolu da üretimlerinin sanat olması ve ispat edilmesi gerekliliği taşıdığına göre, fotoğraf sanatçısı nasıl biri olmalıdır ki, üretimi sanat olarak kabul görebilsin?Yani kısaca tavuk ve yumurta sorunu.Ama bir gerçek gözardı edilemiz ki; her güzel fotoğraf pozlayan vatandaş , fotoğraf sanatçısı olamaz.Sizlerin bu konudaki düşüncesi nedir?Nasıl oluyor da önüne gelen ben fotoğraf sanatçısıyım diyebiliyor?Sanat nedir sizce?

Polemik için değil , gerçekten bu konuda çekincesi olan, düşünen bireylerin fikirlerini merak etmekteyim..


#thalassa' tarafından 29.09.2005 22:22:18 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 29 Eylül 2005, 20:36 - İp: yok
thalassa
thalassa (üye)
İstanbul / Amatör

sn Bene,
Ben düşüncelerimi yazmaktayim, tüm diğer yazan arkadaşlar gibi.Herşeyi bilmem ise mümkün değil tabii.Ama bir tartışma platformu içinde yazılması gerekenler yazılır. BEn yazarken benim düşüncem budur, nedeni de şundan dolayıdır diye yazmaktayım.Mutlaka ki birileri de benim düşünemediklerimi yazıyorlar ve yazdılar da..Yukarıda yazdığım gibi ; ben fikirleri merak etmekteyim..Forumu bu nedenle de açtığım açık seçik yazılıdır.

Benim bir kaç mesleğim var ve vardı dersem sanırım çok absürd kaçmaz.Konu ile pek alakalı olmasa da, uzun bir süredir ara sıra dış ticaret ile ilgilenmekteyim.Bazen de yelkenli tekne transferi yaparım ve yanında bir kaç iş daha.. Yani sürekli bir işle ilgilenmiyorum..

Sanat konusunda düşüncelerim çok uzun süre önce bir sorumun karşılıksız kalmasıyla başladı..Bir çok insanın merak ettiği soru ''Sanat nedir, bana anlatırmısın?'' soruma ''çoooookk uzun hikaye'' denmesiyle yanıtını sorgulamaya başladım.Çünkü o sıralar da , şimdiki gibi yazıyor, fotoğraf pozluyor, ve bir çok sanat dalı ile ilgileniyordum ama , neyin ne olduğu konusunda çok bilgi sahibi değildim. Eğer sokağa çıkarsanız ve önünüzde ilk görünen 10 kişiye sanatın ne olduğu konusunda soru sorarsanız sanırım bir çok da neden siz bulursunuz bu konuyu tartışmaya..

Bu konu aslında beni çok aşar,benim bildiklerim denizde bir damla.Bunu derken inanın tüm gerçekliğimle söylüyorum. Yapmaya çalıştığım şey ise , bu konuda bilgisi olan diğer insanların da düşünceleriyle ,çok küçük bir gayret olsa bile,
göremeyenlerin, ilgilenmeyenlerin, bu konu hakkında bugüne kaar hiç bir fikri olmayan özellikle genc dostları meraklanmalarına, ben gibi düşünen diğer dostlar ile birlikte sebebiyet vermektir.Madem ki iyi fotoğraflara özlem var ve istiyoruz, madem ki bilinci de birlikte istiyor ve arıyoruz, bir yerlerden herşeyin en şeytanı olan merak etmeyi de sağlamalıyız.Ayrımları sanat faliyeti ile uğraşan her kişi yapabilmeli , çünkü inanıyorum ki, bu ayrımları yapabilen insanlar bilinçle daha da iyiyie ve güzele ve de gerçeğe yönleneceklerdir.

Öğrenmek için ihtiyaç hissedilmesi gerekir, merak ihtiyacın hem anası hem babasıdır ve bu ikiliden doğacak çocuk zaten kötü netice vermez bilmekteyim.

İnsanların Çoğu onu anlamaz ama ben çocukluk yıllarımdan beri çok severim Jim Morrison'u..Bakın ne diyor:

Diyelim ki sadece gerçekliğin sınırlarını deniyordum.neler olacağını merak ettim.Hepsi bu: Sadece merak.

Jim Morrison


sevgiler herkeslere..





#thalassa' tarafyndan 11.10.2005 23:13:26 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 11 Ekim 2005, 23:04 - İp: yok
sunsurfer
sunsurfer (üye)
Yurtdışı / Meraklı

ben sayin thalassa nin actigi bu konuyu saadece yukariya tasimak istedim. kendisini ve yazilarini öylesine özledim ki! umarim geri döner! saygilarimla

#sunsurfer' tarafından 18.11.2006 00:37:18 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 18 Kasım 2006, 00:36 - İp: 84.***.**6.206
sunsurfer
sunsurfer (üye)
Yurtdışı / Meraklı

ayrica kimseninde burada ne sanatla nede fotografla gercekten ilgilenmedigini üzülerek anladim

 

Tarih: 18 Kasım 2006, 16:17 - İp: 84.***.**8.153