Fotoğrafçılık Forumları
Samsung Gx 10: İlk İzlenimlerim
Bir ara bazı vatandaşlar web adreslerinin ismini kapatıyordu. Mesela www.tarkan.com.tr , www.arcelik.com.tr gibi. Firmalar bu adresi kullanmak için para ödüyordu.
Pazarbey, senden önce açtım konuyu, ilk izlenim filan yapamazsın artık .
nıhahhahaha
#buffalo' tarafından 14.11.2008 19:57:18 tarihinde düzenlendi.
hııı evet temizliyordur gres yağını tozu temizlesin önce de.
Titremeli temizleme sistemlerinin performansı hakkında çok net bir açıklama duymadım... Ama kendi tecrübelerimden söyleyebilirim ki çok basit bir hava akımı ile temizlenen sensörler üzerinde etkili olmaları muhtemel... Ama gres yağı???...her halde hoş ve abartılı bir şaka...
ozzbaba evet işe yarıyor bence bu sistemler. bendeki a100 ün çalışma mantığı sensörü şiddetli olarak titretmek.
çok inatçı olmayan tozları düşürüyordur mutlaka.
yakında zaten standart bir özellik olacak ve tüm üreticiler kullanacak.
ama kesin bir çözüm değil şimdilik.
Cok inatci,yapiskan tozlar icin care buldunuz mu ?
cillit bang.
O ne ?
fred çakmaktaş da gelmiş.
pentax bulmuş işte, gres yağını bile temizliyorlarmış onlar, ne de olsa mintax a yakınlar
sanırım hiç reklm seyretmiyoruz.
pazarbey geçmiş olsun sendeki toz değil ölü pixel. mavi gök yüzünü beyaza çevirdiğine göre o pixeldeki kırmız algaç ölmüş zaten ençok kırmızılar gidiyor. lensi söküp gövdenin kapagını kapatıp 1 sn pozlamayla bir foto çek orada ölü pixeller çıkar. bir de aynı işi 30 saniye pozlayarak yap fazladan oluşan noktalar da hot pixel'lerdir ccd ısınmasından kaynaklanan. şimdiye kadarki dslr'larımda ölü pixel hiç çıkmadı yada ben farketmedim ama hot pixel hepsinde oluyor D1X bu konuda baya kötüydü, E500'de de 3 tane hot pixelim var eğer artmadıysa ama D30 cmos oldugu için onda hiç hot pixel oluşmuyordu. sensorunde toz olsa parlak nokta değil karanlık nokta yada CA oluşmuş nokta oluşur genelde de birden fazla pixeli kaplar. bu arada jpeg algoritması yüzünden ölü pixel çevresinide etkiler raw yada tiff formatında incelemende fayda var. Son olarak menüden pixel mapping'i çalıştır ölü pixeli işaretlesin bir daha görünmez fotograflarda.
Fotograflardaki karanlık yüzlerden kurtulmak ve aynı zamanda mavi gökyüzü istiyorsan fill flash kullanmalısın flash ayarları içinde olmalı.
Makinenin renk algısı güzel fakat sen en kısa sürede bir lens bak kendine.
Sen kurban ol D70'e hic olmazsa mp3 markasi degil.
Ben Turkiye'de yasarken bile reklamlara bakmiyordum.
İlgili olabilecek konular
-
Samsung Dijital Fotoğraf Makinesinde Yatay Çizgiler Problemi
28 Haz. 2024, 12:45 alisamilx
2193428 Haz. 2024, 16:26
alisamilx -
-
-
-
-
-
-
-
Samsung Gx10+sigma Dc 17,70mm Ne Kadardır?
15 Haz. 2015, 11:06 sapare
1210601 Tem. 2015, 00:24
ryujin5226 -