Fotoğrafçılık Forumları
Samsung Gx 10: İlk İzlenimlerim
Bir ara bazı vatandaşlar web adreslerinin ismini kapatıyordu. Mesela www.tarkan.com.tr , www.arcelik.com.tr gibi. Firmalar bu adresi kullanmak için para ödüyordu.
Pazarbey, senden önce açtım konuyu, ilk izlenim filan yapamazsın artık .
nıhahhahaha
#buffalo' tarafından 14.11.2008 19:57:18 tarihinde düzenlendi.
Diyorsun ki bir taneden bir şey çıkmaz. İyi o zaman.Zaten as olacak olsa alma derdi.
Zamanla öğreneceğim bakalım. Acaba dedim bozuk mu makina.
Pazarbey ölü piksel değil bence toz zerresine benziyor... Benim makinenin içinde de bolca vardı... Hatta sitede yayınladığım bir kaç iyi ışık almış fotoğrafa çıkmış... Bak beyaz bir A4 al flaşla veya iyi ışıkta sabitleyerek makineye A4 le kadrajını doldurup çek bu fotoları incele... Eğer hep aynı yerde çıkıyorsa makinanın temizliğini yap... Aynayı kilitleyip içine hava üfle ... Bu konuda benim kullandığım bir yöntem var ama çok dikkatli uygulamalalısın...Ayna kilitli iken objektif yuvasını açıp elektrik süpürgesini uzaktan tutarak içindeki tozaları çekiyorum... Hakikaten en etkili yöntem bu ama çok dikkatli uygulamak gerek hassas parçalara dikkat ederek... Elimle çekiş gücünü kontrol ediyorum devamlı... Senin kız gibi Zamzonu heba etmeni istemem... Normal temizleme kitlerini de kullan...Temizlik yapkıktan sonra beyaz kağıt çekimini bir daha yap... Bir şeyciği kalmaz... Halen o noktacık orada duruyorsa belki o zaman ölü pikselden söz edilebilir... Ancak aşağıda yayınların fotoğrafların büyütme oranlarını vermediğin için tam teşhis koymakta zorlandım... Ölü piksele benzemiyor ya neyse hayırlısı..
#ozzy baba' tarafından 01.09.2007 13:34:38 tarihinde düzenlendi.
sinek küçüktü ama mide bulandırır derler. kafaya takarsan her fotoğrafta gözüne çarpar, takmazsan sorunsuz yaşar gidersin
30sn, objektifin önünü kapatıp bir foto çeksene, bak bakalım kaç tane rahmetli pikselin varmış
Aman ozy baba naptın Elektrik süpürgesi iele olurmu hiç. Aman ya. Boşver kalsın.Hiç önemli değil. Nasıl olsa bunda toz giderme yokmu. Gider herhalde.
Zaten zadece düz renklerde belli oluyor. Yoksa belli bile değil. Kalsın kalsın. TAkmıyorum ben kafaya. BAkın bire bir crop ekleyeyim.Sağ alt köşede.
Haa bu arada yazmayı unuttum... Gerçekten bu ölü pikselse bile pek kafaya takma derim... Zira hemen tüm dijitallerde var her halde... Asıl söyleyeceğim şudur ki; fotoğraflar çok güzel.... Ama gerçekten çok güzel... Hangi lensle kullandın... Özellikle renk gerçekliğini ve keskinliğini beğendiğimi belirteyim... Makine iyi iş çıkarıyor... Bırak artık bu pikseli mikseli de bol bol güzel fotoğraf gönder....
Tamam ozybabab.
Bu toz zerrecikleri statik elektrik nedeniyle yapışıyorlar sağa sola... Tabii sensöre yapışınca sıkıntı veriyor...Ne kadar dikkat etsen de havada uçuşan bu zerrecikler öyle yada böyle makinanı içine girer... Objektifi sık değiştirmek etken ama hiç değiştirmesen de bir delik bulup giriyorlar... Makina temizliğinden ve benim önerdiğim yöntemden korkmana gerçekten gerek yok... Benim önerdiğim yöntemi n ancak çok ama çok dikkatli uygulanması gerekiyor... Ancak en kısa sürede şu temizlik kitlerinden almakta fayda var... Onları güvenle uygulayabilirsin oldukça basit...
Ozz baba bizimkiler kendisi temizliyor zaten. Titreyerek. Gres yağını bile temizliyormuş valla. As ın yalancısıyım.
Evet bu son yayınladığında daha belirgin gördüm... Yapısı itibariyle ölü piksele hakikaten benziyor... 1/1 cropsa oldukça küçük bir nokta parlama yapmış ki ölü piksel yerine fazla canlı piksel desek daha doğru olur... sadece bir noktacıksa yeri hep bellidir... Eğer çok ama çok titiz (psikolojik bakımdan rahatsız denecek düzeyde yani klinik seviyede) bir adamsan bunu her çekimden sonra resmi büyütüm çok basitçe bir tek tık ile düzeltmek mümkün... Noise temizleme işlemi uyguladığın resimlerde belki kendiliğinden bile gider ne biliyim....Benim bildiğim bu seviyedik tüm dijitalerde bunların olduğu... Uzun pozlama ve beyaz kağıt çekimleri testi yaptın mı?
İlgili olabilecek konular
-
Samsung Dijital Fotoğraf Makinesinde Yatay Çizgiler Problemi
28 Haz. 2024, 12:45 alisamilx
2138828 Haz. 2024, 16:26
alisamilx -
-
-
-
-
-
-
-
Samsung Gx10+sigma Dc 17,70mm Ne Kadardır?
15 Haz. 2015, 11:06 sapare
1203501 Tem. 2015, 00:24
ryujin5226 -