kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

Nikon D80 :ilk İzlenimlerim

Makinayı sadece body olarak aldım. Sonrasında ise 50 mm 1.8 objektif aldım. Hali hazırda bulunan 18-70 objektifle bir sure daha devam etmeyi dusunuyorum.

en cok hosuma gidenler.
1-Lcd buyuklugu ve lcd goruntu kalitesi
2-Kolay kullanım
3-Extra menuler
4- Garip gelecek ama ben bu sd kart olayını sevdim. ayrıca bazı durumlar için pratikliği var. Kucuk card reader larda alıp direk usb ye takarak zahmetsiz aktarım yapılabilir bize ait olmayan pc lerde daha cok onem kazanıyor
5-Yine retocuh menusunda fotograf boyutu değiştirme ve kırpma gibi işlevselillikler internetten foto transfr yapacaklar icin extra yazılıma gerek bırakmıyor. Bir cafeden aktarmak durumunda kaldıgınızda oldukca işlevsel
6- Bataryanın ne kadar kaldıgını yuzde hesabı olarak gorebilme.
7- Hızlı şarj. 2 saat 15 dakika sarj olma suresi ve 2700 adete kadar cekim ikmanı. Ben 700 den fazla cekemedim halen
8-Aydınlık ve geniş vizör
9-Yüksek iso başarısı
10- 10.2 mp goruntunun psde rahatca bozulmadan işlenmesi

#kontrast' tarafından 04.10.2006 11:16:37 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 15 Eylül 2006, 15:09 - İp: 88.***.**5.123
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

abi inanmam 1600 iso olduğuna. iki tane şahit isterim.

Tarih: 27 Eylül 2006, 21:39 - İp: 85.***.**6.112
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Tarih: 27 Eylül 2006, 21:52 - İp: 85.***.**1.57
omergin
omergin (üye)
Kayseri / Meraklı

huseyin abi..
bugun ufad ekibiyle bulustum cumartesi pınarbasına gidecegimi soyledim.. tolgay abi(baskan)sen cumartesi gitme pazar gunu hep birlikte gidelim dedi.. gecen hafta aklıma gelip benim kesin gitmem lazım diyince bu sefer kesin geliyoruz dediler bende tamam dedim.. kısaca pazar gunu buradan saat 05.15 de en az 6 kisi yola cıkacagız ona gore hazırlan sen, zaten herkes oruc olur herhalde yemek ısmarlamakdan da yırtarsın .. yok eger onlar gelmezse ki zannetmiyorum ben kesin geliyorum..
mustafa abi mesaj attım sana

#omergin' tarafyndan 27.09.2006 22:20:08 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 27 Eylül 2006, 22:19 - İp: 88.***.**5.226
drtamer
drtamer (üye)
Malatya / Amatör

""Neyse mr mehmet bey. Makinanızın gelmesine cok sevindim. Makinanızın profesyonel olzelilklere sahip. Ama sizin makinayı gaiba Drtamer daha iyi bilir. O da biraz minoltacı sayılır. Her ne kadar pentaxa yonelsede..
Seninfe fotogarflarını gormek isteriz en kısa zamanda. Objektifiniz 2.8 acıklıgıyla iyi bir lens ollsa gerek.""

MEHMET BEY,
makinanıza sevindim. umarım daha problem çıkmaz artık.

Hüseyin,
ben de sizlerden daha fazla bilmiyorum. zamanında çok araştırmıştım ama almak kısmet olmamıştı. evet minoltaya bir bağ hissediyorum, ama insan her zaman iyisini ister.

Tarih: 27 Eylül 2006, 22:29 - İp: 193.***.**2.10
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

ömer sabah cok erken değilmi ya. Ben genelde saat 14 de kalkıyorum ki ancak oruc tutabiliyorum O gun 5 de kalksam vay be 14 saat ac kalıcam

Baba siz neden hep erken buluşuyorsunuz. Neyse canım o gunde 14 saat tutarız.

Tamam beklerim. Ayıp ediyosn oruc olmasaydık size balık ikram ederdim.

Tarih: 27 Eylül 2006, 22:40 - İp: 88.***.**0.233
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

tamer bey ben sadece minolta hakkında en azından bizlerden daha iyi bir fikire sahip olacgaınızı dusundum. Nihateyinde minolta hakkında digital olarak benim hci bir bilgim yok. Bende bi tane alanalog makinası var ama 5 yıldır kullanmıyorum

Ya bende bir tanede olympus var 4 tanede objektifi var. Onu nasıl elden cıkarırız.

Tarih: 27 Eylül 2006, 22:44 - İp: 88.***.**0.233
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

d80 siyah beyaz cekim denemem. 4 tane filtresi var. Contrast ayarları var ve ilaveten sharpen ayarları var.

ben kırmızı filtreyle cektim. Fikir vermesi acısından yukluyorum.

Tarih: 27 Eylül 2006, 22:47 - İp: 88.***.**0.233
reftep
reftep (üye)
İstanbul / Amatör

Merhaba öncelikle hayırlı olsun teknik anlamda noise calibrasyonu ve ışığa olan tepkisi hakkında bilg, edindiyseniz yazabilirmisiniz .
Bende 200D ve 80D arasında kaldım
Saygılarımla

Tarih: 27 Eylül 2006, 23:37 - İp: 81.***.**9.70
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

selamlar reftep..

Noise ile ilgili dpreview.com da daha detaylı testler yapılmış durumda. Gri ve acık renklerde noise olarak kendi sınıfında en iyisi. Aynı şekilde siyah alanlarda da noisesi cok basarılı.

D200 den noise olarak acık ara önde oldugu aşikar.

Işığa karşı verdiği tepki sözünden neyi anlamak gerekir onu bilemiyorum ama..

Gün ışıgında çektim. Tungten ışıkta cektim. Florasanda çektim. Kapalı havada cektim.

Hepsinde de AWB olarak istedigim renk sıcaklıgını aldım. Makinanın farklı ışıklarda verdigi renkler cok guzel.

Özellikle white balance konusunda geniş bir secenegi var zaten nikonun. Bu ürününde de manel olarak celvin degerini kendimiz girebiliyoruz.

Şahsi fikrim olarak. D80 d200 den daha avantajlı gozukuyor. D200 neden istiyorsunuz ki? Sizde bıraktıgı etki nedir?

Tarih: 27 Eylül 2006, 23:47 - İp: 85.***.**1.73
omergin
omergin (üye)
Kayseri / Meraklı

abi topu topu birkere bulusabildik zaten.. eger 9-10 gibi gelsek oglene kalacagız ısık kotu olacak.. ikindi gelsek iftar var.. tek uygun zaman sabah erken oluyor yani.. buarada forumun temposu dustu haberin olsun.. canlandırman lazım ..

Tarih: 28 Eylül 2006, 00:17 - İp: 88.***.**5.226