kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

Nikon D80 :ilk İzlenimlerim

Makinayı sadece body olarak aldım. Sonrasında ise 50 mm 1.8 objektif aldım. Hali hazırda bulunan 18-70 objektifle bir sure daha devam etmeyi dusunuyorum.

en cok hosuma gidenler.
1-Lcd buyuklugu ve lcd goruntu kalitesi
2-Kolay kullanım
3-Extra menuler
4- Garip gelecek ama ben bu sd kart olayını sevdim. ayrıca bazı durumlar için pratikliği var. Kucuk card reader larda alıp direk usb ye takarak zahmetsiz aktarım yapılabilir bize ait olmayan pc lerde daha cok onem kazanıyor
5-Yine retocuh menusunda fotograf boyutu değiştirme ve kırpma gibi işlevselillikler internetten foto transfr yapacaklar icin extra yazılıma gerek bırakmıyor. Bir cafeden aktarmak durumunda kaldıgınızda oldukca işlevsel
6- Bataryanın ne kadar kaldıgını yuzde hesabı olarak gorebilme.
7- Hızlı şarj. 2 saat 15 dakika sarj olma suresi ve 2700 adete kadar cekim ikmanı. Ben 700 den fazla cekemedim halen
8-Aydınlık ve geniş vizör
9-Yüksek iso başarısı
10- 10.2 mp goruntunun psde rahatca bozulmadan işlenmesi

#kontrast' tarafından 04.10.2006 11:16:37 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 15 Eylül 2006, 15:09 - İp: 88.***.**5.123
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

tamam işte pazar gunu cektigimiz fotolardan koyarız canlanır topic. Dua edelimde hava kapalı olmasın o gun.

Bizim topikcilerde cok tembel canım. Habire izliyorlar maşallh yazı yazan bir kaç kişi..

Sataram köyü ha..

Tarih: 28 Eylül 2006, 00:22 - İp: 85.***.**1.73
reftep
reftep (üye)
İstanbul / Amatör

ben eski slr ciyim yıllarca diya çektim diyadan dijitale dönmek biraz sıkıntılı oldu çünki tüm analog sistem rafa kalktı.
Dijitale geçişide Canon 350D ile yaptım tabiki baya keyif aldım diya gibi saklamak sıkıntısı yok zamanla diyaların solüsyonları uçar ve mavi ortaya çıkar falan neyse.
Canonla yaptığım çekimlerde güneşli havada neticeler iyi gibi tabiki fotolarda genel bir fululuk hissi versede flaş kullanımında tahminimin üzerinde netice aldım,şimdi ise üst sevieyeye geçmek için canon ve nikon arsında kalsamda sanırım nikona yaklaşmaktayım makina kolay değiştirilmediği için seçimi iyi yapmalı diye düşünüyorum.
Bu arada sizin teknik ayrıntı vermeniz çok güzel genelde sitelern çoğunda hep özellikler ön palana çıkmakta
Teşekkürler

Tarih: 28 Eylül 2006, 00:32 - İp: 81.***.**9.70
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

bir günaydın denemesi.

Tarih: 28 Eylül 2006, 09:59 - İp: 88.***.**7.216
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

Tarih: 28 Eylül 2006, 10:16 - İp: 88.***.**7.216
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

ikinci fotografta kontrast degeri yuksek. İlk fogografta az.

Portrelerde sanırım az olması daha iyi.

Tarih: 28 Eylül 2006, 10:18 - İp: 88.***.**7.216
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

kontrast hayırdır, bu saatte neden kalktın.?
iftara kaç saat var daha.

ilk fotoğraf daha güzel evet, daha gerçek renkler sanki...

geziyi filan boşver bence. akşak kayseri nin maçı var, makineyi al bence git izle, iso başarısını en iyi gece maçında futbolcu çekerek denersin. kasapta inek çekmeye benzemez.

Tarih: 28 Eylül 2006, 12:46 - İp: 81.***.**4.236
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

hic sorma bufalo bugun dukkanı ben actım.

Daha iftarada 5-6 saat var. KAyserinin macını boşver. Hem ömergin cekmiş kayseri macında nasılsa.

Evet bencede ilk fotograf daha iyi..

Tarih: 28 Eylül 2006, 13:18 - İp: 88.***.**7.216
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

diyafram oncelikli f:22 olması lazım

18x70 objektif

Tarih: 28 Eylül 2006, 16:07 - İp: 88.***.**7.216
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

d-lighting

Tarih: 28 Eylül 2006, 16:32 - İp: 88.***.**7.216
omergin
omergin (üye)
Kayseri / Meraklı

abi tebrik ederim bir haftada sensorun sol ust kosesine kocaman bir toz parcasını yapıstırmıssın.. oyle dısarda falan objektif degistirirken dikkat et biraz..

Tarih: 29 Eylül 2006, 00:39 - İp: 88.***.**5.226