kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

Nikon D80 :ilk İzlenimlerim

Makinayı sadece body olarak aldım. Sonrasında ise 50 mm 1.8 objektif aldım. Hali hazırda bulunan 18-70 objektifle bir sure daha devam etmeyi dusunuyorum.

en cok hosuma gidenler.
1-Lcd buyuklugu ve lcd goruntu kalitesi
2-Kolay kullanım
3-Extra menuler
4- Garip gelecek ama ben bu sd kart olayını sevdim. ayrıca bazı durumlar için pratikliği var. Kucuk card reader larda alıp direk usb ye takarak zahmetsiz aktarım yapılabilir bize ait olmayan pc lerde daha cok onem kazanıyor
5-Yine retocuh menusunda fotograf boyutu değiştirme ve kırpma gibi işlevselillikler internetten foto transfr yapacaklar icin extra yazılıma gerek bırakmıyor. Bir cafeden aktarmak durumunda kaldıgınızda oldukca işlevsel
6- Bataryanın ne kadar kaldıgını yuzde hesabı olarak gorebilme.
7- Hızlı şarj. 2 saat 15 dakika sarj olma suresi ve 2700 adete kadar cekim ikmanı. Ben 700 den fazla cekemedim halen
8-Aydınlık ve geniş vizör
9-Yüksek iso başarısı
10- 10.2 mp goruntunun psde rahatca bozulmadan işlenmesi

#kontrast' tarafından 04.10.2006 11:16:37 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 15 Eylül 2006, 15:09 - İp: 88.***.**5.123
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

ömer iyi bak bakayım toz parcasımı. Senin gibi ornitocuya yakıştıramadım dogrusu.

Gözlerin hep ahatalarımı aramay meyilli nedense..

Güzelliklerden bahset eger varsa tabi..

birde sabah guneş cok sert onu farkettim ömer. Bu pazar gezisi icin bu adamlar neden hala sabah 5-6 gibi saatleri tercih ediyor ya. Soguk kardeşim psulu hertaraf

Tarih: 29 Eylül 2006, 00:43 - İp: 88.***.**7.216
omergin
omergin (üye)
Kayseri / Meraklı

sus sus rezil olduk (biz kim ornito kim abi kendimizi oyalıyoruz buarada bugun erciyese gittim 12 tane kızıl sahin gordum cok mutluyum).. guzelliklerden bahset demissin valla ben cok begendim d80 iso performansıda super goruntu kaliteside.. d-lightening olayıda super birseymis onuda gormus olduk sayende, bu ozelligin daha fazla reklamının yapılması lazım..sabah olayını hic sorma bende aptal gibi oluyorum o saatte.. sozlerimi bir kızıl sahin fotografı ile bitirirken sanada iyi geceler diliyorum..

Tarih: 29 Eylül 2006, 01:04 - İp: 88.***.**5.226
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

iyi geceler ornitocu ömer. Fotografın guzel kutlarım.

Tarih: 29 Eylül 2006, 01:09 - İp: 88.***.**7.216
omergin
omergin (üye)
Kayseri / Meraklı

pazar gunu icin program yaptın mı abi saldım cayıra mevlam kayıra mı olacak?

Tarih: 29 Eylül 2006, 01:13 - İp: 88.***.**5.226
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

kara kara onu dusunuyorum. Yeşil meşil kalmadı burda. Her taraf corak arazi. Bilmiyorum siz daha deneyimlisiniz. Saldım cayıra mevlam kayıra diycez mecburen..

Şİmdi cok iyi bir yer biliyorum diye sizi peşime takarım bakarsınızki çok sıradan yer. O zaman rezil olurum sanal aleme.

Bilmiyorum alterantif olarak göl var. Birde yol boyu var. Yol boyunda hareket halinde muhtelif yerlere dalarız.

Bilemiyorum ki..

Tarih: 29 Eylül 2006, 01:20 - İp: 88.***.**7.216
nemru_t
nemru_t (üye)
Ankara / Meraklı

kontrast merhaba.
makinen hayırlı ugurlu olsun...bol ve fotograf sanatcısına uygun resimler cekmen dilegiyle.gerci pazarbeyin tanımından sonra ne kadardaha fot. sanatcısı olmak istersin onu bilmem :D

sana bir soru sormak istiyorum...sen makineni yurtdışından getirdin ve haliyle garantisiz.herhangi bir sorun oldugu zaman yutdışına mı göndermeyidüşünüyorsun(inşallah olmaz) yoksa allaha emanetmi.yurtdışından bende birilerine getirebiliyorum ama bozulursa elimde patlama riskini göze alamıyorum ama arada cokda fark var 1000dolara getirtebiliyoruz ordan ortalama ama burda 1500dolardan az olmayacagı bir gercek.sence ne yapmalıyım

Tarih: 29 Eylül 2006, 10:23 - İp: 85.***.**9.24
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

Hicbir makina elde patlamaz. Ben uzun suredir dslr kullancısı olarak nikon marka makinalarımda hic bir sorun yasamadım.

BU yuzden garantiye verdigim paralar hiç oldu. Keşke garantsşz alıp obj. alsaymısım dediğim oluyor.

Birde müşteri olarak ben korkak bir müşteri değilim. Firmalara mahkum olmayı sevmem.

Şİmdi bu makinaın amerika garantisi var mesela. Şuna inan kaargoyla amerikaya gonderip makinanın geri yapılıp bana gonderilme suresi Türkiyedeki sistemden daha hızlı olacaktır.

Benim tavsiyem sana boşu boşuna o kadar çok para verme. Zaten yurtdısından gelen makinanın her özelliğini test ettikten sonra ödemesini yapıyorsun.

#kontrast' tarafyndan 29.09.2006 14:07:21 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 29 Eylül 2006, 14:06 - İp: 85.***.**4.78
uturuclu
uturuclu (üye)
Kahramanmaraş / Amatör

Hüseyine sonuna kadar katılıyorum.Hatta komik gelebilir ben türkiyeden makine alsam yaptırmak için yurtdışına göndermeyi bile düşünürdüm.Ki Canon 350d'yi yurt dışından aldım.Geçen sene body+1gb sandsik ultra+18-55(usm) fiyatı 1450 ytl'di.şimdi hala bu fiyata buradan ancak body alınır herhalde. .HEle erkayalara hiç güvenmem zaten...(Bazı arkadaşlarımın tecrübelerinden dolayı)....

Tarih: 29 Eylül 2006, 15:41 - İp: 85.***.**9.37
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

yokmu hala ikinci d80..

Yalnız başıma sıkılıyorum

Tarih: 30 Eylül 2006, 10:58 - İp: 88.***.**5.24
simurgcan
simurgcan (üye)
İstanbul / Amatör

kontrast, bir aksilik olmazsa pazartesi günü öğlen saatlerinde d80'inimi kucaklamış olacağım hemen biraz çekim yapıp izlenimlerimi paylaşmayı hedefliyorum

Tarih: 30 Eylül 2006, 11:13 - İp: 85.***.**8.78