kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

Nikon D80 :ilk İzlenimlerim

Makinayı sadece body olarak aldım. Sonrasında ise 50 mm 1.8 objektif aldım. Hali hazırda bulunan 18-70 objektifle bir sure daha devam etmeyi dusunuyorum.

en cok hosuma gidenler.
1-Lcd buyuklugu ve lcd goruntu kalitesi
2-Kolay kullanım
3-Extra menuler
4- Garip gelecek ama ben bu sd kart olayını sevdim. ayrıca bazı durumlar için pratikliği var. Kucuk card reader larda alıp direk usb ye takarak zahmetsiz aktarım yapılabilir bize ait olmayan pc lerde daha cok onem kazanıyor
5-Yine retocuh menusunda fotograf boyutu değiştirme ve kırpma gibi işlevselillikler internetten foto transfr yapacaklar icin extra yazılıma gerek bırakmıyor. Bir cafeden aktarmak durumunda kaldıgınızda oldukca işlevsel
6- Bataryanın ne kadar kaldıgını yuzde hesabı olarak gorebilme.
7- Hızlı şarj. 2 saat 15 dakika sarj olma suresi ve 2700 adete kadar cekim ikmanı. Ben 700 den fazla cekemedim halen
8-Aydınlık ve geniş vizör
9-Yüksek iso başarısı
10- 10.2 mp goruntunun psde rahatca bozulmadan işlenmesi

#kontrast' tarafından 04.10.2006 11:16:37 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 15 Eylül 2006, 15:09 - İp: 88.***.**5.123
fehmicano
fehmicano (üye)
Ankara / Meraklı

Ben de verdim D80 siparişimi. Sizin önerileriniz doğrultusunda Sigma 17-70 ile birlikte.
Kısmetse 2-3 hafta içinde elimde olur.

Tarih: 30 Eylül 2006, 17:10 - İp: 88.***.**4.65
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

Çok güzel sevindim sizin adınıza fehmicano..
BEnce dogru bir karar verdiniz. ZAten makinaya kavusunca sizde anlicaksınız.

Dur bakalım 3 kişi olduk.. Simurgcanda alacakmıs. Ama o ben öz nikon ilk izllenimlerim diye bri yer acarım diyor.

Neyse kendi bilir. Bizden soylemesi. Her eline d80 alıp ilk izlenimim diye bir konu acarsa işimiz var valla..

Tarih: 30 Eylül 2006, 17:31 - İp: 85.***.**8.123
fehmicano
fehmicano (üye)
Ankara / Meraklı

kontrast, teşekkür ederim.
Merak etme başka topic açılmaz, açılsa da önemli değil ben senin yanındayım...

Tarih: 30 Eylül 2006, 17:41 - İp: 88.***.**4.65
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

[>:D

Tarih: 30 Eylül 2006, 17:44 - İp: 85.***.**8.123
simurgcan
simurgcan (üye)
İstanbul / Amatör

wallahi kontrast çünkü benim aldığım d80, öz d80, özel üretim. zaten tam adı nikon d80 slx. o yüzden de ayrı bir topic açmam şart. bu topic içinde gürültüye gitmesin...

Tarih: 30 Eylül 2006, 19:33 - İp: 81.***.**7.115
pepe56
pepe56 (üye)
İstanbul / Amatör

Merhaba ,
Tabi forumlarda sizleri okuyan ve D80 alan baskalarıda var her ne kadar yazamasak da ! Bu arada bu forumlara yazılan gonderilen her fotoğraf inanın benim gibi birçok yeni başlayan için inanılmaz bir kaynak oluyor bu nedenle hepinize teşekkürler.
Sevgilerimle

Tarih: 30 Eylül 2006, 20:51 - İp: 85.***.**6.22
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

simurgcan gorecegiz senin d80 maharetlerini. Surda pazartesiye ne kaldıki. Aman dikkat et pili var mı yok mu kontrol et Sonra benim gibi bir haftada pil bekleme

pepe56 şimdi sen makina mı aldın. Yoksa baskaları mı aldı.

Bu arada bu forumlara yazılan gonderilen her fotoğraf inanın benim gibi birçok yeni başlayan için inanılmaz bir kaynak oluyor bu nedenle hepinize teşekkürler.

boyle bir cumle kurmusun. Burda benden başka fotograf gonderen mi var ki HEPİNİZE diyorsun

İlk d80 le topiğe katılan arkadaşa benden galerideki bulunun butun fotograflarına yorum. buyrun..

Tarih: 30 Eylül 2006, 21:16 - İp: 85.***.**0.73
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Kontrast, sen makineyi nerden almıştın. Yurtdışından aldığını biliyorum da, yurtdışından arkadaşınmı getirdi, yoksa internet üzerindenmi yaptın, hangi siteden aldın, ödemeyi nasıl yaptın, gümrük problemi falan çıktı mı? Ayrıca bizde yurtdışından alacak olsan bu işin püf noktaları ve tavsiyelerin varmıdır ?

Şu konulara bir el atta d80 le yalnız süvari olmaktan kurtul, bizde makineyi alalım fotoğraf filan yükleriz forum hareketlenir biraz.

Tarih: 30 Eylül 2006, 21:22 - İp: 88.***.**6.41
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

[email protected] dan bilgi alabilirsiniz.

Cok rahat bir şekilde alışverişinizi gerçekleştirebiirsiniz. Ürün bir hafta icinde sorunsuz elinizde olur. Diger ayırntıları arkdaşla goreusebilrisniz..

Tarih: 30 Eylül 2006, 21:39 - İp: 85.***.**0.73
simurgcan
simurgcan (üye)
İstanbul / Amatör

okyanus, belki işine yarar diye ben makinayı nasıl aldığımı anlatayım, her ne kadar elime henüz geçmemiş olsa da vallahi kontrast benim d80 slx tekmili birden geliyor, hatta bir de 18-55 lensi de yanında... zaten slx'ler kendinden pilli oluyor, özel üretim olduğu için.

okyanus ben makinayı www.h1photo.com sitesinden aldim. ödemeyi ben yaptım gönderim adresi olarak ise amerikada yaşayan kuzenimin adresini verdim. makina kuzenimin adresine gönderildi, şimdi o alıp getiriyor aleti. durum böyle oldu.

Tarih: 30 Eylül 2006, 21:55 - İp: 81.***.**7.115