Fotoğrafçılık Forumları
Nikon D80 :ilk İzlenimlerim
Makinayı sadece body olarak aldım. Sonrasında ise 50 mm 1.8 objektif aldım. Hali hazırda bulunan 18-70 objektifle bir sure daha devam etmeyi dusunuyorum.
en cok hosuma gidenler.
1-Lcd buyuklugu ve lcd goruntu kalitesi
2-Kolay kullanım
3-Extra menuler
4- Garip gelecek ama ben bu sd kart olayını sevdim. ayrıca bazı durumlar için pratikliği var. Kucuk card reader larda alıp direk usb ye takarak zahmetsiz aktarım yapılabilir bize ait olmayan pc lerde daha cok onem kazanıyor
5-Yine retocuh menusunda fotograf boyutu değiştirme ve kırpma gibi işlevselillikler internetten foto transfr yapacaklar icin extra yazılıma gerek bırakmıyor. Bir cafeden aktarmak durumunda kaldıgınızda oldukca işlevsel
6- Bataryanın ne kadar kaldıgını yuzde hesabı olarak gorebilme.
7- Hızlı şarj. 2 saat 15 dakika sarj olma suresi ve 2700 adete kadar cekim ikmanı. Ben 700 den fazla cekemedim halen
8-Aydınlık ve geniş vizör
9-Yüksek iso başarısı
10- 10.2 mp goruntunun psde rahatca bozulmadan işlenmesi
#kontrast' tarafından 04.10.2006 11:16:37 tarihinde düzenlendi.
Kontrast 50 mm yi aldığına pişman olmuşsun gibi algılamaya başladım yazdıklarını.. Günlük kullanışsızlık ; titreşim den kaynaklanan fluluk sebebiyle mi? Bu d80 illa ki IR-VR-AS adı herneyse titraşimi tolere edecek lens mi takılmalı yada tripod mu kullanmalı?
(masa fotosundaki kadraj meselesi espriydi)
aman espri olsun
şimdi 50 mm soyle.. Mesela en son cektigim oyuncak bebek fotografında 50 mm cok ideal bir lens. Kurgulanmış ve cekim icin yeteri kadar vaktimiz olan konular icin yine ideal. Portre için yine ideal. Ama dikkat edersen hepsinde bir kurguya zamana ihtiyac var.
50 mm nin fiziki yapısı kucuk oldugu icn makinayı sabitleme biraz zorlaşıyor. tripot ihtiyacı var. Mesela ben daha 50 mm ile tripotsuz f22 degerinde cekemedim. f1.8 de cekim yapıyorum. Bu durumdada bir cicegi cekerkn sadece cicegin bir dalı net oluyor. Tabi bunlar yerine göre kullanılır. Ama ben gun icinde ortalama 125 shutter ve 11 diyaframı sorunsuz kullanıcam bir lens almalıyım.
Şimdi sigma 17-70 dusunen biri olarak bu vr olayınada takıldım. keskinliği ön plana cıkarıp 17-70 mi yoksa titreşim engelleme düşünüp vr bir lens mi?
Tabi ikisi icinde su an para ayıramam o da ayrı konu
en cok hosuma giden ozelliklerden biride sonyde bulunan dro ozelliğine benzer ozellik olan d-lighting ozelliği.. Kullananlar bilir HDR foto elde ettikten sonra birde Tone Mapping isimli eklentiyle ayarlama yapılır.
3 kademeden oluşan d-lighting ozelliğ ile tone mappingdekine benzer bir etki veriliyor. BEn bugun cektigim bu ornek fotografda 3 kademeden en artı olanını sectim.
bu arada bu ozelliği fotografı cektikten sonra kullanıyorsunuz. Ben makinayı almadan once cekm oncesinde gereken bir ayarlama sandım.
diger effectlerde aynı şekilde cekim sonrasınd ayapılıyor. Yine 3 kademeli sephia tone ve diger tonlar. Color balance siyah beyaz gibi efecler hep cekim sonrasında yapılıyor.
yapılan efectler save as olarak kaydediliyor. Sadece siyah beyaz fotograf cekmek icin cekim oncesi secenek var.
ilk cicek fotografına imrendim dogrusu..
teşekkür ederim ömer. pazar gunu daha iyilerini cekecez inşallah.
al şu cicek fotograınıda sana armagan ediyorum
pc de biraz unsharp mask verdim.
İlgili olabilecek konular
-
-
Drivestyle: Arabada Dinlenecek En İyi Bass'lı Yabancı Parçal
11 Nis. 2025, 22:35 ebede
011811 Nis. 2025, 22:36
ebede -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
073930 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk
056806 Oca. 2025, 11:42
miratcenk -
-
-
Fotoğrafın Geleceği: Bugünüm Var mı Ki, Yarınım Olsun!
04 Ara. 2023, 21:07 miratcenk
091304 Ara. 2023, 21:08
miratcenk -
-