Fotoğrafçılık Forumları
Nikon D80 :ilk İzlenimlerim
Makinayı sadece body olarak aldım. Sonrasında ise 50 mm 1.8 objektif aldım. Hali hazırda bulunan 18-70 objektifle bir sure daha devam etmeyi dusunuyorum.
en cok hosuma gidenler.
1-Lcd buyuklugu ve lcd goruntu kalitesi
2-Kolay kullanım
3-Extra menuler
4- Garip gelecek ama ben bu sd kart olayını sevdim. ayrıca bazı durumlar için pratikliği var. Kucuk card reader larda alıp direk usb ye takarak zahmetsiz aktarım yapılabilir bize ait olmayan pc lerde daha cok onem kazanıyor
5-Yine retocuh menusunda fotograf boyutu değiştirme ve kırpma gibi işlevselillikler internetten foto transfr yapacaklar icin extra yazılıma gerek bırakmıyor. Bir cafeden aktarmak durumunda kaldıgınızda oldukca işlevsel
6- Bataryanın ne kadar kaldıgını yuzde hesabı olarak gorebilme.
7- Hızlı şarj. 2 saat 15 dakika sarj olma suresi ve 2700 adete kadar cekim ikmanı. Ben 700 den fazla cekemedim halen
8-Aydınlık ve geniş vizör
9-Yüksek iso başarısı
10- 10.2 mp goruntunun psde rahatca bozulmadan işlenmesi
#kontrast' tarafından 04.10.2006 11:16:37 tarihinde düzenlendi.
poettime teşekkür ederim temennin icin.. en kısa zamanda portre denemelerinden cekip yuklicem
evet renovatio 50 mm ile cektim. Henuz baska objektifim yok.
Kontrast makineni güle güle kullan. Yüklediğin fotoğrafların üstüne çekim değerlerini ( perde hızı, diyafram, lens ve iso gibi ) yazarak yükleyebilirmisin bundan sonra.
Ayrıca makinenin Türkçe Kullanım Kılavuzunu bulabildin mi ?
Fotoğraflar bence oldukça güzel, özellikle iso performansı çok tatmin edici. Nikon iso olayını da çözdüğüne göre bence Canon tercih etmek için hiçbir neden kalmadı. Canoncuların kulakları çınlasın
Bu arada 6-7 ay önce aldığım ve sadece üç beş kez dışarıya çıkartıp çekim yaptığım gıcır gıcır Türkiye garantili D70S imi de satışa çıkartacağım galiba.
teşekkür ederim okyanus.. nikon d7o icin şimdiden gıcır gıcır tabiini kullanmaya basladıysan pazarlama çalışmaları başlamış
Bugun cok fotograf yukledigim icin acıklamları yazmakla ugrasamadım. Hepsini 5o mm ile cektim. fotografları save for web olarak kaymetmedim. Yani resmin uzerine sag tıklayıp farklı kaydet deyim pc ye yukledikten sonra özlliklerinden exif degerlerine ulaşmak mumkun.
Ama haklsınızın bundan sorankiler icin degerleri yazmak daha iyi olru. acele etmemek lazım..
iso performansı iyi gozukuyor. Ben pek kullamayı dusunmedigim bri ozellik iso. Noktalanmış fotoğraflar yerine tripot kullanmayı tercih ederm. Ama dediğin gibi elle cekilerekde belli bi yere kadar cıkmam mumkun. yinede 8oo u gecmemek lazım
objektif : 50 mm
iso : 1600
enstante :25
f : 2,5
Kontrast lensin ve pilin hayırlı olsun.Makinan ile çok iyi fotoğraflar çekmişsin.
Ben 50mm f/1.8'in 200 ytl olduğunu duyunca şaşırdım.Bana çok uygun geldi fiyatı,hemde bu kadar başarılı bir lens için...
Vakit buldukça foruma girmeye,yazı ve fotoğraflarını takip etmeye çalışacağım.
Senden ricam ;Siyah-beyaz olacak şekilde,loş bir ortamda portre çalışmaları yapman ve makinanın düşük ışık şartlarında verdiği sonuçları bize göstermen.Ve bunun dışında gene renkli ve normal ışık altında portre çekimlerini merak etmekteyim.
Yalnız fotoğraflarını bir büyük boyda yüklersen sevinirim.
Bu şekilde bir miktar küçük kalmışlar.
kullanma kılavuzunu bulamadım. sen sormasaydın aklıma da gelmicekti valla.. bekleyelim acelesi yok.
osmanlı bana bir site tavsiye edermisin. imageshack.us dan orjinal boyutta yukleme yapamıyorum.
bu arada begenmene sevindim. teşekkür ederim temennin icin.
portre neticelerini bende merak ediyorum. portre en kısa zamanda cekicem
saygılarımla
Selam kontrast,
Yeni makinen hayırlı olsun güle güle kullan.Yayınladığın görüntü ve bilgilerden sonra ciddi olarak D80 olayına en kısa zamanda girmeyi düşünüyorum.
Selam Kontrast, fotoğrafların oldukça güzel, özellikle çiçekler muhteşem. Renkler çok doğal çıkmış. Anlaşılıyor ki makina gerçekten de verdiğin parayı hakediyor demektir.
Ayrıca bunca çiçeği nerden buldun ya. Çeşit çeşit, rengarenk çiçekler. Yakında bir park var galiba.
Sana bol fotoğraflı günler dilerim. En kısa zamanda istediğin objektiflere kavuşman dileği ile. Hoşçakal.
Kontrast merhaba,
Fotoğraflar gerçekten de güzel. Eline sağlık.Özellikle çiçek fotoğrafların çok güzel olmuş. Nikonimaging'de d80 sample images altına konulacak cinsten. Birşey sormak istiyorum, CCD blooming olayını deneme şansın oldumu hiç. D80'de bu olay var mı merak ediyorum.
İlgili olabilecek konular
-
-
Drivestyle: Arabada Dinlenecek En İyi Bass'lı Yabancı Parçal
11 Nis. 2025, 22:35 ebede
011211 Nis. 2025, 22:36
ebede -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
073630 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk
056506 Oca. 2025, 11:42
miratcenk -
-
-
Fotoğrafın Geleceği: Bugünüm Var mı Ki, Yarınım Olsun!
04 Ara. 2023, 21:07 miratcenk
091204 Ara. 2023, 21:08
miratcenk -
-