kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

Nikon D80 :ilk İzlenimlerim

Makinayı sadece body olarak aldım. Sonrasında ise 50 mm 1.8 objektif aldım. Hali hazırda bulunan 18-70 objektifle bir sure daha devam etmeyi dusunuyorum.

en cok hosuma gidenler.
1-Lcd buyuklugu ve lcd goruntu kalitesi
2-Kolay kullanım
3-Extra menuler
4- Garip gelecek ama ben bu sd kart olayını sevdim. ayrıca bazı durumlar için pratikliği var. Kucuk card reader larda alıp direk usb ye takarak zahmetsiz aktarım yapılabilir bize ait olmayan pc lerde daha cok onem kazanıyor
5-Yine retocuh menusunda fotograf boyutu değiştirme ve kırpma gibi işlevselillikler internetten foto transfr yapacaklar icin extra yazılıma gerek bırakmıyor. Bir cafeden aktarmak durumunda kaldıgınızda oldukca işlevsel
6- Bataryanın ne kadar kaldıgını yuzde hesabı olarak gorebilme.
7- Hızlı şarj. 2 saat 15 dakika sarj olma suresi ve 2700 adete kadar cekim ikmanı. Ben 700 den fazla cekemedim halen
8-Aydınlık ve geniş vizör
9-Yüksek iso başarısı
10- 10.2 mp goruntunun psde rahatca bozulmadan işlenmesi

#kontrast' tarafından 04.10.2006 11:16:37 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 15 Eylül 2006, 15:09 - İp: 88.***.**5.123
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Kontrast bende imageshack.com'u kullanıyorum.İstediğim boyutta yükleme yapabiliyorum.Yüklerkenki seçimim 1280x1024 oluyor ve bendeki 17 inch monitöre tam geliyor.

Sana birşey soracağım.Karfo garantili olarak 200 ytl ederinde olan bu lens yerine portre fotoğrafçılığına daha fazla uygun ve uygun maliyete lens hangileri var?

80-100mm'lerin bu kullanım alanlarına uyduğunu duymuştum.Fiyatları çok mu yüksektir?,

Sendeki f/1.8 destekli bir lens.Bunun yerine f/1.4 yada f/2 olsaydı artı ve eksileri neler olurdu lensin?

Tarih: 21 Eylül 2006, 13:34 - İp: 88.***.**7.9
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

guard.. teşekkür ederim. yanımda nikon d80 i olan bir arkadş gormek benide mutlu edecektr.

mr mehmet bey .. teşekkür ederim. sanırım sizin makinada sorun vardı. en kısa zamanda duzelmesi temennisiyle..

swordsman.. ccd blooming olayını test etmedim. hava kapalı oldugu icin bunu sanırım güneşle denemicem. bunu yerine apul ışıgı veya bulabilrsem daha kuvvetli ışıklarda yuksek enstantenede denicem. Sanırım düşük enstantenede bu soruna pek karşılaşılmıyormus. Okudugum kadarıylada d80 de bu problem ortadan kalkmış. ama deneyelim.. Bu arada nikon imaging sample cin teşekkür ederim.

osmanlı.. portre icin 80 mm den itibaren baslayan lensler daha uygun. Tabi prime olması gerekir. Eger prime olmassa hic bir avantajı da kalmaz. Ama gel görki her zamanda işlevsel değildir.. önce fiyatını yazayım.. 85 mm 1.8 objektif 500 dolar artı kdv.

Fakat bu lensi her ortamda kullanmaasın. Bulunduguun alanı geniş olması gerekiyor. ornegin bir cafede arkadaşınla oturuyorsun ve portresini cekmek istiyorsun. bunun icin masaan kalkıp iki masa geriye gitmek gerekir. Bu lensin artısı mpdeli arka plandan daha fazla koparmak ve modlein yuzunde perstektif bozulmalarına sebep olmamaktır.

ayrıca yuksek degerli zoomlarda doğal rutuş denilebileck bir durum vardır. geniş acılarda yuzdeki sivilceler vs daha cok belirginken. uzun zoomlarda bunlara dah az rastlanır.

ben 50 mm yi ucuzlugu ve her daim portreye uygunlugu sebebiyle sectim. Yeterince arka plandan koparıyorsunuz zaten bu lensle. 1.4 nasıl bri lenstir bilemiyorum. arasında yaklaşık 4oo ytl lik bir fark var. Avantajını gece cekimlerinde iso kullanmamak ve portre cekimlerinde daha az net alan elde etmek olara sayabilirim..

kişisel tercihim hic gerek yoktur. asıl butce normal zoom aralıgındaki bir objektif icin zorlmalıdır.

#kontrast' tarafyndan 21.09.2006 14:19:54 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 21 Eylül 2006, 14:18 - İp: 88.***.**2.60
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Kontrast teşekkür ederim verdiğin bilgilerden dolayı.Bu lensi almakla iyi etmişsin.

Peki D80 ile tanıtılan 18-135mm lensin performansını nasıl buluyorsun?

Düşündüğün zoom lens seçenekleri arasında bu var mı?

Tarih: 21 Eylül 2006, 14:32 - İp: 88.***.**7.9
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

osmanlı ben dah once.. 18-70 ve 28-100 objektiflerini kullandım nikon icin.

Eger 50 mm yi denemeseydim sanırım yine 18-70 yada 24-85 alacaktım. Fakat 50 mm deki keskinligi ve doygunlugu gorunce objektif icin keskinlkten taviz vermemeyi dusunmeye basladım.

gundelik kullanım icin prime lenslerlede dolaşmak zor olacagı icin ben sigmanın 17-70 lensini dusunuyorum. Gordugum kdarıyla fiyat olarak ve keskinlik olarak cok ideal bri lens. Zoom aralıgında ise portre cekimini ve geniş acı gerektiren manzara cekimlerini cok rahat cekebilecegim bir lens. tamronda tavsiye edilen bir lensti onunda odak uzaklığı 50 mm de bittigi icin cok kullanışlı bir aralık değil benim icin.

18-135 lensin cok da iyi bir lens olmadıgını okudum. Henuz o objektif hakkında öznel bir görüşüm yok. Zoom aralıgı ise bence cok fazla. Kesinlikle kaliteden ödün verdirecek bir zoom aralıgı.

18-200 un ise bana gore sadece vr olması avantaj. Vr ise yabana atılacak bir avantaj değil benim gibi surekli itreten birisin icin.

Lens yatırımı icin su anda nikonla değil sigmayla flort halindeyim senin anlican. Nikon objektif fiyatları pahalı. Photozone deki karşılaştırmalara baktıgımız zaman cok dusuk puanlar alan lenslerinin cok ucuk rakamlara satıldıgını goreceksiniz. 50 mmm testlerde 5 uzerinden 4,5 alan bir lens.. ama 18-70 ve 24-85 5 üzerinden 2.5 alan lensler.

Gel gorki 2,5 puan alan bu lensler 1000 ytlye ulaşan rakamlarda satılıyor.

Tarih: 21 Eylül 2006, 14:58 - İp: 88.***.**2.60
sudulus
sudulus (üye)
İstanbul / Amatör

öncelikle makinen hayırlı olsun kontrast.
çektiklerini görüp yazdıklarını okudukça d80 hakkında gerçek bilgiye uşaltığımızı düşünüyorum. umarım bu topic bir süre daha senden ve d80 kullananlardan gelenlerle devam eder.
eline sağlık...

Tarih: 21 Eylül 2006, 15:52 - İp: 85.***.**6.174
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

teşekkür ederim sudulus.

Ben bu topicte kimsenin yanılgıya dusmesini istemem. BU yuzden makina hakkında muhteşem harika vs tarzından kelimler kullanmak yerine nikond80 budur cektigi de budur şeklinde devam edicem.
Daha onceden nikon d70s kullanan biri olarak d80 in d7o den iki gomlek üstün oldugunu soyleyebilirim. BUnun icin yapmanız gereken gidip bir magazada hem d70s hemde d8o ile cekimler yapmak.

Benim d80 icin yaptıgım tarif benim icin soyledir. GAYET KEYİFLİ BİR MAKİNA.

Gercektende makinayı taşımak ve cekimler yapmak cok keyif verici.

Makinanın nikon gelenekci karizmasının yanında sportif bir tarafıda var. Nikonun şimarık çocugu benzetmesini kullanmam yanlış olmaz.

Bugun hava yine kapalı. Dış cekimler icin bazı denemeler yapıp yukleme niyetindeydim ama baska bi zamana kaldı artık.

Tarih: 21 Eylül 2006, 16:24 - İp: 88.***.**2.60
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Kontrast sizin oralara kış mı geldi hava her gün kapalı. Biz burda hala denize giriyoruz.

Kontrast fotoğraflarının tam boyutlularını BURAYA yüklersen bizlerde tam boy olarak indirebiliriz.

Tarih: 21 Eylül 2006, 16:54 - İp: 85.***.**2.109
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

as.. koca yazı makinasız gecirdik. Artık bundan sonra boyle. Sonbahar kareleri cekmeye calısıcaz

Tarih: 21 Eylül 2006, 17:00 - İp: 88.***.**2.60
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

pardon buradan bakın

Tarih: 21 Eylül 2006, 17:03 - İp: 88.***.**2.60
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

buda diğeri

Tarih: 21 Eylül 2006, 17:12 - İp: 88.***.**2.60