Fotoğrafçılık Forumları
Nikon D80 :ilk İzlenimlerim
Makinayı sadece body olarak aldım. Sonrasında ise 50 mm 1.8 objektif aldım. Hali hazırda bulunan 18-70 objektifle bir sure daha devam etmeyi dusunuyorum.
en cok hosuma gidenler.
1-Lcd buyuklugu ve lcd goruntu kalitesi
2-Kolay kullanım
3-Extra menuler
4- Garip gelecek ama ben bu sd kart olayını sevdim. ayrıca bazı durumlar için pratikliği var. Kucuk card reader larda alıp direk usb ye takarak zahmetsiz aktarım yapılabilir bize ait olmayan pc lerde daha cok onem kazanıyor
5-Yine retocuh menusunda fotograf boyutu değiştirme ve kırpma gibi işlevselillikler internetten foto transfr yapacaklar icin extra yazılıma gerek bırakmıyor. Bir cafeden aktarmak durumunda kaldıgınızda oldukca işlevsel
6- Bataryanın ne kadar kaldıgını yuzde hesabı olarak gorebilme.
7- Hızlı şarj. 2 saat 15 dakika sarj olma suresi ve 2700 adete kadar cekim ikmanı. Ben 700 den fazla cekemedim halen
8-Aydınlık ve geniş vizör
9-Yüksek iso başarısı
10- 10.2 mp goruntunun psde rahatca bozulmadan işlenmesi
#kontrast' tarafından 04.10.2006 11:16:37 tarihinde düzenlendi.
gursel makinan hayırlı olsun!!
Bu arada A-100 cülerin -yani bir anlamda pazarbey'inde -kulakları çınlasın.
Sayımız gittikçe artıyor.
Bu arada topicin okunma sayısının 30.000. ni bulması şerefine kontrast kokteyl verecekti. Yarın 29 Ekim, Çankayada kokteyl varmış, onla idare edin deyip vazgeçti...
gürsel hayırlı olsun makinanan. Cekimlerinize bakıp alın benden gunun hasılatı demek geldi ama..
Bufaalo hatırlarmısın tmbelim demiştim. Hani demiştim ya makina iki gundu rbugun 3 oldu masaya bırakmıştım oylece duruyor diye. Megrsem makina acık kalmış. İçindeki pil bitmiş tamamen. ASıl tembellik bu değil tabi. asıl tembellik adaptorune henuz bir elektrik kablosu almamam. Yurtdısından gelen kablo amerika fişiydi Neymiş bugun benden işler kesat.
Simurg ozelliklemi bekliyorsun gunesin batacagı saati. Yine bulutlar karnaval halinde. Ve vazgecemedin sarı-kızıl renkte yine cok iyi gozukuyor.
Fehmi bey özlemiştik sizi. Solugu cocuk parkında alımışınız. Hadi yine iyisin yanına 17-70 ci bir arkadaş geldi. Forumdan kopupta 17-70 ilk izlnimlerimiz diye konu acmassınız umarım
Akdenizli her gecen gun buyuyoruz ama bizmi büyüyoruz nikonmu orası tartışılır. Hem büyünce nolacak orasınıda anlamış değilim.
Okyanus sen hala pozlama moduna taktın. Aşırı pozlama varmı yok mu? BU konuda cok hassassın.
Elektirk kablosu bulursam bende sizler icin guzel fotograf ekllicemm.
baksen
hiç kokteylden bahsetmiyor yahu...
simurgcan, sensorune toz kacmis sanirim.. iki fotografda birden lekeler var..
Ya kontrast usta aşırı pozlamaya takmadım. Zaten aşırı pozlasa ne kadar pozlar, makineyi tanıyınca biraz - pozlama veririz olur biter.
Yalnız benim aydınlık fotolara karşı alerjim var biraz. O yüzden genelde manzara bile çeksem aydınlık parlak noktalardan ölçüm alarak çekerim, aldığım o ölçümü de bazen duruma göre artı veya eksi poz telafisiyle dengelerim. Fazla aydınlık fotoğraflarda renk doygunluğu zayıf oluyor. KOntrast sana bir fiş adaptörü alıp göndermek isterim ama paraya kıyamıyorum kusura bakma.
YA arkadaşlar allah rızası için fotoğrafların hangi lensle çekildiğini tepesine büyük harflerle yazarmısınız. Tamam makine güzel anladık da lens seçeceğiz kendimize. Biriniz de tamron 17-50 alın mümkünse, görelim d80 le nasıl geçiniyor.
Fehmicano, şu ortadaki çitlerin olduğu fotoğrafı hangi lensle çektiniz ??
benim; nikon 18-70'ten başka lensim olmadığı için yazma gereği duymamıştım.
İlgili olabilecek konular
-
-
Drivestyle: Arabada Dinlenecek En İyi Bass'lı Yabancı Parçal
11 Nis. 2025, 22:35 ebede
012211 Nis. 2025, 22:36
ebede -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
074030 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk
057506 Oca. 2025, 11:42
miratcenk -
-
-
Fotoğrafın Geleceği: Bugünüm Var mı Ki, Yarınım Olsun!
04 Ara. 2023, 21:07 miratcenk
091804 Ara. 2023, 21:08
miratcenk -
-