Fotoğrafçılık Forumları
Nikon D80 :ilk İzlenimlerim
Makinayı sadece body olarak aldım. Sonrasında ise 50 mm 1.8 objektif aldım. Hali hazırda bulunan 18-70 objektifle bir sure daha devam etmeyi dusunuyorum.
en cok hosuma gidenler.
1-Lcd buyuklugu ve lcd goruntu kalitesi
2-Kolay kullanım
3-Extra menuler
4- Garip gelecek ama ben bu sd kart olayını sevdim. ayrıca bazı durumlar için pratikliği var. Kucuk card reader larda alıp direk usb ye takarak zahmetsiz aktarım yapılabilir bize ait olmayan pc lerde daha cok onem kazanıyor
5-Yine retocuh menusunda fotograf boyutu değiştirme ve kırpma gibi işlevselillikler internetten foto transfr yapacaklar icin extra yazılıma gerek bırakmıyor. Bir cafeden aktarmak durumunda kaldıgınızda oldukca işlevsel
6- Bataryanın ne kadar kaldıgını yuzde hesabı olarak gorebilme.
7- Hızlı şarj. 2 saat 15 dakika sarj olma suresi ve 2700 adete kadar cekim ikmanı. Ben 700 den fazla cekemedim halen
8-Aydınlık ve geniş vizör
9-Yüksek iso başarısı
10- 10.2 mp goruntunun psde rahatca bozulmadan işlenmesi
#kontrast' tarafından 04.10.2006 11:16:37 tarihinde düzenlendi.
akdenizli, ikinci fotoğraftaki gökyüzü çok güzel. Ama ufuk çizgisi biraz eğik olmuş. Üçüncü fotoyo görmemiştim bu da güzel olmuş.
Fotoğrafları RAW olarak mı çektin yoksa JPEG mi? Bir de hangi programı kullanıyorsun resim işlemek için?
#maxo' tarafyndan 28.10.2006 19:58:57 tarihinde düzenlendi.
Akdenizli ilk fotoğrafta poz ölçümünü nasıl yaptın, matrix mi ? Birde manzara çekimlerinde netlemeyi nereye yapıyorsun ?
jpeg olarak çekiyorum
yuklenen fotolar orijinal, direk karttan yükleme yaptım
RAW için -çekim yaparsam- raw shooteri kullanıyorum
D80/de kılavuz çigiler varmı acaba vizorde????
evet akdenizli cekimler guzel. Ozellikle 2. cok hos olmus. Tonlama bakımından..
Kılavuz cizgilerini menuden grid display secenegini aktif hale getirerek gorebilirsin
Sonunda ben de nikon d80 ile sigma 17-70 mm aldım. Ancak objektif tahminimden ağırmış.
tamam kontrast sağol, çizgileri buldum
Çekimleri aslında makinayı tanımak anlamında yaıyorum. Şimdilik diyafram öncelği modu bana daha kolay geliyor.
Dürüst olmak gerekirse ben DSLR makinanın, bendeki like-SLR FZ 30 ile çok benzer olacağını sanmıştım. Büyük farklılık var.Fotoğraf kalitesi konusunda ise arada uçurumlar var.
Ama acil bir Türkçe kılavuza ihtiyacım var.
okyanus,
ölçümler matrix
karenin neresine netleme yapıldığı sorusuna ise yanıt biraz zor. Çekilen manzaranın durumuna göre bazen tam ortasına, bazen en uzak noktasına bazende belirli bir cisim-kütleye yapıyorum.
yazılım olarak picture project 1.7 cd si var . photoshop cs2 ve windows xp yeterli mi? Bu programı yüklemeye gerek var mı? csm/setup menuden full seçeneneğini sonradan açtım. func buttonu hangi seçeneğe ayarlamak pratik olur?
gursel, hayırlı olsun güle güle kullan. Nikon Capture NX yüklersen fotoları NEF (RAW) formatında çekip makine içi ayarları sonradan rahatlıkla yapabilirsin. Photoshop'ta da yapabilirsin bu işlemleri ama NEF'i doğrudan JPEG'e dönüştüremedim ben Photoshop'ta.
günün hasılatı...
Gürsel hayırlı olsun. Aynı lensi ben de kullanıyorum.
Örnek çekimlerini bekleriz.
İlgili olabilecek konular
-
-
Drivestyle: Arabada Dinlenecek En İyi Bass'lı Yabancı Parçal
11 Nis. 2025, 22:35 ebede
012211 Nis. 2025, 22:36
ebede -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
074030 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk
057506 Oca. 2025, 11:42
miratcenk -
-
-
Fotoğrafın Geleceği: Bugünüm Var mı Ki, Yarınım Olsun!
04 Ara. 2023, 21:07 miratcenk
091804 Ara. 2023, 21:08
miratcenk -
-