Fotoğrafçılık Forumları
Nikon D80 :ilk İzlenimlerim
Makinayı sadece body olarak aldım. Sonrasında ise 50 mm 1.8 objektif aldım. Hali hazırda bulunan 18-70 objektifle bir sure daha devam etmeyi dusunuyorum.
en cok hosuma gidenler.
1-Lcd buyuklugu ve lcd goruntu kalitesi
2-Kolay kullanım
3-Extra menuler
4- Garip gelecek ama ben bu sd kart olayını sevdim. ayrıca bazı durumlar için pratikliği var. Kucuk card reader larda alıp direk usb ye takarak zahmetsiz aktarım yapılabilir bize ait olmayan pc lerde daha cok onem kazanıyor
5-Yine retocuh menusunda fotograf boyutu değiştirme ve kırpma gibi işlevselillikler internetten foto transfr yapacaklar icin extra yazılıma gerek bırakmıyor. Bir cafeden aktarmak durumunda kaldıgınızda oldukca işlevsel
6- Bataryanın ne kadar kaldıgını yuzde hesabı olarak gorebilme.
7- Hızlı şarj. 2 saat 15 dakika sarj olma suresi ve 2700 adete kadar cekim ikmanı. Ben 700 den fazla cekemedim halen
8-Aydınlık ve geniş vizör
9-Yüksek iso başarısı
10- 10.2 mp goruntunun psde rahatca bozulmadan işlenmesi
#kontrast' tarafından 04.10.2006 11:16:37 tarihinde düzenlendi.
bufallo bu arada gazeteci olan benim..
okyanus, vapurlu olan fotoğrafı 18-55 ile diğerini ise 28-105 ile çektim. iki fotoğrafta da herhangi bir oynama yapmadım...
ya valla d80 alanlara hayırlı olsun yeni makineleri.darısı başımıza.gerçi bu gidişle yalan olacak bizim makine ama
simurgcan yüklediğin son fotoğrafı harika.(gerçi diğerleri de süper)yanlız bu fotoğrafta hangi lensi kullandın?
pardon biraz geç kaldım.28-105 miş saolun
#kelle' tarafyndan 27.10.2006 22:54:44 tarihinde düzenlendi.
kontrast
beni evin balkonu dağ manzaralı
alanya kalesi manzaralı
ve balkonun ucundan eğilerek bakarsan deniz manzaralıdır.
Henuz D80'nin nasıl tutulacağı konusundaki stajımı tamamlamadığım için şimdilik böyle yarım yamalak kale manzarası ile iader edeceksin!!
buffaloyu ben pazarbeyden daha ümitsiz vakıa olarak görüyorum. Bana kalırsa pazarbey hepimizle kafa buluyor
Bişey soylicem.. Sadece fiyatı yuksek ve profeyonel olarak tabir ettigimiz icin çok iyi fotografları durduk yere elde edecegimiz yanılgısına dusuyor olabiliriz. Ben dusmedim de akdenzili senin icin diyorum.
Belkide su ana kadar d80 nin onceki makinandan bir artısını gormedin. Cogu yerde de ya benim önceki makina daha guzel cekiyordu da diyebilirsin. Demişindir de..
Ama zamanla işine yarıcyacak bir cok özellik var d80 de.. Hatta bugunden bile d80 le siyah beyaz portre cekimleri yaparak analog tadında neticeler elde edebilrsin.
Evin balkon manzarası iyiymiş pek goremesekde. Kim bilir emlakcıya kaç para odedin alanya kalesi manzarası icin.
Bufalo compact makinacı bir arkadaş. İlerde dslr ye gececegini sanmadıgım kişilerden biri.
more vivid
28-100 objektif
kontrast bu 28-100 Nikon'un en ucuz kit lenslerinden biri diye geçmişti yukarıda yanılmıyorsam. Ama örnek fotoğraflar oldukça iyi görünüyor. Odaklama hızı nasıl acaba 18-70'e kıyasla?
18-70 den daha hızlı. 18-70 cogu yerde gel git yapıyordu. Ama bunda yok vızzt diyor tak buluyor. Bende anlamadım valla
beni neden umutsuz görüyorsunuz ki...cık cık.
aslında haklısın kontrast. ben kompaktcı bir adamım. mesela sony r1 in hem makro çeken versiyonu, hem teleobjektiflisi çıksa piyasaya gider ikisini de alırımşaka değil gerçekten.
sonuçta yok objektif değiştir, yok şunu yap. aslında bana göre değil.
çok ama çok tembel biriyim çünkü. yani düşün,daha yakından makro çekmek için gittim, close-up set aldım. onları takmaya bile üşeniyorum. birini kaybettim hatta.
polarize filtrem kim bilir nerededir. ilk aldığımda epeyce kullandım.şimdi yanıma bile almıyorum.
ama dslr mecburen alacağım galiba Mr.Sunday dan önce alırım ama o kesin.
İlgili olabilecek konular
-
-
Drivestyle: Arabada Dinlenecek En İyi Bass'lı Yabancı Parçal
11 Nis. 2025, 22:35 ebede
012211 Nis. 2025, 22:36
ebede -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
074030 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk
057506 Oca. 2025, 11:42
miratcenk -
-
-
Fotoğrafın Geleceği: Bugünüm Var mı Ki, Yarınım Olsun!
04 Ara. 2023, 21:07 miratcenk
092004 Ara. 2023, 21:08
miratcenk -
-