Fotoğrafçılık Forumları
Nikon D80 :ilk İzlenimlerim
Makinayı sadece body olarak aldım. Sonrasında ise 50 mm 1.8 objektif aldım. Hali hazırda bulunan 18-70 objektifle bir sure daha devam etmeyi dusunuyorum.
en cok hosuma gidenler.
1-Lcd buyuklugu ve lcd goruntu kalitesi
2-Kolay kullanım
3-Extra menuler
4- Garip gelecek ama ben bu sd kart olayını sevdim. ayrıca bazı durumlar için pratikliği var. Kucuk card reader larda alıp direk usb ye takarak zahmetsiz aktarım yapılabilir bize ait olmayan pc lerde daha cok onem kazanıyor
5-Yine retocuh menusunda fotograf boyutu değiştirme ve kırpma gibi işlevselillikler internetten foto transfr yapacaklar icin extra yazılıma gerek bırakmıyor. Bir cafeden aktarmak durumunda kaldıgınızda oldukca işlevsel
6- Bataryanın ne kadar kaldıgını yuzde hesabı olarak gorebilme.
7- Hızlı şarj. 2 saat 15 dakika sarj olma suresi ve 2700 adete kadar cekim ikmanı. Ben 700 den fazla cekemedim halen
8-Aydınlık ve geniş vizör
9-Yüksek iso başarısı
10- 10.2 mp goruntunun psde rahatca bozulmadan işlenmesi
#kontrast' tarafından 04.10.2006 11:16:37 tarihinde düzenlendi.
Çok ilginç bir durum. Keskinlik konusunda nasıl sonuçlar? Orijinal boyutlarda?
Nikon D80 şüphesiz kaliteli bir DSLR, ancak benim henüz hiçbir iddiam yok.Çünkü benim kendi programıma göre henüz DSLR kullanabilecek yetkinliğe ve tecrübeye sahip olmadığıma inanıyorum.Biraz sürpriz şekilde sahip olduğum bir seçenek
Ancak salt en kaliteli makinan en iyi fotoğrafı çekeceğine dair bir inancım yok.Belirli bir altyapı olması zaruretine inanıyorum.Ancak D80 gibi bir makinanın büyük kolaylıklar getirdiği ve çeşitli seçenekler sunduğu bir gerçek. Örneğin D80 ile netleme noktasını seçmek çok daha kolay.
İşin şaka-gırgır boyutu dışında; bu forum başlığına katılma amacım brşeyler öğrenebilme kaygısıdır.
Yani baş ağrıtmaya devam edeceğim. Bu arada emlakçiye beş kuruş koklatmadım. Ev sahibinin avukatıyım.
Gerçi köy evim daha manzaralı ama, uzak
maxo.. Bu iki lensi zamanında studyo cekimlerinde cok karşılaştırdım. Çok bir fark goremedim. Hatta kimi zaman fotografları karıştırıp hangisiyle cektigime bakmadan şu iyidir dediklerimde 28-100 sonucuydu.
tabi bu benim cok kapsamlı olmayan karşılaştırma sonucunda vardıgım yargı. aslında photozone.com dan puanlarına bir bakmak lazım. Hatta birazdan bakayım varsa yazayım..
bufallo sony r1 beklentine bende eşlik ederim. benim beklentim soyle ama 16-85 zoom aralıgı. Biraz daha klasik tasarım ve optik vizör. Bunlar olursa alırım.
2-3 sene önce dslr makinelerin kalkacağına inanırım. r1 i görünce hatta dedim ki;'' aha sonları geldi dslr lerin.''
slr kalitesini dijital teknolojiyle ve sabit objektifle yakalıyordu çünkü.
ama son 1-2 yılda dslr makineler tekrar ivme kazandı. fiyatlar düştü, amatörler hatta hiç bilgisi olmayanlar bile dslr almaya başladı.
açık fikrim ''keşke böyle bir şey olmasaydı''. yani digicam diye tabir edilen cihazlar daha da gelişseydi. oysa iyi gelişiyorlardı.
mesela sony f818, peşinden r1 i yaptı.ciddi aşama kaydetmişti bu iki makine.
ama sony dslr yi duyunca ''yok dedim, slr nin laneti devam edecek'' sanırım artık r2 diye bir alet olmayacak
slr dslr olarak yoluna devam edecek.
aslında arada sırada, git r1 al diyor şeytantam bana göre. istesem de bir şeyini kaybedemem
karizma cihaz, kocaman, mükemmel iş çıkarıyor.
ama pahalı meret.o fiyata dslr var
maxo bulamadım aradıgım seyi. Ama sen internetten bakarsan çelimiş fotograf gorebilrsin.
Selam arkadaşlar, nasılsınız. Kontrast bakıyorum da D80 ciler çoğalmaya başlamış. Senin önderliğinde yavaş yavaş ilerliyorsunuz bu kulvarda.
Makinalarını yeni alan bütün arkadaşlara hayırlı olsun.
Ben KM Dynax 7D ye sahip olsam da sizin topikinizi her gün ilgiyle takip ediyorum.
Bilindiği gibi ben de bu makinayı yeni aldım ve kendimi geliştirmekle meşkulum. Bu benim ilk Dslr makinam. Akdenizli arkadaş gibi ben de acemisiyim bu işin.
Ama ben aşırı meraklı biriyim. Her gittiğim yere makinayı yanımda götürüyorum. En az 1000 adet fotoğraf çekmişimdir.
Zaten yakında yeni bir konu açıp makinam hakkındaki izlenimlerimi sizlerle paylaşacağım.
Sizlerin yazılarınızı takip ederek hem eğlenceli vakit geçirip, hem de birşeyler öğreniyorum.
Herkeze selamlar. Ben Mehmet
kontrast 28-100 ile 18-70 arasındaki fiyat farkına rağmen bu sonuçlar gerçekten çok şaşırtıcı.
Bu arada, ben de 16-80 aralığı beklentisi içindeyim. Hatta Carl Zeiss, Sony için çıkaracağı 16-80'in Nikon uyumlusunu yapsa gözü kapalı alırdım. Ama bu gidişle Tamron 17-50 bulmaya çalışacağım artık.
Bir de tele içim Sigma 70-300 APO'yu kullanan var mı acaba? Tecrübeleri bize yol gösterebilir. Yoksa 70-200 veya 80-400 VR için daha çok para biriktirmek gerekiyor.
#maxo' tarafyndan 28.10.2006 01:46:22 tarihinde düzenlendi.
maxo soylediklerinde haklısın. 18-70 de 28-100 de yakın lensler. Yani aralarında fark varsa bile bu cok fotograf kalitesine etki etmiyor. keşke dediğin gibi 16-85 çıkarsa bende onun icin hayal kurarım. 70-300 de ocakillar almıştı. Benim icin zoom cok onemli değil. Pek zoom kullanmay ihtiyacım olmuyor.
Mesela nerde kullanıcam zoomu? manzaramı portremi? Kuş desen ben kuş çekmem. Bilemiyorum.
bana geniş acı lazım. keskinlik lazım.
mehmet bey siz 1000 çekmişiniz benimki 5000 oldu nerdeyse.
bufallo sanada hak veriyorum. biraz once uzun yazdım ama nereye kayboldu bilemiyorum
kontrast, mükemmel olması gerekmiyor ama iyi bir tele objektif bulunmalı. Bazen çok lazım oluyor. Sigma 70-300 APO şimdilik bana yeter herhalde.
Geniş açı konusunda alacağım tek lens Sigma 10-20 olur alırsam. İncelemelerde çok başarılı ve fiyatı çok iyi...
Ama orta zoom aralığı en önemlisi benim için. O yüzden Tamron 17-50'yi ciddi olarak düşünüyorum. D80'i alırken kendi kendime "Biraz idare ederim 18-70'le" diye düşünüyordum. Ama daha üç hafta oldu. Gözüm yeni lenslerde...
"DSLR'nin laneti" diyordu buffalo haklı sanırım.
bence acele etme maxo. 18-70 seni daha cok idare eder. keşke 17-50 yi kendi makinaının uzerinde deneme şansın olsa. Ne kadar farkedecek bunu bir gorebilsen cok iyi olur. çünkü zoom lenslerde aşırı kalite beklememek gerekir. Prime lens gibi olmicaktır hiçbirisi. İyi düşünmek lazım. Çok kucuk farklar icin büyük paralar ayırmak gerekir mi?
Ben yerinde olsam 18-70 le devam ederim. Özel cekimlr icin ise mumkun oldugunca prime lensler almaya çalışırım.
50 mm
80 mm
100 mm
150 m
vs.
zor bir konu. Adeta bir işkence..
İlgili olabilecek konular
-
-
Drivestyle: Arabada Dinlenecek En İyi Bass'lı Yabancı Parçal
11 Nis. 2025, 22:35 ebede
012211 Nis. 2025, 22:36
ebede -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
074030 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk
057506 Oca. 2025, 11:42
miratcenk -
-
-
Fotoğrafın Geleceği: Bugünüm Var mı Ki, Yarınım Olsun!
04 Ara. 2023, 21:07 miratcenk
092004 Ara. 2023, 21:08
miratcenk -
-