Fotoğrafçılık Forumları
Dslr Alım Sorunu - Hüsran
Arkadaşlar bir türlü slr makina alamıyorum.Bu konuda bana yardımcı olabilecek bir arkadaş varmı. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
#pazarbey' tarafından 11.01.2007 18:32:41 tarihinde düzenlendi.
#pazarbey' tarafından 10.02.2007 18:04:35 tarihinde düzenlendi.
#pazarbey' tarafından 17.02.2007 08:24:05 tarihinde düzenlendi.
#pazarbey' tarafından 25.02.2007 22:45:49 tarihinde düzenlendi.
#pazarbey' tarafından 22.04.2007 21:56:46 tarihinde düzenlendi.
çok doğru murat.bu arada (bataklık ördeklerini)çok güzel çekmişsin
DrTamer'in başka bir topicdeki yazısından alıntı
"Bugün Fotograf Dergisinde A100 testi vardı. Yapan yazar hayran kalmış TÖ sistemine. 300mm lensle (450 mm) ISO400'de 1/8 sn ile ilk kez çektiğini ve rekor old. söylüyor. 2,5-4 değil zaman zaman 5 fstop fayda sağlayabildiğini söylemiş. Ben de 3 yıldır TÖ sistemli bir makina kullandığından 1/8'de titreşimsiz çekmenin ne demek olduğunu çok iyi bilirim."
300mm de kadrajlama problemi olur obje kadraja alınırken kaymalar felan yaşanır titreşim önleyicinin objeyi kadaraja sokarken bi faydası varmı? kadrajladıktan sonra zaten 1/500 enstantanede çekmişin bu ördekleri o hızda titretmeyi beceriyorsan gerçekten büyük bi iş başarıyosun muratsen eskiden ne yapıyordu acaba insanlar titreşim önleyici yokken?
#chopsuey' tarafından 28.12.2006 11:57:37 tarihinde düzenlendi.
VR lenslere +1000 ytl fazla para veriyordu.
Cok afedersiniz ama ben bu titresim onleme sisteminin gereksizligini savunmayi anlamiyorum. Hele bunu govde icini koymayi eften puften bir seymis gibi gostermeyi hic anlamiyorum. 2 stop 3 stop farketmez, bu teknolojik gelismenin yarari var mi var, mantikli mi mantikli, ekonomik mi ekonomik, calisiyor mu calisiyor. ee abi neyin kavgasi veriliyor?
Chopsuey;
İnsanlar televizyon yokken ne yapıyorlardı, çamaşır makinesi yokken ne yapıyorlardı, gibi binlerce örnekten biri gibi düşün bunu da.
Valla kim ne derse desin ben titreşim engelleme sistemi şart. Ben bunun değerini 9500 kullanıp sonra s2 ile fotoğraf çekince anlıyorum. 9500 ile 1/500 de bile net çekilemiyor telede. Ama s2 ile 1/80 bile yeterli telede. tabi 9500 ab sistemi ile titremeyi bir oranda telafi ediyor ama kesin çözüm optik titreşim engelleme veya mekanik ( ıs veya as veya vr veya oıs i kastediyorum)
Bu nedenle şu anda yeni yapılan olympusların dslr lerinin çokta rekabet şansının olmadığını düşünüyorum. Tabi olypusa uyumlu titreşim engelleme sistemi olan objektif varsa olabilir.
Titreşim engelleme telede sabit çekimlerde(Elle dahi olsa ) gereksiz olsa bile böyle hareketli obje çekimlerinde şarttır.
Pazarbey,
Panasonic L1 ile beraber satilan Leica'nin uzerinde O.I.S. var. O lens Olympus uyumlu.
Sağol antika.
l1 in fotoğrafalırın gördüm.Çok başarısız geldi bana.Ne dersiniz.
IS çok önemli demek yanlış olur duruma göre önem kazanır.
Stdüyoda hiç önemi yoktur.Ancak Tele objektif çok sık kullanıyor,doğa fotografçısı,yada spor fotografçısı iseniz IS önem kazanır.
Gövde üzerinde IS uygun fiyatlı olanıdır,Lenslerdeki IS tartışmasız En kaliteli olanıdır,Daha pahalıdır.
O ördek fotografları zaten 450mm denk gelen bir odak aralığında çekilmiş ve 1/500sn zaten yeterliydi.Ancak IS Lenste olsaydı vizördeki kadrajlama sırasında da titremeler yok edilecekti.
Canon ve Nikon IS gövdeli üretime bence geçmez onca IS li lensini özellikle CAnon ne yapacak.Diğer yandan KM yıllardır gövde üzerinde shake reduction kullanıyordu çok önemli rol oynasaydı dediğiniz gibi Canon Nikon bugün geçmiş olurdu.
Günümüzde profosyonel sınıfta bu ekipmanları kullanan ve ekmeğini bu işten çıkaranlar kalkıp keşke gövdede olsaydı diyerek ahlanmazlar.400mm 500mm Tele ile kuş fotografı çekerken paning yaptığınızı düşünürsek Lensteki IS farkını ortaya koyar.
Ancak bu sitede olduğu gibi kendisine hoby amaçlı fotograf çeken amatörler bu gövdede shkae reduction olayının peşine düşmelerinide çok rahat anlıyorum.
Maliyet.
Bu işten para kazanıyor olsaydınız,Çalıştığınız kurumun bütçesini karşıladığını düşünürsek herkes IS li Canon L lenslerini alırdı sanırım.
Kim gövdede bana IS yeter derdiki.?
Dünya kupasında kale arkasında Lenslerin %90 ı IS li L serisi Canon lenslerdi.Gövdede IS olan makine kullanan olduğunu sanmıyorum o noktada.
Ama çok fazla lens almayacaksanız,bütçenizde kısıtlı ise Gövde üzerindeki shake reduction ideal olandır.
Pazarbey size özelden bir msj attım.
İlgili olabilecek konular
-
Sony Ccd-tr502e Pal Handycam Kristal Sorunu
28 Eki. 2024, 23:57 romantikhaydut
258329 Eki. 2024, 15:14
romantikhaydut -
-
-
-
-
-