pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Dslr Alım Sorunu - Hüsran

Arkadaşlar bir türlü slr makina alamıyorum.Bu konuda bana yardımcı olabilecek bir arkadaş varmı. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

#pazarbey' tarafından 11.01.2007 18:32:41 tarihinde düzenlendi.

#pazarbey' tarafından 10.02.2007 18:04:35 tarihinde düzenlendi.

#pazarbey' tarafından 17.02.2007 08:24:05 tarihinde düzenlendi.

#pazarbey' tarafından 25.02.2007 22:45:49 tarihinde düzenlendi.

#pazarbey' tarafından 22.04.2007 21:56:46 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 23 Aralık 2006, 23:35 - İp: 88.***.**3.77
drtamer
drtamer (üye)
Malatya / Amatör

"Börtecine yada Osmanoğuılları diye bir markaya da iyidir kötüdür diyebilseydik"

Tarih: 24 Aralık 2006, 21:46 - İp: 193.***.**2.10
muratsen
muratsen (üye)
Kocaeli / Amatör

Börtecinenin iki modeli var
Kültigin 100D ve Alpertunga 10D

Osmanoğulları ise şimdilik akıncı 100 modeli ile piyasada geçen yıl mali sıkıntılar içerisinde bulunan Malazgirit markasını satın aldı ve teknolojisini geliştirerek bu yeni SLR yi pazara sundu

Tarih: 24 Aralık 2006, 21:59 - İp: 85.***.**1.217
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Oh oh seyretmekte güzel arkadaşlar. Sağolun gerçekten çok aydınlatıcı bilgiler verdiniz.Dadanagastı aratmıyorsunuz hani kafa karıştırmada. Sahi o nerde. Bağımsız dadanagastinamı kurdu öyle birşeyler duydum.
Ama sanırım benim sorunum tam anlaşılmamış.Benim seçme sorunum yokki. Hani bir fıkra var adamın biri doktora gidiyor. Doktor bey olmuyor diyor. Oda muayene ediyor. Nasıl olmaz diye.Hiçbir sorun bulmuyor. Sonra bir kadın getiriyor deniyor. Hiçbir sorun yok.Adama diyor hani olmuyordu.Adam cevap veriyor, bulamıyorum ki olsun. (İçimizde kadın olmadığı için anlattım )
Benim durumum bu işte. Biraz garip bir örnek oldu ama sonuçta iyi anlattı sanırım.

Tarih: 24 Aralık 2006, 22:46 - İp: 88.***.**3.77
muratsen
muratsen (üye)
Kocaeli / Amatör

Cünayt abi demişsinki
"muratsen, izninle düzeltiyorum:En iyi makine kullanabildiğinizdir. "

Çok haklısın abi SLR'ler ehliyetle kullanılsa çoğumuz sınavı veremezdik, Lensden geçsek bile Diyaframdan kalırdık
Bu karmaşık ve marifetli cihazların hakkını vererek kullanamıyor, sonra suçu makineye atıyoruz. çekemeyen makine değil aslında biziz... Ben bilgisayar satıcısıyım, çok sık karşılaştığım bir durumdur (Bu bilgisayar bozuk!)

Başka bir fotoğraf sitesinde Teknisyen nickli değerli bir dostumuz Nikon coolpix 4800 makinesiyle harikalar yaratıyor ve bu makineyi uzun zamandır aşkla kullanıyor. Gerçekten makineyi limitlerinde kullandığınız zaman işte beğenmediğimiz cebe giren kompakt makine bunu çekiyor

Teknisyen arkadaşımıza ait bir 4800 fotoğrafı

Pazarbey biliyorum: elindeki kahve fincanı bir prototip!

#muratsen' tarafından 24.12.2006 22:59:07 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 24 Aralık 2006, 22:51 - İp: 85.***.**1.217
asinan
asinan (üye)
Sakarya / Amatör

Gerçekten kullanmak düşünüldüğü kadar kolay değilmiş Tamer abi sana özelden msj attım bi bakarmısın.

Tarih: 24 Aralık 2006, 22:54 - İp: 88.***.**8.226
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Evet prototip GÜRAL PORSELEN G30 TE Titreşem engelleme sistemi olan fincan. Yan bile tutsan dökülmüyor. Titreyincede tabiki.

Bu arada canon a biraz haksızlık yapıyoruz. Ben canonda kullandım. Hatta S2 yi Türkiyede alan ilk kişiyim. Hemde 450 euroya Oyuncak görünümüne rağmen dslr makinalara taş çıkartacak bir performans sergiliyor. Canonlar kötü olsa bu kadar çok satılmaz. Ancak şu varki aldıkları paranın bir kısmını isimlerine ödediğimiz açık. Konica minoltanın z serisi hemen hemen aynı özellikleri taşımanıa rağmen s2 den çok daha ucuzdu.Ama hep iddia ettiğimi söylüyorum s2 hala bu sınıfın açık ara önde lideri. Fakat canon malzeme ve dizayn konusunda biraz daha özen göstermeli. Mesela s2 lcd si benim emektar mustek'in lcd sinden bile kötüydü.
Ama kinder süprizden çıkar oyuncak ispriside harika idi.

Tarih: 24 Aralık 2006, 22:58 - İp: 88.***.**3.77
muratsen
muratsen (üye)
Kocaeli / Amatör

vurun kahpeye! vaziyetini yaratan biraz da Canon'un ülkemizdeki temsilcisi Pazarbey... Markaya güvenerek fiyatı o kadar yukarı çekiyorlarki ister istemez benim gibi muhalifler oluşmaya başlıyorlar. Benim ilk dijitalim (dandik cmos mercury'i saymazsak) Canon A80 idi ve gerçekten çok severek kullandım, keza Canon pro1'e de aynı şekilde sagı duyarım.R1 başta olmak üzere Oly C8080 ve Pro1 bence en iyi SLR like'lar... Ama ben Pro1'imi sevdim çünkü onu mağazadan 1850 ye değil temiz 2. el olarak hakkı olan 1000 YTL ye almıştım.

Bizler parayı kolay kazanmıyoruz. Benim bir ailem var ve her kuruşumun hesabını onlara ve kendime vermek zorundayım. Amerikalı olsam alacağım makine 30D yada d200 olurdu ve burada 400D fiyatına sahip olurdum. Ama bize reva görülen "onlar pahalı, cısss... alın size 350D çekerken sakın koşmayın terlersiniz!" zorlamasını kabullenemiyorum.

Tarih: 24 Aralık 2006, 23:08 - İp: 85.***.**1.217
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Gireceğim topiğe ama ne diye..Girmeyeceğim soracağım sorular sorulmuyor..R1,A-100,400d,d80 vardı şimdi k10d yi çıkardılar önüme..off.Bir de pazar ustanın da favorisi olunca insan düşünmeden edemiyor...

Tarih: 24 Aralık 2006, 23:09 - İp: 85.***.**9.239
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Muratsen haklısın. Ama onlarda ticari düşünüyor. Malı satılırken neden satmasın ki. Nasıl olsa alınıyor. Bak pentax bile k100 biraz sıtılınca hemen fiyat artırdı. Nİye satılmaya başladı çünkü. Tİcari işletmeler için sanırım bu normal. Bakıyorsun muhabirlerin elinde canon un en iyi modeli. Nasıl olsa satılıyor. Bİzim tofaş ler gibi. Ama dediğim gibi canunlar çok iyiler. Ama Türkiyede biraz pahalı oldukları açık.
SEvgili hocam gel biz berer a100 alalım. Almanyada 18-200 ile birlikte 885 euro. K10 d pahalı hala.

Tarih: 24 Aralık 2006, 23:16 - İp: 88.***.**3.77
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

Börteçine'nin kit lensini pek tutmuyorlar. Sadece body alıp yanına Nurullah 17-70 f:2.8 almayı düşünüyorum.

Tarih: 25 Aralık 2006, 11:57 - İp: 213.***.**5.242