Fotoğrafçılık Forumları
Dslr Alım Sorunu - Hüsran
Arkadaşlar bir türlü slr makina alamıyorum.Bu konuda bana yardımcı olabilecek bir arkadaş varmı. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
#pazarbey' tarafından 11.01.2007 18:32:41 tarihinde düzenlendi.
#pazarbey' tarafından 10.02.2007 18:04:35 tarihinde düzenlendi.
#pazarbey' tarafından 17.02.2007 08:24:05 tarihinde düzenlendi.
#pazarbey' tarafından 25.02.2007 22:45:49 tarihinde düzenlendi.
#pazarbey' tarafından 22.04.2007 21:56:46 tarihinde düzenlendi.
yooo bence negatif yönlerini yazabilrisinizki insanları uyaralım.
makine kendime ısındırmak gibi bir sorunum olsa idi lens aldım dün.17-40l fiyatını biliyosundur sanırım
tam bir r1 parası saygılarımla..
ben dslr kullanacagım arkadaş illada dslr. istemiorum r1 kullanmak lens degişmek bile çok keyifli...
ayrıca fotoda ise iç mekan katolog çekimi yapmaya çalışıyorum.konun tam net olması için parlama lar şart ve beyaz bir fonda çok zor engellemek...
şunu ısrarla beliteyim birde tum arklara ben iç mekan çalışıyorum. bende dışarıda foto çekmek çok daha zahmetsiz ve kolay... saygılarımla.
350D'nin bodysi bence çok kötü plastik kalitesini falan salladım bi kenara bikere boyutları bana uymaz slr dediğin ele avuca gelecek kardeşim
haklı olabilirsin Mimarca amaçlarımız farklı senin içeride benim dışiarıda olmam lazım da... Ben o makineyi Ayvalıkta dışarıda şıkıdım şıkıdım güneşin altında da gördüm
Alpha iyidir, keşke sende alsaydın... neyse Allahtan iyi lensler almışsın.
Muratsen Ben EOS nikli şahsyet zaten Canoncuyum Sitede bilmeyen kalmadı ERKAYALARDA çalışıyorum.
Ancak ALFA 100 benim tarzım değil sen Fiyat diyorsunda.
EOS 400D ile ALFa 100 aynı kategoride 30D nerden çıktı yok 3300 YTL olsada Erkayalara kaptırsam.
1000€ 18-55 kit lensi ile EOS 400D 12 taksitli fiyatı.ALFa 100 den çokta farklı değil kit fiyatı,18-70 SONY lens ile 18-55 canon kit lens arasında da öyle dağlar fark yok.Canon Fotograf işlemedki kabiliyeti açığı kapatıyor.
EOS 350D ye gelince neden hala satılıyor elde kalan stok uygun fiyattan 1500 YTL gibi bir r akamdan satılıyor.1250 YTL 6.0MP pentax almak yerine 350D alırım,bu tercihimdir.Sony beğenmeyişimde bir tercihtir,ancak senin Erkayalar hakkında söylediklerin biraz fevrice.
Kasası çok kaliteli değil bunu bende biliyorum ama fotograf kalitesi kesinlikle çok iyi.
Ayrıca 18-55 Lens 50€ luk bir lens ve fazlasıyla fiyat performans ilişkisi normal.
Aynı fiyat aralığında Canon 400D bile alabilirdin.ALFA 100 sanki magnezyum body miş gibi konuşmanda komik geliyor.Flaşını bile elinle açıyorsun.Deklanşör yerleşimi asla bir profosyonele göre değil,Ben Canoncuyum ama Nikon da kullandım sen hiçmi Canon Nikon almadın eline.
Birde şu var tabi mimarcanın fotografına iç mekanda duvarda ışık patlaması var demişsin,senin çektiğin fotograftada zemin patlamış,pek bir şey yapmadım demişsin ancak F/9 diyaframda çekmişsin iyi bir seçim.Yani diyafram kullanımını biliyorsun ve ben bir şey yapmadım makine çekti diyorsun.
Mimarcada o iç mekanları F/5,6 ve F/3,5 diyaframda çekmiş.kenarlarda netlik kaybı var diyorsun nasıl gidereceği konusunda da yardımcı olabilirdin dimi.Sadece yanlışı görüp söylemek yerine bilgiyide paylaşmak gerekmezmi.Yanlışı görüp şu yanlış demek başarısız oluşu vurgulamak yerine yardımcıda olmak gerekir sevgili muratsen.
Şimdi mimarca EOS 350D si ve 17-40 lensi ile harikalar yaratacaktır eminim.Ekipman çok kaliteli oldu çünkü.
Bu arada mimarca 17-40 ın hayırlı olsun.
HEE muratsen o kadar para verdikten sonra deme yazdıklarıma karşılık,Parayı veren düdüğü çalar.Sende takdir edersin ki 16-80 zeiss alsan ALFA 100 makinene 750€ civarında sanırım 18-70 inden daha iyi fotograf çekersin.Mimarcada onu yaptı işte kaliteli objektif aldı D-SLR kullanmak istiyor çünkü.
Neyse Tüm markalarda Giriş seviyesi DSLR makineler arasında ALFa 100 son tercihim olurdu.Flaşı bile elle kendin açıyorsun.
#e0s' tarafından 24.12.2006 18:34:13 tarihinde düzenlendi.
Muratsen fotograf güzel gerçekten Ancak ALFa dan kaynaklanmıyor,Senin kadrajlaman ve modelin güzelliği.
Işık yüzüne çok güzel düşmüş ancak patlamış.
ağzımın payını iyi vermişsin!
Ama orada hala kötü bir makine var ve 1500'e satıyorsunuz! hemde kampanya!!! 1200'e satılan K100D tokat manyağı yapar 350D'yi
Ha şu var: Allah için Canon'dan Nikondan başka makine kalmasa 350D alacağıma gider D50 alırım.
Ayrıca 350D ile 1000 kare çekmişliğim vardır. Elime geçen ilk SLR elbette Alpha değil... Canon elbette tü kaka değil mesela Pro1'e bayılmıştım. ama SLR işinde giriş seviyesi müşterilerinize hala eski teknolojiyi yüksek fiyata satıyorsunuz.
Birde her ne hikmetse bütün test sitelerinde Alpha'yı test ederken karşısına D200 - Eos30D koyuyorlar. bir sürü alanda da başa baş mücadele ediyor dandik Alpha!
Söz ucuzlatırsanız 30D alıcam ama noolur 400D demeyin bana!!! Mp arttır, kaptır mantığında bir makine o
Merhaba,
Sitede bayağı ateşli tartışmalar olmuş bugün. Ben de yazdıklarınızla ilgili bir şeyler eklemek istiyorum.
Önce sevgili EOS,
Flaşın elle açılması profesyonel bir özellik. Minoltaların klasik bir özelliği, yani otomatik olarak açılmasını sağlamak heralde zor olmazdı. Ben bu özellikle çok rahat ediyorum. Bir oyunu çekerken veya müzede flaşın patlamayacağından eminim. Her defasında flaşı iptal etmek gibi bir çabam olmuyor. Zaten AS özelliği sebebiyle flaşlı çekimlere bağımlılık da azalmış oluyor.
Sevgili Muratsen,
Pentax ile 350 XT karşılaştırmasına gelince, bence arada çok fazla fak yok. Canon iyi algaça ve 8MP'e sahip. K100D ise ele biraz daha iyi oturan AS özelliğiğ olan ancak 6MP olan bir makina. Ancak Canon'un CMOS algaçı bence daha başarılı.Alacak olsam arada kalırdım.
Nikon veya Canon almayın demek abes olur. Çünkü lens ve aksesuar zenginliği gerçekten kıyaslanmaz. Özellikle de Canon'un lensleri. Öncelikle iyice araştırıp sonra da gidip hepsini elleyip koklayıp eline, içine sineni almak lazım.
Geçen gün youtube'da bir video vardı. 400D, samsung gx10 (K10d muadili) ve Sony a100 focuslama hızlarını test etmişler. canon en iyisi, samsung çok yakın, sony ise gerideydi. Tahminen Nikon D80 hepsinden de hızlıdır.
Sonuçta Nikon ve Canon bu işi çok iyi yapıyorlar. Nikon fokus hızı ve metrajlamada(en azından giriş ve yarıpro modeller için), Canon algaç üretiminde lider durumda.
Ama Sony ve Pentax da çok güçlü rakipleri ve full özelliklli makinaları çok daha uygun fiyata sundular ülkemizde. Bu da Nikon ce Canon'un işlerini zorlaştırıyor. Elinde kaliteli lens flaş sistemi olanların marka değiştirmelerini beklemek hayalcilik olur. Çünkü aynı kalitede ürünler var mı tartışılır. Örneğin en basitinden L serisi lensler, USM-AFS lesler, kaliteli, hızlı ve sessiz. Ama bu işe yeni gireceklerin de Pentax ve Sony ile başlamaları çok mantıklı. Çünkü çok özellik aynı makinada, AS dahil, ucuz, yurtdışı fiyatlara daha yakın satılıyorlar.
Ancak makinamda ortaya çıkan algaç sorunu sonucu Sony Türkiye'nin davranışı gerçekten içaçıcı değildi. Aynı problemi yurtdışında ücretsiz çözerlerken ben burada ödeme yapmak ve yaklaşık 3 ay beklemek zorunda kaldım (isteyene dpreviewdeki yazışmalarımın adreslerini verebilirim, orada aynı problemi nasıl çözmüşler okumanız için). Pentax sanki servis konusunda daha iletişim kurulması kolay ve iyi niyetli gibi geldi.
İnanın Sony TÜrkiye'ye ulaşmak çok zordu. Sony Avrupa'nın bile bir tüketici problemini iletebileceğiniz bir e-mail adresi yok.
Ama Pentax'la ilgili iki kez mail attım ve Canan hanım aynı gün ayrıntılı ve doyurucu cevaplar yazdı. Burada farklılığı anlayabiliyorsunuz.
İnşallah hiçbirimizin makinasında sorun oluşmaz ama olunca insan markanın da önemini çok iyi ve bazen de trajik şekilde anlıyor.
Tamer
Pazarbey topu sahanın ortasına attı şimdi tribünden seyrediyor.
Tamer olaya objektif yaklaşmış.
Benim söyleyeceğim bi şey kalmadı... Elin japonu makine yapıyo, biz kavga ediyoruz işte Keşke Pentax, Sony,Nikon,Canon derken Börtecine yada Osmanoğuılları diye bir markaya da iyidir kötüdür diyebilseydik
Pazarbey makine alamaz!, bu kavgalar da bitmez... kalbini kırdığım arkadaş varsa özür dilerim [>:D
En iyi makine kullandığınızdır.
muratsen, izninle düzeltiyorum:
En iyi makine kullanabildiğinizdir.
İlgili olabilecek konular
-
-
Sony Ccd-tr502e Pal Handycam Kristal Sorunu
28 Eki. 2024, 23:57 romantikhaydut
275929 Eki. 2024, 15:14
romantikhaydut -
-
-