Fotoğrafçılık Forumları
Dslr Alım Sorunu - Hüsran
Arkadaşlar bir türlü slr makina alamıyorum.Bu konuda bana yardımcı olabilecek bir arkadaş varmı. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
#pazarbey' tarafından 11.01.2007 18:32:41 tarihinde düzenlendi.
#pazarbey' tarafından 10.02.2007 18:04:35 tarihinde düzenlendi.
#pazarbey' tarafından 17.02.2007 08:24:05 tarihinde düzenlendi.
#pazarbey' tarafından 25.02.2007 22:45:49 tarihinde düzenlendi.
#pazarbey' tarafından 22.04.2007 21:56:46 tarihinde düzenlendi.
govde de mi yoksa lenste mi iyidir tartismasiz bilmiyorum acikcasi. Bu konuda yapilmis herhangi bir test gormedim. Kullanici yorumu bile okumadim. Zaten yapilacak testin en iyi nasil olacagi bile belli degilken bu kadar iddali konusmak ne kadar dogru bilemem.
Maliyeti sirket bile karsilasa benim favori prime lensime yaramadiktan sonra o titresim onleyici en azindan bana cok bir sey ifade etmiyor acikcasi.
Canon-nikon tabi ki gecmez, lens basina 1000$ fazla kazaniyorlar, son maliyeti sanirim 100$`i gecmeyen bir sey icin. En onemlisi soyle veya boyle bunu satmayi basariyorlar. Eh o zaman gecmeleri icin bir neden yok.
Vizor de kadrajlamak acisindan lenste daha iyi oldugu dogrudur, bu bir artidir. Ancak kullanacagim her lenste boyle bir ozellikle yasamak yerine neden sadece bir lenste bunu isteyim ki. Sahsen hem govde de hem lenste isterim, madem para benim cebimden cikmayacak
bu arada dunya kupasindaki o manzarinin ne kadari top-end canon makinalardan, ne kadari lenslerden kaynaklaniyor sormak lazim.
Eger cikarsa FF, pro, in-body IS bir makina o zaman mantikli bir analiz yapabiliriz. Su anda bu noktadan analiz yapip sonuca varmak biraz farazi.
FF PRO body sadece Canon da var zaten onu almaya paranız varda IS Lens almayamı paranız yok anlamadım.
1Ds mark II de Gövdede shake reduction
Gövde üzerinde shake reduction kullanılması maliyetten avantaj sağlamaktır.Yada IS lensleri olmadığı içindir firmaların.
Profosyonellerin aradığı bir şey değildir body üzerinde shake reduction.Kullandığı lenste IS olmadığı için Nikondan Canon a geçenler varken.
Bilmiyorum birazda kullanıcının taktiridir.
Profosyenellerin aradagi sey olup olmadigini nasil anliyoruz onu anlamadim acikcasi. FF, pro govde sadece canonda varken boyle bir cikarim yapmak farazi, anlatmak istedigim o. Ne zaman in-body IS Pro bir govde cikar o zaman anlariz neyi tercih ettiklerini. Ha talep olsa cikardi demek tarif edilen pazar icin biraz sacma. tekel bir pazarda talep onemli bir etken degildir. niye ve nasil tekel bir pazar yaratildigi ayri bir tartisma konusu ancak canon ve nikonlarin nasil olupta dunya fiyatlarinin iki misline Turkiye`de satildigini aciklar boyle bir tartisma, onu soyleyebilirim.
Ancak dedigim gibi ona parasi yetenin (ki daha cok sirketler veya vergiden indirebilen adam alir, belirttiginiz gibi) neyi tercih ettigi cokta umrumda degil. Ben tercihini yapmis ve mutlu bir insanim
Profosyenellerin aradagi sey olup olmadigini nasil anliyoruz onu anlamadim acikcasi ?
Ha talep olsa cikardi demek .
Siz cevabı vermişsiniz zaten Profosyonel kişilerin böyle bir talebi yok.Taleb olsa bu güne kadar çıkardı.Lenste IS mi daha kaliteli Gövdedemi bunu tartışmayacağım bir çok bilir kişi kabul ederki Lensteki daha iyidir.
Nerden biliyorum Profosyonellere Kamera satıyorum çünkü.
sadece bir kismini alintilamissiniz, devamini da yazayim, tekel bir pazarda talep onemli bir etken degildir. Eger talep malin yapisini degistirecek onemli bir etken olsaydi zamaninda ici odun dolu maltepe`yi o fiyata hic bir sirket cikartamazdi.
yine kendi mi tekrar ediyorum ancak, govdede sarsinti onleyici sistemi olan 35mm lik sensore sahip bir makine cikmadan evet profosyoneller bunu tercih ediyor demek cok havada bir cikarim olur. uzgunum ancak sizin kisisel tecrubenizin talep olmadigini isaret etmesi tekel bir pazar icin pek bir sey ifade etmiyor.
Sunu da eklemek lazim, govde de sarsinti onleme isi daha oldukca yeni. her yeni makine ile gelisiyor. Live-preview ozelligi de gercekten gelistigi zaman yani sensorun gordugnu ayna vasitasi ile degilde digital olarak gercek manada gordugmuz zaman sanirim lenste Is diye bir teknoloji kalmayacak.
Şimdi bu tartışmanın içine girmek istemiyordum ama biraz fazla uzadı mı?..Kendi adıma konuşuyorum saf ve öz bir amatör olarak diyroum ki SÖ (sarsıntı önleme) nin gövdede veya lensde olmasının bence hiç bir önemi yok.Taki cebimden çıkacak paraya yansıyana kadar..Eos nin dediği gibi lensde olması belki daha iyidir ama parası da çoktur.Eee bir profeswyonel olmadığıma göre ne diye illa da SÖ lensde olsun diye direteyim ki..Şu ankimakinem s2 bir canon..Bundan önceki analog iki makinem de canondu.Ve benim düşünceme göre fotograf alanında Nikon 1 canon iki numaradır..Ama bu unvanlarını kullanarak kendilerini pahalıya sattıkları da gerçektir.Onun için bu tekeli kırmak için ben başka markalara bakmak istiyorum..Korksam da çekinsem de başka makineler de acaba bu iki markanın önüne gecebilir mi diye araştırıyorum.Bunda bir mahsur da görmüyorum.
Sevgili eos elbette hatırlamazsın ama geçtiğimiz ağustos ayında ta Sakaryadan Sirkeciye Erkayalara s2 ye filtre ve adaptör almaya geldim.Hatta sizlerle de görüştüm.Ama bir adaptörü bana 65 ytl dedi erkayalar..Nedeyse o paraya lens alınır..
Uzattım farkındayım ama canon ve nikonun pahalı olduğunu ama kalitesinin üstünde pahalı olduğunu düşünüyorum ben de
Saygı ve sevgilerimle..
İster amatör ister profosyonel olsun ıs sisteminden artık dönüş yok. Kimse 3-4 stop avantajını görmezden gelemez. Firmaların yatırım yaptığı belli bir alan var ve bunu devam ettiriyor.Canon çok eskiden beri objektifte ıs ye yatırım yaptı.Bundan kolay kolay vazgeçxmeyecektir. Is li dürbünleri bile vardı.
Fakat bizim gibi kullanıcılar için kim ne derse desin gövdede ıs büyük avantaj.Tercihleride büyük oranda bu belirliyor gibime geliyor. Sony yi dslr pazarında birden %20 lere çıkaran bu oldu.Keza pentax ın son atağının kaynağıda bana göre bu.
Kendi amatör tecrübelereme dayanarak söylüyorum bizim gibi amatörlerin kullanımı için ister gövdede, ister objektifte olsun ıs şart.
Bu arada eos un dikkati çektiği 400 d nin fotoğraflarına baktım. Gerçekten harika görünüyorlar.Özellikle yüksek ısoda bu kadar başarılı olan başka bir makina görmedim. Fotoğrafları gerçekten çok güzel.
Eos,
Isler pek oyle gitmeyebilir. Yani sartlar Nikon ve Canon'u govde uzeri stabilizasyon koymaya zorlayabilir.
Sozkonusu olan "giris seviyesi DSLR" pazari, sence kucuk bir pazar mi? Eger ciddi bir pasta koparirsa Pentax ve Sony, sonuc Canon ve Nikon acisindan cansikici olabilir, strateji degistirebilirler. Benim aklima gelen secenekler:
1. IS/VR fiyatlarini dusururler.
2. Govde uzeri stabilizasyonu aynen Sony ve Pentax gibi yaparlar. Prolar bunu, amatorler bunu alsin derler.
3. Stabilizasyonun bazi bilesenlerini govdeye kaydirarak IS/VR lens basina dusen maliyeti dusururler. Yine optik parcalarin hareketi saglanir ama hareket sensorunu ve islemciyi govdeye yerlestirebilirler. (Eski stabilizasyonsuz lens sahiplerinin pek bir isine yaramiyor)
İlgili olabilecek konular
-
Sony Ccd-tr502e Pal Handycam Kristal Sorunu
28 Eki. 2024, 23:57 romantikhaydut
254929 Eki. 2024, 15:14
romantikhaydut -
-
-
-
-
-
-
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sözleşmeli Personel Alımı
20 Şub. 2023, 23:36 prodersler
074820 Şub. 2023, 23:36
prodersler -
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sözleşmeli Personel Alımı
20 Şub. 2023, 23:34 prodersler
070320 Şub. 2023, 23:34
prodersler -