Fotoğrafçılık Forumları
Dslr Alım Sorunu - Hüsran
Arkadaşlar bir türlü slr makina alamıyorum.Bu konuda bana yardımcı olabilecek bir arkadaş varmı. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
#pazarbey' tarafından 11.01.2007 18:32:41 tarihinde düzenlendi.
#pazarbey' tarafından 10.02.2007 18:04:35 tarihinde düzenlendi.
#pazarbey' tarafından 17.02.2007 08:24:05 tarihinde düzenlendi.
#pazarbey' tarafından 25.02.2007 22:45:49 tarihinde düzenlendi.
#pazarbey' tarafından 22.04.2007 21:56:46 tarihinde düzenlendi.
Eos,
Mimarca 10-20'yi begenmiyor cunku herseyi Sony R1'in lensi ile kiyasliyor. Arada ayna olmadigi icin Sony lensi dayamis sensorun dibine optigi dibine kadar somuruyor, Zaten Zeiss'in cam kalitesi, kontrasti, rengi falan acaip iyi, bir de boyle efektif kullanilinca, ayni isi DSLR'da yapmak icin bir servet harcamak gerekiyor. Simdi Canon 17-40 aldi zannedersem, bak ben sana diyeyim, onu da begenmeyecek. DSLRin, ozellikle de Canon'un en buyuk olayi hiz ve serilik, onun resimledigi mobilyalarin ise hic acelesi yok.
Optik stabilizasyon mu, sensorden stabilizasyon mu ? Walla ben kendi adima 210mm ile kadrajlamada bir problem yasamiyorum. Sony'nin 300mm'lik kit lensine sahip olanlardan da oyle bir sikayet duymadim. Kisacasi sensorden stabilizasyon olayi gayet ekonomik hallediyor bizim icin. Belki 500mm'de falan sorun yasanir, tabii oraya cikan adam da zaten bahsini ettigimiz pazarin disina da cikmis oluyor.
Bence Sony ve Pentax sensoru salladiklari gibi aynayi da sallamalilar, en mantikli cozum bu.
Yalnız, kötü bir yanı da varmış o lensin (kullananlardan edindiğim bilgilere göre), bir takan bir daha çıkarmak istemiyormuş makinesinden.
antika aynı fikirdeyim R1 bütün artısını sensör ve lens arasındaki mesafeden kazanıyor.
Cüneyt selam hocam.Verdiğin linkteki fotoların hepsi elden geçmiş.Şöyle 10-20 yi test amaçlı çekilmiş fotoğrafların olduğu bir link biliyormusun.Ben aradım ama tam boyutta fotoğrafların olduğu link bulamadım.
Adnan burada var:
Pbase - sigma 10-20 sayfası için tıklayınız.
#muratsen' tarafından 29.12.2006 14:05:30 tarihinde düzenlendi.
Ben de bunları buldum, belki işinize yarar.
http://www.pbase.com/audible/sigma_1020_f456_sample_shots
http://flickr.com/photos/tags/1020mmf456exdchsm/interesting/
Linkler için teşekkürler.
Cüneyt ilk verdiğin linkteki tuğla duvar fotoğraflarında üst köşelerde kararma çok fazla değilmi.Normal fotoğraflarda bu kararma pek belli olmuyor ama orada test çekiminde bu çok belirgin.
Lensin açı oranı çok güzel ama diyafram değeri (f/4) ve köşelerdeki kararma birde kdv hariç fiyatı (416 avro) insanı kararsız bırakıyor.
Adnan,
Her fırsatta söylediğim gibi, lenslerden pek anlamam ama bu lensin çektiği fotoğraflar her nedense çok hoşuma gidiyor. Fiyatı dersen, evet ucuz bir lens değil haklısın. Duvardaki köşe kararmalarına gelince, anlayamadığım konu neden 10mm de daha az kararma var da örneğin 17mm de daha fazla?
E güzel bir soru kim cevaplamak ister.
Bu da bu lensin güzelliği işte. Sıradışı bir lens olduğu buradan belli. Sıradan lensler gibi davranmıyor.
Adnan abi merhaba,epeydir görüşemiyoz.
10-20 ile söylediklerim mimarcanın iğrenç çok distorsiyon veriyor demesinden kaynaklanıyor.
Ayrıca Ef-s 10-22 kullandım Canon un, sizin dediğiniz 17mm de kararma varda 10mm de neden yok 10-22 de 17-85 lensimizden daha az distorsiyn veriyor.Bende buna şaşırmıştım kullandığımda.Zaten 10-22 de sıfır distorsiyon yazıyor kutu üstünde.
Selam antika.
Sana gövdede IS yetiyor anlıyorum,ancak LENSTE IS kullandınmı bilmiyorum fuarda ALFA 100 300MM optik ile sadece onun için baktım, ben sorun yaşadım.Ancak LENSTE oldumu deklanşörü kitledinmi Görüncü cam.
İlgili olabilecek konular
-
Sony Ccd-tr502e Pal Handycam Kristal Sorunu
28 Eki. 2024, 23:57 romantikhaydut
255229 Eki. 2024, 15:14
romantikhaydut -
-
-
-
-
-
-