Fotoğrafçılık Forumları
Dslr Alım Sorunu - Hüsran
Arkadaşlar bir türlü slr makina alamıyorum.Bu konuda bana yardımcı olabilecek bir arkadaş varmı. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
#pazarbey' tarafından 11.01.2007 18:32:41 tarihinde düzenlendi.
#pazarbey' tarafından 10.02.2007 18:04:35 tarihinde düzenlendi.
#pazarbey' tarafından 17.02.2007 08:24:05 tarihinde düzenlendi.
#pazarbey' tarafından 25.02.2007 22:45:49 tarihinde düzenlendi.
#pazarbey' tarafından 22.04.2007 21:56:46 tarihinde düzenlendi.
Merson'a katılmamak mümkün değil ama umarım Pazarbey gibi olmam Pazarbey umarım kızmazsın
Merson haklı. Bu türr fotoğrafların konulması fikir edinme açısından pek ehemniyetli. BEn 9500 testini yaparken
1-9500 ün
2- canon s2 nin
3-5600 ün
4-e900 ün fotoğraflarını
geniş açıda, telede, tüm ısolarda dosya halinde eklemiştim, ki herkes kendi fikrini kendisi oluştursun.
Şu aralar fiyatı nedeni ile canon 400 deye haksızlık ediyoruz biraz .Erkayalar yüzünden 400 d nin popülerliği düştü.
buradan şu sonucu çıkarabilirmiyiz Sony kit lensleriyle 400D'de + 3. parti üretici lenslerinden daha iyi sonuç vermiştir.
3. parti kavrami biraz genis olur murat.. simdi sigma 300mm f/2.8 ile cekseydin, goruntu inanilmaz farkli olurdu mesela..
neyse saka bir yana; farkli noktalara fokus yapildiysa eger 400d'ninki daha yumusak cikabilir murat.. ve su da var ki, canon makinelerinden cikan fotograflar cok daha fazla USM'a ihtiyac duyuyorlar.. yani keskinligi biraz fazla vermen gerekirdi..
bir baska ihtimal, 70-300 apo'nun pek de iyi bir copy olmadigi..
simdi ben boyle diyorum, yanlis anlasilmasin sakin; ama ben de 350d kullaniyorum ve ne kadar keskin sonuc verebilecegini cok iyi biliyorum..
o yuzden zaten orijinallerini sormustum.. ama sana da guveniyoruz tabii ki murat..
sadece photoshop'da biraz daha fazla keskinlik vermeyi dene.. ve 400d icerisinde saturation'i +2'ye getirerek dene bir de..
eger ki jpeg cektiysen, yine keskinligi +2'ye getirerek cekmeyi dene..
Dadanganst hakiaketen telede 2.8 olan lensler acayip pahalı nedir bunların farkı. Özellikle beyaz olanların.,
iLKER "3. parti kavrami biraz genis olur murat.. simdi sigma 300mm f/2.8 ile cekseydin, goruntu inanilmaz farkli olurdu mesela.." demişsin...
elbette farklı olurdu ama bu defa adil olmazdı çünkü Sony 75-300 lens'de F2.8 değil her iki makinede 200mm'de F8, 300 mm'de F6.3 diyafram kullanmış yani aynı değerlerde çekim yapmışlar...
Açıkcası bu karşılaştırmadan benim kendim için çıkardığım sonuç : "Ben Canon alacağım" diyen arkadaşların 3. parti üreticilerin lensleri yerine Canon'un daha maharetli ama daha pahalı lenslerine yönelmeleri... Fiyat-performans arayan arkadaşlara ise her zaman A100'ü tavsiye edeceğim, çünkü kit lensleriyle gerçekten düzgün işler çıkaran gerçek bir fotoğrafcı makinesi olduğu konusundaki inancım henüz hüç yara almadı.
karşılaştırdığım fotoğraflarda A100 açık ara önde iken fiyat olarak (eşdeğer performans için gerekli lens alımını da gözönüne alarak) rakibinin çok gerisinde kalmakta...
Valla ne desem bilmem ki .Canon un o kadar fazla objektifi varki.NE sony nede pentaks aynı yelpazeye sahip değil.
Gerçi onların kaç tanesi alabiriz oda ayrı bir konu ama.
pazarbey sırf senin şu kararsızlık derdin bitsin diye bu başlığa abudik gubidik mesajlar göndererek 100. sayfaya ulaştırmayı düşündüm.. yanlış anlama sırf sana iyilik olsun diye.. yoksa iki ayağını bi pabuca sokmak yada başlığı sabote etmek yada forum camiyamızı bu problemden kurtarmak gibi bi niyetim asla yok.. valla bak
Senin kararsızlıklarının değişik versiyonlarını bende yaşıyorum.. Benzer kararsızlık sebepleri bende de var.
Makine tercihlerimizde hemen hemen birbirine yakın..
şu 1700 ytl lik Bursa menşeili sete epey bi sulandım ama galiba olmayacak..
Acaba diyorum grup halinde hareket etsek bi menfaatimiz olurmu.. mesela sen bir ben iki başka varsa toplansak kaç kişi olursak artık... 1700 lük setten -atıyorum- 10 tane sipariş etsek...
Yada gitsek bükey amcayla 10 adet k10D pazarlığına mı otursak
olur mu ki.. tutar mı ki...
fentezik bi düşüncemi
böyle bir başlık mı açsak acaba.. hani fotogezilerine katılanlar sırayla isimlerini yazıyor ya.. "Toplu K10D alımı" başlıklı bir konuya grupa dahil olmak isteyenler isimlerini mi yazsa
Kanımca çok sivri zekalıyım
"Toplu K10D Alımı" kamyayasının kurgulanması halinde desteğim ve katılımım sizinle !!!
Ha aldı, ha alacağım K10D; hemde ciddi ciddi
Rokamet haklısın ve teşekkür ederim.
Lakin artık kararım kesin.Alamanyadan a100 ve 18-200 getirteceğim. Tabi cazip bir teklif halinde bu değişebilir.
K10 d yi ne yapsak o fiyata alamayız. Samsungu gx10 getirtse belki olur ama pentax olmaz o fiyata.Zaten satıyor adam.Niye indirim yapsın.Aksine gurup bindirimi yapabilirler. [>
murat haklisin..
murat birsey soracagim, 400d ile hangi modlarda cekim yapmistin? picture style olarak..
Dadanganst hakiaketen telede 2.8 olan lensler acayip pahalı nedir bunların farkı. Özellikle beyaz olanların.,
pazarbey, en buyuk neden tabii ki cok hizli olmalari.. uretimlerinin zor olmasi, maliyetlerinin cok daha fazla olmasi.. daha da buyuk oluyorlar dikkatini cekiyorsa..
her birseyden daha fazla harcaniyor..:D
bir de madem o kadar hizli lens istiyorsun, al sana hizli lens dediklerinden dolayi pahalilar..
.......
pazarbey valla al artik.. a100 al, k10d al, d80 veya 400d.. ama al..
zaten essekten inip ata binmis gibi hissedeceksin..
veya canon 3d'yi nikon d3x'i falan bekle, ferrariye binmis gibi hisset..
İlgili olabilecek konular
-
Sony Ccd-tr502e Pal Handycam Kristal Sorunu
28 Eki. 2024, 23:57 romantikhaydut
259429 Eki. 2024, 15:14
romantikhaydut -
-
-
-
-
-
-