Fotoğrafçılık Forumları
Dslr Alım Sorunu - Hüsran
Arkadaşlar bir türlü slr makina alamıyorum.Bu konuda bana yardımcı olabilecek bir arkadaş varmı. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
#pazarbey' tarafından 11.01.2007 18:32:41 tarihinde düzenlendi.
#pazarbey' tarafından 10.02.2007 18:04:35 tarihinde düzenlendi.
#pazarbey' tarafından 17.02.2007 08:24:05 tarihinde düzenlendi.
#pazarbey' tarafından 25.02.2007 22:45:49 tarihinde düzenlendi.
#pazarbey' tarafından 22.04.2007 21:56:46 tarihinde düzenlendi.
muratsen,
pazarbeyin işaret ettiği, kadraj farkı canon 1,6 sony 1,5 crop'a mı bağlı? Benim de tuhafıma gitti. Bu tür fark örneklerinden tekrar verebilir misin. Crop farkının bu kadar sonuç yaratacağını beklemiyordum. Pentax 1,5 mu?
Aman boşver a100 alayım olsun bitsin.Gerçi 100. sayfaya daha var ama.
Sigmalar konusunda aynı şikayetleri bende duymuştum.Uçak motoru gibi seslerde çıkarıyormuş aslı varsa.
bu kadarcık çarpan farkının yakınlaştırmayı bu kadar etkilemesi ilginç gerçektende.
zoom arttıkca fark daha fazla hissediliyor merson..
mesela Sony A100 ile 300 x 1.5 : 450 mm olurken Canon ile 300 x 1.6 : 480 oluyor.
Fakat Tele'de avantaj yaratan bu durum geniş açıda dezavantaj'a dönüşüyor Sony 17-70 ile en geniş açıda 17 x 1.5 : 25.5'ken Canon 17-55 ile 17 x 1.6 : 27.2 oluyor...
Ayrıca fokal çarpanın fazla olmasının foto kalitesini olumsuz etkilediğini de söylerler (söyleyenin yalancısıyım )
-Pentax'ın da fokal çarpanı 1.5'dur.
#muratsen' tarafından 11.02.2007 16:20:46 tarihinde düzenlendi.
Tabiki focal çarpanın artması demek sensörün küçülmesi demektir. Büyük sensör daha iyidir tabi.
uçak motoru kadar olmasa da massey fergusonları hasretle anarsın. ama optik kalite iyi yani o ayrı.
Allah Allah nasıl oluyorda o katilete malzemeden öyle bir ses çıkar anlamak güç.
Ama tamronla karşılaştırınca bayağı iyi gibi geldi bana.
soyletmem tabii canon'a laf..
...
pazarbey saka bir yana, isteyen istedigine ne derse desin, bana ne sonucta; ama hemen bir fotografla kesin yargilara varma..
murat canon'un bir de 70-300 IS lensi var.. hatta DO IS olan model de var.. onlarin kalitesi mukemmel..
ama tabii ki fiyat acisindan karsilastirdiginda, onlar pahalilar..
....
bu gonderdigin fotograflarin orijinallerini biryere yuklesen de bizler de indirip incelesek.. o zaman nedir ne degildir hersey iyi anlasilir..
ayni gun ayni saatte cektin degil mi fotograflari?..
ve tabii ki lens farkli sonucta..
neyse.. sen fotograflari yukle bir yere de acik acik bakalim her ayrintisina..
aynı gün, aynı saat,aynı ayarlar (auto) hatta aynı 2 dakikanın içinde...
İlker bana güvenebilirsin. işlemleri fotoların orjinallerinin üzerine save ettiğim için orjinalleri yükleme imkanı yok ama bir başka gün aynı testi bu defa daha kapsamlı olarak yapacağım ve orjinal fotoları ayrıca yükleyeceğim söz
bütün fotolarda aynı sırayla auto levels-contrast-color ve 2 kademe usm var. bütün fotolar Photofiltre'de küçültüldü. başkaca hiçbir oynama yapılmadı. bütün fotolar elde çekildi.
buradan şu sonucu çıkarabilirmiyiz Sony kit lensleriyle 400D'de + 3. parti üretici lenslerinden daha iyi sonuç vermiştir.
Eğer Canon'dan Sony kalitesini almak için is'li lensleri kullanmak gerekecekse fiyat/performans oranı oldukca düşüyor İlker... bilmem ne dersin?
bu ayarları neden yaptım... çünkü bunlar neredeyse her DSLR kullanıcısının yaptığı ustalık gerektirmeyen "bir tık" ayarlar.. küçültme işleminden sonra da foto bizim nette paylaştığımız haline geliyor... son tahlilde çıkan fotoları standart Ps işlemlerini uygulayarak görmek istedim. elbette 2 makinenin yada lensin karşılaştırması çok daha kapsamlı olmalıdır ama amatör bir fotoğrafcının alabileceği sonuçlar açısından dürüst bir karşılaştırma olduğuna inanıyorum. Bu arada gerçekten dürüst olmak gerekirse çekim sırasında, Canon'a daha fazla özendim. (çekerken nefesimi tuttum falan ) çıkan sonuçları arkadaşım Elifin yanında gönderdim ki kendisi de yaptığım çekim sırasında yanımdaydı ( çay içiyordu)
stüdyo ortamında yapılan Test chartlar, doğraya doğraya incelemelerin yanında bu da daha basit ama daha gerçek hayat koşullarında bir inceleme oldu kanımca
muratsen ve dadanagast,
Bu yararlı kıyaslamaları devam ettiriniz. Bana ve benim gibi bekleyenlere, yabancıların bilmediğimiz koşullarda denemeleri pek bir şey anlatmıyor. Bizim koşullarımızda bizden kimselerin denemeleri daha anlamlı. Bizden çalışmaları merakla bekliyorum, kolaylıklar dilerim.
İlgili olabilecek konular
-
Sony Ccd-tr502e Pal Handycam Kristal Sorunu
28 Eki. 2024, 23:57 romantikhaydut
259429 Eki. 2024, 15:14
romantikhaydut -
-
-
-
-
-
-