athan
athan (üye)
Yurtdışı / Meraklı

Galeriye Yukledigim Fotografin Anlatimi

Fotograf galerisine eklediğim son çalışmamda, bazı dostlarımız bu işlemlerin nasıl yapıldığını merak etmişti. Galeride, fotoğrafın hemen altına açıklama kısmına genel olarak yazmıştım, fakat bir sonraki fotoğrafım için bu şekilde resimli bir açıklama yaparak paylaşma ihtiyaci duydum. Umarım dostlarımıza yardımcı olabilir, bir fikir verebilirim…
Photoshop ile fotoğrafı açtım ve ctrl+J ile yeni bir layer oluşturdum.




Daha sonra filter’e tıklayıp blur seçeneğine gidip ve shape blur’u işaretledim, açılan pencereden hangi şablonu uygulayacağımı seçtim. Burada scissors2 (makas işaretli) şablonunu seçtim ve radius 50 pixel yapıp ‘tamam’ dedim.




Kırmızıyla gösterdiğim eraser tool’u sectim (kısa yolu; E ) ve modellerin üzerindeki blur etkisini istediğim oranda sildim.




Buruşturulmuş saman/ambalaj kağıdı fotoğrafının (bu tip bir fotoğrafı internetten texture olarak bulabileceğiniz gibi kendiniz de burusturup kırılma izleri yaratacağınız bir kağıdı kullanabilirsiniz) tonları ve kontrastıyla oynadım. Ben genelde ‘curves’ (ctrl+m) kullanıyorum bu tip işlemler icin… Daha sonra ctrl+a ile ‘select canvas’ yapıp ctrl+c ile bu kağıt fotoğrafını kopyaladım.




Tekrar ana resmime dönüp ctrl+v ile kopyaladığım kağıdı resmimin üzerine yapıştırdım. Altta görüldüğü gibi bu layer’i kopyaladıktan sonra blendig change ile soft light’ı seçtim.




Bir sonraki adım ise yine eraser tool (E) ile layer olarak kopyaladığım kağıdın istediğim yerlerini hafiften silmek oldu. Genelde silgi sertliğini yumuşak tutuyorum.




Herkes kendine uygun düşen sb yapma teknigini kullanıyor ps’de. Ben de bazen image+adjustments+black and white bazen de channel mixer’i kullanıyorum…




Burada fotografi sb yaptıktan sonra filter+noise+add noise ile biraz gren ekledim, daha sonra image+adjustments+color balance (ctrl+b) ile biraz renk (Selenium) kattım. Ctrl+J ile tekrar bir layer oluşturdum ve bu sefer hafiften sephia yaptım, daha sonra da eraser tool (E) ile sephia tonlamasını bazı yerlerde silerek selenium tonları öne çıkardım ve burn tool ve dodge tool ile son işlemlerimi yaptım…



#athan' tarafından 25.08.2011 00:48:50 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 25 Ağustos 2011, 00:22 - İp: 62.***.**3.161
elemann
elemann (üye)
Ankara / Amatör

Çok teşekkürler.

 

Tarih: 25 Ağustos 2011, 11:34 - İp: 217.***.**3.29
athan
athan (üye)
Yurtdışı / Meraklı

Ben tesekkur ederim Çağrı bey...

 

Tarih: 25 Ağustos 2011, 23:29 - İp: 62.***.**3.161
huseyin1134
huseyin1134 (üye)
İstanbul / Amatör

calışmalarını anlatarak paylaşman cok güzel tşk

 

Tarih: 27 Ağustos 2011, 03:28 - İp: 78.***.**2.163
athan
athan (üye)
Yurtdışı / Meraklı

Okuyup, yorum yaptiginiz icin ben tesekkur ederim Huseyin bey...

 

Tarih: 7 Eylül 2011, 21:19 - İp: 62.***.**3.161
  • 1