biologus
biologus (üye)
Yurtdışı / Amatör

Bu Fotografin Nkaldirilmasini Rica

Sayin yonetici
bir suredir sitemiz huzurlu ve cok guzel bir atmosfer icinde ilerliyor. bu atmosferi bozmak isteyen bazi uyelerin fotograflarina dikkat edilmesini talep ediyorum.

bu gunlerde ornegin boyle bir kareye hic gerek olmadigini dusunuyorum.

http://galeri.netfotograf.com/fotograf.asp?foto_id=192846

bu talebime karsilik verilir mi bilmiyorum ama denememden bilinmez. bu fotografin yeniden insanlarin dusunceleri yuzunden birbirini kiracak bir polemik olusturmasindan cekindigim icin
kadirilmasini talep ediyorum

saygilarimla

Tarih: 20 Eylül 2007, 19:07 - İp: 192.***.**9.70
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Biyologus haklı. Benimde keldiğim son fotom bununla ilgili zaten.Yeterince geren var ülkeyi.Birde biz germeyelim.

 

Tarih: 20 Eylül 2007, 20:14 - İp: 88.***.**5.57
nctenk
nctenk (üye)
İstanbul / Amatör

Bencede sitemizde çok güzel bir beraberlik var,ortalığı germeyelim. Fotograf olarak bakın,kaldırılmasıda adil olmaz.

#nctenk' tarafından 21.09.2007 15:59:39 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 20 Eylül 2007, 20:37 - İp: 85.***.**0.188
dagli
dagli (üye)
İstanbul / Amatör

biologus çok haklısınız yürekten katılıyorum birilerini ötekileştirme mağlesef çok azalmasına rağmen devam ediyo keşke daha özgürlükçü daha adaletli olabilsek

 

Tarih: 20 Eylül 2007, 20:48 - İp: 88.***.**5.134
coffie
coffie (Objektif)
Antalya / Meraklı

Bence de bu fotograf acilen kaldırılmalıdır.Bu tür fotografların onaylanması bile hata.

 

Tarih: 20 Eylül 2007, 20:48 - İp: 85.***.**4.27
harmanci
harmanci (üye)
İzmir / Amatör

Hem özgürlükten hem de yasaklamaktan bahsetmek...
Hangisini istiyorsunuz?
Özgürlük mü,yasaklar mı?
Yaman çelişki...
Selamlar...

 

Tarih: 20 Eylül 2007, 20:55 - İp: 85.***.**9.136
biologus
biologus (üye)
Yurtdışı / Amatör

HARMACI kardesim
Ozgurluk baskalarinin OZGURLUGU ile sinirlidir.
Onun icin hic kimse kimsenin Ozgurlugune dokunmasin.

Sizde farkedersiniz ki, Boylesi baskasinin fikirlerine dokunabilecek ve ortamin havasini bozacak bir fotografin simdilerde hic ama hic geregi yok.

Sakin, huzurlu kardeslik soluklanan bir atmosfer istiyoruz sanirim. onun icin bu gibi malzemeler baska site veya forumlarda OZGURCE kullanilabilir lakin burasi Fotograf sitesi.

O fotografi koyan arkadas, HABER FOTOGRAFLARI kategorisinde ve ACIKLAMA yapmadan yada daha kimseyi odakladamdan bir aciklama yaparak koysaydi cok daha hos olurdu. Yorumlayanlar zaten yorumunu yapardi. Ama Fotograf ile birlikte boylesi aciklamalara gercekten hic gerek ve sanirim hic ihtiyacta yok diye dusunuyorum ve talebimi site yoneticilerine ilettim.

Saygilarimla

 

Tarih: 20 Eylül 2007, 21:23 - İp: 192.***.**9.70
harmanci
harmanci (üye)
İzmir / Amatör

http://galeri.netfotograf.com/fotograf.asp?foto_id=192902

'Sizde farkedersiniz ki, Boylesi baskasinin fikirlerine dokunabilecek ve ortamin havasini bozacak bir fotografin simdilerde hic ama hic geregi yok.'
Aynı şeyi bu fotoğraf için de düşünür müsünüz?

Selamlar...

 

Tarih: 20 Eylül 2007, 21:58 - İp: 85.***.**6.127
sabir
sabir (üye)
İstanbul / Amatör

Evet. Eğer sitede fotoğrafçılık konuları dışındaki konulardan -özellikle de siyaset ve ideolojik taraftarlık konularından- bahsedilmesi istenmiyorsa, aynı bakış açısı tutarlılıkla gösterilmeli. Bizim ideolojimize uygun fotoğrafa alkış tutup, bizi ideolojik olarak rahatsız eden fotoğrafa "burada yeri yok" demek, bu siteyi tek taraflı olarak kendi ideolojik yaklaşımının propogandası olarak görmek demek.

Benim fikrim: (bunu sergide, Tara'nın bir konuda fikirlerini söylemesi vesilesiyle de oradaki arkadaşlara söylemiştim. Herkesi ismen tanımadığım için kimlere söylediğimi bilmiyorum):

Fotoğraflar, fotoğrafik değer dışında başka bir açıdan değerlendirilmesin. Çok sevimli bir çocuğun, kötü çekilmiş bir fotoğrafını gördüğümüzde "ay ne tatlı şey, şu fotoğrafa on puan vereyim" demiyorsak (gerçi bu sitede puan yok ya, alkış vermiyorsak), fotoğrafik bir değer taşımayan fotoğraflara da bize uyuyor diye alkış tutmamalıyız.

Bunun dışında, insanlar hayat görüşlerini her ortamda paylaşabilmeliler, tartışabilmeliler bence. Forumda siyasi konular da açılabilir ve tartışılabilir. Tartışma fotoğraflar üzerinden değil, direk görüşler söylenerek yapılmalı.

 

Tarih: 20 Eylül 2007, 22:06 - İp: 81.***.**8.45
sabir
sabir (üye)
İstanbul / Amatör

Ek: forumda siyasi konular açılmış zaten daha önce de. Mesela bu sayfada linki verilen konular. Dün de "eyalet Sistemi"nin iyi birşey olduğunu savunan birisinin açtığı sayfaya rastlamıştım. Demek ki bu tür konular açılıyor. Ama dediğim gibi, "bu konuları sadece biz, kendi açımızdan uyğun bulduğumuz görüşlerin propogandasını yapmak için açarız. Karşı taraf açarsa kaldırırız" deniliyorsa, o zaman ben de fotoğraflarımı bu sitede tutup tutmamayı gözden geçiririm.
Zaten sahte olduğunu Windows'la çalışan bir bilgisayarın önüne oturmuş 3 yaşındaki bir çocuğun bile hemen anlayabileceği bir fotoğrafı günlerdir tutan, silmeyen bir sitede fotoğraflarımın bulunmasından rahatsızım.

 

Tarih: 20 Eylül 2007, 22:12 - İp: 81.***.**8.45
biologus
biologus (üye)
Yurtdışı / Amatör

DUSUNMEM HARMANCI

Cunku bundan onceki yazdigimi iyi okursaniz anlarsiniz

ALtina TAHRIK EDICI ACIKLAMA yazilmadigi surece O arkadasin fotosuda aslinda sorun olusturmazdi DIYE BELIRTMISTIM. AMA TAHRIK amacli bir Aciklama yapilirsa durumun farkli oldugunu zannedersem anlarsiniz.
O gonderdiginiz fotonun altinda hic bir ACIKLAMA gormedim ben.

Neyse Anliyan anladi ne demek istedigimi, ne icin bu konuyu actigimida. BU konu cok uzar boyle. Ben dusuncemi yazdim katilan katilir katilmayan katilmaz.

Huzuru bozmasinda kimse tek derdimiz o. bunun icinde farkliliklari degil ortak yanlari bulmak ile olur saniyorum.





 

Tarih: 20 Eylül 2007, 22:43 - İp: 192.***.**9.70