biologus
biologus (üye)
Yurtdışı / Amatör

Bu Fotografin Nkaldirilmasini Rica

Sayin yonetici
bir suredir sitemiz huzurlu ve cok guzel bir atmosfer icinde ilerliyor. bu atmosferi bozmak isteyen bazi uyelerin fotograflarina dikkat edilmesini talep ediyorum.

bu gunlerde ornegin boyle bir kareye hic gerek olmadigini dusunuyorum.

http://galeri.netfotograf.com/fotograf.asp?foto_id=192846

bu talebime karsilik verilir mi bilmiyorum ama denememden bilinmez. bu fotografin yeniden insanlarin dusunceleri yuzunden birbirini kiracak bir polemik olusturmasindan cekindigim icin
kadirilmasini talep ediyorum

saygilarimla

Tarih: 20 Eylül 2007, 19:07 - İp: 192.***.**9.70
harmanci
harmanci (üye)
İzmir / Amatör

Site yönetimi sildiyse eğer bahsedilen fotoğrafı;
bunun adı objektif yaklaşım olamaz.
Zira her iki fotoğraf da kamplaştırma bağlamında eşit ağırlıktadır.Birini silerken diğerine eyvallah demek tarafsızlığınıza gölge düşürmüştür.
Selamlarımla...

 

Tarih: 21 Eylül 2007, 20:23 - İp: 85.***.**4.119
yaskut
yaskut (üye)
İstanbul / Amatör

bir fotoğrafın yayından kaldırılmasının kıstası nedir?
huzurumuz bozulur,birlik beraberlik dağılır ne kadar nesnel bir yaklaşımdır? konuyu bu minvalde tartışırsak yararlı olacağı kanısındayım...

 

Tarih: 21 Eylül 2007, 20:44 - İp: 85.***.**2.181
sabir
sabir (üye)
İstanbul / Amatör

Huzur'un sağlanması, bir tarafın susturulup diğer tarafın canının istediği gibi konuşması, yazması, hareket etmesi ile mi oluşturuluyor?
Bu itirazımı, sözkonusu fotoğraflardan birinin yaklaşımını benimsediğimden söylemiyorum.Bir tarafın susturularak tek tarafın serbestçe meydanın "hakimi" olmasının pek de iyi bir ortama yolaçmayacağını düşünüyorum.
Benim dahil olduğum başka birçok ortamda, hararetli tartışmalar yapılıyor, millet birbiriyle dişediş karşıt fikirleri savunuyor, huzur da bozulmuyor. Çünkü, kültür farklı. Kültür "itaat kültürü" değil, "özgürce düşünme ve kendi düşüncesini güvenle savunma, karşısındakinin de düşüncesini beğenmemekle beraber saygı duyma" anlayışında.

Ancak "itaat kültürü"nün baskın olduğu ortamlarda insanlar karşıt fikirlerden korkarlar. Kendileri içinde bulundukları cemaatten farklı düşünmeye bile korkarlar. Kendilerinden korkarlar, "düşünürlerse yoldan çıkacaklarından." O nedenle hem kendilerine, hem de başkalarına baskı ve yasaklama uygularlar "huzur" için.

 

Tarih: 21 Eylül 2007, 21:02 - İp: 85.***.**3.185
biologus
biologus (üye)
Yurtdışı / Amatör

Sabir

uyan kendine gel sen nerdesin?

bence baska dunyalarda dolasiyorsun.
yazdiklarinla o tur yasaklamanin hic bir alaksi yok bu konunun.

Benim Degerlerimle dalga gectirtmem. GEcildigi Zaman tepkimi gosteririm.

Degerlerime dokunma ama ne halt islersen isle sana karisan yok. Ama dilini olmadik yerlere uzatirsan dikkat et keserler.


Herkes Hattini bilmek zorunda. BEnim elimin ve dilimin erisecegi yerler var, bir siniri var. kalkip Sabir (sizin)`in degerlerine satasamam. Ama uygun bir dille EDEB icersinde elestirebilirim. Sizde uygun bir dille elestirin beni elstirin ama Satasamazsiniz. BU anarsidir. Bunu yapmaya eger bu ulkenin evladiysaniz hakkiniz yok. Buda benim dusuncem olsun.
selam

 

Tarih: 21 Eylül 2007, 21:11 - İp: 192.***.**9.70
yaskut
yaskut (üye)
İstanbul / Amatör

bende biologus'un son mesajının huzuru ve birliği bozduğu düşüncesindeyim ve kaldırılmasını talep ediyorum...

 

Tarih: 21 Eylül 2007, 21:19 - İp: 85.***.**2.181
biologus
biologus (üye)
Yurtdışı / Amatör

[>:D

 

Tarih: 21 Eylül 2007, 21:21 - İp: 192.***.**9.70
sabir
sabir (üye)
İstanbul / Amatör

Ben kaldırılmasını istediğiniz fotoğrafın neden sizin değerlerinize saldırdığını anlayamadım yazdıklarınızdan, bu bir.

Yine yazdıklarınızdan, sizin yasaklatma, "dil kesme", "söz söyletmeme" gibi yetkileri neye dayanarak aldığınızı ve nasıl böyle yetkilere sahip olduğunuzu da anlamadım.

Değerlerinizin ne olduğunu yazmamışsınız. O fotoğrafın sizin değerlerinize nasıl "sataştığını" da yazmamışsınız. Bunları anlatabilecek kadar Türkçeniz de var gibi görünmüyor.

Dil'i kullanabilmek, düşünme yetisi ve bilgi ister zira.

 

Tarih: 21 Eylül 2007, 21:22 - İp: 85.***.**3.185
yaskut
yaskut (üye)
İstanbul / Amatör

sanırım yanlış anladın
benim mesajının kaldırılma isteğimin nedeni saldırı ve tehdit unsurları içermesi..fotoğrafı huzuru ve birliği bozuyor diye eleştiriyorsunuz ve kaldırlmasını istiyorsunuz ama öte yandan kendinizin bu tavrını nasıl açıklıyorsunuz...

 

Tarih: 21 Eylül 2007, 21:28 - İp: 85.***.**2.181
biologus
biologus (üye)
Yurtdışı / Amatör

Eger sen anlayabilirsen ingilizce yazayim yada almanca daha kolay.

Yeter artik kardesim ben TALEP ettim nedenlerimide ozel maille admin e bildirdim. Cevap gelmeyince buradan konu actim. Talebime syagi gosterdiler uyguladilar eger sizin baska bir sey hosunuza gitmiyorsa gidin konu acin.

Satasmaniza gerek yok.

(Bu arada dili kullandigimdan eminim lakin sizin anlama kabiliyetinizden emin degilim.) Bu parantez icindeki leri yazmamis farzedin. Eger yazsaydim boyle birsey iste bu satasma olurdu. O fotoda da boyle bir aciklama vardi okuduysaniz. Tekrar burada o nu yazarak kendi kendime satasma yapamam. Okumadiysaniz zaten burada ne yaziyorsunuz diye sormam gerek.

OZETLE: sorununuz var ise bana degil. Admin e lutfen. Ben care bulamam. Benim vardi yazdim oldu. Bundan dolayi sizin bana birsey soylemeye hakkiniz oldugunu sanmiyorum. Egerhosnut olmadiginiz bir sey varsa KONU acin buraya yazmayin. Muattabiniz ben degilim cunku.

Bir daha yazmamaniz dilegiyle.

 

Tarih: 21 Eylül 2007, 21:31 - İp: 192.***.**9.70
yaskut
yaskut (üye)
İstanbul / Amatör

bencede yazmaya gerek yok tavrınız gayet açık...

 

Tarih: 21 Eylül 2007, 21:33 - İp: 85.***.**2.181