kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

Eleştiriler Sınırlansın..


başlığa bakıp "sanatta sınırlamak" olur mu demeyin.


Ben "iltifat çöplüğü" haline gelen galeri eleştirilerinin daha kıvamında olması için gün içindeki eleştiri sayısının 10 la sınırlandırılmasını talep ediyorum.

Bana göre bu sayede. Eleştiri yapacak kişi "kadraj-ufuk çizgisi" gibi kelimelerle eleştiriyi geçiştirmek yerine fotografla daha cok ilgilenip daha orjinal eleştiriler yapacagını umut ediyorum.

günlük 10 eleştiri yapacak kişi eleştiri yapacagı fotografları secerkende - hem seçtiği hemde seçmediğüi fotograflarla daha çok ilgilenecek.

hoş olmuş tebrikler derken... neresinin hoş oldugunu ve neden hoş oldugunu soyleyecektir.

ışık güzel durmuş derken- ışıgın neden ve ne şekilde gzel oldugunu açıklayarak fotograf gondericiye daha iyi ışık tutacaktır.

Bu tarz eleştiri yapacak kimse var mı? diyenlerede eleştiri yapmayı bilmeyenlerin forumdali ilgili yerleri okumasını hatta başka kaynakları okumasını araştırmasını tavsiye ederim.

boyl ebir sistemin daha öğüretici ve yol gösterici olacagı kanaatindeyim..

bu fikir çok saçma diyenlere de saygılarımı sunarım..

Tarih: 6 Eylül 2006, 09:11 - İp: 88.***.**0.40
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

bufalo galiba sende haklısın

Fk nin yapısı zaten cok hoş değil. Maskeli ve ukala insanlarla dolu. Muthis bir kulis çalışması da var orda.
belkide buranın özelliğide boyle olması. Bilemiyorum. içimden ne haliniz varsa görün demek geliyor ama

 

Tarih: 22 Ekim 2006, 00:36 - İp: 88.***.**3.137
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör


yok ne hailimiz varsa görmeyelim

ama site sorunlarıyla çok ilgileniyoruz diye saçama adamlar da denmesin bize. gecenin ikisinde kafa patlatıyoruz bak.

fotokritik sıkıcı bir yer. acayip tipler, sıkıcı insanlar var. ama çok kaliteli fotoğraflar da var. ve tabii çok iyi fotoğrafçılar. ben uzun süredir uzaktan izliyorum orayı. kalitesi epeyce düştü....komik şeyler de oluyor .

geçen gün anasayfada bir nü var. millet saldırıyor. kadın oldukça çıplak hakaretler, bu ne kardeşim, bu fotoğraf mı, böyle kötü fotoğraf olmaz.
sitedeki şöhretli simalar da eleştiriyorlar.hani şöyle usta diye tabir edilenler. kadraj kötüymüş, ışık kötüymüş.
fotoğraf -3 puana kadar düşüyor.

sonra bir gün geçince birisi fotoğrafın çalıntı olduğunu ortaya koyuyor. fotoğrafçı da aslında ünlü bir adam. fotoğraf da yabancı galerilerde büyük övgü almış. millet sus pus oluyor tabii.

çok güldüm oarada.

 

Tarih: 22 Ekim 2006, 00:52 - İp: 85.***.**6.194
merson
merson (üye)
Manisa / Amatör

Puan derdine çözüm:
Rakamsal değerler puan kaygısı yaratacaksa basit işaretlerle değerlendirme yapılabilir. Not derdi, karne anlayışı kalkar böylece. Örneğin:
+ = olumlu
- = olumsuz
0 = çekinser, kuşkulu
gibi onaylarla görüşler belirtilmiş olur. Aranırsa buna benzer biçimler bulunur.
En basit kural, kuralsızlıktan iyidir, çözüm aramak sonuca götürür.
İYİ BAYRAMLAR

 

Tarih: 22 Ekim 2006, 18:40 - İp: 85.***.**0.132
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

şikayetinde haklısın abi..benim bir fotografımda epey bi yorum almıştı soyledigin sekilde -ki bekliodum zaten -

şaka bı yana bende eleştirilerin daha makul daha bilgilendirici yada yon gosterici olması taraftarıyım..bende super, bravo, alkışlıyorum, bunu nasıl cektın be abieeee, gibi yorumlar yaptım evet ama yeni gelen bircok uyeyede yol gosterecegni dusundugum yorumlar mesajlar yazdım..burada ıso nedir diyecek kadar bu işten habersiz ancak hevesli insanlar var..onlara bi şekilde yol gosterilmeli..adam bakıoki eskilerden biri tas cekse 50 yorum alıyo kendisi ugrasmıs cesaret edip koymus izlenmiyor yada yorum yapılmıyor..bu adama demezmi burada gruplaşma var diye-ki var bence-
ben fotografı okumasını bılşen bir adamdan bir yorum almayı 77 tane yorum almaya tercih ederim.ama kırmadan uzmeden..cunku oylelelride var..hatırlarsınız imkansız die bırı baskasının bır fotografını koyup profesyoneller yorum yapsın demişti..calıntı oldugu ortaya cıktı..azonce nü kategorisinde yorum yazdıgım birisi "eline dijitali alıp fotografcıyım diye gezenler" yorum yazmasın demiş..yazanlarada komikiniz anlamıyorsunuz diye cevaplar yazmıs..birde bu tip insanlar var..
konuyu dagıttım ozur dilerim ama sunu soylemek istiyorum:yeterli bilgiye sahip olmasada fotografa bakınca bişeyler hisseden bir insanın iyi olmus yazmasımı sizce daha dogru yoksa bu nelan serseri boyle fotografmı olur ac benım fotograflarıma bakta ogren diyen birininmi?? yada birinin kendisine yapılan agır eleştiriye bile sayenızde duzeltirim insallah,saolun falan yazmasımı yoksa sen kimsin beni eleştiriosun senin gecmişin ne,eline makıne alan yazmasın demesimi???

herkes kadrajı bılmek zorunda degil ama herkes saygılı olmak zorunda..
ozur dilerim girdim cıkamadım dagıldı biraz konu..saygılar..

 

Tarih: 23 Ekim 2006, 16:26 - İp: 88.***.**6.141
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

buarada bende her fotograf 10 yorumla sınırlansın anlamıstım..gunde on yorum yapılabılmesı aslında ıyı bır fıkır..eger YARARLI olmak istiyorsa insan, herhangibir fotografa "aman allahım super" yazmak yerıne, bı baskasının fotografına eleştirel ve yapıcı yaklasmayı dener, yorumunuda bosa harcamaz...ama bide aması var,tabiki aynı tas aynı hamam dıyenler olacaktır..madem on hakkım var suna suna yazayım "aman allahım ne guzel fotograf,gozlerınız mavımı yeşilmi,msn varmı fotograftan bahsedelim" gibi yorumlar yapmaya devam edecektr..olmamış bidaha cek diyenler olacaktır,bu kadının bası kapalı irticamı yaymaya calısıosun diyenler olacaktır..bu cicegin rengi ne bolucumusun diyenler olacaktır..

yine geldik başa:huseyin abinin,"Bu tarz eleştiri yapacak kimse var mı? diyenlerede eleştiri yapmayı bilmeyenlerin forumdali ilgili yerleri okumasını hatta başka kaynakları okumasını araştırmasını tavsiye ederim." sozu herseyin acıklaması ve cozumudur...

 

Tarih: 23 Ekim 2006, 19:03 - İp: 88.***.**6.141