ohara
ohara (üye)
İstanbul / Doğa Fotoğrafçısı

Canon S1 Is Topici

Anladığım kadarıyla forumda birkaçtane s1 kullanıcısı var. Ortak sorunlarımızı ve çözüm önerilermizi bu topicte paylaşabiliriz.

Size sormak istediğim birinci şey makinen altında "made in japan" mı yoksa "made in china" mı yazıyor?

Makineyi Türkiyeden garantilimi aldınız yoksa yurtdışından mı getirttiniz.

Eğer makinenizde bir problem varsa bu iki soru önemli.

Yeni bişey keşfettim, artık Türkiyedeki Canon kullanıcıları da www.cig.canon-europe.com sitesine kayıt yaptırıp 100 mb photo albüm alan alacakları ve farklı teme ve ses dosyaları yükleyebilecekler.

Bu arada firmware update yapmayı unutmayın.

Tarih: 27 Ocak 2005, 21:22 - İp: yok
biser
biser (üye)
İzmir / Amatör

merhaba arkadaşlar uzun süre s1 in kullanma kitapçığını aradığım halde bulamadım (türkçe). fotoğrafçılardan da istediğim halde yok dediler yada vermek istemediler :D. neyse elinde türkçe kullanma kitapçığı olan varmı acaba. manuel ayarlarını tam verimle kullanabilmek için elimizin altında bir tane türkçe kullanma kitapçığı olsa iyi olurdu. eğer elinde olan varsa bana ulaştırabilirmi acaba . eğer bana ulaştırabilirse benden isteyenlere benim vermem dha kolay olur. ilgilenirseniz sevinirim.

 

Tarih: 1 Mayıs 2005, 15:14 - İp: yok
ulku-u
ulku-u (üye)
Antalya / Amatör

merhaba...
bende uzun araştırmalar sonucu s1 aldım gündüz çekimlerinde oldukça net ancak gece çekimlerinde henüz bi netlik yakalayamadım neyde bir sorun var sizce..
yani kastettiğim karanlık alanda değil normal ışıklı bir ortamda flash la yaptığım çekimde çok parlama oluyor. ayrıca bulanık çıkan resimlerde oluyor
birde nesneyi netleştirip arkayı nasıl flu yapabilirim
yardımcı olursanız sevinirim..

 

Tarih: 4 Mayıs 2005, 14:22 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

ulku-u Merhaba,
Biraz geç farkettim kusura bakma .

"bende uzun araştırmalar sonucu s1 aldım gündüz çekimlerinde oldukça net ancak gece çekimlerinde henüz bi netlik yakalayamadım neyde bir sorun var sizce.. "

Nedeni gece yetersiz ışıkta makinanın netleme yapamaması. Bunun için kesinlikle manuel netlemeyi (MF) kullan. ASA 50'den yukarı çıkma. Diyafram olarak ta makro çekmeyceksen 4.5 ' her zaman gündüz çekimleri dahil tavsiye ederim.

"yani kastettiğim karanlık alanda değil normal ışıklı bir ortamda flash la yaptığım çekimde çok parlama oluyor. ayrıca bulanık çıkan resimlerde oluyor "

Fonk. tuşuna basarak Flaş Exp. 'den flaşın gücünü ayarlayabilirsin. Flaşın gücünü makinanın ayarlamasını istiyorsan Menü tuşuna basarak flaş adj. kısmından auto yapmalısın .Flaşı manuel kendin ayarlamak istersen Menü tuşuna basarak flaş adj. kısmından manuel yapmalısın .

"birde nesneyi netleştirip arkayı nasıl flu yapabilirim
...."

Net alan derinliği (arka planın flu olması) etkileyen unsurlar:
1-Diyafram açıklığı=Diyafram ne kadar açıksa (2.8,3.1..) ne alan derinli azalacak, arka plan daha flu olcaktır. Dyafram ne kadar kısık ise (...f/7.1, 8) net alan derinliği artacak arka plan daha belirgin olacaktır.
2-Konuya olan mesafe.= Konuya ne kadar yakınsan ve diyafram da ne kadar açıksa net alan derinliği azalacak, uzaklaştıkça da net alan derinliği artacaktır .
3-Objektifin odak uzunluğu (Zoom). Objektifin odak uzunluğu arttıkça (Zoom yaptıkça) net alan derinliği azalacak, odak uzunluğu azaldıkça (zoom yapımaz ise) net alan derinliği artacaktır.

Mesela Diyafram =2,8 , zoom maximum, konuya olan uzaklığın 80 cm. alan derinliğin çok az olacaktır. Yani resmin çok az bir yeri net çıkcaktır.

Mesela Diyafram=4,5 konuya olan uzaklığın =6 m. Zoom=yok. 1.5 m'den itabaren her yer net olacaktır.


Dilediğin şeyi arka plan yapmak için :
Zoom yapınca arka planı da yaklaşağından , arka plan yapmak istediğin şey de büyüyecektir. Geniş açıda arka plan yapamadığın şeyleri zoom yaparak büyütme etkisinden yararlanarak arka plan yapabilirsin.

Buna örnek çiçek çekiyorsun arkada çok az bir yeşil alan var. Geniş açıda çeksen etrafta ilgisi olmayan bir çok renk ve obje görünecek, zoom yaparak yeşil alanı büyüterek çiçeğe yeşil alanı arka plan yapabilrisin. Bilgin olsun


#suysal1' tarafından 07.05.2005 12:10:59 tarihinde düzenlendi.


#suysal1' tarafından 07.05.2005 12:12:32 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 7 Mayıs 2005, 12:11 - İp: yok
trilogy
trilogy (üye)
İzmir / Amatör

Merhaba,
Ben de aranıza katıldım, S1 aldım.
Bu aralar makinayi çözmekle uğraşıyorum.

 

Tarih: 12 Mayıs 2005, 08:31 - İp: yok
tumen
tumen (üye)
Antalya / Amatör

merhaba arkadaşlar..
makinemize takacağımız tele ve geniş açılı konvertçrlerde tavsiye debilecekleriniz nelerdir.ve 10x optik zoom bunlarla hangi değere kadar çıkar.bilgi verebilirmisiniz.ben birde şu 10x yakınlaştırmanın metre cinsinden değeri ne oluyor onu öğrenmek istiyorum.yani 10x de 100 metredeki bir cismi kaç metredeymiş gibi görüypruz.bunun formülünü paylaşırsak sevinirim.iyi günler dilerim.

 

Tarih: 13 Mayıs 2005, 14:13 - İp: yok
ulku-u
ulku-u (üye)
Antalya / Amatör

Merhabalar;
suysal1 verdiğin bilgiler oldukça yararlı oldu. flash konusunda tam çözüme ulaşamadım ama diğer konudaki denemelerim başarılı gibi
çalışmaya ve çözmeye devam yani teşekkürler......

 

Tarih: 13 Mayıs 2005, 21:16 - İp: yok
tumen
tumen (üye)
Antalya / Amatör

sayın arkadaşlar bir soru sormuştum..dikkat edelim lütfen

 

Tarih: 14 Mayıs 2005, 13:41 - İp: yok
nemeia
nemeia (üye)
İstanbul / Meraklı

selam tümen,

ne kadar yardımı olur senin için bilemiyorum ama aşağıdaki linkte oharanın optik zoom ile ilgili yapmış olduğu bir çalışma var.

optik zoom

#nemeia' tarafından 21.05.2005 21:05:55 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 21 Mayıs 2005, 21:05 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

Tümen buraya bir bak istersen.

http://www.netfotograf.com/forum/msgdetail.asp?msg_id=2529

 

Tarih: 23 Mayıs 2005, 14:58 - İp: yok
nemeia
nemeia (üye)
İstanbul / Meraklı

selam arkadaşlar,

ben anı yakalayamamaktan şikayetçiyim makina ile fotograf çekerken makinanın objeye odaklanması en az 3-4 saniye alıyor bunun bir çözümü var mı ?? tam diyorum işte bu istediğim kare!! makina odaklanana kadar istediğim kareyi yakalayamıyorum?? önerisi olan var mı?

 

Tarih: 30 Mayıs 2005, 16:00 - İp: yok