ohara
ohara (üye)
İstanbul / Doğa Fotoğrafçısı

Canon S1 Is Topici

Anladığım kadarıyla forumda birkaçtane s1 kullanıcısı var. Ortak sorunlarımızı ve çözüm önerilermizi bu topicte paylaşabiliriz.

Size sormak istediğim birinci şey makinen altında "made in japan" mı yoksa "made in china" mı yazıyor?

Makineyi Türkiyeden garantilimi aldınız yoksa yurtdışından mı getirttiniz.

Eğer makinenizde bir problem varsa bu iki soru önemli.

Yeni bişey keşfettim, artık Türkiyedeki Canon kullanıcıları da www.cig.canon-europe.com sitesine kayıt yaptırıp 100 mb photo albüm alan alacakları ve farklı teme ve ses dosyaları yükleyebilecekler.

Bu arada firmware update yapmayı unutmayın.

Tarih: 27 Ocak 2005, 21:22 - İp: yok
tumen
tumen (üye)
Antalya / Amatör

arkadaşlar video çekimi esnasında otomatik focus ile ilgili bir ayarımız varmıydı.video çekiminde focuslama konusunda makinemizin bize sunduğu alternatifler varmı yoksa açarsın makineyi o da gördüğüne odaklanmaya çalışır durumundamıyız.

 

Tarih: 26 Nisan 2005, 09:55 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

Makina video modunda sürekli netleme yapıyor. Yani nereye doğrultursan orayı netliyor. MF tuşuna basarak netlemeyi kilitleyebilirsin. Yani MF tuşuna bastığın anda nereyi netlediyse o netleme mesafesi sabitlenmiş olur.

 

Tarih: 26 Nisan 2005, 11:27 - İp: yok
tumen
tumen (üye)
Antalya / Amatör

suysal sen bu topicte bir ara AF SİNGLE ve CONTINIUS konusunu işlemiştin.ben çok defa okudum onları.hatta çıktısını alıp evdede tekrar ettim.senden ricam değişik ve daha basit örneklerle bu iki konuya bi kere daha açıklık getirirsen sevinirim.video ile ilgili soruma cevap verdiğin için teşekkür ederim.iyi günler dilerim.aslonda sen bana maille telefon numaranı versende ben bazen rusyadan seni arayıp bu knularda kafanı şişrsem biraz fena olmaz gibi geliyor bana. - benim açımdan tabi -

 

Tarih: 26 Nisan 2005, 14:56 - İp: yok
tumen
tumen (üye)
Antalya / Amatör

ICQ ya çıkıyorsan o da olur..messengerde olur.arkadaşım her türlü olur yani

 

Tarih: 26 Nisan 2005, 15:02 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

Single'ye alırsan denklanşöre yarım bastığında netleme yapar. Denklanşöre basmazsan netleme yapmayacaktır. CONTINIUS 'ta ise devamlı olarak netleme yapar. Yani makinayı nereye doğrultursan orayı netler. CONTINIUS 'ta denklanşöre basmasanda netleme aygıtı sürekli çalışır ve netler. CONTINIUS ile hareket halindeki cisimleri hayvanları çekmek için kullanabilirsin. CONTINIUS 'u zorunlu olamdıkça kullanmanı tavsiye etmem. Hatalı netleme yapabiliyor. Net resim çekmek için AV (Diyafram Öncelikli) çekim modunda diyaframı 4.5 yaparak çekmeni tasiye ederim. Diyafram 8'i hiç tavsiye etmem. ASA 50 yapmayı unutma. Mail [email protected]

#suysal1' tarafından 26.04.2005 15:16:41 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 26 Nisan 2005, 15:15 - İp: yok
biser
biser (üye)
İzmir / Amatör

merhaba arkadaşın birisi ileride cf olarak 4-8 gb alırım demişte bildiğim kadarı ile 16bit teknolojisi ile üretildiği için canon s1 2 gb tan fazlasını desteklemiyor. siz alırken zaten araştırırsınız da yinede bi bakarsanız iyi olur.
bende amerikadan birtane canon s1 almayı düşünüyorum ama bozulur diye korkuyorum ileride garanti sorunu olur... (gerçi dijital makinalar kolay kolay bozulmaz ) siz ne önerirsiniz almalımıyım bu riski amerikadan alan arkadaşlarda bi sorun çıkmadığına göre almalıyı galiba :D

 

Tarih: 27 Nisan 2005, 17:43 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

1 GB'ye kadar destekliyor.

 

Tarih: 28 Nisan 2005, 08:44 - İp: yok
biser
biser (üye)
İzmir / Amatör

merhaba suysal usta ben sitenin birinde bir yazı görmüştüm ve ona göre dedim 2 gb diye http://www.steves-digicams.com/2004_reviews/s1is_pg3.html bu adreste bakabilirsin ingilizcem iyi değildir ama ben öle bişey çıkardım ne kadar doğrudur orasını sen daha iyi bilirsin.

 

Tarih: 28 Nisan 2005, 22:51 - İp: yok
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

suysal usta

 

Tarih: 29 Nisan 2005, 13:52 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

Usta ne diyon bu hususta Arkadaşlar benim profilimde amatör yazıyor. Ustalık kim ben kim. Tam olarak 9 aydır bu işin içindeyim ve yolun tam anlamıyla başınadyım. İltifat için teşekkür ederim Kendinize iyi bakın .

 

Tarih: 29 Nisan 2005, 13:59 - İp: yok