buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

Nobel Orhan Pamuk Un

dünyada pek çok hayranı, türkiye de düşmanı bulunan yazar orhan pamuk nobel edebiyat ödülüne layık görüldü arkadaşlar.

Tarih: 12 Ekim 2006, 15:04 - İp: 81.***.**6.159
vejdi
vejdi (üye)
Ankara / Amatör



Sayın orhan yum …. o bir yazardır ve düşündüğünü yazmalıdır… tamam peki kendisi tarih(ci midir) yazarımıdır , elinde bir belge ,kanıt var mıdır ? yazar sıfatı altında her istediğini söyleyemez yazar sıfatı her her şeyi söyleme hakkını vermez ona (kanıtı olmadıkça )
…….devlete faydan olmamışsa o adamıda vatan haini yapma terbiyesizliğinide gösteremessin.…… sizin galiba devlete si çok faydanız oldu orhan pamuk kadar olmuştur galiba; sizin ölçünün vatan haini olmamak için dünyada tanımak gerekiyor , devlete faydalı olmak için ne yapmalıyız ki terbiyesiz olmayalım sizin faydanız varya onun için bilirsiniz
bakın Orhan yum
orhan pamuk orhan pamuk olduysa bu topraklarda oldu
bu topraklarda yaşayan türkü, kürdü , arapı, yahudisi, ermenisi ... yaptı onu orhan pamuk;
insan bu topraklara nifak tohumları ekermi teşekkürü bumu bir söz vardır benzetmek gibisi olmasın ama hayvan bile yediyi kaba etmez

Sayın “ariktekin” verdiği linkleri bir okuyun da vatana nekadar faydası olmuş yada nasıl yazar olmuş bir bakın
Not : Ben milliyetçi biri değilim (Türk değim Kürt değilim ırkımda Arap) sadece bu topraklarda yaşayıpta (her istediğini alıpta) kötü söz yada eylem yapanlara karşıyım açıkçası ben yediğim tabağa etmeyen birisiyim


#vejdi' tarafyndan 13.10.2006 12:23:02 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 13 Ekim 2006, 11:55 - İp: 81.***.**4.120
studyofoto
studyofoto (üye)
Sinop / Meraklı

tbrıkler orhan pamuk a turkıye ye böyle bir ödulu getirdi.helal olsun..getiremeyenler utansın ne diyelim soykırıma gelınce ermenı soykırımı da vardır turk soykırımı da yapılmıstır o dönemde herken birbirini öldurmekteydı zaten dunya bi savasın ıcındeydı ermenı soykırımı yapılmadı demek sacmalık olur..
o dönemde 9- 10 bin ermenı öldurulmustur bu gercektır (arastırmalarım sonucu vardığım kanı) sonuc olarak benım yorumum 10 bin değilde 100 kişi de öldurulse soykırım olmustur.1,5 milyonlardan bahsediliyoru ama abartı tabi ki o dönemde 1 milyon 200 yada 300 bin ermenı varmış..

 

Tarih: 13 Ekim 2006, 12:11 - İp: 85.***.**2.67
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Bugünkü basından birkaç haber :

MİLLİYET - OHANNESYAN KÜRSÜSÜ VE SOYKIRIM ÇALIŞMALARI MERKEZİ ORHAN PAMUK A SPONSOR OLDU


Nobel Edebiyat Ödülü'nü kazanan Orhan Pamuk'un, 16 Ekim Pazartesi günü Minnesota Üniversitesi'nde Ermeni soykırımı iddialarıyla ilgili bir konuşma yapacağı açıklandı. Daha sonra üniversitenin internet sitesinde bugün yapılan açıklamada Pamuk'un yapacağı konuşmanın bu yılın sonunda belirsiz bir tarihe ertelendiği duyuruldu. Duyuruda ertelenme nedeni olarak ödülün açıklanmasının etrafında dolaşan "kötü şöhret" gösterildi.

Pamuk’un ziyareti için Minnesota Üniversitesi Liberal Sanatlar Fakültesi, Arsham ve Charlotte Ohanessian Kürsüsü, İleri çalışmalar Enstitüsü, Global Çalışmalar Enstitüsü ile Soykırım Çalışmaları Merkezi sponsor oldu

WASHINGTON TIMES: NOBEL BİLE SİYASETTEN KAÇAMADI

Romancı Orhan Pamuk'un bu yılki Nobel edebiyat ödülüne layık görülmesi ABD basınında geniş yankı bulurken, aşırı sağ eğilimli Washington Times gazetesi, ''Nobel bile siyasetten kaçamadı'' yorumunu yaptı.

Gazetenin yorum-haberinde, ''Bu post modern Türk romancısı, geçen yıl büyük şöhret kazandı, ancak eserlerinden çok, ülkesinde Türklüğe hakaret suçundan yargılanmasından dolayı'' ifadesi kullanıldı.

ORHAN PAMUK'TAN SONRA HRANT DİNK'E NORVEÇ'TEN ÖDÜL

Norveç Edebiyat ve İfade Özgürlüğü Akademisi, Dink'in Ermeniler üzerine yaptığı çalışmalar nedeniyle bu ödüle layık görüldüğünü açıkladı.

Björnson Akademisi Başkanı Knut Ödegaard, 24 kasımda düzenlenecek olan büyük seminerin konusunun Ermeniler olacağını duyurdu.

Hnat Dink'e Björnson Ödülü'nün de verileceği 'Avrupa'daki Tehcir Edilmiş Küçük Millet ve Kültürler' konulu seminerin açılış konuşmasını, İzlanda eski Cumhurbaşkanı Vigdis Finnbogadóttir yapacak.

Ödül töreninde bir konser vermek üzere, Paris'ten 'Chorale Sipan-Komitas' adlı Ermeni korosunun da davet edildiği belirtiliyor.

Aldığımız duyumlara göre koroda Elif Şafak ve Orhan Pamuk davalarında onlara destek ve yardımda bulunan Türkiye Başbakanı "RTE" ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'de bulunacakmış

Türk Milletine Duyrulur.

Anlaşılan Avrupa kılıçları çekti.


 

Tarih: 13 Ekim 2006, 20:00 - İp: 88.***.**1.32
ariktekin
ariktekin (üye)
İstanbul / Meraklı

Orhan PAMUK tartışmasına girmek istemiyorum, ama bunu sormazsam da merakımdan çatlayacağım.
Hiç tanımadığım aramızda hiç bir yazışma ve yorum diyaloğu olmayan markartoumayan isimli flickr üyesi nereden icab ettiyse, flickrmail'ime uzun uzun Orhan Pamuk ile ilgili bir yazı göndermiş. Belli ki O.Pamuk hayranı. Neyse olabilir mübarek olsun.
Aşağıya eklediğim resim bu üyenin fotoğraf ana sayfası.
Bir başta O.Pamuk fotografı sonrasında bol miktarda Barış Gücü kapsamında Lübnan'a gidecek olan Türk Askerine hayır fotografları özetle TÜRK düşmanlığı...
eeee O.Pamuk da Türk (Henüz Türklüğü İnkar etmedi).
O zaman bu Türk Düşmanlığı ve O.Pamuk sevgisi nasıl bir sayfada yanyana geldi anlayamadım...
Biri açıklarsa mutlu olacağım,
yoksa beni bu gece uyku tutmayacak...

 

Tarih: 13 Ekim 2006, 20:14 - İp: 85.***.**4.212
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Bende nobel makro ödülünü istiyorum.
Türkler hem ermenileri , hemde Kürtleri katletmiştir. Hatta astekleri inkaları, kızılderelileri, cezayirlileri, afrika yerlilerini, hatta ve hatta Türkleri.
Kesin alırım nobel makro ödülünü.

 

Tarih: 13 Ekim 2006, 20:26 - İp: 85.***.**9.123
ariktekin
ariktekin (üye)
İstanbul / Meraklı

pazarbey kardeşim bu açıklamalarından sonra bence sen nobeli kapalı gişe alırsın...

 

Tarih: 13 Ekim 2006, 20:41 - İp: 85.***.**4.212
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

evet pazarbey yine tercüman oldunuz bana..kesinlişkle inkaları eskimaları, aborjinleri de biz krırmdan geçirdik..Başka soyu tükenen millet var mı varsa eminim ki onları da biz katletmişizdir..Yani şimdi ermenilere mi soy kırım yapmamışız ..hıh! Daha soy kırımın anlamını bilmeyenlere daha neyi anlatacğız ki..Aahh zavallı ermeniler..Nasıl da kıtır kıtır doğramışız onları.vah vah.

 

Tarih: 13 Ekim 2006, 21:05 - İp: 85.***.**7.103
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

Kİmse kimseyi kandırmasın. dış ülkelerde sevilmenin en önemli kriteri ülkeyi sevmemektir.

 

Tarih: 13 Ekim 2006, 21:08 - İp: 85.***.**0.205
ariktekin
ariktekin (üye)
İstanbul / Meraklı

kontrast sevmemek yeterli değil...
yüksek sesle memleketine ve insanına KÜFÜR EDECEKSİN, edeceksin ki... taaa ABD'den, AB'den, ERMENİ DİASPORASI'ndan
NOBEL ÖDÜL seçici kurulundan DUYULACAK....

 

Tarih: 13 Ekim 2006, 22:06 - İp: 85.***.**4.212
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

haklısın abi.

 

Tarih: 13 Ekim 2006, 22:31 - İp: 85.***.**0.205