murgur
murgur (üye)
İstanbul / Amatör

Pentax Ve Orhan Bükey Fotoğrafçılık

Pentax'ın Türkiye'deki servis ve aksesuar durumu hakkında hepimizin bilgi sahibi olabilmesi amacıyla Sn.Sinan Bükey'e mesaj yazdım, bu mesajı ve kendisinden gelen faydalı açıklamaları bilginize sunuyorum, gösterdiği ilgi için de teşekkür ediyorum. Bu arada, kendisi "shark 81" nikiyle sitemize üye olmuştur.

-Sayın Sinan bey,
Sitemize üye olmanız bizleri çok mutlu etti. Forumun "dslr fotoğraf makinesi satınalma rehberi" bölümüne bakarsanız, şu an en çok konuşulan ürünlerden birinin Pentax K100D olduğunu göreceksiniz. Bu konuda açılan birkaç başlık var, genelde herkesin görüşü, bu ürünün fiyat/performans açısından çok iyi olduğu yönünde. Ancak gördüğüm kadarıyla insanlarda "Türkiye'de yeteri kadar Pentax lens ve aksesuar bulabilir miyiz?" endişesi var. Mesela bir arkadaş şöyle yazmış:
"Pentax son modelleriyle oldukça iyi bir çıkış yaptı. Ve bunu sürdürecek gibi. Nikon D200 ile kapışabilecek bir kamerayı onu yarı fiyatına satmak her yiğidin harcı değil. Ancak ülkemizde bu işler böyle yürümüyor. Pentax'ın Türkiye distribütoru Orhan Bükey fotoğrafçılık Pentax'ın yurtdışındaki atılımlarını ülkemize yansıtmakta gecikiyor. Daha fazla reklam ve daha iyi bir servis ağı oluşturmak zorundalar yoksa Pentax Türkiye'de daha ileriye gidemez. Avrupa'da 1 sene önce çıkan *ist DS2 modeli hala Türkiye'ye gelmedi. Gelmeyecekte. Bence Pentax'ı destekleyenler telefon veya mail vasıtası ile destek vermeliler. Yoksa Pentax'ın yeni ürünlerini garantili olarak yurtiçinde kullanmamız pekte olanaklı gibi görünmüyor."
Bence bu konuda forumdaki arkadaşları bilgilendirebilirseniz, insanların içi rahatlayacak ve Pentax K100D ve K10D ürünleri hakettiği ilgiyi görecektir.

-Pentax'a olan ilginizden dolayı teşekkür ederiz. Yazdıklarınız dikkatlice okudum ve aşağıda size yanıtlarımı veriyorum.
Pentax'ın yedek parçası bulunamıyor diye bir şey söz konusu olamaz. Ancak Pentax kullanıcıları sizi bu konuda daha sihhatli cevaplıyabilir. Dikkat ediyorum, almadan önce acayip spekülasyonlar var ama satın alanda hiç bir sorun yaşamıyor. Devre devre bizler şahit oluyoruz, değişik bayiler yalnış bilgi veriyorlar (tabii satmak istedikleri diğer markaları öne sürmek için) yoksa Pentax'ın satın alıp da servis görememesi veyahut yedek parça bulamaması diye bir şey söz konusu değil. Bulamadıkları parçalar mutlaka üretimden kalkmış parçalardır ve eminim alternatifler de mevcuttur. Tabii siz bana spesifik bir olay anlatabilirseniz, size daha sihhatli cevap verebileceğim. Bu durumda, gerçek Pentax kullanıcıları ile temas ederseniz, Türkiyede Pentax servis ağının nasıl yürüdüğünü daha iyi anlarsınız diye düşünüyorum.
Pentax'ın istDS2 modeli hiç bir zaman Türkiyeye gelmedi, zira Pentax'ın kendi anlaşmalarına göre sadece Uzakdoğuda ve Kanadada satılacak diye bir anlaşmaları var. Bunun Bükey Fotografçılıkla hiç bir ilgisi yok. Avrupa kıtasında ararsanızda bulamassınız.
Daha fazla reklam'a gelince, sektörel dergilerde reklamlarımız devam ediyor ki normali de fotograf ile ilinitili sektörel dergiler. Ancak Pentax 100 yıldır sadece fotograf makinası ürettiğinden dolayı, diğer dev firmalar gibi devasa ilanlara giremiyor. Bu sadece Türkiyede değil, Avrupada da Pentax'ın yoğun reklamlarını her yerde görmeniz zordur. Kaldıki Pentax'ın bir televizyon, bir cep telefonu v.s. gibi yan üretimi olmadığından dolayı, diğerlerinin arasında sanki sessiz gibi duruyor. Ancak fotografı iyi takip edenler bu markaya bilinçleri ve bilgileri ile ulaşabiliyorlar. Türkiye'de de bu bilinç oldukça yerleşmiş durumda.
Haklısınız, K100D modeli inanılmaz ilgi görüyor, hakikatende hak ediyor. Gerek fiyat, gerek servis - zaten biliyorsunuzki Pentax marka olarak kaliteyi öne aldığından dolayı servis problemleri minimum seviyededir. Genede tekrarlıyorum, sadece fotograf makinası imalatına odaklanan idealist bir firma olmanın verdiği bir güvence vardır Pentax'da.
En azından, ortalıkda herkesin ortaya attığı iddallara katılmamız mümkün değil, bana somut bir problem aktarabilirseniz size daha etraflı bir

Tarih: 6 Kasım 2006, 22:42 - İp: 85.***.**9.157
ahmet79
ahmet79 (üye)
Antalya / Amatör

bence gayet düzgün bir açıklama,murat bey böyle bir girişimde bulunduğunuz için sizi tebrik eder ve ayrıcada paylaşım için teşekkürler.pentax a haksızlık yapılıyor bence,yok lens seçeneği fazla değil yok efendim parçası bulunmuyor..sinan beyin de bahsettiği gibi makineyi alıpda kullananlardan ben böyle bir şikayet duymadım burda..duyan varmı arkadaşlar aranızda.bence pentax düzgün ve alınası bir kameradır.

 

Tarih: 6 Kasım 2006, 23:09 - İp: 85.***.**7.196
gantry
gantry (üye)
Aydın / Amatör

BÜKEY fotoğrafcılık bence PENTAX ın niçin hak ettiği ilgiyi görmediğini çok iyi açıklamış.K10D nin türkiye pazarına sunulmasını sabırsızlıkla bekliyorum.Umarım bu modelin satışına Türkkiye pazarıda dahil edilir.
benim için öncelikle beklentilerimi karşılarken fiyat uygunluğuda gerekmektedir.marka bu nedenle 2. plana düşmektedir.
MURAT bey sizede bu bilgilendirme calışmanızdan dolayı TEŞEKKÜR EDERİM.

 

Tarih: 7 Kasım 2006, 00:05 - İp: 88.***.**7.140
chopsuey
chopsuey (üye)
Sivas / Amatör

Evet önce uygun fiyatları ile piyasasını oluşturması şart.

 

Tarih: 7 Kasım 2006, 03:25 - İp: 85.***.**1.143
ral
ral (üye)
İstanbul / Amatör

pentax dslr almak isteyen kişilerin İstanbulda servis anlamında bir problem yaşayacaklarını sanmıyorum , ancak diğer illerimizdeki durum nedir bilmiyorum.
Eminönündeki Optik elektronik dışında başka servisi var mı?
diğer illerrimizdeki pentax sahipleri servis hizmetini, kargo vasıtası ile mi alacaklar?

 

Tarih: 7 Kasım 2006, 09:22 - İp: 88.***.**8.42
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

Cağaloğlu'nda Elitel var. Nazmi beydi galiba. Burkay tanır. Hala devam ediyor mu bilmiyorum. İki sene önce kompakt Pentax'ımın shutter'ını değiştirmişti garantiden. Hiç öyle parça problemi falan yok Pentax'ta.

 

Tarih: 7 Kasım 2006, 10:46 - İp: 213.***.**5.242
afrikalı
afrikalı (üye)
Yurtdışı / Amatör

Foruma ilk katildigim siralarda surekli soruyordum: Turkiyede Pentax ve Olympus sevilmiyor mu diye. Pentax mekanik olarak lx modelini uretmisti ve olaganustu bir makine idi. Dijitalde de cok mukemmel urteimler yapacak deneyime sahip bir firma. Ben pentax'i seviyorum ve gonul rahatligi ile alinacak markadir.

 

Tarih: 7 Kasım 2006, 14:03 - İp: 82.***.**7.67
akaybey
akaybey (üye)
İstanbul / Amatör

anlatıldığı gibi sadece fotoğraf makinesi üretimi yapan bir firma.
eskiden özellikle orta formatta da etkili bir isimdi.
sanirim dijitale geçişte yolu belirlemekte geç kaldılar. bu yüzden pentax ı piyasada diğer markalar gibi baskın bir şekilde göremedik,
dslr de *ist gibi çok zorlayıcı bir isim ve diğer rakiplere göre yetersiz kalan bir iki model çıkarıp olduğu yerde kaldı.
yanılmıyorsam orta formattan da çekildi.
2-3 senedir pentax ın atılım yapmasını bekliyordum. nihayet gerçekleşti,gerçekten de çok iyi bir atılım.
makineler çok beğenildi ve farkında iseniz Sony nin balonunu patlattı.
sıralamalarda veya satışlarda sony a100 gözükmüyor ama yeni piyasaya sürülmesine rağmen pentaxlar revaçta
ve çok şaşırtıcı bir fiyattan satılıyor... tebrikler

unutmadan ekleyelim;
dijital dönem başladığından beri hepimizin "yahu bu özellik niye yok" dediğimiz bir konu vardı.
pentax bombayı patlatmış ve artık mod kadranında "sensitivity priority" özelliğini koymuş.
dijital ortamda olympus un "live view" özelliğinden sonra en güzel ve daha da kullanışlı olan özellik bana göre..
artık ISO değerini hızla değiştirebiliriz.. ne güzel

#akaybey' tarafından 07.11.2006 14:50:04 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 7 Kasım 2006, 14:37 - İp: 194.***.**2.31
xtolga
xtolga (üye)
İstanbul / Amatör

Akabey güzel özetlemiş.

Pentax, 80 yıllık bu işi en yiy bilen firmalardan biri, ama dijitale geçişte diğer firmalar kadar çabuk adapte olamadı. Son yaptığı ataklarla hak ettiği yeri (ülkemiz için) bulmaya başladı. Forum sayfalarında Canon, Nikon zincirinin kırılması ve diğer markaların da konuşulmaya başlanması sevindirici bir durum.

 

Tarih: 7 Kasım 2006, 16:52 - İp: 212.***.**0.50
mbelenli
mbelenli (üye)
Bursa / Amatör

Sayın Sinan Bükey'in siteye üye olarak bu açıklamaları yapması bile markalarının ve kullanıcılarının arkasında olduklarının kanıtıdır. Bir pentax kullanıcısı olarak gurur duydum kendilerine teşekkür ederim. Başarılarının daim olmasını dilerim.

 

Tarih: 7 Kasım 2006, 18:17 - İp: 88.***.**6.138
ecekirge
ecekirge (üye)
İstanbul / Amatör

Merhabalar,
Ben Analog Pentax MZ-7 kullanıcısıyım,
neden digital de Pentax yok diye düşünürken k10D ile beni utandırdı,
çok başarılı bir makine olduğunu düşünüyorum.
Ayrıca Bükey Fotoğrafçılık ile ilgili şunları söyleyebilirim,
ben kendileri ile tanışmak için İstiklal caddesindeki yerlerine gitmiştim,
geyet ilgililer, ayrıca mail yolu ile de kendilerinden bilgi almak mümkün,
Sinan bey ve diğer Bükey foto çalışanlarına ilgili tavırlarından dolayı teşekkür ederim.
Pentax firma olarak çok fazla reklam yatırımı yapmıyor, ama şu an itibariyle k10D 3 adet ödül sahibi bir makine olarak kendi reklamını gayet başarılı olarak yapmaktadır.
(TIPA 2007, EISA AWARD Best Product 2007-2008, CAMERA GRAND PRIX 2007)
bol fotoğraflı günler dilerim.....

 

Tarih: 23 Ağustos 2007, 10:57 - İp: 217.***.**3.20
  • 1