buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

Nobel Orhan Pamuk Un

dünyada pek çok hayranı, türkiye de düşmanı bulunan yazar orhan pamuk nobel edebiyat ödülüne layık görüldü arkadaşlar.

Tarih: 12 Ekim 2006, 15:04 - İp: 81.***.**6.159
atakan
atakan (Objektif)
Bursa / Amatör





Kendi değerlerine sahip çıkamayanlara işte böyle dünyadan kucak açarlar, sonra da bizim ülkemizden neden bilim adamı çıkmıyor, ünlü düşünürler yok falan masalları anlatılır durur...

 

Tarih: 12 Ekim 2006, 15:06 - İp: 81.***.**3.185
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı


O kucağı seven pamuğa hayırlı olsun. Rokomet dediğin gibi ben o adamın kitabını ya okuyup harcadığım zamana pişman olmuşumdur, ya da bu kitap çok dillerde okuyayım bakayım diye kendimi kasmış kasmış yine de bitirememişimdir.

Orhan Pamuk a nobeli aldıran edebiyatçı yönü değildir bence. Pek de sevindiğimi söyleyemem.

#okyanus' tarafyndan 12.10.2006 15:25:34 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 12 Ekim 2006, 15:07 - İp: 88.***.**1.32
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

Dünyadan kucak açanlar çok.. ama o kucağı ne niyetle açtıklarına bir bakmak lazım atakancım
Şimdi bize açık ve net olarak ne diyorlar biliyorsundur.. "ermeni soykırımını kabul edin büyüyün, bakın almanya kabul etti büyüdü."
büyümekmi.. yav adamlar savaşta yenildi federe devlet kurmadılar devletleri lav edilip bir süre sonra federe devlet oluverin bari denildi..

Orhan pamuk benim için önemli bir değer değildir.. seveni vardır ayrı saygı duyarım...Yeni dünyayı okudum zaman kaybı.. Kara Kitabı okudum pişman oldum.. Kar'ı okumaya çalıştım yarısında kaldı öyle beni bekler kütüphanede.. yani ben çalıştım ama yok.. o adamın hak ettiği bir yüksek değer yok benim gözümde.. ama kendisi illaki yemek yediği kaba pislemek niyetinde

 

Tarih: 12 Ekim 2006, 15:16 - İp: 81.***.**3.156
atakan
atakan (Objektif)
Bursa / Amatör

Olayın siyasi boyutuna girmiyorum, o kısmı benim de tasvip ettiğim söylenemez, fakat bir yazar boyutunda düşünürsek 4 kitabını okudum, sanatsal anlamda kurguları çok iyi, detaylar ve anlatılan zamanın özellikleri bakımından iyi...

Dediğim gibi siyasi boyutu ve diğer düşünceleri kendisine aittir...


Sevgilerimle

 

Tarih: 12 Ekim 2006, 15:22 - İp: 81.***.**3.185
tatarbey
tatarbey (üye)
Ankara / Meraklı

Yanlış şeyler söylemekten ve kırıcı olmaktan korktuğum içim kendimi şimdilik engellliyorum.

Yazmayacağım aklımdan geçenleri.

 

Tarih: 12 Ekim 2006, 16:25 - İp: 88.***.**5.237
fotodilan
fotodilan (üye)
İzmir / Stüdyo Fotoğrafçısı

aslında çok sevinmemiz gereken bir durum ama burukluk var.Fransada alınan karara denk gelmesi üzücü,Edebiyat alanında ilk olmamız sevindirici.gerçi
Biz Orhan Pamuk'a sahip çıkamadık. O nedenle onun aldığı ödüle sevinmeye hakkımız olduğunu düşünmüyorum.çünkü çok ani taraf tutan bir yapımız var.araştırmacı değiliz.

Elif Şafak ve Orhan Pamuk'a neden saldırıyoruz? Soykırım var demediler ki.Roman yazdılar ve romanda ki sohbetler hoşumuza gitmedi . Sadece tarihin bir sayfası hakkında konuştular.Araştırdılar. İttihat ve terakki dönemini ne kadar biliyoruz? Sarıkamış'ta soğuktan donan 70.000 türk ve kürt askerimiz var o dönemde. Yine aynı dönemde özellikle Fransızların kışkırtmasıyla Ermenilerce öldürülen Türkler ve sürgünde ölen Ermeniler. İkisi de bu olayı anlatmaya çalışıyorlar. Düşünceye saygı göstermeliyiz ki düşünceyi prangalayan Fransa'yı suçlayabilelim . unutmayalımki her ulus tarihini taraf tutarak yazar. Hiç bir ulus tarih konusunda tarafsız değildir. umarım bütün dünya halklarının kardeş olduğunu anlayacağı gün gelir , savaş ve düşmanlıklar ortadan kalkar. sevgilerimle

 

Tarih: 12 Ekim 2006, 17:04 - İp: 85.***.**3.81
vejdi
vejdi (üye)
Ankara / Amatör

Sayın Atakan,
sizce şimdiye kadar neredeydi Nobel barış ödülünü veren kişiler?
orhan pamuk gibi yazarı görmediler mi bu zaman kadar ?
Afganistan’da, Irakta, Lübnan’da bu kadar insan ölüyor peki bu yazarın bunlar için söylediği bir söz varmı? (Yok benim bildiğim ) ama ermeni sorununa gelince adam bilir kişi oluyor üstelik yaşamadığı dönemden bahsediyor bu kadar insanın öldü şu oldu bu oldu (tarih yazarlığı yapmış olsa bir nebze insan anlar) hiçbir dayanağı , belgesi olmayan birine neden bu ödülü verdiler hiç sorgulamadınız mı?
Türkiye de yada dünyada Orhan pamuktan daha başarılı bir yazar yok mu sizce?
Gerçek sanatçı da aranan özelliklerin bazıları şunlardır halkı eğiten , örnek olan, yol gösteren, aydın olan dır sizce Orhan pamuk bu sıfatları taşıyan birisimi

 

Tarih: 12 Ekim 2006, 17:28 - İp: 81.***.**4.120
akdenizli
akdenizli (üye)
Antalya / Amatör

Eğer Türkiyeden bir yazara Nobel Ödülü verilecekse;
-Halid Ziya Uşaklığil- Sanatsal anlatım, dilin kullanımı, istanbulun toplumsal ve pisikolojisi üzerine yazdıklarından vs Orhan Pamuk ders almalıdır.Okunması biraz zordur ama en iyi Türk Yazarlarındandır.
-Kemal Tahir:Nedense küçümsenen, yok sayılan ancak gerek toplumsal içeriği ile gerekse doğu-batı ilişkisine felsefi/ideolojik bakış açısı ile çok ayrı bir yer tutar..
-Nazım Hikmet:Yaşanan, söylenen, yazılan herşeye rağmen, siyasi tarafına rağmen bir şairdir. Hemde çok iyi bir şair.
-Yaşar Kemal: Buyrun; Bana yörükleri, Türkmenleri daha iyi anlatan bir yazar bulup getirin.ince Mehmedi geçtim. Binboğalar Efsanesini okumayan varsa yazık..
-Osman Şahin: Yurdışında Orhan Pamuktan daha çok tanınan, satan, eserleri çok daha fazla dile çevrilen yazarımız.Ama popüler değil.Neden? Bu ülkenin dağını, taşını, kurdunu kuşunu, ağacını, inancını, mezar taşını,vs anlatmakla meşgul.

Sevinmek isterdim ama, ne yazık ki sevinemiyorum.

 

Tarih: 12 Ekim 2006, 17:41 - İp: 88.***.**9.27
gucsav
gucsav (üye)
Ankara / Profesyonel Fotoğrafçı

türk düşmanlığının yorumlanacak hiç bir tarafı yoktur.ermeni soykırımı yoktur demenin cezası 1 yıl hapis 45000 euro türkiyede 1 milyon ermeni öldü demenin ödülü nobel+ 1.9 milyon dolardır.pamuk yıllarca boşuna roman yazdığına yansın nobeli iki cümlesi ile aldı.

#gucsav' tarafyndan 12.10.2006 18:51:25 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 12 Ekim 2006, 18:50 - İp: 212.***.**6.82
meella
meella (üye)
Çorum / Meraklı

 

Tarih: 12 Ekim 2006, 18:53 - İp: 81.***.**3.6