fdemirhan
fdemirhan (üye)
İstanbul / Amatör

Doğu Karadeniz

Sevgili dostlar.
İki gün sonra Sinop'tan Artvin'e bir doğu karadeniz turuna çıkıyorum.
Trabzon ayasofya kilisesi, ardanuç kalesi gibi fotograflamam gereken yerler var. Dönüşü Ardahan, Kars, Erzurum, Erzincan ... yolundan olacak.
Maalesef doğu karadeniz iyi bildiğim bir yöre değil, ilk defa gidiyorum. Bu rotada fotografçı gözüyle görülmesi gereken yerler hakkında bilgi veren olabilirmi ? Tabii güzelliklerin yanısıra Özellikle eski yapılar, köprüler, kiliseler, camiler......

Tarih: 30 Mayıs 2007, 14:03 - İp: 85.***.**1.161
fotomat
fotomat (üye)
Ordu / Meraklı



 

Tarih: 30 Mayıs 2007, 21:54 - İp: 88.***.**6.42
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

O suni parkların oraya konmadan önceki sahilini de iyi bilirim Fatsa nın
Bu Fatsalılar var ya, her zaman rekabet halindeler Ünye ile , ama gelişme var Fatsa' da , zamanla Ünye' ye yaklaşabilir.
Bir şey değil, o parkı yaptılar sahile, sandalları bağlayacak yer kalmadı

 

Tarih: 30 Mayıs 2007, 22:06 - İp: 88.***.**1.46
fdemirhan
fdemirhan (üye)
İstanbul / Amatör

Sevgili Buffalo,
Tarihi eserler açısından bir şeyler bulacağıma eminim. Bu tür yerlerin neredeyse kokusunu alır hale geldim. Araziye uygun bir araçla gidiyoruz. Dere tepe gider, birşeyler buluruz. Bulamasakta karadeniz sahillerinin güzelliği ve içeceğimize emin olduğum güzel çaylar, karşılaşacağımız sevimli insanlar yeter. Ayder veya Anzer yaylalarını önerdiler, umarım fazla turistik yerler değildir. Ayrıca fırsay bulursam baraj tarafından yok edilmeden önce Çoruh'ta rafting... Daha ne olsun.
Fotograflayacak birşeyler herzaman buluruz nasıl olsa. Hatta kalacağımız otellerde internet bulursam, bir iki fotograf bile eklerim.
Kars ve Erzurum Ağri civarını biliyorum. Orada epey fotograf çektim geçen sene. Ama doğu karadeniz bu senenin kısmetiymiş.
Kuzeydoğuda kuş vs hiç aklıma gelmemişti, yanıma uzun tele almıyordum. Şimdi tam techizat gitmeye karar verdim. 12mm den 700mm ye kadar, çamur çizmesi vs..
Değerli bilgiler için tekrar teşekkürlerimi iletiyorum.

 

Tarih: 30 Mayıs 2007, 22:06 - İp: 85.***.**1.161
fotomat
fotomat (üye)
Ordu / Meraklı

buffalooo

 

Tarih: 30 Mayıs 2007, 22:09 - İp: 88.***.**6.42
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Sevgili Fatih bey..Sizi pazar günü Sinopda karşılamam pek mümkün değil.Biliyorsunuz okulla daha tatil olmadı ve ben de sinopa en uzak ilçesi Durağandayım..Ama madem ki Sinopa geldiniz ve tarihi yapı arıyorsunuz sinopun en eski yerleşim yerleri olan Boyabat ve Durağana da mutlaka uğramalısınız.

Tarihi Boyabat kalesinden akşam güneşi muhteşem..Ve Durağanda Durağana adını veren Anadolu Seçluklu yapısı olan Durakhanı fotograflamalısınız.Doğrusu içi atıl bir vaziyette ama yine de ayakta kalan tarihi bir yapı..

Samsuna gitmek için Boyabat-Durağan-Vezirköprü-Havza-Samsun istikametini kullanabilirsiniz..Ben size yine de telefonumu gönderiyorum.
Sevgili Buffalo sen ne iyi adamsın ne güzel adamsın öyle..Hay ağzına sağlık gezi rehberi gibi ne güzel özetledin Karadenizi..Tarihi yapıdan ziyede doğal yapısı ile Karadenizin her karışı fotoğraflık bence..

Sevgili Fotomat konu dışı ama bir arkadaşımın tayini FAtsa ya çıktı ..Arkadaşıma iyi bakınız yoksa Ünyeye gider haa

 

Tarih: 30 Mayıs 2007, 22:30 - İp: 88.***.**7.133
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Yaa Fatih bey asıl diyeceğimi unuttum.Durağanda M.Ö.6 yy paflogaonyalılar tarafından yapılmış Kaya mezarları da ilginizi çekebilir..

 

Tarih: 30 Mayıs 2007, 22:34 - İp: 88.***.**7.133
fotomat
fotomat (üye)
Ordu / Meraklı

bizim bakmamıza gerek yok hocam Fatsa'ya gelen pek gitmek istemiyo zaten.arkadaşınızın branşı nedir?hangi okula çıktı acaba? yoksa bizim okula gelen fenci sizin arkadaşınız mı

 

Tarih: 30 Mayıs 2007, 22:34 - İp: 88.***.**6.42
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

Fatih Bey, elbette tarihi eser bulursunuz. Sadece Karadeniz de diğer bölgelere göre daha az.
Kuşlar için şunu söyleyeyim, Artvin Türkiye'nin iki büyük kuş göç yolundan birisi.
Ben Artvin-Erzurum arasında , bol miktarda kızılşahin, arı kuşu, saka, kuruksallayan,baştankara ve başka bir sürü tür gözlemlemiştim, ama yanımda makine filan olmadığı için bir şey çekememiştim.

@Fotomat; gerçekler acı değil mi

 

Tarih: 30 Mayıs 2007, 22:36 - İp: 88.***.**1.46
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

Sen hangi okulda çalışıyorsun fotomat? Benim belki 30 -40 arkadaşım var, Ünye-Fatsa çevresinde öğretmenlik yapan.

Sefer Hocam, çok teşekkür ederim

 

Tarih: 30 Mayıs 2007, 22:38 - İp: 88.***.**1.46
fdemirhan
fdemirhan (üye)
İstanbul / Amatör

Aslında kuş için lensim yok, uzun lensim biraz yavaş, statik planlar için, ama bakalım belki yavaş uçan bir şey bulurum, eh nede olsa aralarında kuş beyinli olanı vardır.
Sefer bey, Durağan'da bir han olduğunu bilmiyordum.
Kaya mezarlarıda ilginç. Yol arkadaşımla konuşup rotamızı durağan'dan geçirebilirmiyiz bir bakalım. Sizinle bir çay içmekten keyif alırım. Telefonunuzu kaydediyorum, Durağan'dan geçersek mutaka ararım.

 

Tarih: 30 Mayıs 2007, 23:46 - İp: 85.***.**1.161