dadasnazim
dadasnazim (üye)
İstanbul / Amatör

Bu Manzara İnsanın Canını Acıtıyor.

ÇOCUKLARININ YEMİN TÖRENİNE ALMADILAR


8 Kasım 2008 22:10
Manisa'daki 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı'nda düzenlenen yemin törenine, 40 yaşın altındaki başörtülü asker yakınlarının alınmadığı iddia edildi
Türkiye'nin dört bir yanından çocuklarının mutluluğunu paylaşmak için gelen aileler, yemin törenini tel örgünün arkasından seyretmek zorunda kaldı. Kendilerine çifte standart uygulandığını belirten asker yakınları, "Bizi başörtülü olarak içeriye almıyorlarsa, o zaman evlatlarımızı da askere almasınlar." diyerek uygulamaya tepki gösterdi.

Türkiye'nin dört bir yanından Manisa'da vatani görevini yapan çocuklarının yemin törenine gelen aileler, günlerce yemin törenini bekledikten sonra sabahın erken saatlerinde geldikleri nizamiye önünde kuyruğa girdi. Ancak asker yakınları içeriye alınırken yapılan kimlik kontrolü sırasında ilginç bir olay yaşandı. Asker yakınlarının iddiasına göre kimlik kontrolünda, 40 yaşın altında olan başörtülü bayanlar içeriye alınmadı. Uygulama karşısında şaşkınlığını gizlemeyen asker yakınları yakınlarının yemin törenini tel örgülerin ardından izlemek zorunda kaldı. Maruz kaldıkları uygulamanın büyük bir haksızlık olduğunu ifade eden aileler, bu muameleyi haketmediklerini söylediler.

57 YAŞINDAKİ HALAMI ALDILAR, BENİ ALMADILAR

Kardeşinin yemin töreni için geldiğini söyleyen Rabia K., yaşadıklarını şöyle anlattı: "Nizamiyede görevli askerler, 40 yaşından küçük başörtülü hanımların, başını açmadan içeriye giremeyeceğini söyledi. Yanımda 57 yaşındaki halam vardı, onu aldılar. Biz de diğer mağdurlarla birlikte az ileride, tel örgü arkasından töreni seyretmek zorunda kaldık. İçim burkuldu."


amacım sitede ortalığı karıştırmak değil....lütfen yanlış anlamayın....

nasipse bende aralıkta vatani görevimi yapmak için askere gideceğim.....hemde seve seve....

aynı şeyleri bende mi yaşayacağım.....düşünün kahramanca vatani börevinizi yapıyorsunuz....anneniz yemin törenine alınmıyor...ablanız yemin törenine alınmıyor....eşiniz yemin törenine alınmıyor.....bu durum sizin canınızı acıtmaz mı....

Tarih: 9 Kasım 2008, 00:08 - İp: 85.***.**0.172
t_yaman
t_yaman (üye)
İzmir / Amatör

Yahu bu benim kullanıcı hesabıma kim giriyor da yazıyor bunları Allah Allah.
Sultann dur ben de geliyim.

 

Tarih: 18 Kasım 2008, 16:03 - İp: 78.***.**5.148
sultann
sultann (üye)
İstanbul / Amatör

 

Tarih: 18 Kasım 2008, 16:06 - İp: 88.***.**1.12
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

BOZKURT

Bozkurt (Göktürkçe: Kök Böri) (kök=gök, semâvî, mavi boz renk), Mete Hanedanı destanında olduğu gibi zaten Bozkurt Sülâlesi Denen "kut verilmiş" Mete oğulları'nca da kutsaldır. Bu milli sembol, Türkiye Cumhuriyeti kurulurken aynen kabul edildi. Zira Göktürk bayrağında -bugünkü madeni ay-yıldız yerine- bozkurt başı olduğu biliniyordu. Kırmızı da, Türk büyük-hakanlık hanedanlarının ve sonunda Selçuklular'dan Osmanlılar'a milli Türk rengidir ki bayrağımızın rengi olmuştur.

Ankara hükûmeti 1922'de 10 kuruşluk ve 1925'te 10 paralık posta pullarının üzerine -şüphesiz Atatürk'ün emriyle- Bozkurt koydu. 1925'te 5 liralık yıldız içinde büyük Bozkurt resmi bulunan banknotlar yayınlandı ve eski harfli olmasına rağmen 30'lu yıllarda tedavülde idi.

Atatürk'ün emriyle milli eğitim bakanlığının (o zamanki adıyla maârif vekâleti'nin) girişine Ratib Tâhir'e (Burak) yaptırılan muazzam bir Ergenekon'dan Çıkış tablosu asılmıştı ki at üzerindeki Bumın Kağan'a yol gösteren Bozkurt bütün haşmetiyle canlandırılmıştı. Acaba bu tablo kimin emriyle ne zaman kaldırıldı ve şimdi nerededir?
Atatürk devrinde üniversite gençliğinin teşkilatı Milli Türk Talebe Birliği ambleminde, üniversiteli gençlerin kasketlerinde bozkurt vardı. Daha pek çok askerî ve sivil kuruluşta, Kıbrıs Türk Mücâhid Teşkilâtı'nda bozkurt simgesi kabul edilmiştir. İlkokul izcilerine bile yavrukurt denmiştir. Bizans kartalı,Alman Kartalı, Britanya arslanı, Japonya güneşi neyse bizde de millî simgenin bozkurt olduğu anlaşılır.

Kaynak: Yılmaz Öztuna/Türkiye

 

Tarih: 18 Kasım 2008, 18:59 - İp: 85.***.**7.205
mechul75
mechul75 (Objektif)
İstanbul / Amatör

Sabır taşı çatladı!... Sabrı, taşla sembolize edenler taşamı tapıyor?

 

Tarih: 18 Kasım 2008, 23:05 - İp: 78.***.**5.81
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

meçul yan topige gel sena lazuta kefil yapcez.

 

Tarih: 18 Kasım 2008, 23:42 - İp: 88.***.**2.109
harmanci
harmanci (üye)
İzmir / Amatör

t_yaman Banderas gibi çıkmışsın

 

Tarih: 18 Kasım 2008, 23:43 - İp: 78.***.**0.105
mechul75
mechul75 (Objektif)
İstanbul / Amatör

Yok abi yan topiğide gelmiycem zorunlu kalmadığım sürece bir daha forumada yazmıycam.

Burda idrak kabiliyeti kıt olan bir arkadaşımızın kurtu itle bir tutması üzerine Türk için manevi bir değeri olan kurtun yaradılışı gereği sahip olduğu bir çok özellikle itten farklı olduğunu anlatmaya çalıştım. Ama bu aklı kıt bir kendini müslüman sanan arkadaşımız yok ben bunu anlamak istemiyorum diyerek bizi dinsiz diye yaftalamaya kalktı. Yine bir arkadaşımız tarafından şekilci olmakla itham edildik.

Dahası bu idrak kabiliyeti kıt arkadaşımız sırf Türk milliyetçiliğine karşı beslediği kinden dolayı savunduğu siyasi zihniyetin sırf ab ye yaranmak için her fırsatta salyaları akarak vatanıma ve milletime saldıran Leyla Zana'yı, Hatip Dicle'yi affettiğini unuttu. Malum idrak sorunu var başka ne beklenirki. Hem onun için ne önemi var ''vatan''
nihayetinde bir toprak parçası, tıpkı ''bayrak'' bez parçası ''millet'' sıradan bir topluluktan başka nedirki gibi örneklerinde olduğu gibi.

Eğer bir nesneye manevi değer vermek ona tapmak olarak yorumlanıp şekilcilik ve dinsizlik olarak ifade ediliyorsa ''türban takan analarımız bacılarımız türbana taptıkları içinmi yoksa şekil olsun diyemi takıyorlar!.. diye sorarlar adama'' hem ne anlamı varki onlar için baş örtüsünün nihayettinde şekil olsun diye takılan bir bez barçası değilmi tıpkı bayrak, vatan, millet kelimelerinin ifade ettiği anlam gibi.



''Bir daha zorunlu kalmadığım sürece foruma yazmayacağım!..''




















#mechul75' tarafından 19.11.2008 01:38:01 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 19 Kasım 2008, 00:46 - İp: 78.***.**5.81
t_yaman
t_yaman (üye)
İzmir / Amatör

Harmancı;
Çıkışım böyle, ama bir de girişim vardı ki tıpkı Ekrem Bora (Tarkan filmindeki hali). Yaşlandık artık, KURT kocayınca çıkışı Banderas gibi oluyor.

Meçhul;
Şu var ki bir ideolojiyi sembolize eden Kurda "it" denmesini de doğru bulmuyorum, ama daha önce de dediğim gibi kurt sembol, tıpkı Amerikan Kartalı, Rus Ayısı, İtalyan Tilkisi filan gibi. Biz gelişmiş bir toplumsak eğer (inan tereddütlerim var bu konuda) öyle Afrika kabileleri gibi nesnelere yüceleştiremeyiz. Semboller önemlidir doğru ama çok da yüce anlamlar yüklemeyi doğru bulmuyorum.

Şekilcilik konusunda, sadece üniversitedeyken gördüklerimden dolayı bir genelleme yaptım fakat haklısın seni de hemen bu gruba dahil ettim ve bu pek de doğru olmadı, bundan dolayı özür dilerim. Kızacaksın biliyorum ama seni tenzih ederek yine de yazayım, "kurtçuların" çoğu dediğim gibi şekilcilikten öteye gidemiyor, çok nadir bilinçli ve kendini geliştirmiş ülkücü arkadaşlarım olmuştur ama

Bir daha forumda yazmama kararına gelince de, çok gereksiz bir karar bence. Sonuçta sana karşı öyle çok ağır ithamlara rastlamadım, dolayısıyla bu kararından vazgeçmeni bekliyorum. Birbirimize karşı tahammüllü olamazsak, başka görüşleri dinlemezsek, sağlıklı bir şekilde, hakaret etmeden tartışamazsak, sağlıklı bir toplum olamayız.

Bak birşey diyecem içinin yağları eriyecek;

"HEPİMİZ KURT OLMALIYIZ"

"AMA KİTAP KURDU"

 

Tarih: 19 Kasım 2008, 07:59 - İp: 78.***.**5.148
makara
makara (üye)
İstanbul / Özel Gün Fotoğrafçısı

ilk insan hz adem türk tü

 

Tarih: 19 Kasım 2008, 10:31 - İp: 78.***.**0.101
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

t_yaman kurt sembolü Türklüğün simgesidir. Simgedir yani adı üstünde. Manevi birşeydir. Bayrak da bir simgedir. Türkler bozkurdu simge olarak bayraklarında dahi kullanmışlardır. Hatta yanılmıyorsam şu an için de Gagoguz ( Gagavuz ) Özerk Cumhuriyetinin bayrağında da kurt simgesi olması lazım. Rus ayısı italyan tilkisi gibi birşey olduğunu sanmıyorum.

Biz gelişmiş bir toplumsak eğer (inan tereddütlerim var bu konuda) öyle Afrika kabileleri gibi nesnelere yüceleştiremeyiz. Semboller önemlidir doğru ama çok da yüce anlamlar yüklemeyi doğru bulmuyorum.

Mesela ilkel bir Afrika kabilesinin oluşturduğu Almanya Devleti zırt pırt olur olmadık yerlere çift başlı kartal simgesini asmıştır. Olur olmaz her devlet dairesinde bu simgeyi görürsünüz. Hatta yetmez devlet dairelerinin mahkemelerinin mühürlerinde bile bu çift başlı kartal simgesi vardır.

Neyse Almanlar ilkel Afrika kabilesi olduğu için fazla birşey söylemeye gerek duymuyorum. Ama şu ingilizlere ne demeli bilmem. Bu adamlarda olur olmadık yerlerde aslan simgesini kullanırlar. İlkellik ve Afrikalılık sadece Afrikayla sınırlı değil anlaşılan.

Kurt simgesi bir ideolojinin simgesi değildir. Paraların üstüne bozkurt resmi bastıran (1926 larda falan çıkmış 5 lira veya kağıt beş kuruş olması lazım ) Atatürk mhp li değildi. Bozkurt Türklüğün simgesidir.

Bir toplumun kendi geçmişine tarihine geleneklerine efsanelerine kültürüne ve bütün manevi mirasına sahip çıkması ilkellik değildir. Kendi kafamızdan bir ileri toplum yaratıp da olmayan hayal ürünümüze özenmeyelim. Yoksa İngilizler de biliyor aslanın simge olduğunu Almanlar da biliyor çift başlı kartalın simge olduğunu. Ama bu almanlar ehehehee olum lan o kartal deil karga. siz kargayamı tapıyonuz lemm ekiekikiii diye topiclerde muhabbet ederlermi onu bilmem.

 

Tarih: 19 Kasım 2008, 13:01 - İp: 85.***.**5.248