dadasnazim
dadasnazim (üye)
İstanbul / Amatör

Bu Manzara İnsanın Canını Acıtıyor.

ÇOCUKLARININ YEMİN TÖRENİNE ALMADILAR


8 Kasım 2008 22:10
Manisa'daki 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı'nda düzenlenen yemin törenine, 40 yaşın altındaki başörtülü asker yakınlarının alınmadığı iddia edildi
Türkiye'nin dört bir yanından çocuklarının mutluluğunu paylaşmak için gelen aileler, yemin törenini tel örgünün arkasından seyretmek zorunda kaldı. Kendilerine çifte standart uygulandığını belirten asker yakınları, "Bizi başörtülü olarak içeriye almıyorlarsa, o zaman evlatlarımızı da askere almasınlar." diyerek uygulamaya tepki gösterdi.

Türkiye'nin dört bir yanından Manisa'da vatani görevini yapan çocuklarının yemin törenine gelen aileler, günlerce yemin törenini bekledikten sonra sabahın erken saatlerinde geldikleri nizamiye önünde kuyruğa girdi. Ancak asker yakınları içeriye alınırken yapılan kimlik kontrolü sırasında ilginç bir olay yaşandı. Asker yakınlarının iddiasına göre kimlik kontrolünda, 40 yaşın altında olan başörtülü bayanlar içeriye alınmadı. Uygulama karşısında şaşkınlığını gizlemeyen asker yakınları yakınlarının yemin törenini tel örgülerin ardından izlemek zorunda kaldı. Maruz kaldıkları uygulamanın büyük bir haksızlık olduğunu ifade eden aileler, bu muameleyi haketmediklerini söylediler.

57 YAŞINDAKİ HALAMI ALDILAR, BENİ ALMADILAR

Kardeşinin yemin töreni için geldiğini söyleyen Rabia K., yaşadıklarını şöyle anlattı: "Nizamiyede görevli askerler, 40 yaşından küçük başörtülü hanımların, başını açmadan içeriye giremeyeceğini söyledi. Yanımda 57 yaşındaki halam vardı, onu aldılar. Biz de diğer mağdurlarla birlikte az ileride, tel örgü arkasından töreni seyretmek zorunda kaldık. İçim burkuldu."


amacım sitede ortalığı karıştırmak değil....lütfen yanlış anlamayın....

nasipse bende aralıkta vatani görevimi yapmak için askere gideceğim.....hemde seve seve....

aynı şeyleri bende mi yaşayacağım.....düşünün kahramanca vatani börevinizi yapıyorsunuz....anneniz yemin törenine alınmıyor...ablanız yemin törenine alınmıyor....eşiniz yemin törenine alınmıyor.....bu durum sizin canınızı acıtmaz mı....

Tarih: 9 Kasım 2008, 00:08 - İp: 85.***.**0.172
potera
potera (üye)
İstanbul / Meraklı

maqara cahil kalma öğren Anıt, önemli bir olayın veya büyük bir kişinin gelecek kuşaklarca tarih boyunca anılması için yapılan, göze çarpacak büyüklükte, sembol niteliğinde yapı, olarak tanımlanmaktadır.

ben yle bir haber duymadım yalandır ünkü o mitinge bende katıldım ve örtülü vatandaşlarımız baya çoktu tabii sen işine gelen basından izlediğin için öyle haberler duymuş olabilirsin

senin işin gücün yok mu buraya her geldiğinde bir tartışma çıkarmaya çalışıyorsun içindeki nefreti kusuyorsun.

amacın ne?

 

Tarih: 13 Kasım 2008, 21:25 - İp: 78.***.**0.18
makara
makara (üye)
İstanbul / Özel Gün Fotoğrafçısı

duymadım televizyondan izledim

 

Tarih: 13 Kasım 2008, 21:30 - İp: 78.***.**2.102
potera
potera (üye)
İstanbul / Meraklı

sesi kapalı mıydı?

 

Tarih: 13 Kasım 2008, 21:47 - İp: 78.***.**0.18
batuhan19b
batuhan19b (üye)
Çorum / Stüdyo Fotoğrafçısı

işinize gelmeyince duymuyorsunuz.görmüyorsunuz.bilmiyorsunuz.orada okuyanlarda şov amaçlı okudugu için sizin gibi düşünenler durumu bildiklerinden okumaları sıkıntı olmuyor.

 

Tarih: 13 Kasım 2008, 22:40 - İp: 88.***.**4.210
mgirgin
mgirgin (üye)
Muğla / Amatör

İşine gelmeyince okyanusun sorusunu görmezlikten geliyorsun

 

Tarih: 13 Kasım 2008, 23:27 - İp: 85.***.**0.86
mechul75
mechul75 (Objektif)
İstanbul / Amatör

Batuhan19b


ama siz fantezilerle meşhurdunuz. fantezi kurmakta üstünüze yoktur.bu resimde fantazilerinizden birisi olabilir.

bak türkiyeye mafya sizin elinizde.uyuşturucu, kumar,kadın,silah,karapara,çete alkol,hırsızlık çeteleri hep sizin camiada kısacası para getirebilecek her türlü illegal yol sizin elinizde haliyle dine yer kalmıyor.digerlerini özde yaparken dine sözde dindar olmak kalıyor. bu yukarıdan geliyor galiba bir zamanlarda sizin baş efendi vardı eşinin üzerine sekreterini kuma getirmişti.bu günde küçügün fantezileri varya.

Sen verdiğin örneklerle konuları bir kitleye mal edeceksin!...

Ama mechul veye bir başkası sizinkilerin yaptığı icraatları yazdığı zaman ''biri çaldı diye tüm vekillere hırsız diyebilirmiyiz, ne yani müslümanım diyen birisi zina yaptı diye bütün müslümanlar suçlanabilirmi'' gibi laflarla işi bireysel düzeyde değerlendireceksin işte senin ve seninle aynı zihniyeti paylaşanların adalet ve demokrasi anlayışı bundan ibaret söz konusu olan kendiniz ise ya ya ya şa şa şa yok sizinle aynı düşünceyi paylaşmıyorsa tuu kaka sevsinler sizin adalet ve demokrasi anlayışınızı


Vereceğin tepkiyi görmek için hüseyin üzmez örneği senin yazmış olduğun ''meşhur fantazileriniz'' cevabına karşılık bilinçli olarak verilmiştir. Anlıyacağın mechul tarafından yapılmış bir kelime oyunudur!...

hüseyin üzmezin yapmış olduğu sapkınlığı %99u müslüman olan bu ülkenin inanç sahibi insanlarına mal etmeye hiç kimsenin hakkı yoktur. Kişilerin yapmış olduğu hatalar kendilerini bağlar bunu genele yayamassın. Bu kural bir kendini müslüman sanan sen ve senin gibiler içinde aynen geçerlidir. Ayrıca biz hiç bir zaman din ile siyaseti birbirine karıştırmadık sadece ama sadece dini kullanarak senin gibi sempati kazanmaya çalışanları eleştirdik tıpkı şehitler üzerinden siyaset yapıyorlar diyen rte nin ''kelle'' dediği şehit çocuklarının başını okşamasını eleştirdiğimiz gibi eleştirmeyede devam edecez. Ama siz bunu kendi lehinize çevirmek için her zamanki ''inançlarımıza saldırıyorlar'' sözleriyle mazlum rollerine büründüz. Hatta bu role kendinizi o kadar kaptırdınızki bu ülke insanlarının %99 nun müslüman inanç sahibi olduğunu unuttunuz.

Bu gün bu ülkede türban sorunu varsa milli görüş kisvesini giyenlerin iş güzarlığındandır. Bu yüzden türban senin savunduğun zihniyetin sadece ve sadece oy aracı olmuş sende buna prim vermişsindir.

Müslüman olmak için batuhan19b nin söylediklerini tastikleyip, türbanı oy malzemesi yapan siyasilere oymu vermek gerekiyor? Şimdi ben ve benim gibi senin sözlerini tastiklemeyip türbanı oy aracı yapan siyasilere kanıp oy vermeyenler müslüman değilmi? Bu Kuran'ın neresinde yazıyor? batuhan19b




#mechul75' tarafından 14.11.2008 04:52:17 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 14 Kasım 2008, 01:07 - İp: 85.***.**3.60
potera
potera (üye)
İstanbul / Meraklı

bunlarda bol bol kılıf var bulur uydurur bitane.

 

Tarih: 14 Kasım 2008, 13:25 - İp: 78.***.**0.18
batuhan19b
batuhan19b (üye)
Çorum / Stüdyo Fotoğrafçısı

dedimya gene yanlış yerden anlıyorsunuz.nerenizle okuyorsunuz.
dedimki birisi çaldı diye kocaman camia suçlanamaz dedim.ama siz kendisine islamcı yazar dedirten bir sapıgın yaptıgını inananlara malederseniz.biride çıkar alayınız aynısınız der.sizin yolsuzluk yapıp yüce divanda yargılanan bakanınız hırsız diye tüm vekilleriniz hırsızmı diyecez.sizin eski genel başkanınıız sekreterini ayarttı sonrada evlendi diye digerinin fantezileri var diye hepsi aynımı diyecez. size gelince sadece yapan şahsı ilgilendirir inanan insanlara gelince hepsine vurun öylemi.
siz şehit cenazelerinde ellerinizi köpek başı şekline getirip slogan atıp oy avcılıgı yapıyorsunuz diye bütün camiayı suçlayabilirmiyiz.ki cenazede bırak slogan atmayı yüksek sesle aglamak bile insanı günaha sokarken bir siyasi partiyi temsilen köpek başı yapmak ne kadar dogrudur mehepe liler hep böyle demek dogrumudurki sen üzmezi bahane edip inanan insanlara vuruyorsun.
şimdi bedri baykam cehepe vekili iken sekreterini taciz etti sarkıntılık yaptı diye tüm cehepeliler sapıktırmı diyecez. lafa bak bana kızmışta üzmez örnegini vermişmiş.hem inanıyorum diyeceksin hemde bir sapıgın sapıklıgını inananlara maledeceksin.hem sen üzmezin ne zaman ak partiliyim dedigini duydunki vakitte yazması ak partili olmasını gerektirmezki.vakit ak partilimidir.mehepelide olabilir.

türbanı oy malzemesi yapmıyoruz.yapsaydık türban takmayan insan sayısı takandan daha fazla amaç oy olsaydı sizin gibi yapıp türban yasak olsun derdik.serbest olsun demekteki sebep türbanlılarda insan olmanın geregi hakkı olanı alsın diyedir.
hem siz demiyormuydunuz sırf yasak dendi diye takıyorlar türbanı diye ne güzel işte serbest olursa kimse takmaz sizin fikrinize göre.
kendi kendini eleveriyorsun çelişiyorsun.

 

Tarih: 14 Kasım 2008, 23:14 - İp: 88.***.**6.5
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

Bu gün gittim dükkana bir pc hoparlörü aldım.12 ytl verdim çıktım.
Gelirken aldıklarıma şöyle bir baktım -bunun bir karton kutusu var,içinde bir sürü kablo var koskoca iki tane hoparlör var hoparlörleri saran kabarcıklı naylon var,kullanma kılavuzu ve garanti belgesi var...
12 liraya adamlar bana bir sürü şey verdiler...
Elin çinlisi yapmış hemde 12 liraya satıyorlar...

bu malı üreten çinli bu maldan ekmek yiyor
bu malı türkiyeye getiren toptancı bu maldan ekmek yiyor
bu malı satan perakendeci de bu maldan ekmek yediğine göre bu malın maliyeti nedir??? ve benim milletim bunu niye üretemiyor???

hadi siz başörtüsü tartışmaya ,atatürkün devrimlerini korumaya devam edin ...

 

Tarih: 15 Kasım 2008, 00:29 - İp: 88.***.**3.117
potera
potera (üye)
İstanbul / Meraklı

burkay önceki yazıları okuduysan

atamıza dil uzatılırsa, üzmez savunulursa, başörtüsünü seçim malzemsi yapmıyoruz derse bu tartışma büyür

sana katılıyorum hindistan bugün ay'a çıktı biz heybelide mehteba çıkıyoruz.

benim dediğim bu tartışmaları yanlı olarak diğer ülkeler tarafından bizi saçma sapan konularla oyalayıp gelişmemizi önlemek için yapılıyor diyorum ama anlayan kim? hala yok akp chp mhp onlar şöle böyle biz söleyiz

bakın diğer ülkelerde bu durum yok hangi iktidar başa gelirse gelsin adamlar ülkesini seviyor hepsi geliştiriyor bizimkiler cebini doldurma peşinde.

türk milletinin kaderi bu olmamalı.

dünkü ülkenin başkanı obama erdoğanla görüşmüyor yardımcısı görüşüyor
erdoğanda utanmadan bunu kabul ediyor bunu kendi partilim yapsa onada küfür ederim

tarih derslerinden bilirsiniz bizim sultanlarımız yabancı krallarla görüşmez vezirler görüşürdü.

atatürk zamanında da elçi nezhide görüşme olmadı Türk insanı kendini yüce görmezse aşağılanmaya mecburdur.

Sağ sol boşverin bunları bu tarafların herbirine soralım ikiside daha güçlü ve zengin saygı duyulan bir türkiye ister

ama işte biz başımıza seçeçeğimiz adamı haber bülteni dinleyerek seçersek böle olur unutmayalım ki haber kanalları sahibinin sesidir

at gözlüğümüzü çıkaralım biz eşşek olduktan sonra semer vuran çok olur





batuhan saygı sınırlarını aşmaya başladın yazdıklarına dikkat et

#potera' tarafından 15.11.2008 17:23:17 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 15 Kasım 2008, 17:22 - İp: 78.***.**7.5