dadasnazim
dadasnazim (üye)
İstanbul / Amatör

Bu Manzara İnsanın Canını Acıtıyor.

ÇOCUKLARININ YEMİN TÖRENİNE ALMADILAR


8 Kasım 2008 22:10
Manisa'daki 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı'nda düzenlenen yemin törenine, 40 yaşın altındaki başörtülü asker yakınlarının alınmadığı iddia edildi
Türkiye'nin dört bir yanından çocuklarının mutluluğunu paylaşmak için gelen aileler, yemin törenini tel örgünün arkasından seyretmek zorunda kaldı. Kendilerine çifte standart uygulandığını belirten asker yakınları, "Bizi başörtülü olarak içeriye almıyorlarsa, o zaman evlatlarımızı da askere almasınlar." diyerek uygulamaya tepki gösterdi.

Türkiye'nin dört bir yanından Manisa'da vatani görevini yapan çocuklarının yemin törenine gelen aileler, günlerce yemin törenini bekledikten sonra sabahın erken saatlerinde geldikleri nizamiye önünde kuyruğa girdi. Ancak asker yakınları içeriye alınırken yapılan kimlik kontrolü sırasında ilginç bir olay yaşandı. Asker yakınlarının iddiasına göre kimlik kontrolünda, 40 yaşın altında olan başörtülü bayanlar içeriye alınmadı. Uygulama karşısında şaşkınlığını gizlemeyen asker yakınları yakınlarının yemin törenini tel örgülerin ardından izlemek zorunda kaldı. Maruz kaldıkları uygulamanın büyük bir haksızlık olduğunu ifade eden aileler, bu muameleyi haketmediklerini söylediler.

57 YAŞINDAKİ HALAMI ALDILAR, BENİ ALMADILAR

Kardeşinin yemin töreni için geldiğini söyleyen Rabia K., yaşadıklarını şöyle anlattı: "Nizamiyede görevli askerler, 40 yaşından küçük başörtülü hanımların, başını açmadan içeriye giremeyeceğini söyledi. Yanımda 57 yaşındaki halam vardı, onu aldılar. Biz de diğer mağdurlarla birlikte az ileride, tel örgü arkasından töreni seyretmek zorunda kaldık. İçim burkuldu."


amacım sitede ortalığı karıştırmak değil....lütfen yanlış anlamayın....

nasipse bende aralıkta vatani görevimi yapmak için askere gideceğim.....hemde seve seve....

aynı şeyleri bende mi yaşayacağım.....düşünün kahramanca vatani börevinizi yapıyorsunuz....anneniz yemin törenine alınmıyor...ablanız yemin törenine alınmıyor....eşiniz yemin törenine alınmıyor.....bu durum sizin canınızı acıtmaz mı....

Tarih: 9 Kasım 2008, 00:08 - İp: 85.***.**0.172
mechul75
mechul75 (Objektif)
İstanbul / Amatör

Ben malum kesimin dinsiz diye lanse etmeye çalıştığı M.Kemal Atatürk'ün dine verdiği önemi anlatmaya çalışıyorum.
Ama nerde malum kesimde bunu idrak edecek kapasite.

Her zaman olduğu gibi
Sapla samanı karıştırıyorsun
Yeryüzünde birbuçuk milyar müslüman yaşıyor.
Ama sizler müslümanlığı akepeye ve milli görüşü kendisine kisve yapmış zihniyetlere oy vermekten vakit, yenişafak, zaman gibi gazeteleri okumaktan ibaret olduğunu düşündüğünüz için bir tek kendinizi müslüman sanıyorsunuz. Sen ve senin zihniyetindekilerin yaptıkları yüce dinimize zarar vermekten başka bir şey değildir. Burada insanların inançlarını sorgulamak hiç kimsenin haddi değildir.





#mechul75' tarafından 13.11.2008 01:45:44 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 13 Kasım 2008, 01:44 - İp: 88.***.**7.208
batuhan19b
batuhan19b (üye)
Çorum / Stüdyo Fotoğrafçısı

hiç kimse korkmasın bu memleket ne badireler atlattı.bu millet gemileri daglardan aşıran bir ecdadın torunu.kimleri dize getirmediki.atatürk olmasaydı bir vatan evladı daha çıkardı.bu kadar karamsar olmayın.bu ülke 1900 yıllarda kurulmadı.tarihi araştırın.çok kahramanlar yetiştirdi bu toprak ve bu millet.

senin basın dedigin deyilmi.mahallede taciz var diye daha geçen hafta evlere servis yapan bir genci sırf motorsikletli diye linç ettirip öldürten.


senin basın dedigin deyilmi. boyacılık yapan işçinin yanma nedeni ile kafasındaki yanıkları perukla kapatıp gezen boyacıyı tacizci diye günlerce manşet yapıp sonradan özür dileyen ama iş işten geçip adam işsiz kalınca perişan olunca bu seferde perişan diye yazan.

senin basın dedigin deyilmi. üzeyir garih cinayetinde suçlanan çocugun sevgilisini evinden zorla kaçırıp tv ye çıkartmaya çalışan.

senin basın dedigin deyilmi kaldırım taşlarını söküp kapıyı pencereyi kıran pkk lılara polisin vurdugu copu defalarca gösterip polisi suçlayan.

yine senin dedigin basın deyilmi erkeklere kara çarşaf giydirip ögretmen evi önünde resim çektiren.

hangi basından bahsediyorsun sabıka dosyası kabarık basındanmı.
şimdi ben o amcanın şovmen ve parası ile oraya gelmiş ve sırf o resmi çektirmek için aglayan zavallı oldugunu söylüyorum.yaşı ne olursa olsun şovmen.

 

Tarih: 13 Kasım 2008, 01:49 - İp: 88.***.**5.18
potera
potera (üye)
İstanbul / Meraklı

Batuhan benim yazdıklarıma cevap verecek misin? yoksa susmaya ve görmezden gelmeye devam mı edeceksin?

 

Tarih: 13 Kasım 2008, 01:56 - İp: 78.***.**0.150
batuhan19b
batuhan19b (üye)
Çorum / Stüdyo Fotoğrafçısı

yanlış yerden anlıyorsun. benim birisinin imanını sorgulamak gibi bir haddim de olmaz niyetimde olmaz.
ama siz laiklikle şeriatı yarıştırıp biz laikiz şeriatta ne imiş derseniz biriside çıkar sizde rica edin sizi laiklik kuralları ile sorgulasınlar der.

biz dinin birisinin tekelinde oldugunu yada olabilecegini düşünmüyoruz.kabulde etmiyoruz.hatta kimseden daha dindar oldugumuda iddia etmiyorum.amma siz sır müslümanım diyen birisinin yaptıgı suçtan dolayı müslümanları suçlarsanız.orda dur derler.

aslını bozmadan inkar etmeden yalan katmadan sadece bildigi kadar herkes inanabilir birisinden izin almasına gerekte yoktur.

 

Tarih: 13 Kasım 2008, 01:57 - İp: 88.***.**5.18
potera
potera (üye)
İstanbul / Meraklı

benim müslümanları suçlamam söz konusu olamaz insan kendi kendine iftira atamaz çünkü elhamdülillah bende müslümanım

Üzmez şerefsizine müslüman denemez zaten o ayrı kendi namaz kılanlara bile boşuna yatıp kalkıyorlar diyor Tv de izledim yazık birde muhafazakar gazetelerde yazılar yazıp halkı kandırıyor.

Laiklikle islamı yarıştıran yok arkadaşım, biri dünyevi diğeri evrensel kavramlardır eşit tutulamazlar, laiklik din düşmanlığı değildir. Dinin siyasettin kirliliğinden arındırılması için seçilmiş bir yönetim biçimidir.

Bak Kanal D'de güzel bir tartışma programı var şuan hadi beraber izleyelim. Atatürk ve din üzerine bir tartışma konunun yetkin insanları tartışıyor.

 

Tarih: 13 Kasım 2008, 02:06 - İp: 78.***.**0.150
batuhan19b
batuhan19b (üye)
Çorum / Stüdyo Fotoğrafçısı

adamı eskiden beri sevmem üzmezi ama geçen gün dinledim.o tarikat evinde söyledigi şeyler namaz kılan insanlar için söyledigi şey şuydu.
içerisinde allah aşkı olmayan bir namaz içi boş olur diyordu tabi bunu kanallar öyle yorumladı.tv ler seyirciyi salak zannediyorlarya sadece istediklerini duymamızı istiyorlar.aslında orada olay allah aşkından bahsediyor.adam kötü olabilir.ama söyledigi şey dogru bunu o söyledi diye reddetmek dogru olmaz. sevmiyorum ama söyledigi şey dogru.bana görede içerisinde allah aşkı olmadan yapılan namaz bencede nafile.bazen bende ne kadar kendimi versemde kafama bişey takılınca tam konsantre olamıyorum.allah affetsin.

 

Tarih: 13 Kasım 2008, 02:17 - İp: 88.***.**5.18
potera
potera (üye)
İstanbul / Meraklı

allah affetsin

 

Tarih: 13 Kasım 2008, 02:19 - İp: 78.***.**0.150
batuhan19b
batuhan19b (üye)
Çorum / Stüdyo Fotoğrafçısı

ayrıca bu adamı sevmememdeki sebep son olay deyil bu adamı sevmemem öncelerden geliyor.çok agrasif olması eskiden militan olması silahlı saldırı yapması ve bunu iyi bir şeymiş gibi övünerek anlatması müslümanım deyip müslüm gündüz gibi birisine inanması ve evinde barındırması bu sebepten dolayı sevmem.
ama son olayda gerçekten suçlumudur suçsuzmudur bilemem belki dedigi gibi komplodur belkide gerçektir.eger gerçekse allah belasını versin.yok gerçek deyilse allah aklanmasına fırsat versin.ne diyelim.sadece buna deyil bunun durumunda olan herkese.hakettiyse allah belasını versin derim haketmediyse allah aklanmasına sebep versin.

 

Tarih: 13 Kasım 2008, 02:26 - İp: 88.***.**5.18
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

batuhan sen geçen gün anıtkabire gidip fatiha okuyun da başınıza neler geleceğini görün diye yazmıştın.

10 Kasım da haberleri izledim bir sürü dua eden insan gördüm anıtkabirde. Başlarına ne gelmiş senden öğrenebilirmiyiz ?

 

Tarih: 13 Kasım 2008, 13:14 - İp: 85.***.**5.52
makara
makara (üye)
İstanbul / Özel Gün Fotoğrafçısı

bende tv de ilginç bişey izlemiştim. tam anıtkabirde (aslında anıt abide demek ani ibadet edilen yer... neyse) cumhuriyet mitingi gibi bişe vardı birsürü insan oraya akın etmiş. iki tane de tesettürlü kızcağız orda idi ama kalabalıklaberaber gelmemiş gezmeye gitmişler o günde miting varmş haberleri yok
karkaşa çıktı orda kameralar çekti. kızları hırpalamak istediler 'sizin burda ne işiniz var lan bizi kızdırmaya galeyana getirmeye mi geldiniz dercesine,'
tabi bunu yaparken atatürkçülük adına yapıyolardı yine


okyanus merhaba

 

Tarih: 13 Kasım 2008, 21:18 - İp: 78.***.**2.102