biologus
biologus (üye)
Yurtdışı / Amatör

70 Milyon Darbeye Hayır!!!

Fotografcilarimiz boylesi olayi umarim kacirmazlar
http://www.70milyonadim.org/


Farklı kesimlerden oluşan binlerce insan dün İstanbul'da bir araya gelip Tünel'den Taksim'e yürüyerek özgürlük çağrısında bulundu.

'Darbeye Karşı 70 Milyon Adım' sloganıyla yola çıkan insanlar demokrasi talebiyle yürüdü. Adalet Ağaoğlu, Lale Mansur, Nazlı Ilıcak, Yücel Sayman gibi isimlerin de katıldığı yürüyüş büyük bir coşkuyla geçti. 'Hukukun Darbesi Olmaz-Darbenin Hukuku Olmaz' pankartı taşıyan binlerce kişi tek yürek halinde yürüdü. 70 yaşındaki insanların, çocuğunu alan ailelerin katıldığı yürüyüş olaysız bitti. 'Darbeye Karşı 70 Milyon Adım' adına yapılan basın açıklamasında şunlara değinildi: "Bir askerî darbe mi yaşıyoruz? İlk bakışta böyle bir darbeden söz etmek mümkün değil gibi görünüyor. Ama özellikle 27 Nisan e-muhtırasından beri yaşanan gelişmeler ağır çekim bir darbe sürecinde olduğumuzu, demokrasinin bir tür müdahaleye maruz kaldığını gösteriyor. Kapatma davalarının ne olacağı düşünülürken, 5 Haziran'da Anayasa Mahkemesi 411 milletvekilinin oyuyla kabul edilen başörtüsünü üniversitelerde serbest bırakan yasayı iptal etti. Türkiye'de süregelen müdahale geleneğinin bir perdesiyle karşı karşıyayız. Demokrasiden yana tüm güçlerin özellikle 22 Temmuz seçimlerinden sonra sık sık dile getirdiği demokratik anayasa talebi bu süreçte gündemin dışına çıkmış. Özgürlük, adalet, vicdan, eşitlik kavramları geri plana atılmıştır. Ve işte Darbeye Karşı 70 Milyon Adım ilk kez darbeye karşı birleştiğimizi gösteriyor." Yürüyüşe en önde katılarak destek veren gazeteci yazar Nazlı Ilıcak, "Sessizlikten daima içim yandı. Bu ülkede Menderes asıldı. Birçok darbe ve zulüm gördük. Ancak, yıllar sonra ilk kez bugün toplumun birçok kesiminden insan bir araya gelerek bu yanlışa dur diyoruz." diye konuştu.


http://www.70milyonadim.org/

Tarih: 22 Haziran 2008, 07:40 - İp: 76.***.**7.133
makara
makara (üye)
İstanbul / Özel Gün Fotoğrafçısı

1.reco taliban önünde dizçökmedi. o önünde oturduğu amca hikmetyar dı ve afganistanınyasal ! başkanıydı ozaman. rusların hiç sevmediği birisiydi. çünkü bağımsızlık! savaşında kafaya oynayan amcalardan dı. akşam pijamasını giyip neskafesini eline alıp oturduğu yerden sağa sola mesaj atarak gelmedi.cihat eden dava adamı idi.

2 reco apoya nerde ne zaman sayın dedi bunu çok merak ediyorum

kişi eğer bir o yanda bir bu yanda dua ediyor ise ondan kapak değil kulp bile olmaz. !

insanın önce rengi belli olcak yoksa güven vermez. her zemine göre renk değiştiren adamdan korkucaksın. bunun adı olsa olsa Tutarsızlık tır

 

Tarih: 23 Haziran 2008, 23:56 - İp: 78.***.**8.103
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

dava adamı

 

Tarih: 24 Haziran 2008, 00:26 - İp: 78.***.**6.226
fujisever
fujisever (Objektif)
Hatay / Amatör

evet tayyo da ben değiştim demişti ya, hani kanlı islam gömleğini çıkardım, artık abd uşağıyım demişti ya 2002 de...

dediğin gibi adam dediğin bir öyle bir böyle olmamalı...

 

Tarih: 24 Haziran 2008, 08:00 - İp: 78.***.**0.123
biologus
biologus (üye)
Yurtdışı / Amatör

Vaaaaaaaaay

Bizim orada daha harman olmadi ama harmancilar gelmis

Asker herseye burnunu sokmamayi ogrenecek elbet. Zaman aliyor ayni Demokrasi gibi.

Hep bana demokrasi, Hep bana ozgurluk dusuncesi kavgadan baska bisey cikartmyor.

Turkiyeyi gerilere goturmek isteyen ilericilere karsi 70 milyon adim dedim ama bir foto bile cikmadi.

Benim yurt disinda oldugumu elestirenler nerelerdesiniz?
Kac kisiyiz? bir foto yok

Bu konuyu acmakla da hata ettim herhalde. Dogru ya, ben uzaklardan ne anlarim bu islerden dimi. Disarindan aslinda cok daha berrak gorunuyor desem, iceridekileri nasil inandiririm buna

neyse bunlarin bir foto yukleyecegi yok

olmuyo ama

 

Tarih: 24 Haziran 2008, 08:51 - İp: 76.***.**9.65
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Biologus sen Osmanlıca ile Türkçe nin aynı dil olmadığını öğrendiysen akıl vermeye devam edebilirsin. Öğrenmediysen daha öğreneceğin çok şey var demektir.

Magara; Bahsettiğin adam apoya Sayın dedi. Burda daha önce o konuşmanın linkini de verdim. Gerçi müritleri o ses onun değil bu bir kompile demişlerdi.

Ancak Av.Kemal Kerinçsiz apoya sayın dediği için RTE yi tazminata mahkum ettirmişti. Yani apoya sayın dediği kesin ve tartışılmazdır. Değerli hukukçumuz Kemal Kerinçsiz RTE yi apoya sayın dediği için mahkum ettirmesinin ardından da tutuklattırılmış ve halen tutukludur. Gündemden haberin yok herhalde. Gazeteler bile yazmıştı oysa.

 

Tarih: 24 Haziran 2008, 11:11 - İp: 85.***.**3.8
okankaya
okankaya (üye)
İstanbul / Amatör

içimden bir his diyorki.. yavuz hırsızlar ev sahiplerini bastırmış..
Darbeye karşı yürüyüşün esamesi okunmazken..

"vurun abalıya korosu" "aynı nakaratı" gene söylemeye başlamış..

Dede efendinin yörük semaisi gibidir bu...Bir başladı mı bitmek bilmez...

 

Tarih: 24 Haziran 2008, 13:53 - İp: 88.***.**8.12
mgirgin
mgirgin (üye)
Muğla / Amatör

maqara,

Hikmet Yar taliban değil miydi? Ne biçim cihattır ki bu bombaları kuşanıp intihar saldırısı yapabiliyorlar ya da bebelerin canına kıyıyorlar?? Masum insanları öldürmek nerede görülmüş??

Gerçek bir dava adamı arıyorsan Atatürk ve kurtuluş savaşında savaşmış kahramanlara dön bir bak.Atatürk KUR'AN-I KERİM'in Türkçe mealini yaptırmamış olsaydı afganistandaki taliban gibi din bilgisinden yoksun ve din diye nasıl bebek katili olunur onu öğrenecekti bu millet.Afganistanın en büyük gelirinin ne olduğunu biliyor musun?? Dava adamlarını öyle uzaklarda arama...

Tayyip Erdoğana gelince de..

Kanmış cemaatler talibana el kaideye yardım için evlatlarını afganistana gönderirken Tayyip Erdoğan ve arkadaşları neden amerikaya gönderdiler evlatlarını?? Tayyip Erdoğan değil miydi ki ulus kavramı olan Türklüğü alt kimlik yapan? Bölücü ve radikal islamcı terör bu iktidar zamanında hortlamadı mı? Telekom gibi stratejik kurumlar bu iktidar zamanında 3 yıllık karına satılmadılar mı? Hükümet elektronik çağında herşeyin pc başında yapıldığı ortamda merkez bankasını neden ankaradan istanbula almak ister hiç düşünmediniz mi??

Şimdi ben düşündüm diye beni dinsiz ilam edicekler de vardır mutlaka.Çünkü nedense düşünmeyi dinsizlikle özdeşleştiriyorlar. Adamlar lüx bir yaşam sürecekler,evlatları fabrika,gemi,yat,kat ve lüx arabalarla gezicekler ondan sonra da cihat ediyoruz ayağına yatacaklar.Kim inanırsa inansın ben inanmıyorum bu adamlara.Demokrasiye araç de ondan sonra da demokrasi naraları at.Yok öyle şey

#Mgirgin' tarafından 24.06.2008 14:04:24 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 24 Haziran 2008, 14:03 - İp: 88.***.**6.102
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Mgirgin abiciğim adamlar halk çocuğu. Halk çocuğu cumhurbaşkanı seçildi ilk defa. Biri dünyanın en zengin liderleri sıralamasında dereceye giriyor, öbürü haftalığı 26 bin dolara bir haftalık tatil yapıyor. Böyle halka böyle çocuk lazım zaten.

 

Tarih: 24 Haziran 2008, 14:14 - İp: 85.***.**3.8
makara
makara (üye)
İstanbul / Özel Gün Fotoğrafçısı

darbeye karşı olmak beraberinde akp den yana olmak gibi gelmiş olucakki konu gittikçe dönmeye zorlanıyo

evet fuciseverin dediği gibi döneklik potansiyeline sahip olan herkse dahildir bu katagoriye.. ee insanları dönek olmaya zorlayan sistem utansın.

mgirgin,kuran türkiş olmadan önce bu insanlar kuranın içeriğini bilmiyomuydu yani ? benim küçükken sakallarım çıkmıyodu ben kösemiydim ? newton yerçekimini bulmadan önce yer bizi çekmiyomuydu ? eskiden don lastiği yoktu insanlar donsuz mu gezerdi ? elmalılı hamdi hoca ya kitabın tefsiri hazırlatılmadan önce de nice tefsirler vardı. bu sadece bizim yaptığımız ilk tefsir di. neşe ile meşeyi karıştırmamak lazım.

artı ben dava adamı aradığımı söylemedim. hikmetyarın taliban olduğunu zanneden arkadaşlarıma bildiğimbir konuda açıklık getirdim. ve dava adamı arayacak olursam onuda canım nerde isterse orda ararım. bu benim hür irademdir. kimse kota koyamaz. kapiş ?

düşünmek dinsizlik değil aksine allahın emridir. ! 'efela ta-gilun' hiç akletmezmisiniz ayeti bi çok kez okunur.

düşünelim arkadaşlar düşünelim ama kendimiz gibi düşünmeyenlere tahammül edemiceksek bunun adı düşünmek değil ültimatom olur. (hani, ben sizin yerinize düşündüm diyenlere benzemek olur).

halk çocuğumu yoksa ne çocuğu bunları konuşmak bizi yorar. ancak şu var ki bürokrasi değilde halk seçti bunun herkes farkında. bizim zorumuza gitse de..

 

Tarih: 24 Haziran 2008, 15:02 - İp: 78.***.**3.186
fujisever
fujisever (Objektif)
Hatay / Amatör

sabahattin ali, sırça köşk...

raşat nuri, çalıkuşu...

aziz nesin, adamı zorla deli ederler...


.

 

Tarih: 24 Haziran 2008, 15:55 - İp: 78.***.**0.123