biologus
biologus (üye)
Yurtdışı / Amatör

6. Türkçe Olimpiyatları

Arkadaşlar
bu sene altıncısı gerçekleşen Türkçe olimpiyatları Ankara'da gerçekleşiyor.

Ankara'da olan arkadaşlardan renkli kareler bekliyoruz.

110 Ülkeden gelen yabancı çocuklar Türkçe konuşarak birbileriyle yarışıyorlar.

Tarih: 26 Mayıs 2008, 18:19 - İp: 76.***.**8.255
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Bİyologus kem küm gak guk. ŞEy yutube bizde yasssahhh hemşerim. SEn burayı ne sanıyon. Parti kapatırız , site kapatırız sadece kızlarımızı açarız.
Başka link yokmu. NErde yaşıyon sen yav.

 

Tarih: 3 Haziran 2008, 06:19 - İp: 88.***.**3.233
hocha
hocha (Subjektif)
Yurtdışı / Amatör

arkadaşlar, yakında kendi hazırladığım bir rapor yayınlayacağım burada. şimdi belge yani fotograflar çekiyorum. haftasonuna inş bombayı patlatıcam.

 

Tarih: 3 Haziran 2008, 11:46 - İp: 84.***.**7.249
fujisever
fujisever (Objektif)
Hatay / Amatör

doğuyu bırakın , hatay da var diyorum, mersin de var diyorum, Türkçe bilmeyen, onlarca eksiği bulunan , öğretmeni olmayan okullarda okuyan öğrenciler...

bizzat biliyorum, ayrıca mardin e , urfa ya hatta maraşın bazı köylerine de gittim. öğretmen arkadaşlarım var...

sizin bahsettiğiniz okullar sanırım, Din odaklı , sadece kendilerinden olan çocuklara eğitim veren ve kendi düşüncelerinde insanlar yetiştirmeye uğraşan okullardır..

neyse, bakın ben dini falan sorgulamıyorum, benim dedem de bir imamdı, ben oldukça dindar biriyim; ama eğitim ve din ayrı şeyler.. sizin de böyle düşündüğünüzü umuyorum, yani size dinci falan diyerek hakaret veya kötü bir yakıştırma niyetim yok...

tek dediğim, bizim çocuklar da keşke yararlansa bu sermayeden, yani bu devlet mi olur, yeşil mi olur, kırmızı mı olur, bilmem, ama bizim çocuklarımızda en az mozambikli çocuklar kadar eğitim alsın diyorum... ama sadece eğitim alsın , dini bu işe karıştırmasınlar, sadece Türkiyeyi ve Atatürk ü öğretsinler, insanların beyinlerini başka şeylerle doldurmasınlar, onlar ailelerin işleri okulların değil diyorum,çok mu kötü bir şey istiyorum...

ha siz o eğitimi Türk çocukları da alıyor zaten diyorsunuz... komik olmayın bence, gelin sizi götüreyim de görün nasıl eğitim alıyorlar... tabi fetullah ın okullarından bahsetmiyorum, Türkiye Cumhuriyetinin okullarından bahsediyorum... ve eleştirim de Türkiye Cumhuriyetine, yani bu eğitimi kim sağlıyamıyorsa ona, ayrıca 110 ülkeye öğretmenlerin gidip, benim mersininmin bir köyünde toplam 10 derse sadece 5 öğretmenin girmesine dayanamıyorum...

sanırım bu sefer beni anlamışsınızdır, ne demek istediğimi, lütfen uzatmayalım artık. eğer uzaklar lafına kızdıysanız kusura bakmayın, üzmek istemem kimseyi, ama bizzat her gün şahit olduğum eksiklerin yok olduğunu abd den söylemeniz de biraz beni kızdırdı yani biraz empati kurmaya çalışın... ayrıca, stv i açtığımda sonları gelmişti programın ve göremedim Atatürk ü, bunun üzerine de sordum, sağolsun pazar abi beni uyardı.. ne var bunda, demek ki Atatürkçü yüm ki sorguluyorum, çok mu kötü bir şey yaptım ?

benim cemaatlerde, tarikatlarda, Fetullah ın okullarında yetişmiş onlarca arkadaşım var, bir çoğu da şuan öğretmen... yani bu kurumların iç yüzünü gayet iyi biliyorum... ve bu yüzden, Türkçe olimpiyatları bu önyargılar yüzünden diğer medyalarda yer almadı pek... magazini geçin ama ben açıp izledim yine de, sadece başına yetişemedim, onu da youtube tan falan izlerim... inanmayacaksınız ama Türkmen kız, 2. olan beni çok ama çok duygulandırdı, bir Türk vatandaşının bile o kadar içten okuyabileceğine inanmıyorum..

son bir şey, bu son sözlerim, bana ne derseniz deyin artık cevap yazıp topiği kirletmeyeceğim, "sultan" arap kültürünün bir imgesidir. adı hakan olan , anlamı kağan, lider, avrupada kral anlamında olan, yani öz Türkçe ismi olan bir insana, sultan demek, biraz komik ve art niyetli... sahaların hakanı yerine arapça sultanı diyenlerin zihniyetinden kuşku duyarım elbet ve kuşku duyma hakkım da var... ben bütün fikirlerimi ifade ettim, sizin ney çaldığınızı, dinlediğinizi biliyorum, derin bir mevlana ve yansımalar grubu sevgisi olan biriyim, o yüzden , aramızda hiçbir şekilde en ufak bir husumetin kalmasını istemiyorum. size gurbette başarılar ve ailenizle mutlu günler diliyorum, tez zamanda "yalnız ama bir o kadar güzel ülkemiz" e dönmeniz dileğiyle..yine de büyüğümsünüz, yanlışım olduysa kusura bakmayın, benim fikirlerim de bunlar....
lütfen bana tekrar cevap yazdırmayın, hala sorununuz varsa, özel mesaj atarsınız.
allah a emanet olun...

 

Tarih: 3 Haziran 2008, 13:20 - İp: 78.***.**0.107
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Diğer medya diyorsunuz da mevcut medyanın neredeyse yarısı zaten fethullahçıların elinde. fujisever sen bu yazdıklarını osmanlıca ile Türkçe nin aynı dil olduğunu sanan birine yazdığının farkındasındır umarım.

 

Tarih: 3 Haziran 2008, 14:19 - İp: 88.***.**4.181
biologus
biologus (üye)
Yurtdışı / Amatör

Cok tesekkurler fujisever seviyeli ve ornek alinmasi gereken cevabin icin.
Sizede gideceginiz yerlerde ben basarilar dilerim.

Okyanus konuya gec girdi simdi konuyu gundem degistirerek 10 MEsaj geriye goturmeyelim

Biz o konuyu gectik okyanus, Biraz daha hizli kosarsan yetiseceksin

Hadi kalin saglicakla

 

Tarih: 3 Haziran 2008, 15:06 - İp: 76.***.**8.255
portigo
portigo (üye)
İstanbul / Meraklı

ya bu dinci tartışmasına pek bi anlam veremedim. aramızda müslüman olmayanlar olabilir bunu yadırgamam ama vatandaşlarının yüzde doksandokuzu müslüman olan bi ülkede dini vatandaştan da soyutlayamazsınız. diyelimki dinci yaklaşım var ve dinci yaklaşım olmasın dendi ozaman ateist bi yaklaşım içine mi girilecek. ben çocuğumun öğretmeninin ateist olmasındansa dindar biri olmasını tercih ederim şahsen.

ayrıca bu organizasyonu yapan kişileri değerlendirmek yerine neden organizasyonun güzelliğini değerlendirmiyoruz bu da ayrı bir soru .

bu kurumların türkiyede yapılmayan organizasyonundan bahsedilmiş. neredeyse her il ve ilçede bu kurumlara ait bir okul yada dershane mevcuttur.
ayrıca türkiyede hiç kimseyi gel sana türkçe öğreteyim diye ders dinlemeye ikna edemezsin. ilkokul 1 den üniversite 1 e kadar hersene türkçe dersi görülüyor ancak nedense doğru düzgün türkçe bilmiyoruz.

 

Tarih: 3 Haziran 2008, 15:30 - İp: 88.***.**7.112
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

dinci nin karşıtı ateist değildir

 

Tarih: 3 Haziran 2008, 17:04 - İp: 88.***.**4.181
el-cezeri
el-cezeri (üye)
İstanbul / Meraklı

Uyarı

  1. Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
  2. T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
  3. Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
  4. Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
  5. Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
  6. Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
  7. Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
  8. Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
  9. Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
  10. Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
  11. Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
  12. Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.

 

Tarih: 3 Haziran 2008, 17:27 - İp: 78.***.**3.84
mgirgin
mgirgin (üye)
Muğla / Amatör

Dinci ve dindar arasında çok büyük anlam farkı vardır.Dinci yaklaşım,ataist yaklaşımdan daha de tehlikelidir çünkü adı üstünde dincidir dini alır satar,her türlü emellerine alet eder.Yanlış anlaşılmasın kimseye dinci falan dediğim yok ama sadece anlamlarını bilesiniz diye yazıyorum.

 

Tarih: 3 Haziran 2008, 17:34 - İp: 88.***.**5.222
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör


dincidir dini alır satar

çok yanlış sayılmaz.. ama çokta doğru bir söylem sayılmaz

çünkü

ziyaretci, ziyaret alıp satmaz

gözlemci, gözlem alıp satmaz

yalancı, yalan alıp satmaz

fettulahcı, fettullah alıp satmaz

dinleyici, dinleyi alıp satmaz

fotoğrafcı, fotoğraf alıp satmaz
(satanıda vardır ama illa satar denemez yoksa amatör fotoğrafcı kavramı "çelişki" olur)

Kayakçı, kayak alıp satmaz sadece kayar

Paraşütçünün paraşüt sattığı görülmemiştir..

tecavüzcü coşkunu daha bir kere tezgah açmış görmedim.

Kapıcı diye kapı satandan çok kapıyı bekleyene deniyor..


dinci diye birini itham etmeyelim derim ben...
yoksa aynı aşşağılama niyetiyle birileride sadece "Atatürkçü" der... bu atatürkü alıp satmak olur.
Cumhuriyetcide aynı potaya girer sonra

İslamiyeti yaymak, müslüman olmayanı davet etmek, tebliğ etmek her müslümana farz kılınmıştır.
İslamiyet demek güzel ahlak demek.

Bunu art niyetle yapanın hesabı öbür tarafta görülür elbet..
Art niyetle yapmanın, şahsi ve dünyevi menfaatler için yapmanın muhasebesini bizim yapabileceğimizi, bunu yargılayıp, kararıda bizim verebileceğimizide sanmıyorum.

 

Tarih: 3 Haziran 2008, 18:14 - İp: 88.***.**6.191