biologus
biologus (üye)
Yurtdışı / Amatör

6. Türkçe Olimpiyatları

Arkadaşlar
bu sene altıncısı gerçekleşen Türkçe olimpiyatları Ankara'da gerçekleşiyor.

Ankara'da olan arkadaşlardan renkli kareler bekliyoruz.

110 Ülkeden gelen yabancı çocuklar Türkçe konuşarak birbileriyle yarışıyorlar.

Tarih: 26 Mayıs 2008, 18:19 - İp: 76.***.**8.255
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

sizin bahsettiğiniz okullar sanırım, Din odaklı , sadece kendilerinden olan çocuklara eğitim veren ve kendi düşüncelerinde insanlar yetiştirmeye uğraşan okullardır..
Fujisever gene uyurmak isterim. Pekçok solcu çocuklarını bu okullara verir. Benim tanıdığım pekçok insan vardır örnek. İsteyen olursa veririmde.Bu kanı yanlış. Lakin kırılamamış bir kanıdır. Daha ziyada Süleymancı olarak tabir edilen kesim için öne sürülür ki yanlış olduğunu düşünürüm.
Ayrıca söz konusu dünya okullarında Hristiyan, Musevi, yerine göre budist veya sair yerel dinlerden öğrenciler hepberaber okumaktadır. Özellikle yerel ileri gelenler çocuklarını bu okullarda okutabilmek adına büyük rüşvetler bile teklif etmekte imiş. Neden tercih edilir bu okullar bunu da birinci ağızdan duyannlardan anlatabilirim isteyene.
Okyanusa fazla yüklenmeyin ayrıca Okyanusta bizzat bu organizasyonların arkasındaki itici güçlerden biridir. DEvamlı toplantılara gider gelir.

YEri gelmişken bu ülkelerdeki okulların ekonomik desteğinin nereden geldiğinide söyleyelim. Okyanus iyi bilir. Eskiden arabistan ve İran olduğu söylenirdi.Bugün Abd olduğunu söyleniyor. Lakin şu anda kendi kendini idare edecek alt yapısı olmayan üslkelerdekiler tamamen Türk işadamı ve esnafları ve dahi memurları tarafından finanse ediliyor. Bu bile ülkemin insanı için büyük gurur kaynaığıdır. Bunu bilen bilir. Bilmeyenlerde inşallah öğrenir.
Netice itibarı ile taraftar olsan olmasın, yapılan organizasyon Türkiye adına büyük bir adımdı. 2. olan ve o güzel Türküyü bir kominist sanatçıdan bile güzel okuyan o kız , karadanizli fadime gibi okuyan azire kız, mehteri en az bizim mehtaranlarımız kadar iyi çalan ve bıyığını düşürüp herkesi kahkahaya boğan minik çekikgözlüler, sakarya şiirini bir türkten bile iyi ve duygulu okuyan minik hepimizi gözyaşları ve gurura boğmuştur. Hepimize geleceğin barışı için ümit vermiştir.

 

Tarih: 3 Haziran 2008, 18:56 - İp: 88.***.**0.26
eraycanli
eraycanli (üye)
Ankara / Amatör

Türk okullarına laf eden kişi ya zerre kadar bilgi sahibi değildir bu konuda, ya birşeyler bildiğini zannediyodur, ya da bilse bile bu işi gerçekleştirenlere karşı o kadar büyük bir nefret içindedir ki allem eder kallem eder yine de kötüler bu okulları. bu okulların Türkiye'ye sağladığı faydayı ve ne kadar iyi niyetler içinde açılıp idame ettirildiği hangi inanca sahip olursa olsun, her çeşit değerlere inanan insan eşşek değilse anlar. Türkiye açısından zerre kadar zararı yoktur bunların. hatta size şunu da söyleyim, bizim bu işleri yapanları "Fetullahçı" diye yaftalayan, sevmeyen medyamızın bal gibi de haberi var bu organizasyondan, ama çamur atacak birşey bulamadıklarından hiç bahsetmemeyi tercih ediyor çoğu. bunlara ve bu olimpiyat organizasyonuna laf atması için vicdanının sönmüş olması gerek insanın. ya da böyle sudan sebeplerle çamur atılıyor, yok sahne niye öyleydi, yok Atatürk posteri yoktu (ki vardı o da), yok renkler niye böyleydi vs.vs.
bırakın bu işleri de bu ülke ve insanlık yararına güzel işler yapanları hangi görüşten, hangi inanıştan olursa olsun takdir etmeyi bilin. bu işin sağcısı solcusu, dindarı dinsizi yok, hangi çağda yaşıyoruz artık? farklılıkları sürekli göze sokmaktansa ortak noktalarda buluşmayı deneyin, atın içinizdeki nefreti artık. o zaman bu organizasyonu yapanın da, farklı görüşte olanın da, herkesin sizin gibi bir insan olduğunu görürsünüz, bu ülke insanları birbirine kin beslemekten bıkmış artık, herkesi kucaklamak istiyor milletimiz. ayrılıkçı kelimelerle, ithamlarla kimin ekmeğine yağ sürdüğünüzü düşünün biraz.

bu arada fujisever bu okulların sadece Müslüman çocukları aldığını söylemişsin, lütfen bilgi sahibi olmadığın konularda iddialı konuşma hangi ülkelerde bu okulların olduğunu bir araştır istersen, hatta olmayanları araştır, onlar daha azdır
aynı sıraları paylaştığım, bu Türk okullarından mezun olan ve burada üniversite okumaya karar veren onlarca arkadaşım var, bunların içinde Müslüman da var, Hristiyan da var, hatta Kamboçyalı Budist arkadaşlarım da var. hatta isterseniz birgün gidelim bu Budist arkadaşların yurttaki odalarına koysunlar Buda heykellerini, yaksınlar tütsülerini bi tapmalarını seyderin mezun oldukları okul?: Cambodia Zaman International Turkish School

 

Tarih: 3 Haziran 2008, 19:48 - İp: 81.***.**7.8
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Bunlar kendilerinden olmayanları okutmaya daha meraklıdır. Kendilerinden olan zaten kendilerindendir tekrar kazanılmasına gerek yoktur. Bu arada bu adamlar ısrarla beni mali ve nijeryaya davet etmektedir. gidersem fotoğraflarını yüklerim.

Rokomet ben dini ve dini duyguları öne çıkartıp bundan şahsi, maddi manevi ya da siyasi çıkar sağlayan insanlara derim dinci diye. Bu da bir nevi din ticaretidir.

Şimdi bu ci cu olayı aklıma İsmet Özel i getirdi. Geçenlerde fikrim geldi babından birşeyler yumurtlamıştı. Tv de buna Türkçü müsün diye sorduklarında Türk alıp satmıyorum Türkçü değilim demişti. Spiker de uyanık çıktı peki islamcıyım diyorsunuz islammı alıp satıyorsunuz o halde deyince programın yüzde doksanlık bölümünde yaptığı gibi gak guk etti biraz. Esasında bu adamlar, islamcılar yani Türk kelimesine biraz alerjiktir. Yakınınızda fetullahçı varsa bizzat test edebilirsiniz.

Kürt saitin talebesi fethullahın ne olduğunu bilen bilir. Şeyh uçmaz mürit uçurur derler. Bu adamın ne hikmetse Vatikan la Abd ile arası pek iyidir. Abd devletinin desteği ile bir Kuran-ı Kerim tefsiri yazdığı söylenmektedir. Herhalde şu dinlerarası diyalog safsatasına biraz kılıf uyduracaktır. Kuran da her ne kadar "hristiyan ve yahudileri dost edinmeyin" buyursa da, bu buyruklar bu din alimini pek ırgalamıyor anlaşılan.

fetullahın okullarının eğitim dili ingilizcedir. İngilizce eğitim yapılır, Türkçe de seçmeli derstir. Cia nin meşhur görevlileri de fetullahı pek severler zaten. Abd bu adamı boşuna beslemiyor.

"Amerikalılar istemezlerse kimseye dünyanın değişik yerlerinden hiçbir is yaptırmazlar. simdi bazı gönüllü kuruluşlar dünya ile entegrasyon adına gidip dünyanın değişik yerlerinde okullar açıyorlarsa, bu itibarla, mesela Amerika ile çatıştığınız sürece bu projelerin gerçekleştirilmesi mümkün olmaz." Bu sözler de fetullaha aittir. Kendi gazetesi zaman da yayınlanmıştır.

İsteyen istediği müride halifeye tabi olabilir kendi sorunudur. Ne de olsa onların zihniyetinde sorgulamak akıl yürütmek değil kayıtsız şartsız inanç ve teslimiyet var.

 

Tarih: 3 Haziran 2008, 20:25 - İp: 88.***.**4.181
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Okyanıs toplantılara gidip geliyon emme hala birşey öğrenememişsin. YAda sen yanlış yerlere gidiyorsun. Zannım o ki sen yanlış bir yerlere gidip geliyon.
İstersen sen şu Mali ve Nijeryaya bir gidip gel.
Fethullah Gülen Saidi Nursi ile hiç görüşmemiştir. Hala böyle körü körüne milliyetçilik duyguları içinde olmanıda anlamakta zorlanıyorum. Fethullah Fülen bir Türk milliyetçisidir. Bunu her yerde söylüyor. Rahmetli Türkeş niye bu kadar seviyordu bu insanı acaba. Bizim rüyalarımızı gerçekleştiren adam diye niye bahsediyordu. Ölmeden önce neden ona karşı yapılan saldırıları esefle kınadı acaba. Bir düşün bunu.
KEndisi bir Türk milliyetçisi olmasa neden ilk okulları Türk cumhuriyetlerinde açsın. BU ulusalcı söylemlerinde bıkmadınmı hala. Türk kelimesine alerjisi olan kesimleri iyi araştır istersen. Mİlli görüş teşkilatından insanlar la karıştırıyorsun. Onlar nerede ise Türklüğü kabul dahi etmeyecek seviyedeler. Erbakan iktidarı zamanında orta asyaya bir kere bile devlet düzeyinde ziyarette belki bu sebeple olmadı.
Lakin Sen onlarla nasıl karıştırırsın Fethullah Güleni.
Cia nın hangi meşhur ajanları pek severmiş kendisini. Kimden duydun bunu. Yoksa Doğu Perinçek mi söyledi. Hani şu aponun dostu olan...
NEyse konu bak nerelere geldi.
Böylesini güzel işleri bile başka şeylere bağlayacak insanlar olması üzüyor beni sadece. Hemde Türklük adına hiç ama hiçbir şey yapmayan insanların.

 

Tarih: 3 Haziran 2008, 20:42 - İp: 88.***.**0.26
eraycanli
eraycanli (üye)
Ankara / Amatör

"Bunlar kendilerinden olmayanları okutmaya daha meraklıdır. Kendilerinden olan zaten kendilerindendir tekrar kazanılmasına gerek yoktur"
bu gayet normal, kendi görüşünü anlatmak isteyen kim yapmıyor ki bunu?

"Esasında bu adamlar, islamcılar yani Türk kelimesine biraz alerjiktir."
ben de İslamcı oluyorum galiba, bak mesela Allah'a Peygambere inanıyorum, sonra ibadet yapıyorum(?) İslamcıyım galiba Müslümanlık sıfatıma karşı nasıl alerjim yoksa Türklük sıfatıma karşı da böyle bir alerjim yok. ama bak çıkıp birileri "Türk'ler üstündür, dünya Türk olsun" derse de acaip gülerim

"Abd devletinin desteği ile bir Kuran-ı Kerim tefsiri yazdığı söylenmektedir"
bunu kimin dediğini cidden merak ettim. bir de devlet desteği mi gerekiyor meal yazmak için, çok mu masraflı bir iş. "Abd desteği ile nükleer çalışmalar yapıyor" gibi olmuş

"Kuran da her ne kadar "hristiyan ve yahudileri dost edinmeyin" buyursa da,"
hmm, "dost edinmek" kelimesi üzerine düşünülmeli biraz. her tanıdığımız selamlaştığımız dostumuz mudur mesela, anladın sen

"müride halifeye tabi olabilir"
bu arada müride tabi olunmaz, tasavvufta, tabi olana mürid denir, neyse çok önemli bi ayrıntı değil...

 

Tarih: 3 Haziran 2008, 20:48 - İp: 81.***.**7.8
eraycanli
eraycanli (üye)
Ankara / Amatör

pazarbey de çok güzel, bilgilendirici bir cevap yazmış, işin özü bu aslında

 

Tarih: 3 Haziran 2008, 20:52 - İp: 81.***.**7.8
fatihay
fatihay (üye)
Van / Meraklı

iyi akşamlar

bir geçti konuyu uçurmuşuz beyler.
hani fotoğraflar sizden fotoğrafçı değilde köşe yazarı yada yorumcu daha iyi olurmuş dersem umarım kızdırmam sizi.

fujisever arkadaş cavap vermeyin demişsin ama ben kusura bakma demek istiyorum. niyetim kırmak değildi. ama ben şahsen yapılan işe söylenen sözden daha çok devlete söylenen sözlere karşı çıkarım. işe yaramaz yönetici ve iktidarların faturasını Türk devletine çıkarman pek doğru olmaz. gördüysen ben van dan yazıyorum be devletin buraya yaptıklarına şahidim. (Yada iktidarın) neyse uzatmadan
fotğraf yok mu fotoğraf

 

Tarih: 3 Haziran 2008, 21:00 - İp: 85.***.**6.14
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

Okyanus : -Rokomet ben dini ve dini duyguları öne çıkartıp bundan şahsi, maddi manevi ya da siyasi çıkar sağlayan insanlara derim dinci diye. Bu da bir nevi din ticaretidir.

toplantılara girip çıkmışlığın varmı bilmem.. ama mesleğim geregi pek çok farklı görüşten insanların kapalı olmayan kısımlarına benim girip çıkmışlığım var..
Milli görüşçülerden tutta, rotaryanlara kadar pek çok farklı görüşten insanları "kendi içlerinde" tanıma fırsatı buldum..

Kimseye hayat felsefesinden dolayı siyasi yada şahsi bir kin, nefret yada düşmanlık duymadım.
hal böyle olunca, başkalarınında kendi gibi olmayanlar hakkında düşmanlık beslemesini yada kötülüğün odağı olarak görmesini anlayamıyorum.
Herkes kendi hayat görüşünce, bir yaşam biçiminin daha iyi olduğunu savunuyor...
Bazıları Rakı, peynir, kavun diyor
Bazıları sakal, şalvar, tesbih diyor..

Okyanus demek istediğim..
fethullah yada başka birinin;
yaşamının ve icraatlerinin ne için olduğunu yargılamak ve karar vermek biz kulların haddine değil..
Din ağırlıklı dersleri, ingilizce olarak, okula yarı çıplak gelmiş musevi bir kıza anlatması, siyasi/şahsi bir menfaat içinmi yoksa emir buyrulduğu gibi islamiyeti yaymak içinmi buna karar vermek için beyninin içini okuyup, kalbini avucunun içinde tutmak gerek..

çok uzun yazıyorum, buda benim kusurum
bakmayın yada mazur görün

 

Tarih: 3 Haziran 2008, 21:01 - İp: 88.***.**6.191
fujisever
fujisever (Objektif)
Hatay / Amatör

biologus, teşekkür ederim, erdemlice tartışmamızı bitirdiğimize sevindim, kendinize iyi bakın oralarda , iyi sabahlar...

 

Tarih: 3 Haziran 2008, 21:05 - İp: 78.***.**0.107
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Yanlış anlama olmasın kürt saitle görüşmüştür yazmadım zaten.

Fetullah ın heryerde ben Türk milliyetçisiyim demesi önemli değil. Akıl hastaneleri de ben napolyonum diyenlerle dolu. Demek önemli değil ne yaptığı önemli. Meşhur Fuller vardı cia istasyon şefi. onun fetullahı yağlayan gazlayan demeçleri vardı, büyük ihtimalle zaman gazetesinde falan okumuşumdur. çok istersen araştırır bulmaya çalışırım.

Türk milliyetçisi adam niye Türk Cumhuriyetlerinde ingilizce eğitim vermek için okul açsın. Bu nasıl Türk milliyetçiliği. Türk milliyetçisi adam niye gidip abd ye sığınsın.

Zaten Özbekistan kapatmıştır bu adamın okullarını, hatta öğretmenlerin bir kısmını da abd diplomatik pasaportu taşıyan amerikan ajanları olduğu gerekçesiyle hapse atmıştır.

Azerbeycan bu adamın kanalı stv yi kapatmıştır. Yeniçağ gazetesinin Azeri yazarı Akil Alesker şunları söylemiştir :"Kendisinin Hoşgörü ve Diyalog kitabına bakın. O kitabın siparişçisi kimdir? Ve aynı zamanda Fethullah Gülen´in Vatikan seferini organize eden grubun adı da Zaman gazetesinin yazdığı şekilde ADL( Uluslararası bir yahudi örgütü ), "yani Türkler soykırım yapmıştır" diyen Yahudi kuruluşu var. Diğer taraftan da Türk okulları adı altında Fethullah Gülen Azerbaycan´a geliyor. Fethullah Gülen´in okullarının mezunları Türk dilini o kadar iyi bilmiyor, İngilizce´yi biliyor. O zaman bu Türk okulu değil İngiliz okulu".

Rusya da bu okulları kapatmıştır. Kapatma gerekçesini de bu okullar amerikan ve ingiliz casusu yetiştiriyor olarak açıklamıştır. Dikkat çekiyorum "Türk casusu değil", " amerikan ve ingiliz casusu yetiştiriyor". Okullara da amerikan ve ingiliz casusu yetiştirme merkezi adını uygun görmüşler.

Fetullah ne demiş :

Şimdi bana bağlı bazı gönüllü kuruluşlar dünya ile entegrasyon adına gidip dünyanın değişik yerlerinde okullar açıyorlarsa, bu itibarla, mesela Amerika ile çatıştığımız sürece bu projelerin gerçekleştirilmesi mümkün olmaz..." diyerek, herkesi Amerika'ya kayıtsız şartsız teslimiyete çağırmaktadır?

Fetullah Hoca'ya göre: Kuvvet ve Kudret sahibi, Allah mıdır, yoksa Amerika mıdır?

"Amerika daha uzun zaman dünyanın kaderinde çok önemli bir rol oynayacaktır. Bu realite kabul edilmeli, Amerika göz ardı edilerek, şurada veya burada kendi başına bir iş yapılmaya kalkışılmamalıdır...

Rusya bile sizi desteklese, eğer Amerika istemezse, işinizi bozacaktır... Çünkü Amerika kendi işlerinin bozulmamasından yanadır. Bu da yadırganmamalıdır." Diyecek kadar Amerika'ya tapınan ve siyonizmin yenilmez gücüne sığınan bir Fetullah Gülen, acaba Kur'an kahramanı mı, yoksa Amerika'nın kuklasımıdır?

Türkeş meselesine de gelirsek. Benim referanslarım kişiler değil fikirlerdir. Türkeş kendisi ne kadar milliyetçidir ki başkasına referans olabilsin. Türkeş Türk milliyetçilerine ve Türkçülere en büyük darbeyi vuran insanlardan birisidir. İdeolojik temeli yoktur, Türk-İslam sentezi gibi içi boş ve temelsiz bir slogan üretmiştir.. Buna rağmen yine de mhp liler içinden gerçek Türk milliyetçileri de çıkmıştır.Ayrı bir tartışma konusudur kendisi.

Neyse fetullahı merak eden araştırır bulur zaten ne olduğunu. Daha fazla yazmaya benim açımdan gerek yok.

Benim şahsi görüşüm bu fetullahın masonlara benzer belkide aynı amaç ve örgütlenme türü içinde olduğu. O ağlamaya, müritleri de mendil yetiştirmeye devam etsin.

 

Tarih: 3 Haziran 2008, 21:28 - İp: 88.***.**4.181